Subota, 09.09.2017.

11:37

"Novak može opet u vrh, pitanje je da li želi da se vrati"

Rafael Nadal i Kevin Anderson u nedelju će odlučiti ko je ove godine najbolji igrač na US openu.

Izvor: B92

"Novak može opet u vrh, pitanje je da li želi da se vrati" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

nadnicar

pre 6 godina

Koga briga za lika kome je vaznije da nabija vodji rejting("spasavanje"zavejanih u Feketicu),nego da igra za svoju zemlju kada joj je najpotrebniji(Svajcarska u NS).Verovatno ne postoji sportista koji je toliko doziveo pocasti od svog naroda,a da je toliko malo dao reprezentativnom sportu,podseticu period 2011-16 za pare nepobediv,za reprezentaciju(DK i OI),veliko nista.Zanimljivo da njemu niko ne zamera hvalospeve Vucicu,gostovanje oca na mitingu,taj cuveni Feketic,dok Ivanu za stoput manju povezanost sa vlastima gotovo urnisu u komentarima.Zato mi se kosa dize na glavi od onih koji ga brane od "pljuvaca",samo ne znam kojih,kada je on od pocetka karijere u ovoj zemlji bozanstvo,totem,sveta krava u koju se ne dira,jer su mediji nametnuli ljudima stav da on ne znam kako popravlja ugled Srba u svetu(kao da pre njega nismo imali uspesnih ljudi u sportu),toliko smo postali jadni i iskompleksirani da nam je najvaznije u zivotu da nas taj svet(citaj zapad)pomazi po glavi.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Evropljanin
Kao prvo,petnestak godina pre Novaka nam se desila Monika Seles u istom sportu,a u ostalim sportovima imamo bar jos 7-8 njih koji su tu negde barabar,a kao drugo,tesko da moze vise da se isprati necija karijera kao sto smo mi ispratili Novakovu,pa o njemu se u poslednjih desetak godina pisalo vise nego o svim ostalim sportistima zajedno pa puta 1000,proglasavli ga za najveceg Srbina u istoriji(dakle veceg od onih zbog kojih uopste i postojimo kao nacija a posao mu je samaranje sundjeraste loptice).Navescu primer Hrvata,jos manje nacije koji su imali i imaju Janicu i Sandru,realno vecih sportista od Novaka a kod njih ne postoji ni 5 posto nacionalne euforije zbog njih dve kao kod Srba zbog Novaka.Tako da apsolutno niste u pravu,pogotovo sto je sve to oko Novaka vestacki stvoreno jer,kao sto pracenje ovog turnira pokazuje,Srbe tenis jednostavno ne zanima,i nekako se stvari vracaju u normalu,tenis aut a sa druge strane fudbal i klupski i reprezentativno konacno se budi,u kosarci se vratio kult repke i ponovo imamo nase u NBA,plus po prvi put imamo velikog sampiona u atletici,a bez toga se ne mozemo smatrati sportskom nacijom.

vlasta74

pre 6 godina

Verujem da će Novak zapeti nakon pauze, na svežinu i želju. Ali on je već kompletno ostvaren čovek u svakom pogledu. Nakon tog svežeg starta, gde će gubiti i od slabijih igrača, naći će svoju formu, ako se ne jave povrede. Ali me zanima, šta je potrebno da se, nakon svega, motiviše i da kida kao ranije, bar 70% od ranije. Ima li neko odgovor na to? I ne upoređujte ga sa Rođom i ostalim igračima. Svi oni imaju različite motive i ne postoje dva ista čoveka, svako je jedinka za sebe.

Heba

pre 6 godina

@ beli 65

O, da, da, Novak Djoković je tako važna stvar u svetu, da se ceo svet podelio oko njega, a Vilander ga aktivno mrzi! Baš je Vilanderu stalo do Djokovića da bi ga mrzeo ili voleo.

beli65

pre 6 godina

čuj ovog Vilandera: "Novak je ovde dolazio bar do polufinala", reci tako nesto za nekoga ko je na US Openu u poslednjih 10 učešća 2 puta osvajao, 5 puta bio finalista i 3 puta polufinalista je nista drugo nego nipodistavanje Novakovih uspeha i mrznje koju ovaj ne moze sakriti

Danilo

pre 6 godina

Rocky Balboa,kao svaki Roki, u pravu si i izvinjavam se zbog greške.
Ali u međusobnim mečevima- a to je ipak najbolji pkazetlje ko je bolji od koga, batr za nas koji smo imali prilike da uhvatimo reket u ruke- Rafa vodi 23:14, a u finalima GS-ova što je vrh vrhova, Rafa vodi sa neverovatnih 9:3!?
ko je onda bolji?

ИГИ

pre 6 godina

Kада је М изгубио на АО написао сам коментар да  су Најк и АТП наместили да Ф победи на АО а да ме не би изненадило да Ф до краја године буде N°1. Они желе да Ф уђе у историју као најбољи свих времена због популаризације тениса. Ко је све морао да се 'повреди"да би се то десило Ђ,М,В,Н,Р а по потреби и Ч

WADA може да дозволи спортистима да користе Допинг средства у медицинске сврхе неограничено дуго. КК је изјавила да WADA дозвољава Серени да дуго користи Д у м,с. а то је изјавио и ИН. Када WADA дозволи да се Д користи то је све чисто и поштено а МШ је користила лек 7 г. који није био на листи и одједном је стављен на листу и она је црна овца.Новак је морао да прикочи јер би могли лако да му наместе Д аферу . Под тим притиском Н је скренуо  са правог пута уз свесрдну помоћ Пепеа и својих најближих. 

Drbda

pre 6 godina

Djoković je pravi Balkanac. Medjutim, imao je izuzetno brze noge i izuzetno brzo oko - ogromna prednost u tenisu. Tako je dominirao, uz rad i posećenost koju imaju i svi drugi igrači iz Top 100. Ništa specijalno. Ja ga ne bih nešto ni hvalio ni slavio zbog tog fanaticnog trčanja po terenu i rezultirajućih pobeda.

bariloche

pre 6 godina

A za mene je pitanje:"Hoće li Mats Vilander prestati da uzima Novaka u usta barem dok se čovek oporavlja??" Već postaje degutantno! Znam da je razočaranje kod Vilandera i Šetove ogromno jer nema Federera, a oboje su navijački nastrojeni komentatori Eurosporta u završnici ovogodišnjeg USO no šta da se radi. Nema švercovanja u zavrnici Gren slema!

Lik

pre 6 godina

"...Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su (Mirkosoft, 9. septembar 2017 12:04)

Pratiš li ti tenis? Novak je već padao i uzdizao se još jači.

Lik

pre 6 godina

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he
(Danome, 9. septembar 2017 15:50)

Majstori vratili?...odakle?...aha, pa od tamo gde ih je ON poslao...ahahahahahaha

Lik

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.
(Raymond, 9. septembar 2017 15:19)


Nevidjeno?...a Sampras, Borg?...pratiš ti sport ko moja baba.

Raymond

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Ovi sto pricaju o mentalitetu ne shvataju da Novak nema nas mentalitet. Jer da ga ima ne bi bio to sto jeste - teniser koji je tenisku igru doveo do najviseg nivoa koji je ikada vidjen!

Cph

pre 6 godina

Daleko je Novak od Balkana i jos dalje od "balkanskog mentaliteta".
Zamislite kako bi izgledao Balkan,da makar jedan mali procenat balkanaca ima Novakov mentalitet.
p.s.Ne znam da li ce se Novak vratiti u punom sjaju. Nadam se da hoce.

Danome

pre 6 godina

@Zikica prva puška srbije

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he

Evropljanin

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
(posmatrac, 09. septembar 2017 13:45)

Ništa neobično. Za narod veličine i standarda Srba, teniser poput Novaka je fenomen koji se javlja jedanput u istoriji, i više nikada. Čak kod većine i većih i bogatijih naroda, nikada. Prema tome, taj neverovatan i redak fenomen je trebalo ispratiti kako i dolikuje i kako je prirodno. Jednom i nikada više. Neke slične nacije bi i veću pompu pravile od takvog sportiste. Ko to ne razume ili ne želi da razume, njegov problem.
Što se tenisa tiče, mi Srbi smo istorijski srećnici neviđenih razmera, i to je lep osećaj, fantastičan, neponovljiv! Drugi nisu, i ko zna kad će osetiti to. Pretpostavljam, nikada. Možda je to upravo ono što nekima ovde smeta.

Negativni

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posmatrac, 9. septembar 2017 13:45)

Potpuno tačno. Nacionalno ludilo koje te onemogućava da normalno pratiš jedan sport. Nepismeni i priglupi komentatori ( čast izuzecima) koji žele samo jedno: Nije bitna pobeda Novaka, Jelene, Ane ili Janka...već da se protivnik "ponizi" kako bi se lečile nacionalne frustracije i kompleksi niže vrednosti. Najzad jedan turnir može normalno da se prati. I ovo pokazuje koliko nam je, u stvari, stalo do Djokovića. Apsolutno nikom ne nedostaje. Najveći sportista ove zemlje svih vremena, doživeo je da ga omalovažavaju "navijači" kojima je bitno samo da "ponižava" a ne da pobedjuje.
I sad je kriv i Vilander koji je realan i govori istinu. Ako želi - može opet do br.1 a ako ne, nikom ništa, postigao je isuviše toga da bi se pravdao svojim bezličnim fanovima ( čast izuzecima koji su na ovom forumu navijali za njega a nisu nipodaštavali i vredjali rezultate drugih sportista).

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

NOLE je dokazao kada je u top formi da džemperko i presadjivač kosice mogu samo da plaču! Dzaba oni skupljaju GSove preko nekih poluigrača , JEDAN JE NOLE!
SPARTA...Ako bude hteo od 2018. ovi neće postojati.Uvek se samo on pitao i sve zavisilo od njega, pa i sad. CAR.

CATAPA

pre 6 godina

Notorno tačno. I kad je pobeđivao i kad je gubio, Novak je držao ključeve i jednog i drugog. Sada je isto, ali mislim da je Novaku osvojeni rolangaros bio "GAME OVER". Nedostajaće još dugo na svim turnirima onaj pravi Novak, ali vremenom će i to da izbledi.

Muka mi je od fedbotova koji drze sajt B92

pre 6 godina

Konacno nesto pametno i od tebe.
(Novica t, 9. septembar 2017 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Cim je ovaj trol poleteo da komentarise, nesto debelo nije u redu.

Nista nije izvesno, pitanje je kakva je priroda povrede, kako se uklapa u ATP- ove igre moci koje gledamo celu sezonu 2017.
Tuzno deluje da su coveka srusili van terena kada na istom vec nisu mogli. Pitanje kako je i do tada izdrzao. Sada sve to dolazi na naplatu, udarci naneti telu i psihi.

No1e GOAT

pre 6 godina

Novak jeste vrh! Nema boljeg od njega. Njegov nivo igre nikada niko nije dostigao. Kada Novak igra najbolje sto moze za njega nema leka. Tacka.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je manje nade za to....ko ce ponovo u arenu, pritisak, putovanja....
Mora da se brati zbog sponzora, ali koliko ce ga interesovati da se ponovo biri za vrh...tesko.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Naravno da Novak može da se vrati. Samo, to je mnogo teže nego kada je trenirao u bazenu ili kada je bio mali nepoznati "klinac" na Kopaoniku. Da bi ponovo gladijatorski razbijao sve pred sobom, mora opet da "ogladni". Da bude gladan pobeda, da bude gladan slave i da bude gladan za novac. Medjutim, posle onoliko pobeda, posle onoliko slave, posle stotine miliona dolara na svom kontu, veoma je teško ponovo biti "gladan". Prema tome, mada bih voleo bih da Novak ponovo zablista, teško.

mrki

pre 6 godina

Pitanje je da li jeca i Pepe to žele. Novak je usvršio sa ozbiljnom karijerom, sada bez dopinga se ne sme ni pojaviti na terenu jer će mu oduzeti titule, koje je osvojio pod dopingom.

posmatrac

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.

Gidra

pre 6 godina

Nole je sampion za sva vremena. Skidam kapu i minuta vise da ne igra. Po meni trebao bi da se vrati, ali samo ako dosegne super formu i odlucnost, u suprotnom bolje da uziva u zasluzenim stvarima.

MATS

pre 6 godina

Novak je u vrhu, naravno da ce ostati u vrhu ako jos misli/zeli da igra tenis. Sto se tice njegovog krajnjeg dometa na ATP listi, verovatno je 5 - 6 mesto maksimum, a oko 10 je realno za nekog ko igra bez volje I bez trunke samopouzdanja. Tenis nije zaboravio da igra ali je doziveo (kao Majk Tajson) da mu psiha ode u paramparcad!

lalo

pre 6 godina

Novak vise nema zelju da se bavi tenisom. Jedini motiv su sponzori ali on je obeybedio sponyore do kraja zivota samom svojom pojavom bey obzira na buduce rezultate.JA predvi]am da ce nastaviti da se bavi sprtom ali da ce preci na golf i egzibicije u tenisu kao i revijalne meceve na imanjima hiljada americkih megabogatasa koji ce yeleti da raymene par udaraca sa njim. Ostalo ce zaboraviti.

gledam u karte i vidim

pre 6 godina

Sledeće godine, Novak će nanizato 30 (trideset) pobeda u nizu, i onda, deleći novinarima čokoladice, na konferenciji za štampu saopštiće da je Jelena ponovo u blaženom stanju. Nažalost, jer je Novak porodičan čovek, ponovo će se povući sa teniskih terena i baciti se na uživanje porodičnog života. Tek mi je sada jasno, zašto su propale naše fabrike, jer su novopečeni očevi rekli šefovima da žele uživati u očinstvu, a na pitanje od čega će živeti, odgovoriti da jev ovo Srbija, i svi se snalazimo kako znamo i umemo! Jasno, Novak ima iz čega da živi, ali mene kao navijača te stvari ne interesuju. Jednom za svagda, treba da nam kaže da je završio karijeru, ili da bez naivnih izjava o koječemu, nastavi da igra tenis, jer on je teniser, a svi mi, koji imamo decu, jesmo roditelji poput Novaka, i idemo na posao, radimo, lepo nam je, ili teško, i to je to.

Rodja je umetnik

pre 6 godina

Vilandera su patriJote pljuvale da mrzi Novaka a on je oduvek iskreno govorio sta misli,to je i sada slucaj. To sto branioci SrBstva ne vole da cuju istinu je druga stvar.Omalovazavali su ga kao tenisera i komentatora iz neznanja. Evo sada je jedan od retkih koji veruje da Novak moze da se vrati i to hrabro kaze... Omalovazavanje igraca koji su zavrsili karijeru pre pojave Novaka od novokompanovanih teniskih strucnjaka je nesto najgore sto se desava na ovom portalu. Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

vlad

pre 6 godina

DJOKOVIC SE NIKAD NECE VRATITI. A ZASTO. ZATO STO NJEGA NE ZANIMA VISE TENIS ETO JEDNOSTAVNO NI VI NE NECETE DO PRODAVNICE KAD VAM JE FRIZIDER PUN

pa da vidimo

pre 6 godina

Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Verovatno ce osvajati po neki turnir ali da ih osvaja u nizu, po nekoliko za redom i u toku cele godine, nema sanse. To je nesto sa kojima nece mnogi da se sloze ali je stvarnost. Oni koji ce lupati minuse treba da znaju da je jako tesko vratiti se , trenirati, biti istrajan i raditi sve ono sto si radio pre vise godina unazad a uz to imas 30 godina. On je ozenjen covek, ima dva deteta i to mu je vaznije nego da opet satima trenira i bude br.1. Druga je stvar sta mi navijaci zelimo. Ono u sta sam siguran je da Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Pa da vidimo da li gresim. Voleo bih da gresim...

Mirkosoft

pre 6 godina

Balkanski mentalitet je preovladao kod Novaka. On je zadovoljan sa postignutim i nema nista sto moze to da promeni. Iskreno sam se nadao da ce Novak promeniti sliku o srpskim sportistima ali i on je skliznuo u slican sablon. Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su se opet uzdizali. Bojim se da Novak ipak nije takav materijal.

visibaba

pre 6 godina

Dilema je samo da li on posle svega što je uradio u tenisu ima želju da to
uradi. Sve je na njemu, rekao je Vilander...

Nema zelju, nema volju a bogami ni dozvolu.
Njegova karijera vrhunskog tenisera je zavrsena.

Danilo

pre 6 godina

Mats sa godinama postaje surogat Njegoša: svaka mu je ovde mudra!
Potpuno je u pravu za Noleta: sve zavisi samo od njega.
Nole ima retku karijeru u kojoj je skoro uvek sve zavisilo od njega samog. Nije imao ni sreću u žrebu, ni lake protivnike, publika uglavnom protiv njega, a protivnici dva od tri najveća igrača u istoriji.
Uz sve to Nole je imao dve godine neverovatne dominacije kakvu svet tenisa nije video.
Hoće li biti i treća takva godina, sa Noletom koji tek ima 30 godina, i dalje zavisi samo od njega jer ovi mladi još nisu takva klasa da se drhti od njih.
Danilović, zaista veliki košarkaš i još veći radnik, prestaje da igra u 30. godini.
"Trening i igra mi više nisu radost!"
Bjorg je prestao u 26. Bolt se povukao a Noletovo je godište.
Imamo i sasvim suprotne primere.
Dakle, Nole sve ima u svojoj glavi i rukama.

P.S.
Zaista se ne sećam slabijeg GS-a, mrzi me da pretražujem ali da otkaže 5 od Top 10 pri čemu 3 od Top 5, teško da se ikada desilo.
Tu je bila Fedexova šansa jer on je car iskorišćavanja svake prednosti.
Ali što godine, što kobni Delpo...
Ovako Nadal na samo dva GS-a razlike?

Zuba

pre 6 godina

I ako ne volim kad Vilander kritikuje Novaka ovde je u pravu. Znaci samo od Novaka zavisi hoce li hteti da bude onaj stari Novak. Voleo bih da gresim ali mislim da posle rodjenja cerke tenis tek sad nece biti prioritet u njegovom zivotu.

gaga

pre 6 godina

Sasvim lepo rečeno što se tiče Đokovoća. Mada lično mislim da od njegovog povratka nema ništa. Zasitio se svega. A i naš mentalitet je prisutan. Dosta sam osvojio i dosta zaradio. Nije to kao kod S.Vilijams , Nadala ili Federera koji se vraćaju posle povreda i dalje gladni titula i trofeja.

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Koliko god on prozivao Novaka prethodnih godina mora se priznati da je poslednjim pasusom pogodio pravo u centar. Sve zavisi od Novaka Djokovica - vreme ce pokazati da li najboljeg tenisera svih vremena ili jednog od trojice najboljih tenisera svih vremena.

No1e GOAT

pre 6 godina

Novak jeste vrh! Nema boljeg od njega. Njegov nivo igre nikada niko nije dostigao. Kada Novak igra najbolje sto moze za njega nema leka. Tacka.

gaga

pre 6 godina

Sasvim lepo rečeno što se tiče Đokovoća. Mada lično mislim da od njegovog povratka nema ništa. Zasitio se svega. A i naš mentalitet je prisutan. Dosta sam osvojio i dosta zaradio. Nije to kao kod S.Vilijams , Nadala ili Federera koji se vraćaju posle povreda i dalje gladni titula i trofeja.

pa da vidimo

pre 6 godina

Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Verovatno ce osvajati po neki turnir ali da ih osvaja u nizu, po nekoliko za redom i u toku cele godine, nema sanse. To je nesto sa kojima nece mnogi da se sloze ali je stvarnost. Oni koji ce lupati minuse treba da znaju da je jako tesko vratiti se , trenirati, biti istrajan i raditi sve ono sto si radio pre vise godina unazad a uz to imas 30 godina. On je ozenjen covek, ima dva deteta i to mu je vaznije nego da opet satima trenira i bude br.1. Druga je stvar sta mi navijaci zelimo. Ono u sta sam siguran je da Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Pa da vidimo da li gresim. Voleo bih da gresim...

Danilo

pre 6 godina

Mats sa godinama postaje surogat Njegoša: svaka mu je ovde mudra!
Potpuno je u pravu za Noleta: sve zavisi samo od njega.
Nole ima retku karijeru u kojoj je skoro uvek sve zavisilo od njega samog. Nije imao ni sreću u žrebu, ni lake protivnike, publika uglavnom protiv njega, a protivnici dva od tri najveća igrača u istoriji.
Uz sve to Nole je imao dve godine neverovatne dominacije kakvu svet tenisa nije video.
Hoće li biti i treća takva godina, sa Noletom koji tek ima 30 godina, i dalje zavisi samo od njega jer ovi mladi još nisu takva klasa da se drhti od njih.
Danilović, zaista veliki košarkaš i još veći radnik, prestaje da igra u 30. godini.
"Trening i igra mi više nisu radost!"
Bjorg je prestao u 26. Bolt se povukao a Noletovo je godište.
Imamo i sasvim suprotne primere.
Dakle, Nole sve ima u svojoj glavi i rukama.

P.S.
Zaista se ne sećam slabijeg GS-a, mrzi me da pretražujem ali da otkaže 5 od Top 10 pri čemu 3 od Top 5, teško da se ikada desilo.
Tu je bila Fedexova šansa jer on je car iskorišćavanja svake prednosti.
Ali što godine, što kobni Delpo...
Ovako Nadal na samo dva GS-a razlike?

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Ovi sto pricaju o mentalitetu ne shvataju da Novak nema nas mentalitet. Jer da ga ima ne bi bio to sto jeste - teniser koji je tenisku igru doveo do najviseg nivoa koji je ikada vidjen!

vlad

pre 6 godina

DJOKOVIC SE NIKAD NECE VRATITI. A ZASTO. ZATO STO NJEGA NE ZANIMA VISE TENIS ETO JEDNOSTAVNO NI VI NE NECETE DO PRODAVNICE KAD VAM JE FRIZIDER PUN

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Naravno da Novak može da se vrati. Samo, to je mnogo teže nego kada je trenirao u bazenu ili kada je bio mali nepoznati "klinac" na Kopaoniku. Da bi ponovo gladijatorski razbijao sve pred sobom, mora opet da "ogladni". Da bude gladan pobeda, da bude gladan slave i da bude gladan za novac. Medjutim, posle onoliko pobeda, posle onoliko slave, posle stotine miliona dolara na svom kontu, veoma je teško ponovo biti "gladan". Prema tome, mada bih voleo bih da Novak ponovo zablista, teško.

Negativni

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posmatrac, 9. septembar 2017 13:45)

Potpuno tačno. Nacionalno ludilo koje te onemogućava da normalno pratiš jedan sport. Nepismeni i priglupi komentatori ( čast izuzecima) koji žele samo jedno: Nije bitna pobeda Novaka, Jelene, Ane ili Janka...već da se protivnik "ponizi" kako bi se lečile nacionalne frustracije i kompleksi niže vrednosti. Najzad jedan turnir može normalno da se prati. I ovo pokazuje koliko nam je, u stvari, stalo do Djokovića. Apsolutno nikom ne nedostaje. Najveći sportista ove zemlje svih vremena, doživeo je da ga omalovažavaju "navijači" kojima je bitno samo da "ponižava" a ne da pobedjuje.
I sad je kriv i Vilander koji je realan i govori istinu. Ako želi - može opet do br.1 a ako ne, nikom ništa, postigao je isuviše toga da bi se pravdao svojim bezličnim fanovima ( čast izuzecima koji su na ovom forumu navijali za njega a nisu nipodaštavali i vredjali rezultate drugih sportista).

MATS

pre 6 godina

Novak je u vrhu, naravno da ce ostati u vrhu ako jos misli/zeli da igra tenis. Sto se tice njegovog krajnjeg dometa na ATP listi, verovatno je 5 - 6 mesto maksimum, a oko 10 je realno za nekog ko igra bez volje I bez trunke samopouzdanja. Tenis nije zaboravio da igra ali je doziveo (kao Majk Tajson) da mu psiha ode u paramparcad!

Evropljanin

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
(posmatrac, 09. septembar 2017 13:45)

Ništa neobično. Za narod veličine i standarda Srba, teniser poput Novaka je fenomen koji se javlja jedanput u istoriji, i više nikada. Čak kod većine i većih i bogatijih naroda, nikada. Prema tome, taj neverovatan i redak fenomen je trebalo ispratiti kako i dolikuje i kako je prirodno. Jednom i nikada više. Neke slične nacije bi i veću pompu pravile od takvog sportiste. Ko to ne razume ili ne želi da razume, njegov problem.
Što se tenisa tiče, mi Srbi smo istorijski srećnici neviđenih razmera, i to je lep osećaj, fantastičan, neponovljiv! Drugi nisu, i ko zna kad će osetiti to. Pretpostavljam, nikada. Možda je to upravo ono što nekima ovde smeta.

Lik

pre 6 godina

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he
(Danome, 9. septembar 2017 15:50)

Majstori vratili?...odakle?...aha, pa od tamo gde ih je ON poslao...ahahahahahaha

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Koliko god on prozivao Novaka prethodnih godina mora se priznati da je poslednjim pasusom pogodio pravo u centar. Sve zavisi od Novaka Djokovica - vreme ce pokazati da li najboljeg tenisera svih vremena ili jednog od trojice najboljih tenisera svih vremena.

Mirkosoft

pre 6 godina

Balkanski mentalitet je preovladao kod Novaka. On je zadovoljan sa postignutim i nema nista sto moze to da promeni. Iskreno sam se nadao da ce Novak promeniti sliku o srpskim sportistima ali i on je skliznuo u slican sablon. Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su se opet uzdizali. Bojim se da Novak ipak nije takav materijal.

Cph

pre 6 godina

Daleko je Novak od Balkana i jos dalje od "balkanskog mentaliteta".
Zamislite kako bi izgledao Balkan,da makar jedan mali procenat balkanaca ima Novakov mentalitet.
p.s.Ne znam da li ce se Novak vratiti u punom sjaju. Nadam se da hoce.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je manje nade za to....ko ce ponovo u arenu, pritisak, putovanja....
Mora da se brati zbog sponzora, ali koliko ce ga interesovati da se ponovo biri za vrh...tesko.

Rodja je umetnik

pre 6 godina

Vilandera su patriJote pljuvale da mrzi Novaka a on je oduvek iskreno govorio sta misli,to je i sada slucaj. To sto branioci SrBstva ne vole da cuju istinu je druga stvar.Omalovazavali su ga kao tenisera i komentatora iz neznanja. Evo sada je jedan od retkih koji veruje da Novak moze da se vrati i to hrabro kaze... Omalovazavanje igraca koji su zavrsili karijeru pre pojave Novaka od novokompanovanih teniskih strucnjaka je nesto najgore sto se desava na ovom portalu. Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

gledam u karte i vidim

pre 6 godina

Sledeće godine, Novak će nanizato 30 (trideset) pobeda u nizu, i onda, deleći novinarima čokoladice, na konferenciji za štampu saopštiće da je Jelena ponovo u blaženom stanju. Nažalost, jer je Novak porodičan čovek, ponovo će se povući sa teniskih terena i baciti se na uživanje porodičnog života. Tek mi je sada jasno, zašto su propale naše fabrike, jer su novopečeni očevi rekli šefovima da žele uživati u očinstvu, a na pitanje od čega će živeti, odgovoriti da jev ovo Srbija, i svi se snalazimo kako znamo i umemo! Jasno, Novak ima iz čega da živi, ali mene kao navijača te stvari ne interesuju. Jednom za svagda, treba da nam kaže da je završio karijeru, ili da bez naivnih izjava o koječemu, nastavi da igra tenis, jer on je teniser, a svi mi, koji imamo decu, jesmo roditelji poput Novaka, i idemo na posao, radimo, lepo nam je, ili teško, i to je to.

Zuba

pre 6 godina

I ako ne volim kad Vilander kritikuje Novaka ovde je u pravu. Znaci samo od Novaka zavisi hoce li hteti da bude onaj stari Novak. Voleo bih da gresim ali mislim da posle rodjenja cerke tenis tek sad nece biti prioritet u njegovom zivotu.

posmatrac

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.

Gidra

pre 6 godina

Nole je sampion za sva vremena. Skidam kapu i minuta vise da ne igra. Po meni trebao bi da se vrati, ali samo ako dosegne super formu i odlucnost, u suprotnom bolje da uziva u zasluzenim stvarima.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

NOLE je dokazao kada je u top formi da džemperko i presadjivač kosice mogu samo da plaču! Dzaba oni skupljaju GSove preko nekih poluigrača , JEDAN JE NOLE!
SPARTA...Ako bude hteo od 2018. ovi neće postojati.Uvek se samo on pitao i sve zavisilo od njega, pa i sad. CAR.

Raymond

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.

Lik

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.
(Raymond, 9. septembar 2017 15:19)


Nevidjeno?...a Sampras, Borg?...pratiš ti sport ko moja baba.

mrki

pre 6 godina

Pitanje je da li jeca i Pepe to žele. Novak je usvršio sa ozbiljnom karijerom, sada bez dopinga se ne sme ni pojaviti na terenu jer će mu oduzeti titule, koje je osvojio pod dopingom.

Drbda

pre 6 godina

Djoković je pravi Balkanac. Medjutim, imao je izuzetno brze noge i izuzetno brzo oko - ogromna prednost u tenisu. Tako je dominirao, uz rad i posećenost koju imaju i svi drugi igrači iz Top 100. Ništa specijalno. Ja ga ne bih nešto ni hvalio ni slavio zbog tog fanaticnog trčanja po terenu i rezultirajućih pobeda.

lalo

pre 6 godina

Novak vise nema zelju da se bavi tenisom. Jedini motiv su sponzori ali on je obeybedio sponyore do kraja zivota samom svojom pojavom bey obzira na buduce rezultate.JA predvi]am da ce nastaviti da se bavi sprtom ali da ce preci na golf i egzibicije u tenisu kao i revijalne meceve na imanjima hiljada americkih megabogatasa koji ce yeleti da raymene par udaraca sa njim. Ostalo ce zaboraviti.

visibaba

pre 6 godina

Dilema je samo da li on posle svega što je uradio u tenisu ima želju da to
uradi. Sve je na njemu, rekao je Vilander...

Nema zelju, nema volju a bogami ni dozvolu.
Njegova karijera vrhunskog tenisera je zavrsena.

Danome

pre 6 godina

@Zikica prva puška srbije

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he

CATAPA

pre 6 godina

Notorno tačno. I kad je pobeđivao i kad je gubio, Novak je držao ključeve i jednog i drugog. Sada je isto, ali mislim da je Novaku osvojeni rolangaros bio "GAME OVER". Nedostajaće još dugo na svim turnirima onaj pravi Novak, ali vremenom će i to da izbledi.

bariloche

pre 6 godina

A za mene je pitanje:"Hoće li Mats Vilander prestati da uzima Novaka u usta barem dok se čovek oporavlja??" Već postaje degutantno! Znam da je razočaranje kod Vilandera i Šetove ogromno jer nema Federera, a oboje su navijački nastrojeni komentatori Eurosporta u završnici ovogodišnjeg USO no šta da se radi. Nema švercovanja u zavrnici Gren slema!

Muka mi je od fedbotova koji drze sajt B92

pre 6 godina

Konacno nesto pametno i od tebe.
(Novica t, 9. septembar 2017 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Cim je ovaj trol poleteo da komentarise, nesto debelo nije u redu.

Nista nije izvesno, pitanje je kakva je priroda povrede, kako se uklapa u ATP- ove igre moci koje gledamo celu sezonu 2017.
Tuzno deluje da su coveka srusili van terena kada na istom vec nisu mogli. Pitanje kako je i do tada izdrzao. Sada sve to dolazi na naplatu, udarci naneti telu i psihi.

Lik

pre 6 godina

"...Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su (Mirkosoft, 9. septembar 2017 12:04)

Pratiš li ti tenis? Novak je već padao i uzdizao se još jači.

Heba

pre 6 godina

@ beli 65

O, da, da, Novak Djoković je tako važna stvar u svetu, da se ceo svet podelio oko njega, a Vilander ga aktivno mrzi! Baš je Vilanderu stalo do Djokovića da bi ga mrzeo ili voleo.

vlasta74

pre 6 godina

Verujem da će Novak zapeti nakon pauze, na svežinu i želju. Ali on je već kompletno ostvaren čovek u svakom pogledu. Nakon tog svežeg starta, gde će gubiti i od slabijih igrača, naći će svoju formu, ako se ne jave povrede. Ali me zanima, šta je potrebno da se, nakon svega, motiviše i da kida kao ranije, bar 70% od ranije. Ima li neko odgovor na to? I ne upoređujte ga sa Rođom i ostalim igračima. Svi oni imaju različite motive i ne postoje dva ista čoveka, svako je jedinka za sebe.

beli65

pre 6 godina

čuj ovog Vilandera: "Novak je ovde dolazio bar do polufinala", reci tako nesto za nekoga ko je na US Openu u poslednjih 10 učešća 2 puta osvajao, 5 puta bio finalista i 3 puta polufinalista je nista drugo nego nipodistavanje Novakovih uspeha i mrznje koju ovaj ne moze sakriti

ИГИ

pre 6 godina

Kада је М изгубио на АО написао сам коментар да  су Најк и АТП наместили да Ф победи на АО а да ме не би изненадило да Ф до краја године буде N°1. Они желе да Ф уђе у историју као најбољи свих времена због популаризације тениса. Ко је све морао да се 'повреди"да би се то десило Ђ,М,В,Н,Р а по потреби и Ч

WADA може да дозволи спортистима да користе Допинг средства у медицинске сврхе неограничено дуго. КК је изјавила да WADA дозвољава Серени да дуго користи Д у м,с. а то је изјавио и ИН. Када WADA дозволи да се Д користи то је све чисто и поштено а МШ је користила лек 7 г. који није био на листи и одједном је стављен на листу и она је црна овца.Новак је морао да прикочи јер би могли лако да му наместе Д аферу . Под тим притиском Н је скренуо  са правог пута уз свесрдну помоћ Пепеа и својих најближих. 

nadnicar

pre 6 godina

Koga briga za lika kome je vaznije da nabija vodji rejting("spasavanje"zavejanih u Feketicu),nego da igra za svoju zemlju kada joj je najpotrebniji(Svajcarska u NS).Verovatno ne postoji sportista koji je toliko doziveo pocasti od svog naroda,a da je toliko malo dao reprezentativnom sportu,podseticu period 2011-16 za pare nepobediv,za reprezentaciju(DK i OI),veliko nista.Zanimljivo da njemu niko ne zamera hvalospeve Vucicu,gostovanje oca na mitingu,taj cuveni Feketic,dok Ivanu za stoput manju povezanost sa vlastima gotovo urnisu u komentarima.Zato mi se kosa dize na glavi od onih koji ga brane od "pljuvaca",samo ne znam kojih,kada je on od pocetka karijere u ovoj zemlji bozanstvo,totem,sveta krava u koju se ne dira,jer su mediji nametnuli ljudima stav da on ne znam kako popravlja ugled Srba u svetu(kao da pre njega nismo imali uspesnih ljudi u sportu),toliko smo postali jadni i iskompleksirani da nam je najvaznije u zivotu da nas taj svet(citaj zapad)pomazi po glavi.

Danilo

pre 6 godina

Rocky Balboa,kao svaki Roki, u pravu si i izvinjavam se zbog greške.
Ali u međusobnim mečevima- a to je ipak najbolji pkazetlje ko je bolji od koga, batr za nas koji smo imali prilike da uhvatimo reket u ruke- Rafa vodi 23:14, a u finalima GS-ova što je vrh vrhova, Rafa vodi sa neverovatnih 9:3!?
ko je onda bolji?

bg leprikoni

pre 6 godina

@Evropljanin
Kao prvo,petnestak godina pre Novaka nam se desila Monika Seles u istom sportu,a u ostalim sportovima imamo bar jos 7-8 njih koji su tu negde barabar,a kao drugo,tesko da moze vise da se isprati necija karijera kao sto smo mi ispratili Novakovu,pa o njemu se u poslednjih desetak godina pisalo vise nego o svim ostalim sportistima zajedno pa puta 1000,proglasavli ga za najveceg Srbina u istoriji(dakle veceg od onih zbog kojih uopste i postojimo kao nacija a posao mu je samaranje sundjeraste loptice).Navescu primer Hrvata,jos manje nacije koji su imali i imaju Janicu i Sandru,realno vecih sportista od Novaka a kod njih ne postoji ni 5 posto nacionalne euforije zbog njih dve kao kod Srba zbog Novaka.Tako da apsolutno niste u pravu,pogotovo sto je sve to oko Novaka vestacki stvoreno jer,kao sto pracenje ovog turnira pokazuje,Srbe tenis jednostavno ne zanima,i nekako se stvari vracaju u normalu,tenis aut a sa druge strane fudbal i klupski i reprezentativno konacno se budi,u kosarci se vratio kult repke i ponovo imamo nase u NBA,plus po prvi put imamo velikog sampiona u atletici,a bez toga se ne mozemo smatrati sportskom nacijom.

mrki

pre 6 godina

Pitanje je da li jeca i Pepe to žele. Novak je usvršio sa ozbiljnom karijerom, sada bez dopinga se ne sme ni pojaviti na terenu jer će mu oduzeti titule, koje je osvojio pod dopingom.

No1e GOAT

pre 6 godina

Novak jeste vrh! Nema boljeg od njega. Njegov nivo igre nikada niko nije dostigao. Kada Novak igra najbolje sto moze za njega nema leka. Tacka.

Danome

pre 6 godina

@Zikica prva puška srbije

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he

Drbda

pre 6 godina

Djoković je pravi Balkanac. Medjutim, imao je izuzetno brze noge i izuzetno brzo oko - ogromna prednost u tenisu. Tako je dominirao, uz rad i posećenost koju imaju i svi drugi igrači iz Top 100. Ništa specijalno. Ja ga ne bih nešto ni hvalio ni slavio zbog tog fanaticnog trčanja po terenu i rezultirajućih pobeda.

posmatrac

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.

bariloche

pre 6 godina

A za mene je pitanje:"Hoće li Mats Vilander prestati da uzima Novaka u usta barem dok se čovek oporavlja??" Već postaje degutantno! Znam da je razočaranje kod Vilandera i Šetove ogromno jer nema Federera, a oboje su navijački nastrojeni komentatori Eurosporta u završnici ovogodišnjeg USO no šta da se radi. Nema švercovanja u zavrnici Gren slema!

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

NOLE je dokazao kada je u top formi da džemperko i presadjivač kosice mogu samo da plaču! Dzaba oni skupljaju GSove preko nekih poluigrača , JEDAN JE NOLE!
SPARTA...Ako bude hteo od 2018. ovi neće postojati.Uvek se samo on pitao i sve zavisilo od njega, pa i sad. CAR.

ИГИ

pre 6 godina

Kада је М изгубио на АО написао сам коментар да  су Најк и АТП наместили да Ф победи на АО а да ме не би изненадило да Ф до краја године буде N°1. Они желе да Ф уђе у историју као најбољи свих времена због популаризације тениса. Ко је све морао да се 'повреди"да би се то десило Ђ,М,В,Н,Р а по потреби и Ч

WADA може да дозволи спортистима да користе Допинг средства у медицинске сврхе неограничено дуго. КК је изјавила да WADA дозвољава Серени да дуго користи Д у м,с. а то је изјавио и ИН. Када WADA дозволи да се Д користи то је све чисто и поштено а МШ је користила лек 7 г. који није био на листи и одједном је стављен на листу и она је црна овца.Новак је морао да прикочи јер би могли лако да му наместе Д аферу . Под тим притиском Н је скренуо  са правог пута уз свесрдну помоћ Пепеа и својих најближих. 

vlad

pre 6 godina

DJOKOVIC SE NIKAD NECE VRATITI. A ZASTO. ZATO STO NJEGA NE ZANIMA VISE TENIS ETO JEDNOSTAVNO NI VI NE NECETE DO PRODAVNICE KAD VAM JE FRIZIDER PUN

gaga

pre 6 godina

Sasvim lepo rečeno što se tiče Đokovoća. Mada lično mislim da od njegovog povratka nema ništa. Zasitio se svega. A i naš mentalitet je prisutan. Dosta sam osvojio i dosta zaradio. Nije to kao kod S.Vilijams , Nadala ili Federera koji se vraćaju posle povreda i dalje gladni titula i trofeja.

pa da vidimo

pre 6 godina

Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Verovatno ce osvajati po neki turnir ali da ih osvaja u nizu, po nekoliko za redom i u toku cele godine, nema sanse. To je nesto sa kojima nece mnogi da se sloze ali je stvarnost. Oni koji ce lupati minuse treba da znaju da je jako tesko vratiti se , trenirati, biti istrajan i raditi sve ono sto si radio pre vise godina unazad a uz to imas 30 godina. On je ozenjen covek, ima dva deteta i to mu je vaznije nego da opet satima trenira i bude br.1. Druga je stvar sta mi navijaci zelimo. Ono u sta sam siguran je da Novak nikada vise nece biti ono sto je bio. Pa da vidimo da li gresim. Voleo bih da gresim...

Raymond

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.

Lik

pre 6 godina

Novak je pokazao da dominira sa drugom ligom, čim se MAJSTORI vratili, on zbrisao sa teniske scene uopšte. ..Sada čeka da se ovi opet povuku da bi se "vratio" iz ilegale. .he he
(Danome, 9. septembar 2017 15:50)

Majstori vratili?...odakle?...aha, pa od tamo gde ih je ON poslao...ahahahahahaha

Lik

pre 6 godina

"...Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su (Mirkosoft, 9. septembar 2017 12:04)

Pratiš li ti tenis? Novak je već padao i uzdizao se još jači.

gledam u karte i vidim

pre 6 godina

Sledeće godine, Novak će nanizato 30 (trideset) pobeda u nizu, i onda, deleći novinarima čokoladice, na konferenciji za štampu saopštiće da je Jelena ponovo u blaženom stanju. Nažalost, jer je Novak porodičan čovek, ponovo će se povući sa teniskih terena i baciti se na uživanje porodičnog života. Tek mi je sada jasno, zašto su propale naše fabrike, jer su novopečeni očevi rekli šefovima da žele uživati u očinstvu, a na pitanje od čega će živeti, odgovoriti da jev ovo Srbija, i svi se snalazimo kako znamo i umemo! Jasno, Novak ima iz čega da živi, ali mene kao navijača te stvari ne interesuju. Jednom za svagda, treba da nam kaže da je završio karijeru, ili da bez naivnih izjava o koječemu, nastavi da igra tenis, jer on je teniser, a svi mi, koji imamo decu, jesmo roditelji poput Novaka, i idemo na posao, radimo, lepo nam je, ili teško, i to je to.

visibaba

pre 6 godina

Dilema je samo da li on posle svega što je uradio u tenisu ima želju da to
uradi. Sve je na njemu, rekao je Vilander...

Nema zelju, nema volju a bogami ni dozvolu.
Njegova karijera vrhunskog tenisera je zavrsena.

No1e GOAT by 2022

pre 6 godina

Ovi sto pricaju o mentalitetu ne shvataju da Novak nema nas mentalitet. Jer da ga ima ne bi bio to sto jeste - teniser koji je tenisku igru doveo do najviseg nivoa koji je ikada vidjen!

Rodja je umetnik

pre 6 godina

Vilandera su patriJote pljuvale da mrzi Novaka a on je oduvek iskreno govorio sta misli,to je i sada slucaj. To sto branioci SrBstva ne vole da cuju istinu je druga stvar.Omalovazavali su ga kao tenisera i komentatora iz neznanja. Evo sada je jedan od retkih koji veruje da Novak moze da se vrati i to hrabro kaze... Omalovazavanje igraca koji su zavrsili karijeru pre pojave Novaka od novokompanovanih teniskih strucnjaka je nesto najgore sto se desava na ovom portalu. Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa.

beli65

pre 6 godina

čuj ovog Vilandera: "Novak je ovde dolazio bar do polufinala", reci tako nesto za nekoga ko je na US Openu u poslednjih 10 učešća 2 puta osvajao, 5 puta bio finalista i 3 puta polufinalista je nista drugo nego nipodistavanje Novakovih uspeha i mrznje koju ovaj ne moze sakriti

MATS

pre 6 godina

Novak je u vrhu, naravno da ce ostati u vrhu ako jos misli/zeli da igra tenis. Sto se tice njegovog krajnjeg dometa na ATP listi, verovatno je 5 - 6 mesto maksimum, a oko 10 je realno za nekog ko igra bez volje I bez trunke samopouzdanja. Tenis nije zaboravio da igra ali je doziveo (kao Majk Tajson) da mu psiha ode u paramparcad!

Muka mi je od fedbotova koji drze sajt B92

pre 6 godina

Konacno nesto pametno i od tebe.
(Novica t, 9. septembar 2017 13:29) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.
Cim je ovaj trol poleteo da komentarise, nesto debelo nije u redu.

Nista nije izvesno, pitanje je kakva je priroda povrede, kako se uklapa u ATP- ove igre moci koje gledamo celu sezonu 2017.
Tuzno deluje da su coveka srusili van terena kada na istom vec nisu mogli. Pitanje kako je i do tada izdrzao. Sada sve to dolazi na naplatu, udarci naneti telu i psihi.

Negativni

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (posmatrac, 9. septembar 2017 13:45)

Potpuno tačno. Nacionalno ludilo koje te onemogućava da normalno pratiš jedan sport. Nepismeni i priglupi komentatori ( čast izuzecima) koji žele samo jedno: Nije bitna pobeda Novaka, Jelene, Ane ili Janka...već da se protivnik "ponizi" kako bi se lečile nacionalne frustracije i kompleksi niže vrednosti. Najzad jedan turnir može normalno da se prati. I ovo pokazuje koliko nam je, u stvari, stalo do Djokovića. Apsolutno nikom ne nedostaje. Najveći sportista ove zemlje svih vremena, doživeo je da ga omalovažavaju "navijači" kojima je bitno samo da "ponižava" a ne da pobedjuje.
I sad je kriv i Vilander koji je realan i govori istinu. Ako želi - može opet do br.1 a ako ne, nikom ništa, postigao je isuviše toga da bi se pravdao svojim bezličnim fanovima ( čast izuzecima koji su na ovom forumu navijali za njega a nisu nipodaštavali i vredjali rezultate drugih sportista).

Mirkosoft

pre 6 godina

Balkanski mentalitet je preovladao kod Novaka. On je zadovoljan sa postignutim i nema nista sto moze to da promeni. Iskreno sam se nadao da ce Novak promeniti sliku o srpskim sportistima ali i on je skliznuo u slican sablon. Divim sa Nadalu i Federeru na njihovim postignucima, padali su ali su se opet uzdizali. Bojim se da Novak ipak nije takav materijal.

Lik

pre 6 godina

Ne zeli Nola. Sve sto on zeli je da kvalitetno provodi vreme sa porodicom (sto god to znacilo) i Imazom. Nolo se je dobrovoljno katapultirao u aut. Do sad nevidjeno u svetu sporta.
(Raymond, 9. septembar 2017 15:19)


Nevidjeno?...a Sampras, Borg?...pratiš ti sport ko moja baba.

lalo

pre 6 godina

Novak vise nema zelju da se bavi tenisom. Jedini motiv su sponzori ali on je obeybedio sponyore do kraja zivota samom svojom pojavom bey obzira na buduce rezultate.JA predvi]am da ce nastaviti da se bavi sprtom ali da ce preci na golf i egzibicije u tenisu kao i revijalne meceve na imanjima hiljada americkih megabogatasa koji ce yeleti da raymene par udaraca sa njim. Ostalo ce zaboraviti.

Cph

pre 6 godina

Daleko je Novak od Balkana i jos dalje od "balkanskog mentaliteta".
Zamislite kako bi izgledao Balkan,da makar jedan mali procenat balkanaca ima Novakov mentalitet.
p.s.Ne znam da li ce se Novak vratiti u punom sjaju. Nadam se da hoce.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Naravno da Novak može da se vrati. Samo, to je mnogo teže nego kada je trenirao u bazenu ili kada je bio mali nepoznati "klinac" na Kopaoniku. Da bi ponovo gladijatorski razbijao sve pred sobom, mora opet da "ogladni". Da bude gladan pobeda, da bude gladan slave i da bude gladan za novac. Medjutim, posle onoliko pobeda, posle onoliko slave, posle stotine miliona dolara na svom kontu, veoma je teško ponovo biti "gladan". Prema tome, mada bih voleo bih da Novak ponovo zablista, teško.

sasa jokic

pre 6 godina

Sve je manje nade za to....ko ce ponovo u arenu, pritisak, putovanja....
Mora da se brati zbog sponzora, ali koliko ce ga interesovati da se ponovo biri za vrh...tesko.

CATAPA

pre 6 godina

Notorno tačno. I kad je pobeđivao i kad je gubio, Novak je držao ključeve i jednog i drugog. Sada je isto, ali mislim da je Novaku osvojeni rolangaros bio "GAME OVER". Nedostajaće još dugo na svim turnirima onaj pravi Novak, ali vremenom će i to da izbledi.

Heba

pre 6 godina

@ beli 65

O, da, da, Novak Djoković je tako važna stvar u svetu, da se ceo svet podelio oko njega, a Vilander ga aktivno mrzi! Baš je Vilanderu stalo do Djokovića da bi ga mrzeo ili voleo.

bg leprikoni

pre 6 godina

@Evropljanin
Kao prvo,petnestak godina pre Novaka nam se desila Monika Seles u istom sportu,a u ostalim sportovima imamo bar jos 7-8 njih koji su tu negde barabar,a kao drugo,tesko da moze vise da se isprati necija karijera kao sto smo mi ispratili Novakovu,pa o njemu se u poslednjih desetak godina pisalo vise nego o svim ostalim sportistima zajedno pa puta 1000,proglasavli ga za najveceg Srbina u istoriji(dakle veceg od onih zbog kojih uopste i postojimo kao nacija a posao mu je samaranje sundjeraste loptice).Navescu primer Hrvata,jos manje nacije koji su imali i imaju Janicu i Sandru,realno vecih sportista od Novaka a kod njih ne postoji ni 5 posto nacionalne euforije zbog njih dve kao kod Srba zbog Novaka.Tako da apsolutno niste u pravu,pogotovo sto je sve to oko Novaka vestacki stvoreno jer,kao sto pracenje ovog turnira pokazuje,Srbe tenis jednostavno ne zanima,i nekako se stvari vracaju u normalu,tenis aut a sa druge strane fudbal i klupski i reprezentativno konacno se budi,u kosarci se vratio kult repke i ponovo imamo nase u NBA,plus po prvi put imamo velikog sampiona u atletici,a bez toga se ne mozemo smatrati sportskom nacijom.

Evropljanin

pre 6 godina

Ovaj US open je najbolji pokazatelj da se tenis u Srbiji vraća, medijski, na svoju nekadašnju poziciju.i meni je lično drago zbog toga.10 god.smo gledali svaki mogući turnir na nekoliko televizija paralelno.
(posmatrac, 09. septembar 2017 13:45)

Ništa neobično. Za narod veličine i standarda Srba, teniser poput Novaka je fenomen koji se javlja jedanput u istoriji, i više nikada. Čak kod većine i većih i bogatijih naroda, nikada. Prema tome, taj neverovatan i redak fenomen je trebalo ispratiti kako i dolikuje i kako je prirodno. Jednom i nikada više. Neke slične nacije bi i veću pompu pravile od takvog sportiste. Ko to ne razume ili ne želi da razume, njegov problem.
Što se tenisa tiče, mi Srbi smo istorijski srećnici neviđenih razmera, i to je lep osećaj, fantastičan, neponovljiv! Drugi nisu, i ko zna kad će osetiti to. Pretpostavljam, nikada. Možda je to upravo ono što nekima ovde smeta.

Danilo

pre 6 godina

Mats sa godinama postaje surogat Njegoša: svaka mu je ovde mudra!
Potpuno je u pravu za Noleta: sve zavisi samo od njega.
Nole ima retku karijeru u kojoj je skoro uvek sve zavisilo od njega samog. Nije imao ni sreću u žrebu, ni lake protivnike, publika uglavnom protiv njega, a protivnici dva od tri najveća igrača u istoriji.
Uz sve to Nole je imao dve godine neverovatne dominacije kakvu svet tenisa nije video.
Hoće li biti i treća takva godina, sa Noletom koji tek ima 30 godina, i dalje zavisi samo od njega jer ovi mladi još nisu takva klasa da se drhti od njih.
Danilović, zaista veliki košarkaš i još veći radnik, prestaje da igra u 30. godini.
"Trening i igra mi više nisu radost!"
Bjorg je prestao u 26. Bolt se povukao a Noletovo je godište.
Imamo i sasvim suprotne primere.
Dakle, Nole sve ima u svojoj glavi i rukama.

P.S.
Zaista se ne sećam slabijeg GS-a, mrzi me da pretražujem ali da otkaže 5 od Top 10 pri čemu 3 od Top 5, teško da se ikada desilo.
Tu je bila Fedexova šansa jer on je car iskorišćavanja svake prednosti.
Ali što godine, što kobni Delpo...
Ovako Nadal na samo dva GS-a razlike?

nadnicar

pre 6 godina

Koga briga za lika kome je vaznije da nabija vodji rejting("spasavanje"zavejanih u Feketicu),nego da igra za svoju zemlju kada joj je najpotrebniji(Svajcarska u NS).Verovatno ne postoji sportista koji je toliko doziveo pocasti od svog naroda,a da je toliko malo dao reprezentativnom sportu,podseticu period 2011-16 za pare nepobediv,za reprezentaciju(DK i OI),veliko nista.Zanimljivo da njemu niko ne zamera hvalospeve Vucicu,gostovanje oca na mitingu,taj cuveni Feketic,dok Ivanu za stoput manju povezanost sa vlastima gotovo urnisu u komentarima.Zato mi se kosa dize na glavi od onih koji ga brane od "pljuvaca",samo ne znam kojih,kada je on od pocetka karijere u ovoj zemlji bozanstvo,totem,sveta krava u koju se ne dira,jer su mediji nametnuli ljudima stav da on ne znam kako popravlja ugled Srba u svetu(kao da pre njega nismo imali uspesnih ljudi u sportu),toliko smo postali jadni i iskompleksirani da nam je najvaznije u zivotu da nas taj svet(citaj zapad)pomazi po glavi.

Iskrene cestitke, ziveli, dzoka

pre 6 godina

Koliko god on prozivao Novaka prethodnih godina mora se priznati da je poslednjim pasusom pogodio pravo u centar. Sve zavisi od Novaka Djokovica - vreme ce pokazati da li najboljeg tenisera svih vremena ili jednog od trojice najboljih tenisera svih vremena.

Zuba

pre 6 godina

I ako ne volim kad Vilander kritikuje Novaka ovde je u pravu. Znaci samo od Novaka zavisi hoce li hteti da bude onaj stari Novak. Voleo bih da gresim ali mislim da posle rodjenja cerke tenis tek sad nece biti prioritet u njegovom zivotu.

Gidra

pre 6 godina

Nole je sampion za sva vremena. Skidam kapu i minuta vise da ne igra. Po meni trebao bi da se vrati, ali samo ako dosegne super formu i odlucnost, u suprotnom bolje da uziva u zasluzenim stvarima.

vlasta74

pre 6 godina

Verujem da će Novak zapeti nakon pauze, na svežinu i želju. Ali on je već kompletno ostvaren čovek u svakom pogledu. Nakon tog svežeg starta, gde će gubiti i od slabijih igrača, naći će svoju formu, ako se ne jave povrede. Ali me zanima, šta je potrebno da se, nakon svega, motiviše i da kida kao ranije, bar 70% od ranije. Ima li neko odgovor na to? I ne upoređujte ga sa Rođom i ostalim igračima. Svi oni imaju različite motive i ne postoje dva ista čoveka, svako je jedinka za sebe.

Danilo

pre 6 godina

Rocky Balboa,kao svaki Roki, u pravu si i izvinjavam se zbog greške.
Ali u međusobnim mečevima- a to je ipak najbolji pkazetlje ko je bolji od koga, batr za nas koji smo imali prilike da uhvatimo reket u ruke- Rafa vodi 23:14, a u finalima GS-ova što je vrh vrhova, Rafa vodi sa neverovatnih 9:3!?
ko je onda bolji?