Kecmanović o Četojeviću: Promenio sam ishranu, sjajan osećaj

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović nije bio zadovoljan igrom, ali jeste pobedom u prvom kolu juniorskog US opena.

Izvor: B92

Nedelja, 04.09.2016.

19:55

Kecmanović o Četojeviću: Promenio sam ishranu, sjajan osećaj
B92/Saša Ozmo

On je bio bolji od Japanca Torua Horijea sa 2-1, po setovima 6:7 (4-7), 6:3, 6:4.

“Nisam baš najbolje odigrao, ali bio je izuzetno jak vetar i to mi je smetalo – trudio sam se da sve vreme ostanem u meču i da vratim što više lopti u teren jer sam znao da će kad-tad morati da popusti“, rekao je Kecmanović.

Rival u sledećem kolu biće mu Amerikanac Brendon Holt.

“Znam da je dobar dubl igrač, ali za singl ne znam. Imam samopouzdanja posle dobrih rezultata u prethodne dve nedelje (titula na prestižnom turniru u Merilendu) – kada je tako, onda lakše ulazim u teren, sigurniji sam i nema mnogo dvoumljenja. Ne može svaki dan da bude savršen, ali nadam se da je ovo poslednji meč na kojem ću igrati ispod svog nivoa“, kaže momak rođen 1999. godine. Već neko vreme deo Miomirovog tima jeste i Igor Četojević, koji je široj javnosti postao poznat po radu sa Novakom Đokovićem tokom 2011. godine u kojoj je najbolji igrač sveta uzeo tri Gren slem titule.

“Mnogo mi pomaže u svakom smislu. Izbacio sam dosta stvari iz ishrane – gluten naravno, zatim i mleko, ne uzimam ni laktozu. Trebalo je vremena da sve to počne da daje rezultat i sada se osećam bolje – lakše mi je da igram, lakše se krećem. Više mi uopšte nije ’teško’ u stomaku posle jela, mogu odmah da idem da igram i da se dobro osećam na terenu“, kaže Kecmanović i dodaje:

“Za sada smo se fokusirali na to, ali pomaže mi i na mentalnom aspektu – da budem smireniji i da ne odustajem, nego da se ponašam kao sada i da do kraja budem u meču“.

Kecmanović je još jednom istakao da voli da igra u Njujorku.

“Najviše volim Vimbldon i US open, u Australiji te bace na kraj kompleksa i ne može niko da te vidi“, zaključio je Miomir uz osmeh.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: