Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.08.2016.

19:35

Beker: Novaka muči povreda, ali...

Boris Beker, trener najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića, kaže da srpski teniser nije želeo ranije da otkriva povredu ručnog zgloba.

Izvor: B92

Autor:B92

Beker: Novaka muči povreda, ali...
Getty images

Đoković je na Rolan Garosu postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a nakon toga usledio je možda i očekivani pad.

Na Vimbldonu je izgubio u trećem kolu, a na Igrama u Riju u prvom od Del Potra.

„Sada je priznao da ima povredu ručnog zgloba. Nije želeo to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvek ih pravi. Ipak, on je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje“, kaže Beker.

Endi Mari ima dobru šansu da do kraja godine prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

„Mislim da će u narednih nekoliko Gren slemova on pokušati da sruši Đokovićevu nadmoć. Kada pogledate 2016. godinu, deluje da polako dolazi do promene u vrhu svetskog tenisa. Rodžer nije igrao Rolan Garos, neće ga biti ni ovde, Rafael Nadal takođe ima mknogo problema, deluje kao da je velika četvorka spala na veliku dvojku, Đoković i Mari su razvili veliko rivalstvo. Mari je sazreo, stabilniji je. Ipak, on nije osvojio onokoliko Gren slemova koliko je želeo od 2013. godine. Vimbldon i Olimpijske igre pokazali su da on sada ima manji pritisak i da kontroliše bolje emocije“, smatra Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve