Đoković: Otpali su mi nokti, ali je Stan zasluženo pobedio

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da ga je Stan Vavrinka zasluženo pobedio u finalu US opena, istakavši da povrede nisu uzrok poraza.

NĐ |
Komentari 120
Getty Images
Getty Images

Pariski scenario, izvinjenje i početak nove borbe

"Stan u finalima poboljša svoju igru. Voli da nastupa u velikim mečevima i uvek se pojavi sa svojim najboljim tenisom. Jak je iz oba ugla, ima dobar slajs i fantastični jednoručni bekend, odličan servis, sjajno se kreće. Vrlo je kompletan igrač. Ponekad kad se oseća kako treba ne promašuje mnogo i pravi mnogo direktnih poena, tako da je teško igrati protiv njega. To se danas desilo", rekao je Đoković.

Švajcarac je pobedio u četiri seta, iako je Srbin poveo – 6:7(1), 6:4, 7:5, 6:3.

"Jednostavno, večeras je bio hrabriji. Ja nisam koristio svoje šanse, iako sam ih imao mnogo. Bio sam užasan u korišćenju brejk poena. Prosto užasno s moje strane. U ovakvim mečevima morate da koristite svoje šanse, inače ih protivnik prosto uzme. I to je uradio. Zato sam rekao da je bio hrabriji, jer je igrao agresivnije, dok sam ja nekako čekao da se stvari dese. I to je to", objasnio je srpski teniser.

Novinari su pitali srpskog reprezentativca da li u tenisu sada postoji "velika petorka".

"Stan svakako zaslužuje da bude tu. Osvojio je tri grend slema i sva tri različita, kao i olimpijsku medalju. Tu je već mnogo godina, a najbolje igra u velikim mečevima. Definitivno zaslužuje da bude pominjan među najboljim igračima", rekao je Novak.

Đokoviću je u četvrtom setu pružena medicinska pomoć, a novinarima je objasnio u čemu je bio problem.

"Otpali su mi nokti na nogama i prsti su mi krvarili. Bilo je baš bolno da se krećem, ali sam pokušao", rekao je on.

Getty Images
Getty Images

Nole je, međutim, razjasnio da povreda nije razlog što je na terenu rekao da je razmišljao da li da dođe na US open.

"Nisu u pitanju bili prsti na nogama, to se danas desilo. Bila je u pitanju jedna druga povreda, vrlo ozbiljna u tom trenutku. Stvarno nisam znao da li ću doći, da budem iskren. Odlučio sam osam-devet dana pre početka da samo probam. To što sam igrao u finalu je čudesno", rekao je on.

Pojedini izveštači su insistirali na pitanjima o zdravstvenom stanju, ali je Đoković u jednom trenutku prestao da odgovara na njih.

"Nisam imao grčeve i ne mislim da je potrebno da sada pričam o tome. On je pobedio, zaslužio je ovaj trofej i to je to. Neću više da pričam o tome da neko ne pomisli da tražim izgovore, jer to jednostavno nije potrebno", rekao je Đoković.

Teniser se u jednom trenutku meča iznervirao i novinarima priznao da su njegovi nervi rešili meč.

"Iznervirao sam se u važnim trenucima, a on je bio miran. Mislim da je to odlučilo meč. Pretpostavljam da se to ponekad dešava, čak i kada imate iskustva i znate šta da radite. Taj trenutak i važnost meča su, pretpostavljam, bili previše za mene u pojedinim trenucima meča. Ako izgubite pribranost, meč može da vam pomogne", kazao je on.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu