Aleksandra: Nemam pojma šta se desilo

Srpska teniserka Aleksandra Krunić bila je zatečena posle poraza 6:1, 6:0 od Nikol Gibs u prvom kolu US opena.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

22:45

Aleksandra: Nemam pojma šta se desilo
Getty Images

“Nemam pojma šta se desilo, uopšte nisam imala viziju ni taktiku, iako je taktika bila spremljena. Nisam mogla da shvatim kako dobijam poene i šta treba da radim. Bila sam spora na nogama, ali rezultat ne govori da sam bila spora, nego da sam bukvalno stajala“, rekla je Krunićeva.

“Kao i uvek, pristuna je bila stegnutost zbog prvog kola, ali tako je bilo i sto puta ranije, pa sam dobijala mečeve. Nije to nešto što treba da me spreči da osvojim gem u setu – nisam od najboljih gubila sa 6:0, a sad od Gibs“, dodala je Aleksandra.

Krunićeva je prošla tri kola kvalifikacija, ali nije uspela da ponovi slično izdanje.

"Nula misli na terenu – taktika je bila da vrtim spin na njen forhend jer ona voli da koristi brzinu rivalkine lopte, ali ni tada nisam dobijala ono što sam htela. Pravila sam nelogične poteze kad treba da završim poen, neodlučna sam bila, uopšte mi nije jasno šta sam ja radila na terenu više“.

Krunićeva je osvojila samo tri poena na svoj prvi servis.

“Znala sam da voli da koristi tuđu brzinu, pokušala sam zato da tražim uglove i da ne idem toliko na snagu, ali nije dalo željeni rezultat. Ne znam da li ću moći da pogledam meč, ali ovo je prvi put da ne znam ni šta se desilo“.

Aleksandra više ne radi sa Biljanom Veselinović – US open joj je bio prvi turnir sa Holanđankom Eliz Tamaelom, nekada 129. na WTA listi.

“Dva puta me dobila – inače je fizioterapeut, ali je bila na WTA turu, znamo se dugo i odgovara mi. Deset dana smo radili na kretnji napred-nazad, da udaram kratke lopte – ja ih jesam sada udarala, nisam pimplala, ali sam sve izgrešila“.

Krunićevoj, koja je trenutno 153. na svetu, sledi azijska turneja, a rekla je da će možda i produžiti sezonu kako bi pokušala da upadne direktno u glavni žreb Australijan opena.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: