Nova vest
Tenis

Petak, 08.09.2017.

05:36

Furiozna Medison Kiz deklasirala Vandevej!

Medison Kiz će igrati za prvu grend slem titulu u karijeri. Ona je u polufinalu US Opena bez većih problema savladala Koko Vandevej sa 6:1, 6:2.

Izvor: ZK

Autor: ZK

Furiozna Medison Kiz deklasirala Vandevej!
Getty Images

Teniserka čiji je mentor bivša grend slem šampionka Lindzi Devenport odigrala je briljantno u polufinalu koje je trajalo svega 68 minuta. Nijednog momenta njena pobeda nije dolazila u sumnju pa će igrati za trofej protiv Sloun Stivens.

Koko Vandevej je bila daleko od igara koje je prikazala u proteklom delu turnira. Odigrala je katastrofalno početni set, posle svega 13 minuta bila je u zaostatku (0:5) pre nego što je osvojila počasni gem!

Medison Kiz je u istom ritmu nastavila i u drugom setu, oduzela je servis protivnici u trećem i petom gemu. Čak ni kraća pauza koju je zatražila kako bi joj se ukazala medicinska pomoć nije uticala na njenu igru pa je koncentrisano odigrala u finišu, zabeleživši i treću pobedu nad Vandevej u ovoj sezoni.

Medison Kiz i Sloun Stivens igrale su do sada samo jednom. Bilo je to pre dve godine u Majamiju, Stivensova je slavila u dva seta. Bez obzira šta bude uradila, plasman u finale u Njujorku je najveći grend slem uspeh do sada za 16. teniserku sveta.

„Protiv Koko nikada nije lako. Srećna sam zbog plasmana u finale. Želim da uživam u ovom trenutku, biće vremena za analizu kako da odigram protiv Sloun“, poručila je Medison Kiz po završetku meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve