Nova vest
Tenis

Četvrtak, 07.09.2017.

09:00

Federer: Nisam u formi, bolje je što sam ispao

Drugi teniser sveta Rodžer Federer rekao je da je pre dolaska u Njujork bio svestan da se ne nalazi u dobroj formi.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer: Nisam u formi, bolje je što sam ispao
Photo by Al Bello/Getty Images

Federer je u noći između srede i četvrtka završio takmičenje u četvrtfinalu US opena, porazom od Huana Martina del Potra u četiri teška seta.

Argentinac je na taj način sprečio očekivano finale između dvojice velika - Federera i Rafaela Nadala.

"Šteta, ali Huan Martin je zaslužio više od mene. Osećao sam da nema mesta u polufinalu za mene i, iskreno, on će imati veće šanse od mene da pobedi Rafu. Moja trenutna forma nije dovoljna da se osvoji ovaj turnir. Bolje je što sam ispao jer će neko drugi imati priliku da odigra dobro", rekao je Federer.

On je dodao da nije mnogo razmišljao o budućim protivnicima jer je, zbog povrede leđa, išao korak po korak.

"Nisam razmišljao o polufinalu, vi ste. Da budem iskren nisam frustriran zbog poraza. Ceo turnir je bio težak za mene. Razmišljao sam samo o onome što se događalo večeras. Glava mi nije čak ni lutala tokom meča. Mnogo sam se mučio do ovog duela da bih previše razmišljao unapred. Na neki način sam i srećan što sam stigao do četvrtfinala i nisam razočaran jer sam igrao dobro tokom godine. Nažalost, danas sam naleteo na momka koji je bio bolji", zaključio je momak iz Bazela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve