Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.09.2016.

23:12

Kecmanović: Dva Srbina na tronu US Opena? Potrudiću se

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović plasmonom u četvrtfinale US Opena ostvario je svoj najbolji Gren slem rezultat karijere.

Izvor: B92

Autor:B92

Kecmanović: Dva Srbina na tronu US Opena? Potrudiću se
Foto: Nikola Oliæ

On je u konkurenciji juniora u trećem kolu bio bolji od Jusefa Hosana iz Egipta sa 6:2, 6:2 i tako ostvario svoj najbolji rezultat na nekom Gren slemu.

„Sada sam dosta bolje igrao nego u prethodna dva meča i zadovoljan sam zbog toga. Ima bržu i jaču loptu nego prethodna dva rivala, trebalo mi je malo da se naviknem, ali kada sam uhvatio ritam i počeo da mu forsiram bekhend, sve je bilo odlično. Nesiguran mu je dosta, držao sam dosta na bekhend i grešio je.“

Kecmanović ističe da sada postiže mnogo bolje rezultate jer se mnogo više bori u svakom meču nego ranije kada je lakše posustajao.

„Borio sam se i to me je dovelo ovde, pošto u prve dve runde nisam igrao dobro. Pre se nisam borio i grizao za meč – ako ne ide, pomišljao sam ’nema veze, drugi put’, a sada se više trudim i uspevam da se vraćam u meč.“

On će se za polufinale boriti sa Nikolom Kunom iz Španije koji je sa 6:3, 6:2 savladao Izraelca Išaja Oliela. Kecmanović ga dobro poznaje.

„Znam ga, prošle godine me u Osaki pobedio u tri seta, ali sada sam znatno bolji nego tada – generalno, za četvrtfinale Gren slem turnira je dobar žreb, mogu da ga pobedim, valjda će se to i desiti.“

Na pitanje hoće li Srbija imati dva prvaka, Kecmanović je rekao: „Trudiću se da odradim svoj deo posla.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve