Edmund pred Novaka: Moram da pritisnem

U dosadašnjem delu turnira pobedio je Gaskea i Iznera, a u svojoj prvoj osmini finala Gren slem turnirima Kajl Edmund igraće sa Novakom Đokovićem.

Izvor: B92

Subota, 03.09.2016.

20:11

Edmund pred Novaka: Moram da pritisnem

“On je izvanredan igrač, svi to vide, teško ga je slomiti – vraća mnogo lopti, brz je, dobar je u svim aspektima igre i broj je jedan na svetu“, rekao je 21-godišnji Britanac.

U jedinom dosadašnjem međsobnom okršaju, ove godine u Majamiju, Novak je slavio sa 6:3, 6:3.

“Osećao sam da sam u tom meču imao nekih uspešnih perioda, u sredini duela kada sam zaigrao ofanzivnije i pritisnuo. To je moja igra, to radim ceo turnir i treba da nastavim da budem agresivan, nema svrhe da to menjam za duel sa Đokovićem“, kaže momak rođen u Johanezburgu i dodaje:

“Iskreno, iščekujem celo to iskustvo, siguran sam da ćemo igrati na velikom terenu, prvi put sam u četvrtom kolu Gren slema... Trudiću se da uživam u trenutku, ali i da dam sve od sebe iako nemam šta da izgubim“:

Đoković je igrao samo 32 minuta u prethodne dve runde, ali Edmund kaže da to ne mora ništa da znači.

“To morate da pitate njega, da li se oseća ’zarđalo’. Za mene nema razlike, on igra konstantno dobro, to je nešto što sam primetio, uvek je barem na dobrom nivou i to očekujem i u nedelju“, rekao je Edmund i dodao da mu je Novak čestitao na odličnim partijama u Dejvis kup meču sa Srbijom.

Britanac je trenutno 84. na svetu, najbolji rang mu je 67. mrsto, ali posle US opena čeka ga skok od tridesetak mesta. Ove godine osvojio je dva čelendžera i igrao je četvrtfinale na Kvinsu.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: