Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.09.2017.

18:10

Nadal besan: Tri dana vam je trebalo da kaznite Fonjinija?!

Rafael Nadal kritikovao je organizatore US opena, pošto im je trebalo tri dana da suspenduju italijanskog igrača Fabija Fonjinija, koji je vređao sudiju.

Izvor: PT

Autor: PT

Nadal besan: Tri dana vam je trebalo da kaznite Fonjinija?!
Getty Images

Fonjini je vredjao sudiju Luiz Engzel tokom poraza u prvom kolu Ju Es opena od sunarodnika Stefana Travalje.

On je posle toga igrao dva meča u dublu, nakon čega su ga organizatori izbacili sa takmičenja. U obrazloženju se navodi da je komisija čekala prevod.

"Tri dana za to? Ne verujem. On je od tog incidenta pobedio u dva meča. To nije idealna situacija. Bilo bi mnogo bolje da je to učinjeno odmah, a ne tri dana kasnije", rekao je Nadal, preneli su britanski mediji.

Fonjini se putem Tvitera izvinio zbog svog ponašanja.

"Izvinjavam se navijačima i sudiji. To je bio veoma loš dan, ali to ne opravdava moje ponašanje na meču. Iako sam usijana glava i iako sam mislio da sam bio u pravu u većini situacija tokom rasprave, pogrešio sam. Na kraju krajeva, to je samo teniski meč", rekao je Fonjini.

Zbog izbacivanja Fonjinija, plasman u četvrtfinale dublova umesto njega i Simonea Bolelija, obezbedili su Nikolas Monro i Džon Patrik Smit.

Fonjini je kažnjen sa 24.000 dolara, koje će mu biti odbijene od 50.000 dolara, koliko mu sleduje za poraz u prvom kolu.

Ako komisija utvrdi da je počinio teži prekršaj, on bi mogao da bude kažnjen i do 250.000 dolara, kao i suspenzijom sa narednih grend slem turnira.

Fonjini je 2014. godine dobio najveću kaznu u istoriji Vimbldona, 27.500 dolara, zbog svađe sa sudijom i još jednim zvaničnikom turnira i bacanja reketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve