Olga: Nisam više samo "Danilovićeva ćerka"

Mlada srpska teniserka Olga Danilović kaže da se već navikla na pitanja o svom ocu, slavnom košarkašu Predragu.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

13:00

Olga: Nisam više samo
B92/Saša Ozmo

“Još sam dete i ljudi oko mene pomažu mi da sačuvam mir, pogotovo što mi je tata to što jeste. To je malo sve zbrkano – u početku mi je bilo teže, ali navikla sam se i sad mi je normalno. Bilo mi je sve to čudno u početku, kao mala nisam ni shvatala ko mi je bio tata, za mene je on bio jednostavno tata, a sada vremenom to razumem“, kaže 15-godišnja Olga i dodaje:

“Ipak, sada nisam više 'Danilovićeva ćerka', nego 'Olga Danilović', što je super. Svi mi govore da podsećam na oca na terenu: ’Ista tata’. Odgovaram: ’Znam’. To je donekle dobro, ne bi bilo ispravno da mi je svejedno, ali pokušavam da se smirim jer sam dosta energije trošila u toku meča. Meni tenis mnogo znači, pre je posle poraza bilo ’ko živ, ko mrtav’, a sada je malo bolje“, dodaje Olga.

Zbog povrede kuka srpska teniserka morala je da preda meč prvog kola juniorskog US opena.

“Rastem i dalje, postoji prazan prostor i koska se podigla naviše. Predstoji mi dve nedelje bez tenisa, posle toga bi trebalo sve da bude u redu“.

Na pitanje do koje visine joj prognoziraju da će rasti, Olga odgovara:

“Joj, ne volim to pitanje – kažu do 183-184 centimetra. Ne dam da me mere, neću da znam koliko sam visoka, ali oko 180 sam trenutno“. Olgin trener je Tatjana Ječmenica, koja je nekada bila 72. na svetu, a trenutno je najveći fokus na servisu i na udarcima kojima se preuzima inicijativa.

“Idem za dve nedelje na fjučers od 25.000 u Podgoricu. Ne mogu da izdržim da ne igram tenis, nadam se da ću sanirati povredu. Pokušaću na nekoliko profesionalnih turnira, zatim idem u Majami na Oranž boul. Treniram generalno u Novom Sadu, verovatno ću se tu pripremati i za Australijan open, ali ništa još nije definitivno, možda odem i u Španiju“.

Kondicioni trener i fizioterapeut danas su postali sastavni delovi timova vrhunskih tenisera i teniserki.

"Idem kod doktora Milana Ilića, što drži ’Fizio Vračar’, divan je čovek i pomaže mi od šeste godine, otkad sam prvi put imala problema s kolenima. Odlično rade sa mnom, još ne putuje sa mnom, ali mislim da će u skorije vreme i fizioterapeut početi da putuje sa mnom".

Ove godine Olga je iskusila sva četiri Gren slema, a najjači utisak ostavio je Njujork.

“US open mi se najviše dopada, nažalost se neću dugo zadržati, kao i Rolan Garos zbog uspeha i titule u dublu“, zaključila je Danilovićeva.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: