Nova vest
Tenis

Subota, 09.09.2017.

05:14

Kao furija: Nadal izgubio set pa počistio Delpa!

Rafael Nadal će u nedelju igrati svoje četvrto finale na US Openu. Posle 150 minuta igre pobedio je Huana Martina del Potra, 4:6, 6:0, 6:3, 6:2.

Izvor: ZK

Autor: ZK

Kao furija: Nadal izgubio set pa počistio Delpa!
Getty Images

Po prvi put u meču za titulu španski teniser preko puta mreže neće imati Novaka Đokovića kojeg je u tri finalna meča dva puta dobio. Sastaće se sa Kevinom Andersonom i svakako, biti veliki favorit.

Svetski broj jedan je, mora se reći, apsolutno zasluženo ostvario 225. grend slem pobedu i plasman u 23. veliko finale. Ima priliku za 16. grend slem trofej, samim tim i da se dodatno učvrsti na vrhu ATP liste.

Što se tiče Del Potra, treba mu čestitati na svemu što je uradio na turniru. Primetno je bilo da nije imao snage posle dva teška meča u osmini i četvrtfinalu, koje je igrao prehlađen, ali to nikako ne umanjuje pobedu Nadala koji je od drugog seta do kraja meča prikazao igru kao u svojim najboljim danima.

Prvi set je pripao Argentincu. U petom gemu je načinio brejk što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta. Tada je pogađao prve servise, išlo mu je dosta toga od ruke, za razliku od Nadala koji je bio vidno nezadovoljan.

Besan zbog izgubljenog seta, teniser iz Manakora je potom zaigrao kao u transu. Ubacio je u petu brzinu, zaigrao izuzetno agresivno, i kako je njegova igra bivala sve bolja, tako je Del Potro padao. Drastično su mu oslabili servisi i forhendi, i otuda ne čudi što je Nadal nanizao devet gemova zaredom.

Od sredine trećeg seta do kraja meča, Argentinac je uspeo da osvoji svega pet gemova. Statistika dovoljno govori, Nadal je napravio dvostruko manje neiznuđenih grešaka (20:40) i isto tako skoro dvostruko više vinera (45:23). U svim segmentima je nadigrao Del Potra koji će morati da čeka novu priliku za titulu u Njujorku.

Takođe, Rafi će ovo biti treće grend slem finale u sezoni. U Melburnu je izgubio od Federera, potom je slavio na Rolan Garosu protiv Stena Vavrinke, sada ga očekuje 28. nosilac Kevin Anderson protiv kojeg vodi sa 4:0 u pobedama.

„Posle nekoliko problematičnih godina, povreda, sjajno je opet igrati u finalu ovde u Nujorku. Tri poslednja meča bila su veoma dobra za mene, ali ovaj je bio svakako najbolji. Imam još tu strast da igram svom snagom, dolaziću ovde još mnogo godina“, izjavio je Nadal.

Ne potcenjuje ni protivnika, Kevina Andersona.

„Visok je, ima neverovatan servis i takođe dobro igra na ovoj podlozi. I on je imao problema sa povredama ali sad igra svoj najbolji tenis. Znam ga još kad je imao 12 godina, drago mi je da je u finalu“, zaključio je prvi teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve