Heroina dana XIII: Ona je nova najbolja teniserka sveta

Nemica Anđelik Kerber obeležila je 2016. godinu u ženskoj konkurenciji.

Izvor: AK

Nedelja, 11.09.2016.

11:05

Heroina dana XIII: Ona je nova najbolja teniserka sveta
Foto: Getty images

Posle Australijen opena te srebra na Olimpijskim igrama, Kerberova je osvojila i US Open.

Druga Gren slem titula u sezoni dovela ju je do prvog mesta na ATP listi odakle je posle 186 nedelja skinula Amerikanku Serenu Vilijams.

Ona je prva teniserka osim Serene koja je osvojila više od jednog GS u sezoni, još od Belgijanke Žastin Enan 2007. godine. Kerber je postala druga nemačka teniserka nakon Štefi Graf koja je osvojila turnir na Flašing Medouzu, od 1996.

"Gledala sam mnogo njenih mečeva i zapamtila da su svi bili veoma brzi. Čule smo se pre nekoliko dana, poželela mi je sreću u finalu. Ne znam da li mi je poslala i sada poruku jer ne znam gde mi je telefon, niti koliko poruka sam dobila. Ali uvek je bila moj idol i to sam joj rekla mnogo puta. Ona je veliki šampion", rekla je Kerber.

Nemica ima 28 godina, a u Njujorku je pobedom nad Karolilnom Pliškovom u finalu osvojila 3,5 miliona dolara.

"Bile su ovo dve neverovatne nedelje. Borila sam se sa pritiskom jer su me svi pitali da li ću biti prva na listi. Bila sam pod pritiskom i sada jer sam igrala protiv teniserke koja me dobila pre dve, tri nedelje", rekla je nova najbolja teniserka sveta.

Kerber u karijeri ima ukupno devet WTA titula, a ove godine je igrala i finale Vimbldona.

"Ovo je definitivno najuspešnija godina u mojoj karijeri. Jako sam srećna zbog ove pobede i osvojene Gren slem titule. Posle osvojenog Otvorenog prvenstva u Australiji u januaru, ovo je najvažniji trofej u mojoj karijeri. Biti svetski broj jedan i osvajanje GS titula je nešto o čemu sam sanjala još kao mala devojčica. Želim da se zahvalim divnoj publici, mojoj porodici i mom timu da divnoj podršci. Da nema njih ne bi bilo ni mog uspeha", zaključila je Kerber.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: