Heroj dana XI: Devojka zbog koje je Njujork zanemeo

U Njujork je stigla kao jedanaesta igračica sveta koja nikada nije prošla dalje od trećeg kola na nekom od četiri najveća turnira, iz 24 pokušaja.

Izvor:

Petak, 09.09.2016.

14:55

Heroj dana XI: Devojka zbog koje je Njujork zanemeo
Getty Images

Sada, jedanaest dana kasnije deseta nositeljka na poslednjem Gren slemu sezone postala je glavna vest sveta sporta.

U borbi za veliko finale savladala je legendarnu Serenu Vilijams (6:2, 7:6(5)).

Karolini Pliškovoj, devojci rođenoj u tadašnjem čehoslovačkom gradiću Louniju pre 24 godine, duel sa Anđelikom Kerber u borbi za pehar mogao bi da joj okrene život 'naglavačke', kao i da joj utaba put ka još većim uspesima u budućnosti.

Opet, iako izgubi, simpatična i hladnokrvna Karolina svakako ima čemu da se raduje u nastavku avanture zvane WTA tur.

"Ufff... Pobediti Serenu, prvu teniserku sveta, uvek je teško napraviti takav uspeh i svakako da ne možete da pobedi sa 6:2, 6:1. Ona nikada ne odustaje – ni kada gubi, ni kada ne igra najbolje. Uvek je izuzetno teško pobediti devojku kao što je ona. S druge strane, možda je bilo teže igrati protiv Venus jer je ona servirala daleko bolje od Serene", rekla je Pliškova.
Getty Images
Osim što je sprečila da konačno prestigne Štefi Graf po broju osvojenih Gren slemova, Karolina je koštala Amerikanku i prvog mesta na svetu, koje će od ponedeljka preuzeti njena protivnica u subotnjem finalu (22 časa), Nemica Anđelik Kerber.

S druge strane, ukoliko Pliškova svoju bajku završi 'najsrećnijim krajem' to nikako neće biti produkt isključivo trenutne forme ili naleta adrenalina – jer kada osvojite 84 odsto poena na prvi servis protiv Vilijams, dok sa istom lakoćom završavate poene već posle dva, tri udarca, to znači da i te kako posedujete kvatitete za sam vrh.

Za kraj, nema sumnje da će duel sa Kerber biti najveći u njenoj karijeri, ali osvajačica šest WTA titula sigurno se neće plašiti ili uplašiti velikog broja ljudi i protivnice na stadionu Artur Eš.

"Jedino što znam je da ću dati sve od sebe samo da osvojim titulu", jasna je Karolina.

A, i zašto bi? Kada je prošlog novembra praktično sama donela preokret svom nacionalnom timu protiv Rusije, pred nekoliko hiljada sunarodnika, za titulu Fed Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: