Alpsko skijanje
prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu

18. februar 2010. | 05:36

Zlata za SAD, Kinu, Austriju

Peti takmičarski dan Olimpijskih igara u Vankuveru obeležila su tri zlata Sjedinjenih Država Nemačke i po jedno Austrije, Kine, Rusije i Norveške.

U sredu su svoja prva olimpijska zlata osvojili Amerikanka Lindzi Von u spustu i Rus Nikita Krijukov i Marit Bjergen iz Norveške u skijaškom trčanju, dok su titule olimpijskih šampiona odbranili Volfgang i Andreas Linger iz Austrije u sankanju, Amerikanci Šejni Dejvis u brzom klizanju i Šon Vajt u snoubord halfpajpu i Meng Vang iz Kine u brzom klizanju na kratkoj stazi.

Lindzi Von je u spustu došla do svoje prve titule olimpijske šampionke, ispred sunarodnice Džulije Mankuzo i Austrijanke Elizabet Gergl.

Marit Bjergen je trijumfovala u skijaškom trčanju u sprintu, klasičnim stilom, a pored nje su se na pobedničkom postolju našle Justina Kovalčik iz Poljske i Slovenka Petra Majdič. Kod muškaraca, u istoj disciplini, do zlata je došao Nikita Krijukov, ispred sunarodnika Aleksandera Panžinskog i Norvežanina Petera Northuga.

Šejni Dejvis osvojio je titulu olimpijskog šampiona u brzom klizanju na 1.000 metara i tako ponovio rezultat iz Torina 2006. godine. Amerikanac je u finalu nadmašio šampiona na upola kraćoj deonici Tae Buma Moa iz Južne Koreje i sunarodnika Čeda Kendrika.

Kineskinja Meng Vang odbranila je titulu olimpijske šampionke u klizanju na brzoj stazi u trci na 500 metara, pošto je trijumfovala ispred Kanađanke Marijen Sent Žele i Arijane Fontane iz Italije.

Braća Volfgang i Andreas Linger ponovo su postali olimpijski šampioni u sankanju u konkrenciji parova, a pored njih na podijum su se popeli Letonci Andris i Juris Sics, i Patrik Lajtner i Aleksander Reš iz Nemačke.

Šon Vajt je ubedljivo došao do drugog olimpijskog zlata u karijeri u snoubordu, u disciplini halfpajp, ispred Finca Pitua Pirojnena i još jednog Amerikanca Skota Laga.

Posle pet takmičarskih medalja imaju Amerikanci, ukupno 14, od kojih je pet zlatnih, a potom slede Nemci sa tri zlatne, a deset ukupno.

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji


Zlato u slalomu Racoliju | 27. februar 20:29
Italijanski skijaš Đulijano Racoli osvojio je zlatnu medalju na takmičenju slalomaša. 'Srebro' je pripalo Kosteliću iz Hrvatske, a 'bronza' Šveđaninu Mireru. Dalje...

Postojeći komentari (10) | Pošaljite komentar

Drugo zlato za Mariju Riš | 26. februar 23:09
Posle trijumfa u superkombinaciji Nemica Marija Riš je osvojila zlato i u slalomu na Olimpijskim igrama u Vankuveru. Dalje...

Postojeći komentari (6) | Pošaljite komentar

Nemica Viktorija Rebensburg nova je olimpijska šampionka u veleslalomu, dok je srebro osvojila Slovenka Tina Maze, a bronzu Elizabet Gergl iz Austrije. Dalje...

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Austrijanka Elizabet Gergl nalazi se u vođstvu posle prve runde veleslaloma na Olimpijskim igrama u Vankuveru, dok je druga vožnja odložena zbog lošeg vremena. Dalje...

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Za veliko rivalstvo između dve američke skijašice Lindzi Von i Džulije Mankuzo mnogi su znali, ali su se tenzije povećale tokom Olimpijskih igara u Vankuveru. Dalje...

Postojeći komentari (2) | Pošaljite komentar

Dvanaestog dana takmičenja na Igrama u Vankuveru podeljeno je pet kompleta medalja. Dalje...

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Švajcarac Karlo Janka osvojio je titulu olimpijskog šampiona u veleslalomu na Igrama u Vankuveru. Dalje...

Postojeći komentari (3) | Pošaljite komentar

Moguće odlaganje veleslaloma | 24. februar 09:21
Organizatori Olimpijskih igara u Vankuveru strahuju da bi zbog nepovoljnih vremenskih uslova početak takmičenja u veleslalomu mogao da bude pomeren. Dalje...

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Dan 12: Pet kompleta za podelu | 23. februar 06:13
Tokom 12. dana Olimpijskih igara u Vankuveru, 11. takmičarskog, biće poznato još pet šampiona. Dalje...

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar


prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu
subota 2. jul 2022.

Sportovi

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kanada Kanada 14 7 5 26
2. Nemačka Nemačka 10 13 7 30
3. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 9 15 13 37
4. Norveška Norveška 9 8 6 23
5. Južna Koreja Južna Koreja 6 6 2 14