Dvojica "ranjenika" – Tim predao Del Potru

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto mu je Dominik Tim predao meč u drugom setu.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 05.09.2016.

18:38

Dvojica
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Momak iz Austrije pozvao je trenera, potom zatražio i medicinski tajm aut pri rezultatu 6:3, 3:2 za rivala, posle kojeg je odlučio da se povuče.

Tima polako stižu posledice izuzetno napornog prvog dela sezone, a sada se pojavio problem sa kolenom.

Međutim, ovaj duel ostaće upamćen jer je i Argentinac bio povređen – mučilo ga je desno rame zbog čega je dva puta zvao trenera, ali je ipak bio taj koji je izdržao do preranog kraja.

„Želim Dominiku sve najbolje. On je odličan igrač i nadam se da će se uskoro oporaviti“, rekao je Del Potro posle meča.

On je nastavio fantastičnu formu sa Olimpijskih igara gde je osvojio srebro i posle dve godine odsustva, u Njujorku se plasirao među osam najboljih. Šampion iz 2009. godine će u sledećoj rundi igrati sa pobednikom meča Ilja Marčenko – Stan Vavrinka.

„Na ovom terenu, u ovom gradu, osećam se kao kod kuće. Bilo je teško pratiti turnir preko TV-a u poslednje dve godine, ali sada sam u četvrtfinalu i to je dobro za mene. Ne znam da li igram bolje nego 2009, ali nastavljam da pobeđujem i zadovoljan sam“, dodao je ’Div iz Tandila’ koji će se od ponedeljka naći među 70 najboljih na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: