Nova vest
Tenis

Utorak, 30.08.2016.

17:00

Ništa novo – kraj za Anu u prvom kolu

Ana Ivanović završila je takmičenje na US Openu porazom u prvoj rundi od Denise Alertove – 7:6(4), 6:1.

Izvor:

Autor:

Ništa novo – kraj za Anu u prvom kolu
EPA/JOHN G. MABANGLO

Ovo je bio prvi duel dvadesetosmogodišnje Srpkinje i pet godinja mlađe Čehinje.

Prvo kolo poslednjeg Gren slema sezone nije nam donelo ništa novo kada je u pitanju naša teniserka. Ana je, kao po navici, krenula ranim brejkom i držala prednost na svojoj strani, ali je onda, takođe kao što to prečesto čini, u odlučujućim trenucima dopustila da joj se igra u potpunosti raspadne.

Najpre je pri vođstvu od 5:4 propustila priliku da svojim servisima stigne do vođstva, a ni posle ekspresnog ribrejka nije imala više uspeha. Denise je uvela set u taj-brejk, sačekala greške protivnice i povela.

Ni početak drugog dela igre nije se previše razlikovao, šta više – Ana je totalno stala, pa je samo bilo pitanje kojim će rezultatom izgubiti. Alertova je u laganom ritmu napravila tri brejka i prvu set/meč loptu pretvorila u apsolutno zasluženi trijumf.

Čehinja će u narednoj rundi igrati sa boljom iz meča Karin Knap iz Italije i Šveđanke Johane Larson.

Ana je sjajno otvorila meč, osvojila je prva tri poena i na taj način stigla do ranih brejk lopti. Denisa je spasla prvu, ali već kod druge nije imala ni najmanje šansi.

Nastavila je Ivanović u istom ritmu, osvojivši i naredna dva poena na svoj servis, da bi onda malo zastala. Međutim, nedovoljno da bude ugrožena – 2:0.

Čehinja se, takođe uz manje probleme, uskoro upisala na semafor. Prve prave probleme naša teniserka imala je u svom trećem servis gemu, kada je napravila nekoliko grešaka u serijama, uz duplu servis grešku, pa je morala da spasava tri brejk šanse, ali se na kraju ipak izvukla i sačuvala prednost – 3:1.

U naredna tri gema nije bilo previše uzbuđenja, obe teniserke bez većih problema osvajale su poene kada su servirale, da bismo novu borbu videli ponovo kada je Ana započinjala gemove. Greškama je još jednom sebe stavila u nezavidnu situaciju, ali je i ovoga puta vezala četiri dobra poena i došla na korak do vođstva u setovima – 5:3.

Međutim, nije Ana uspela da završi posao na lakši način, novi očajan period igre ovoga puta koštao ju je izgubljene prednosti, ali je sve to nadoknadali već u narednom gemu. Posle uspešnog čelendža, greške rivalke i dva sjajna forhenda na liniju, Čehinja preduboko šalje forhend i Srpkinja dobija novu priliku da prvi deo igre reši u svoju korist – 6:5.

Ni ovoga puta nije sve išlo glatko, tačnije – Alertova agresivnijim pristupom to nije dozvolila, već je uspela ponovo da ostane u setu i odvede ga u taj-brejk. Imala je Ana i set loptu, ali je za razliku od protivnice i tu šansu propustila – 6:6.

U taj-brejku viđena je slična slika, što se generalno može reći i za tok mečeva u ženskom tenisu. Mini-brejk, pa mini-brejk, zatim igra poen za poen, pre nego što je Ana dve uzastopne loptice poslala u aut i jednu u mrežu, a njena protivnica to iskoristila na kraju preokretom stigla do prvog seta – 6:7(4).

Način na koji je izgubila prvi set još više je uticao na pad Anine igre, pa smo već na otvaranju drugog videli novi brejk u režiji Čehinje, koja je nedugo zatim i potvrdila stečeno vođstvo – 0:2.

Ana se probudila na kratko i bez izgubljenog poena stigla do svog prvog gema u nastavku, ali je uskoro sve već bilo gotovo – kada je Alertova još jednom oduzela servis protivnici i potom došla na korak do plasmana u narednu rundu – 1:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve