Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.09.2017.

11:56

Nadal: Tu je još jedan igrač – Novak Đoković...

Posle titule Rafaela Nadala na US openu čitav teniski svet govori o neverovatnoj sezoni koju su imali Rodžer Federer i on.

Izvor: B92

Autor:B92

Nadal: Tu je još jedan igrač – Novak Đoković...
Photo by Mike Stobe/Getty Images for USTA

Nadal je u nedelju savladao Kevina Andersona u finalu Otvorenog prvenstva SAD rezultatom 6:3, 6:3, 6:4 i tako došao do drugog Grend slema u sezoni, koliko je osvojio i Švajcarac.

Međutim, 'Bik sa Maljorke' je otkrio da pored toga što je veoma srećan zbog poslednjeg uspeha, ne bi trebalo zaboraviti još jednog čoveka koji će biti konkurent za najveće titule kada se vrati – Novaka Đokovića.

"Govorio sam već da se priča o Rodžeru i meni, ali tu je još jedan igrač – Novak Đoković, koji je osvojio 12 Grend slemova i verovatno će konkurisati za još neki", rekao je Nadal.

'Bik sa Maljorke' sada ima 16 pehara sa najvećih turnira, tri manje od Švajcarca, dok pre desetak godina niko nije verovao da će rekord Pita Samprasa biti oboren (14).

"Imamo takav duh da želimo stalno da napredujemo, kao i veliku strast prema onome što radimo. Godinama igramo sa malo oscilacija, skoro svake nedelje smo na turnirima dugi niz godina i to je teško ponoviti. Nije lako pronaći igrače iz iste generacije koji su ostvarili sve ono što smo mi učinili", dodao je.

On je pričao i o 'zlatnoj eri' tenisa u kojoj dominiraju trojica najboljih igrača.

"Živimo u eri u kojoj su neki igrači učinili neverovatne stvari za ovaj sport, iako ni je lepo govoriti o tome jer sam ja deo iste generacije. Srećan sam što je tako i uživam štosam deo dva najveća rivalstva u tenisu. To je neverovatno, zar ne? Niko nije odigrao toliko međusobnih mečeva kao Novak, Rodžer i ja, nadmećemo se toliko dugo na najvećim turnirima, a posebno je i što su to okršaji različitih stilova. U isto vreme je teško osvajati značajne tituli, ali u neku ruku, moramo biti srećni. Nas trojica smo osvojili toliko toga i, verovatno Rodžer, Novak i ja nismo ni sanjali da ćemo biti toliko uspešni. Osim nas, mislim da su i drugi srećni zbog toga šta nam se dešava", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve