Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.09.2016.

14:00

Može li Stan da osvoji Vimbldon i kompletira Grend slem?

Treći teniser sveta Stan Vavrinka trijumfom na US openu osvojio je treći različiti Grend slem.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Može li Stan da osvoji Vimbldon i kompletira Grend slem?
Photo by Chris Trotman/Getty Images for USTA

Vavrinka je trijumfovao na Otvorenom prvenstvu SAD, pobedom nad Novakom Đokovićem u četiri seta – 6:7 (1-7), 6:4, 7:5, 6:3.

Švajcarac je dobio 11. uzastopno finale, među kojima su ona na Australijan openu i Rolan Garosu, pa mu ostaje samo Vimbldon.

On je sa 31 godinom postao najstariji igrač koji je osvojio Grend slem posle Andrea Agasija 2003. godine – ima tri pobede nad brojem 1 u karijeri i sve tri su došle u finalima najvećih turnira.

„Pa šta? Hoćete da kažete da treba da se fokusiram samo na Vimbldon?“, kroz smeh je Stan upitao novinara koji ga je pitao da li ima plan za trijumf u Londonu.

„Ne postoji plan, jedino to da ću gurati sebe do maksimuma i pokušati da budelj što bolji igrači. Nisam dovoljno dobar da bih mogao da kažem: ’Ok, ove godine ću osvojiti Grend slem’. Nikako“.

Momak iz Lozane naveo je da još ne razmišlja o Vimbldonu.

„Daleko je, još je rano da se razmišlja o Vimbldonu. Mislim da i na travi mogu da igram svoj najbolji tenis, ali do nikada do sada nisam prošao četvrtfinala. Postoje mnogo bolji igrači na toj podlozi od mene. Pokušavam svake godine da napredujem i pronađem rešenja. Ove godine imao sam nekoga u timu ko mi je pomogao da malo bolje razumem igru, ali tamo još nisam igrao najbolji tenis. Nadam se da će se to desiti“, zaključio je Vavrinka.

Kakvo je vaše mišljenje – može li Vavrinka da osvoji Vimbldon i kompletir Grend slem?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve