Nova vest
Tenis

Petak, 02.09.2016.

21:15

Južni predao, Novak na terenu samo pola sata!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo US opena, pošto mu je Mihail Južni predao meč već sredinom prvog seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Južni predao, Novak na terenu samo pola sata!
Photo by Elsa/Getty Images

Đoković, koji je bez borbe došao do treće runde, vodio je u prvom setu sa 4:2 posle 31 minuta igre, kada je Rus morao da odustane zbog bolova u preponskim mišićima.

Trenutno 61. igrač na ATP listi bio je rovit pred jubilarni deseti duel sa Srbinom (6-3 za Novaka u pobedama) i stanje se pogoršalo kod rezultata 3:1

Posle sledećeg gema pozvao je fiziterapeuta, a nakon intervencije smogao je snage da dobije još samo jedan gem. To znači da je Đoković došao do druge nedelje poslednjeg Grend slema odigravši samo jedan meč, zbog čega je iz nehata oborio rekord star 40 godina.

„Teško je sada izabrati reči. Mislim da mi se ovo nikada nije desilo. Drugo kolo sam prošao bez borbe, a sada je meč u trećem trajao samo pola sata. Miši želim brz oporavak, rekao mi je da vuče ovu povredu iz prethodnih kola. Nisam očekivao da će se ovo desiti i želim da se što pre oporavi“, rekao je Đoković.

On će u sledećoj rundi ići na boljeg iz susreta Džona Iznera i Kajla Edmunda.

Tok meča:

Đoković je svojim servisom otvorio meč i bio je veoma siguran – pogodio je dva vinera forhendom i bez izgubljenog poena upisao prvi gem. Na početku je dobro udarao lopticu i seriju produžio na šest poena, pre nego što je Južni prekinuo. Vrlo brzo je usledila brejk šansa, ali je Novak propustio lošim riternom. Nešto kasnije je Rus pogodio prelep viner bekhend paralelom za prednost i činilo se da će izjednačiti, ali je Srbin uzvratio i sa tri vezana poena napravio brejk – 2:0.

Obojica su veoma čisto udarala lopticu, a u takvim situacijama ne postoji čovek koji može da se nadmeće sa prvim reketom sveta. U sledećem gemu na svoj servis izgubio je samo jedan poen i otišao na 3:0.

Trenutno 61. igrač na ATP listi upisao se na semafor zahvaljujući dobrim servisima, ali nikako nije uspevao da ugrozi rivala. I sledeći je izgubio bez osvojenog poena, što znači da je u prva tri gema na servis Novaka dobio samo jedan poen. U međuvremenu, bol koji je osećao u preponskom delu se pojačao, zbog čega je morao da pozove fizioterapeuta pri vođstvu Srbina od 4:1.

Nakon lekarske intervencije koja je trajala više od pet minuta, Miša se na teren vratio sa bandažom i bilo je jasno da se teško kreće. Svaki poen u kojem je morao da trči je gubio, ali je uspeo da izbegne brejk. Smanjio je na 4:2 odličnim napadom i smečom, ali je to bilo poslednje što je učinio jer je morao da preda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve