Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.09.2016.

13:00

Bagdatis za B92: Nisam egoista, biće drukčije kad završim...

Prvi put od Australijan opena 2009. godine uspeo je da se plasira u drugu nedelju nekog od Gren slem turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Bagdatis za B92: Nisam egoista, biće drukčije kad završim...
Getty Images

Problemi sa povredama, oscilacije u igri, ali i godine koje prolaze nisu učinile da Markos Bagdatis odustane od visokih ciljeva u tenisu i sada je ponovo dočekao svojih pet minuta.

U intervjuu za B92 harizmatični Kipranin govorio je o svojoj igri, sledećem protivniku, o tome kako je ostao motivisan, šta će raditi posle karijere...

Pobedio je 31-godišnji Markos Fakunda Banjisa, zatim Benou Pera i domaćeg heroja Rajana Herisona, konačno je kliknulo i na US openu.

“Iskren da budem, verovatno je do žreba“, počeo je uz smeh priču Bagdatis za B92, “Imao sam neke teške poraze i sada sam zaista presrećan što sam došao do četvrtog kola, bilo je krajnje vreme. Posebno mi je drago što sam to ostvario u Njujorku jer ovde do sada nisam nikada dogurao do druge nedelje. Igram veoma dobro, osećam se sjajno i nadam se da ću tako nastaviti“.

U Australiji 2006. godine igrao je u finalu, zatim i u polufinalu Vimbldona, a u nekim trenucima Bagdatis je podsetio na te slavne dane.

“Ponovo sam postao veoma tvrdoglav u igri, ne pravim mnogo grešaka, pa protivnici ne dobijaju poklone od mene. Takođe, kada je potrebno da napadnem, to i učinim, a izuzetno me raduje i to što se krećem kako treba. Ritern mi takođe funkcioniše na visokom nivou, a jedino bih voleo malo da popravim servis, to je sve“.

Iza njega su teške godine, nekada osmi teniser sveta uglavnom je daleko od tog odabranog društva, ali uspeo je da ostane fokusiran na tenis.

“Porodica i moj tim glavna su mi podrška, oni su me terali da guram napred. Naravno, izuzetno su važni i izazovi koje postavljaš sâm sebi, a ja sam zacrtao da karijeru želim da završim u Top 20. To je moj najveći cilj, žarko želim da ga ostvarim i to je vrlo bitno, da imaš nešto ispred sebe čemu težiš“, kaže Bagdatis, sada 44. na svetu, ali posle US opena ga čeka skok (trenutno je 36. na projektovanoj listi).

Bagdatis kaže da neće krenuti stopama brojnih slavnih tenisera i postati trenera, a najvažniji razlog jeste porodica.

“Ne mogu da se zamislim da i dalje putujem 32 nedelje godišnje, nikako, ali voleo bih da pomognem nekim momcima, prevashodno da pokrenemo tenis na Kipru, možda napravim akademiju i treniram decu. Naravno, nikad se ne zna kuda život može da te odnese, ali trenutno kada zamišljam penziju, jedino mi je porodica u glavi – ja sam prioritet sad dok mi traje karijera, što nije baš lepo i nije u skladu sa mojim karakterom, nisam egoista. Kada završim, porodica će mi biti glavni prioritet, to mi je najvažnija stvar“.

Osim tenisa, Bagdatis mnogo voli fudbal, a jedan klub zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

“Navijam za Mančester junajted – Aleks Ferguson mi je bio idol, i dalje je, on je najveći menadžer svih vremena, pratim ’Đavole’ otkad sam bio dete“, objašnjavao je Bagdatis uz izraz lica koji je govorio da mu nije jasno kako neko može da ne navija za Junajted.

Za kraj, vratili smo se tenisu, protivnik u osmini finala jeste Gael Monfis, igrač kojeg će biti veoma teško probiti na osnovnoj liniji.

“Da, ali biće teško i njemu“, smeje se Bagdatis, “Šalim se... Dobro je što smo igrali u Sinsinatiju i što znam šta da očekujem – izgubio sam u dva seta, ali svestan sam šta me čeka. Očekujem tešku bitku, ali spreman sam – istina je da on ima prednost, ali daću sve od sebe“.

“Hvala“, rekao je Markos na kraju setivši se da smo prošle godine radili intervju u Parizu i da govorim istim jezikom kao i njegova supruga Karolina Šprem.

Tada smo govorili o brojnim detaljima iz prošlosti – finalu Melburna 2006, legendarnom meču sa Agasijem, vraćanju na čelendžere, njegovoj ulici na Kipru... Pročitajte OVDE.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve