Nova vest
Tenis

Utorak, 13.09.2016.

09:31

Stan: Medicinski tajm-aut? Neki ga sigurno zloupotrebljavaju

Stan Vavrinka, novi šampion US opena, rekao je da je siguran da neki igrači zloupotrebljavaju pravilo o traženju medicinskog tajm-auta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Stan: Medicinski tajm-aut? Neki ga sigurno zloupotrebljavaju
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Vavrinku su novinari pitali kakvo je njegovo mišljenje zbog situacije u četvrtom setu finala, kada je Novak Đoković zatražio pomoć lekara zbog problema sa noktima na desnoj nozi.

Đoković je prvu intervenciju zatražio pri rezultatu 3:1 za Švajcarca, iako to nije dozvoljeno, pošto medicinski tajm-aut igrači mogu da pozovu pre njihovog servis gema.

„Jednostavno, iznenadio me je u kom trenutku je tražio medicinski tajm aut. Normalno je da ne tražite pre protivnikovog servisa“, rekao je Vavrinka koji je burno reagovao kod sudije Alija Nilija.

Razlog za dolazak fizioterapeuta ili doktora ne mogu da budu grčevi, već neki akutni problem, a Novak se rivalu izvinio rekavši da nije mogao da izdrži.

„Kada mi je objasnio, pokušao sam da se spremim za sledeći poen jer sam osetio da imam fizičkih problema. Imao sam grčeve i svi znamo da sa time možete da se nosite kada ste zagrejani, ali nisam želeo da se ohladim jer bi telo loše reagovalo na krizu“.

Tri gema kasnije srpski teniser ponovo je tražio pomoć jer mu je otpao nokat – Vavrinka je novinarima rekao da neki igrači sigurno zloupotrebljavaju ovo pravilo, ali da to nije slučaj sa Đokovićem.

„Sigurno je da neki igrači zloupotrebljavaju to pravilo. Kada je zatražio drugi tajm-aut rekao mi je da je zbog krvarenja. Nisam imao problem sa tim. Ali nekada osećam da nadležni ne govore ljudima šta se događa. Oni na višim delovima stadiona ili koji gledaju meč kraj malih ekrana ne mogu da vide o čemu se radi“.

Na kraju, slavio je u četiri seta i došao do trećeg Grend slema zbog, kako mnogi kažu, pokeraškog izraza lica tokom čitavog susreta.

„Pokušavao sam sve da sakrijem, ništa da ne pokažem. Svi znamo koliko je Novak dobar. Ako mu dozvolite i najmanju mogućnost, on će vas ’ujesti’. Znao sam da će biti težak meč, kao i svaki koji smo igrali, ali i da će imati određenih problema. Tenis koji igram je fizički naporan i nije lako dobijati duge razmene protiv mene, zato nisam želeo ništa da otkrivam. Ne želite da se opustite i pomislite: ’Oh, treba da usporim jer će on postati umorniji’. To je jedan od ključnih recepata za trijumf u ovom meču“, zaključio je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve