Nova vest
Tenis

Utorak, 30.08.2016.

18:28

Sjajni Janko i čudesni Viktor u drugom kolu!

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki plasirali su se u drugo kolo poslednjeg Gren slema sezone US opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Sjajni Janko i čudesni Viktor u drugom kolu!
Getty Images

Tipsarević je na startu odigrao sjajan meč protiv favorizovanog Sema Kverija i savladao ga je u četiri seta - 7:6, 6:7, 6:3, 6:3.

Janko je potvrdio da se vraća u staru formu, odigrao je veoma dobar meč protiv odličnog domaćeg igrača i sigurno će biti prezadovoljan svojim izdanjem.

Posle dva neizvesna seta koja su odlučena u taj-brejku, Janko je u trećem i četvrtom preuzeo kontrolu i mirno je priveo meč kraju, dobivši Kverija četvrti put u sedmom okršaju.

Njegov naredni protivnik biće Pablo Karenjo-busta koji je lako savladao Belorusa Ivašku u tri seta.

Još zanimljiviji duel odigrao je Troicki koji je bio na pragu poraza, ali je napravio veliki proekret i savladao je Moldavca Radua Albota sa 5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6(5).

Troicki je imao tokom duela i zdravstvenih problema, posebno u petom setu, ali je sve izdržao i napravio je veliki preokret. On je prvo u 12. gemu petog seta propustio dve vezane meč lotpe, ali je potom u taj-brejku stigao prednost rivala od 4:1 i plasirao se u drugu rundu.

Njegov rival u drugom kolu biće Amerikanac Džered Donaldson koji je napravio veliko iznenađenje savladavši Davida Gofana.

Tekstualni prenos mečeva:

Sjajni Janko u drugom kolu

Janko je agresivnom igrom otvorio duel sa visokim Amerikancem, osvojio je dva poena i održavao egal, ali je Kveri snažnim servisima ipak stigao do vođstva. Naš teniser odgovorio je na sličan način i vrlo brzo stigao do izjednačenja – 1:1.

Srpski teniser je u petom gemu napravio brejk, potom ga je i potvrdio i poveo je sa 4:2. Imao je srpski teniser u desetom gemu priliku da servira za set, imao je i četiri set lopte, ali nije ih iskoristio i Kveri je vratio brejk - 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka, pa je prvi set odlučen u 13. gemu. Kveri je poveo sa 3:1 u taj-brejku, ali je Janko dobio narednih pet poena i šestu set loptu je pretvorio u 1-0 (7:4).

U drugom setu viđena je velika borba, a činilo se da će Kveri uspeti da izjednači kada je u devetom gemu napravio brejk za 5:4. Publika je u tim trenucima pokušala da pomogne Kveriju čak i prilikom servisa Tipsarevića, ali je srpski teniser odmah vratio brejk i produžio je drugi set.

I o ishodu drugog seta odlučivao je taj-brejk, a ovoga puta se mnogo bolje snašao Kveri koji je bez izgubljenog poena izjednačio na 1-1 u setovima.

Kveri je imao psihološku prednost, ali je Janko otvorio treći set brejkom. Srpski teniser igrao je sjajno, napravio je još jedan brejk i poveo je sa 5:2, a Kveri je pokušao da se vrati. Smanjio je na 5:3, ali je Janko novim brejkom dobio treći set iskoristivši tek šestu set loptu.

U četvrtom setu odlučio je jedan brejk. Janko je bio strpljiv, sačekao je svoju šansu u osmom gemu, napravio je brejk, a onda i odservirao za sjajnu pobedu.

Čudesna pobeda Viktora!

U uvodna dva gema uzbuđenja nije bilo, pošto su oba tenisera bez većih problema upisala na semofor – 1:1.

Troicki je pretpreo brejk već u četvrtom gemu prvog seta, kada je dozvolio rivalu da iskoristi prvu od dve vezane lopte (1:3). Međutim, u narednom gemu je odgovorio i uspeo da smanji prednost (2.3).

Uspeo je Viktor i da izjednači, ali je Albot u sedmom gemu napravio novi brejk i potom je došao na korak od prvog seta - 5:3. Troicki se ipak nije predao, pa je vratio brejk i izjednačio je na 5:5.

Ipak, Troicki je slabo servirao, pa je u finišu još jednom ispustio svoj servis i Albod je poveo sa 1-0 (7:5)

Već na startu drugog seta srpski teniser je ponovo ispustio servis. Nije igrao na svom nivou, nije u drugom setu imao nijednu brejk priliku, pa je posle 84 minuta gubio sa 2-0 (6:3).

U trećem setu Viktor je zaigrao mnogo bolje. Odmah je napravio brejk, ali se Albot vratio i izjednačio je na 3:3. Ipak, u finišu je Moldavac osetio pritisak, Viktor je u idealnom trenutku napravio novi brejk i smanjio je na 2-1.

Slično je bilo i u četvrtom setu. Viktor je poveo, pa je ispustio brejk, ali je u finišu seta pokazao koliko je iskusan. Spasao je brejk loptu u devetom gemu, a onda je u desetom oduzeo servis rivalu i izborio peti set - 6:4.

Peti set nije razočarao i doneo je dramu kakva se i očekivala. Viktor je olako ispustio prednost od 4:1, imao je i zadravstenih problema po teškom vremenu u Njujorku, ali se nije predao iako je u 12. gemu propustio dve meč lopte.

U taj-brejku je gubio sa 4:1, ali se vratio i na kraju je uspeo da ostvari vleiku pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d