Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.09.2016.

22:15

Filipusis za B92: Novakova poruka – “hej, ja sam broj jedan“

Nekadašnji osmi teniser sveta Mark Filipusis kaže da je Novak Đoković ponovo na visokom nivou.

Izvor: B92

Autor:B92

Filipusis za B92: Novakova poruka – “hej, ja sam broj jedan“
Getty Images

Prvi teniser sveta do polufinala nije imao naročito težak put, svež je i Australijanac ga vidi kao prvog favorita za titulu.

“Novak nije mnogo igrao, ali delovao mi je impresivno, ponovo je jak i motivisan i udara loptu dobro. Stvar sa Novakom jeste što mnogo momaka ne veruje da može da ga savlada u meču na tri dobijena seta jer je jak i fizički i mentalno“, kaže 39-godišnji Filipusis za B92.

Endi Mari važio je za glavnog favorita pre početka turnira, a finalista US opena iz 1998. godine smatra da će takve priče dodatno motivisati Novaka

“Jeste izgubio na Vimbldonu i u Riju, ali najbolji je na svetu, dugo dominira i u prvom delu godine bio je neverovatan. Sada se vratio i uveren sam da želi da stavi ljudima do znanja sledeće: ’Hej, ja sam broj jedan na svetu’, želi da pošalje poruku jer se nije govorilo toliko o njemu u kontekstu najvećih favorita“.

Brojna iznenađenja su se dogodila, Filipusisa je najviše iznenadila rana eliminacija Miloša Raonića, a stekao je utisak da za Rafaela Nadala nije sve tako crno.

“Ispao je u taj brejku petog seta, tada je već sve lutrija... Ipak, uzbuđen sam što osećam da se Rafa vratio, dugo nije izgledao tako dobro fizički i mislim da bi sledeća godina mogla da bude dobra za njega. Ako bude zdrav, verujem da može ponovo da osvoji Gren slem titulu. Čini mi se da su mu lopte jače i sa više spina nego u prethodnom periodu, kreće se dobro, mora samo da bude malo agresivniji, ali to će popraviti“, zaključio je Filipusis za B92.

U polufinalu US opena Novak Đoković igra sa Gaelom Monfisom u petak od 21 sat po srednjoevropskom vremenu, a potom sledi okršaj Stana Vavrinke i Keija Nišikorija.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve