Dokaz da kvalitet na ATP turu drastično pada (FOTO)

Godinama postoji uvreženo mišljenje da je period kojem zvedočimo takozvana "zlatna era" tenisa.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2017.

08:41

Dokaz da kvalitet na ATP turu drastično pada (FOTO)
Foto: Screenshot (ultimatetennisstatistics.com)

"Velika četvorka" godinama dominira ATP turom, a trojica od njih u mnogim raspravama ulaze u najuži izbor za najboljeg igrača svih vremena - to su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Međutim, 2017. godina je, osim povratka Federera i Nadala na veliku scenu, označila i određene promene u svetskom tenisu, pa se jedan podatak pomalo kosi sa prvom onime iz prve rečenice.

Španac je od ponedeljka zvanično postao novi-stari 'broj 1', posle više od tri godine, zamenivši Endija Marija koji ima katastrofalnu sezonu. Nadal trenutno ima 7.645 bodova, što je ukupno 14. najlošiji skor prvog igrača sveta otkad je uvedeno bodovanje.

'Bik sa Maljorke' ima oko 500 poena više od prvih pratilaca Endija i Rodžera, ali pokazatelj da više ne postoji toliko dominantna sila jeste i rezultat Britanca koji se nalazi poziciju ispod na spomenutoj listi.

To znači da su dva od 20 najlošijih bodovnih salda 'broja 1' ostvarena u 2017, pa je jedina slabija godina po tom pitanju 1999. koja ima četiri "predstavnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: