Nova vest
Tenis

Petak, 08.09.2017.

21:04

Federer se primakao, ali Đoković sa 110m$ drži prvo mesto

Novak Đoković i dalje je neprikosnoven na prvom mestu po zaradi od turnira, ali mu se Rodžer Federer posle odlične sezone primakao.

Izvor: PT

Autor: PT

Federer se primakao, ali Đoković sa 110m$ drži prvo mesto
Getty Images

Britanski "Daily mail" objavio je listu od trideset tenisera i teniserki koji su najviše zaradili od učešća na turnirima.

Srpski teniser prvi je prešao magičnu cifru od 100 miliona dolara, a pored njega samo je Švajcarac to uspeo koji je u karijeri zaradio oko dva miliona manje.

Na trećem mestu je Rafael Nadal, koji zanimljivo nije prešao trocifrenu cifru po zaradi od turnira. "Kralj šljake" je u dosadašnjem delu karijere prihodovao 87 miliona, ali se posle US opena očekuje da bude još veća.

Svoja mesta u prvih deset našle su i dame. Serena Vilijams je na četvrtom mestu sa 85 miliona dolara, njena sestra je na sedmoj poziciji sa 38, dok je Marija Šarapova osma sa 37 miliona dolara zarade.

Od muškaraca u prvih deset su još Pit Sampras koji zauzima šesto mesto, Andre Agasi deveto, odnosno David Ferer deseto mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve