Magičan povratak Šarapove – pobeda nad Halep!

Ruska teniserka Marija Šarapova u velikom stilu se vratila na Grend slemove – pobedom nad Simonom Halep na startu US opena.

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2017.

08:41

Magičan povratak Šarapove – pobeda nad Halep!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Šarapova, koja je US open osvojila davne 2006. godine, odigrala je prvi meč na nekom od četiri najveća turnira i slavila rezultatom 6:4, 4:6, 6:3.

Ruskinja je od organizatora dobila specijalnu pozivnicu i iskoristila je na najbolji način jer je trijumfovala posle skoro tri sata igre, sprečivši Rumunku da se po ko zna koji put upusti u borbu za prvo mesto na WTA listi.

Maša je do sedme pobede u isto toliko međusobnih duela došla, iako je propustila prednost od seta i brejka viška. U uvodnom delu igre napravila je tri brejka, jedan više od protivnice, da bi u drugom povela 4:1.

Ipak, Simona se vratila, izjednačila u setovima, ali nije imala snage da napravi potpuni preokret.

"Nikada ne znate šta osećate dok ne dobijete meč loptu. Kada to prođe, ne možete da kontrolišete šta vam se dešava u glavi. Bilo je vredno svega. Nekada se pitate zašto toliko naporno radite i upravo je ovo odgovor", rekla je Šarapova.

Na stadionu 'Artur Eš' sve je zavisilo od Šarapove – upisala je 60 direktnih poena i 64 neiznuđene greške, dok je Halep imala samo 15 vinera, uz 14 grešaka.

Ruskinja je ostvarila prvu top 10 pobedu još od 2015. godine i u drugoj rundi će igrati sa Timeom Baboš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: