Ponedeljak, 12.09.2016.

02:50

Stan: Novače, hvala ti, zbog tebe sam ovde

Novi šampion US opena Stan Vavrinka zahvalio se Novaku Đokoviću jer je zbog njega postao bolji igrač.

Izvor: ÐN

Stan: Novaèe, hvala ti, zbog tebe sam ovde IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Solomon

pre 7 godina

@?

Djokovic titule na GS-ovima osvaja od 2007-me. Dakle od pre 9 godina. No, po tebi Federer ima 35 godina vec 10 godina a Nadal je povredjen isto toliko. Ma nek si ti nama ziv i zdrav tako "pametan"

?

pre 7 godina

Federer i Nadal nisu na svom vrhuncu pustali polutenisere da im uzimaju GS ispred nosa. Ti prosecni igraci kakvi su Cilic, Vavrinka, Marej, Djokovic itd. mogli su samo da sanjaju osvajanje GS dok su Nadal i RF bili na vrhuncu. Posle doslo vreme da i ovim drugorazrednima svane pa da nezasluzeno i oni uzmu titule.

Stara kuka

pre 7 godina

@Trbislav
Malo mogren.Federer jeste daleko,ali Nadal i Sampras(koji vise ne igra) sa samo dve titule vise nisu nikako daleko i nedostizni.To sto si ti zlurad je druga stvar.

pratis li ti tenis uopste

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Vavrinka je svoj prvi GS uzeo protiv Nadala.

Boban Nikolic

pre 7 godina

Wawrinka je sjajan teniser.U dosadasnjoj karijeri je osvojio 15 ATP titula.Cetvorostruki je osvajac turnira u Chennai-u.Tri puta je trijumfovao na GS turnirima a isto toliko titula ima i sa turnira serije 500.Da ne zaboravim i jednu titulu sa Mastersa serije 1000.Najuspesniji je na turnirima serije 250(cak 8 puta)i u toj kategoriji je uspeniji od Novaka(7 titula serije 250).
Ako sve njegove titule pomnozimo brojem bodova koji se dobijaju za njih dolazimo do ukupnog broja bodova svi titula koje je osvojio u svoj karijeri( 10500) velikih 260 bodova vise nego recimo Novak u ovoj 2016 godini.
Sve ove brojke ni na koji nacin ne umanjuju vise nego zasluzenu Wawrinkinu pobedu vec me podsecaju na onu narodnu " i corava koka ubode po koje zrno" (H2H 19-5).2 od tih 5 zrna bole,ali to je sport.

E-mail

pre 7 godina

Ovaj Sten je lud kad proradi, sinoc je dobio bez mnogo lakih poena na prvom servisu, kapa dole. Kapa dole i protiv Djokovica, igrao je odlicno, budimo realni, ali je Sten bio bolji. Jedva cekam sledecu sezonu, iako se ni ova nije zavrsila, ali ako RF i DelPo budu na bar 80% svojih mogucnosti... Bice dobrog tenisa :)

gong

pre 7 godina

(Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Sten je pobedio Nadala u finalu Australije 2014 sa 3–1. Sten je pobedio Federera u finalu Monte Karla (Rodžeru nedostaje taj turnir). Znači, veliki igrač je Vavrinka. Pobede i porazi su sastavni deo sporta, Novak je u karijeri uzeo sve grend slemove, svaka čast za to dostignuće i kapa dole majstoru!

daca

pre 7 godina

Novak je mršav i slab. Ne hrani se kako treba i dok ne shvati uzrok svog nazadovanja i ne počne da jede kako treba njegov pad će se nastaviti.Sav se ušpicio kao Pinokio.

Markoni

pre 7 godina

E moji kriticari 102 miliona i sitno zarada od turnira!!!!
To sto mi nismo navikli da Nole gubi to je druga stvar.Covek izgleda umorno vrv mu je pun kofer i tenisa i putovanja i turnira, kao da porucuje ma nek me vise pobedi neko ljudi.

anica

pre 7 godina

Decko je normalan neiskvaren..to se vidi...pritom teniser koji po meni najlepsi tenis igra. Svaka cast buco...jos Vimbli ti ostao...igrao si muski tenis I zasluzio. Ljuta sam na Noleta...ne znam da li cemo se uskoro 'pomiriti'...kao tikva sam pukla sinoc...od kako pratim Novaka nije me ovoliko iznervirala njegova lezernost I stav.

Tribislav

pre 7 godina

Pričati o Novaku kao najboljem svih vremena je suludo. Jeste jedan od najboljih, međutim gubiti tri glend slem meča (od toga dva finala) od čoveka protiv koga imaš skor 19-4 je smešno. Ne da je Federer daleko nego su daleko i dvojac Sampras-Nadal! Toliko!

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta

миланче

pre 7 godina

Cestitam Stenu sjajan mec i zasluzena pobeda,nole krecemo 2017 u pohod bar na dve GS titule da se prvo sustignu Nadal i Sampras! :)

Mihael

pre 7 godina

Novak je dosta ove sezone napravijo. 2 gs, 6 mastersa, 3 finala. Podigo je toliko standard, da ljudi jednostavno misle da nije dovoljno i ovo sto je osvojijo.

Milan

pre 7 godina

Ovo nije kurtoazna izjava, već realnost. Stan je najviše napredovao od kada je počeo da sparinguje i druži se sa Novakom. Izgubila se mentalna prednost i trema koja je postojala do tada i ostao je samo teren, gde ovaj može svojim razornim tenisom da dobije svakoga ako ima dan. Kao dete kada shvati da u mraku nema ničega strašnog i prestane da se plaši istog. U neku ruku, Vavrinka je Novakova najveća "greška", i iste će biti svestan kada završi karijeru i pogleda unazad. Sva tri GS je uzeo preko njega direktno. Slično kao sa Delpom, to su momci koji su i njemu i svima nama najdraži, ali koji su tu "dobrotu" lepo naplatili protiv Djokovića.

Merlin

pre 7 godina

Ocigledno je da je Novaka mucilo rame, jer je imao los servis. Posle je pocelo i stopalo. Nadam se da moze zaleciti sve povrede, jer samo takav moze postati najbolji igrac svih vremena i pobediti Vavrinku koji je ovaj mec dobio izuzetnom fizickom snagom.

Psihijtar pod hitno

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.
(Последњи Мохиканац, 12. septembar 2016 02:58)

Ma ti jos nisi popio lek??

BritishAristocrt

pre 7 godina

Mogu da mislim kako su se izduvali u Srbiji posle poraza njihovog heroja. Nesto ne igra dobro u poslednje vreme. Fijasko na olimpijadi, fijasko na US openu...

NOLE THE BEST

pre 7 godina

NOVACE VOLIM TE!
Nole mnogo si nas razmazio mi mislimo da ti uvek samo pobedjujes!
Stanislasu svaka cast ali Novak je u srcu.
Pa ne moze se uvek pobedjivati, i to je razuljivo!

Мудрац

pre 7 godina

Нема тог тенисера који могао да се похвали да је успео победи најбољег тенисера на свету овом тренутку три пута па чак Федерера(2 пута),Надала(2 пута) на највећим турнирима..Стога свака му част на томе и титули! Нико није помислио да овај човек може бити власник једног грем-слема а камоли три??? Али што каже једна изрека! "За снове и реализацију исто таквих никад није касно, без обзира на године."

Hez

pre 7 godina

Ali komentator na eurosportu je jedno 116 puta reko MA DAL JE MOGUCE, svaki put kad Novak izgubi poen,veze s vezom nema sto se tice prenosa tenisa...

Robert

pre 7 godina

Jbg, tako se i Nole zahvaljivao Rafi i Rodzeru da je zbog njih postao to sto jeste. Ko ce da te inspirise ako ne br. 1. Naravno, sada nam to ne odgovara.

Campari

pre 7 godina

Vavrinka je fenomen, čovek je proigrao sa 28-29 i uspeo je da u periodu koji je za većinu pozna karijera uzme čak 3 Gren Slema i Dejvis Kup, a plus ima i Olimpijsko zlato u dublu.
Sjajna karijera !
A i penicilin je za Đokovića.

OI

pre 7 godina

tacno si rekao,Melbourne 2013 dobijas ga u polufinalu,u finalu igras protiv povredjenog Nadala,RG 2015,USO 2016.hahaa Nole dao si mu 3 titule iz 3 finala, eeeeejjjjj....strasnoooo Svaka cast Vavrinki,to znaci psiholoska dominacija nad Noletom.

Ivan

pre 7 godina

VELIČINA, LJUDINA, šta drugo reći! I pre te njegove izjave sam znao da je veličina ali me nakon toga totalno kupio i mnogo lakše mi pada ovaj Noletov poraz i pored toga što sam njegov veliki fan kada znam da je titulu uzeo PRAVI ČOVEK, ljudina, veličina, ŠAMPIONČINA! A i fenomenalno je odigrao, jednostavno ovo je NJEGOVO veče, neka slavi s pravom i raduje se! Živeo Stane ljudino, biće još velikih mečeva sa Noletom snadam se i jedva čekam!

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Dobar je i korektan Stan.Ono što su Rafa i Rodžer napravili od Novaka, Novak je to napravio od Stana, mašinu za tenis koji je probio barijeru i uzdigao svoju igru do trofeja GS-a.Nema tu šta da se preterano filosofira.Što se tiče Novaka, posle bitke svi smo generali, ali on ove sezone ne igra dobro, preterano mučenje dosta pasivan tenis, verovatno je i rekorder po propištenim brejk loptama, setimo se meča na Ozi Openu protiv Simona.Tu su i sitne povredice, Bogu hvala da je osvojio Roland Garros, on ga nikada ne bi osvojio da nije to uradio ove sezone.Možda je početak da se sumiraju Novakovi rezultati u karijeri(daleko od toga je kraj karijere,osvajaće on još GS) jer on više nema šta novo da nam ponudi u svom tenisu,a previše je star za inovacije.Očigledno da je i motivacija zahladnela, ne sumnjam da se Novak oseća loše na ovom turniru ali to ne umanjuje Stanov trijumf.

xyz

pre 7 godina

Nishikori i Novak zajedno 6/36 iskoriscene brejk sanse iliti 16.66% hahahaha. Zahvali se i Keiju, sto samo Novaku? Odvratna i licemerna pojava, grli Novaka samo posle pobeda, a kad gubi nestane sa terena u roku od 15 sekundi. Ako dobije vise od 4 meca do kraja sezone bice dobro, nestace posle ovog meca do Australije.

Ivan

pre 7 godina

Svaka cast Stanu, ali realno nije neka pretnja Djokovicu, ovo su njegovi zlatni momenti, nece ih imati jos puno. Ne plasim se uopste za Novaka, dosao je poluspreman na turnir i opet stigao do finala. Kada bude sto posto fit, bice jos gren slemova. Bitno da Mari nije uzeo titulu, sve ostalo je podnosljivo.

u prolazu

pre 7 godina

Zasluzena titula Vavrinke, na svojoj polovini zreba imao Mareja, Del Potra, Nisikorija... a Nole imao Monfilsa i jos neke za koje ne znam ni kako se zovu. Zatim, Nole je igrao i umorio se mnogo manje zbog tri predaje njegovih protivnika, ne znam odakle njemu zuljevi, a Vavrinka ih nije dobio iako je igrao 21 sat tenisa pre finala

Bravo Stan

pre 7 godina

Covek koji za zadnjih 3 godine nije izgubio ni jedno, jedino finale. Mozda ih nije igrao koliko i Nole, ali kapa dole za mentalnu i fizicku jacinu, a da se osvoji svaka sansa za pehar. Dakle, znamo ishod sledeceg finala bez obzira protiv koga igrao.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.

satelit

pre 7 godina

Ovaj je stvarno Stan the man! Covek je brutalan kad se dokopa polufinala i finala GSova... On ne dozivljava ozbiljno manje turnire,stedi se.. Znao sam da ce se ovo veceras desiti zato sam i navijao da Mari udje u finale ili Delpo,Kei! Nadam se da nece protiv Novaka igrati na Ozi openu jer ce ga opet dobiti!

srle

pre 7 godina

Vidim da Novaka kritikuju ljudi koji verovatno nikada nisu igrali tenis. Iskreno, sada je teško bilo šta realno sagledati, međutim Novak ostaje neprikosnoveno broj 1, i to je važno. Sten je veliki igrač, zasluženo je pobedio, Novak je bio povređen ali se borio do kraja jer je veliki šampion. Bitno je da se Novak dobro odmori i zaleči povrede, najbitnije to. Izvinjavam se što ovako emotivno pišem, navijam srcem uvek za Novaka. Nema mesta za kritiku, nema veze za poraz jer biće još mnogo pobeda, NOVAK JE OSVOJIO SVE I SVAKA MU ČAST NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA.

Bravo Stan

pre 7 godina

Covek koji za zadnjih 3 godine nije izgubio ni jedno, jedino finale. Mozda ih nije igrao koliko i Nole, ali kapa dole za mentalnu i fizicku jacinu, a da se osvoji svaka sansa za pehar. Dakle, znamo ishod sledeceg finala bez obzira protiv koga igrao.

srle

pre 7 godina

Vidim da Novaka kritikuju ljudi koji verovatno nikada nisu igrali tenis. Iskreno, sada je teško bilo šta realno sagledati, međutim Novak ostaje neprikosnoveno broj 1, i to je važno. Sten je veliki igrač, zasluženo je pobedio, Novak je bio povređen ali se borio do kraja jer je veliki šampion. Bitno je da se Novak dobro odmori i zaleči povrede, najbitnije to. Izvinjavam se što ovako emotivno pišem, navijam srcem uvek za Novaka. Nema mesta za kritiku, nema veze za poraz jer biće još mnogo pobeda, NOVAK JE OSVOJIO SVE I SVAKA MU ČAST NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA.

Ivan

pre 7 godina

VELIČINA, LJUDINA, šta drugo reći! I pre te njegove izjave sam znao da je veličina ali me nakon toga totalno kupio i mnogo lakše mi pada ovaj Noletov poraz i pored toga što sam njegov veliki fan kada znam da je titulu uzeo PRAVI ČOVEK, ljudina, veličina, ŠAMPIONČINA! A i fenomenalno je odigrao, jednostavno ovo je NJEGOVO veče, neka slavi s pravom i raduje se! Živeo Stane ljudino, biće još velikih mečeva sa Noletom snadam se i jedva čekam!

satelit

pre 7 godina

Ovaj je stvarno Stan the man! Covek je brutalan kad se dokopa polufinala i finala GSova... On ne dozivljava ozbiljno manje turnire,stedi se.. Znao sam da ce se ovo veceras desiti zato sam i navijao da Mari udje u finale ili Delpo,Kei! Nadam se da nece protiv Novaka igrati na Ozi openu jer ce ga opet dobiti!

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.

Milan

pre 7 godina

Ovo nije kurtoazna izjava, već realnost. Stan je najviše napredovao od kada je počeo da sparinguje i druži se sa Novakom. Izgubila se mentalna prednost i trema koja je postojala do tada i ostao je samo teren, gde ovaj može svojim razornim tenisom da dobije svakoga ako ima dan. Kao dete kada shvati da u mraku nema ničega strašnog i prestane da se plaši istog. U neku ruku, Vavrinka je Novakova najveća "greška", i iste će biti svestan kada završi karijeru i pogleda unazad. Sva tri GS je uzeo preko njega direktno. Slično kao sa Delpom, to su momci koji su i njemu i svima nama najdraži, ali koji su tu "dobrotu" lepo naplatili protiv Djokovića.

daca

pre 7 godina

Novak je mršav i slab. Ne hrani se kako treba i dok ne shvati uzrok svog nazadovanja i ne počne da jede kako treba njegov pad će se nastaviti.Sav se ušpicio kao Pinokio.

OI

pre 7 godina

tacno si rekao,Melbourne 2013 dobijas ga u polufinalu,u finalu igras protiv povredjenog Nadala,RG 2015,USO 2016.hahaa Nole dao si mu 3 titule iz 3 finala, eeeeejjjjj....strasnoooo Svaka cast Vavrinki,to znaci psiholoska dominacija nad Noletom.

Markoni

pre 7 godina

E moji kriticari 102 miliona i sitno zarada od turnira!!!!
To sto mi nismo navikli da Nole gubi to je druga stvar.Covek izgleda umorno vrv mu je pun kofer i tenisa i putovanja i turnira, kao da porucuje ma nek me vise pobedi neko ljudi.

Robert

pre 7 godina

Jbg, tako se i Nole zahvaljivao Rafi i Rodzeru da je zbog njih postao to sto jeste. Ko ce da te inspirise ako ne br. 1. Naravno, sada nam to ne odgovara.

Campari

pre 7 godina

Vavrinka je fenomen, čovek je proigrao sa 28-29 i uspeo je da u periodu koji je za većinu pozna karijera uzme čak 3 Gren Slema i Dejvis Kup, a plus ima i Olimpijsko zlato u dublu.
Sjajna karijera !
A i penicilin je za Đokovića.

Mihael

pre 7 godina

Novak je dosta ove sezone napravijo. 2 gs, 6 mastersa, 3 finala. Podigo je toliko standard, da ljudi jednostavno misle da nije dovoljno i ovo sto je osvojijo.

Ivan

pre 7 godina

Svaka cast Stanu, ali realno nije neka pretnja Djokovicu, ovo su njegovi zlatni momenti, nece ih imati jos puno. Ne plasim se uopste za Novaka, dosao je poluspreman na turnir i opet stigao do finala. Kada bude sto posto fit, bice jos gren slemova. Bitno da Mari nije uzeo titulu, sve ostalo je podnosljivo.

pratis li ti tenis uopste

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Vavrinka je svoj prvi GS uzeo protiv Nadala.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Dobar je i korektan Stan.Ono što su Rafa i Rodžer napravili od Novaka, Novak je to napravio od Stana, mašinu za tenis koji je probio barijeru i uzdigao svoju igru do trofeja GS-a.Nema tu šta da se preterano filosofira.Što se tiče Novaka, posle bitke svi smo generali, ali on ove sezone ne igra dobro, preterano mučenje dosta pasivan tenis, verovatno je i rekorder po propištenim brejk loptama, setimo se meča na Ozi Openu protiv Simona.Tu su i sitne povredice, Bogu hvala da je osvojio Roland Garros, on ga nikada ne bi osvojio da nije to uradio ove sezone.Možda je početak da se sumiraju Novakovi rezultati u karijeri(daleko od toga je kraj karijere,osvajaće on još GS) jer on više nema šta novo da nam ponudi u svom tenisu,a previše je star za inovacije.Očigledno da je i motivacija zahladnela, ne sumnjam da se Novak oseća loše na ovom turniru ali to ne umanjuje Stanov trijumf.

Psihijtar pod hitno

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.
(Последњи Мохиканац, 12. septembar 2016 02:58)

Ma ti jos nisi popio lek??

anica

pre 7 godina

Decko je normalan neiskvaren..to se vidi...pritom teniser koji po meni najlepsi tenis igra. Svaka cast buco...jos Vimbli ti ostao...igrao si muski tenis I zasluzio. Ljuta sam na Noleta...ne znam da li cemo se uskoro 'pomiriti'...kao tikva sam pukla sinoc...od kako pratim Novaka nije me ovoliko iznervirala njegova lezernost I stav.

Tribislav

pre 7 godina

Pričati o Novaku kao najboljem svih vremena je suludo. Jeste jedan od najboljih, međutim gubiti tri glend slem meča (od toga dva finala) od čoveka protiv koga imaš skor 19-4 je smešno. Ne da je Federer daleko nego su daleko i dvojac Sampras-Nadal! Toliko!

gong

pre 7 godina

(Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Sten je pobedio Nadala u finalu Australije 2014 sa 3–1. Sten je pobedio Federera u finalu Monte Karla (Rodžeru nedostaje taj turnir). Znači, veliki igrač je Vavrinka. Pobede i porazi su sastavni deo sporta, Novak je u karijeri uzeo sve grend slemove, svaka čast za to dostignuće i kapa dole majstoru!

u prolazu

pre 7 godina

Zasluzena titula Vavrinke, na svojoj polovini zreba imao Mareja, Del Potra, Nisikorija... a Nole imao Monfilsa i jos neke za koje ne znam ni kako se zovu. Zatim, Nole je igrao i umorio se mnogo manje zbog tri predaje njegovih protivnika, ne znam odakle njemu zuljevi, a Vavrinka ih nije dobio iako je igrao 21 sat tenisa pre finala

миланче

pre 7 godina

Cestitam Stenu sjajan mec i zasluzena pobeda,nole krecemo 2017 u pohod bar na dve GS titule da se prvo sustignu Nadal i Sampras! :)

Hez

pre 7 godina

Ali komentator na eurosportu je jedno 116 puta reko MA DAL JE MOGUCE, svaki put kad Novak izgubi poen,veze s vezom nema sto se tice prenosa tenisa...

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta

NOLE THE BEST

pre 7 godina

NOVACE VOLIM TE!
Nole mnogo si nas razmazio mi mislimo da ti uvek samo pobedjujes!
Stanislasu svaka cast ali Novak je u srcu.
Pa ne moze se uvek pobedjivati, i to je razuljivo!

Stara kuka

pre 7 godina

@Trbislav
Malo mogren.Federer jeste daleko,ali Nadal i Sampras(koji vise ne igra) sa samo dve titule vise nisu nikako daleko i nedostizni.To sto si ti zlurad je druga stvar.

Мудрац

pre 7 godina

Нема тог тенисера који могао да се похвали да је успео победи најбољег тенисера на свету овом тренутку три пута па чак Федерера(2 пута),Надала(2 пута) на највећим турнирима..Стога свака му част на томе и титули! Нико није помислио да овај човек може бити власник једног грем-слема а камоли три??? Али што каже једна изрека! "За снове и реализацију исто таквих никад није касно, без обзира на године."

Merlin

pre 7 godina

Ocigledno je da je Novaka mucilo rame, jer je imao los servis. Posle je pocelo i stopalo. Nadam se da moze zaleciti sve povrede, jer samo takav moze postati najbolji igrac svih vremena i pobediti Vavrinku koji je ovaj mec dobio izuzetnom fizickom snagom.

Boban Nikolic

pre 7 godina

Wawrinka je sjajan teniser.U dosadasnjoj karijeri je osvojio 15 ATP titula.Cetvorostruki je osvajac turnira u Chennai-u.Tri puta je trijumfovao na GS turnirima a isto toliko titula ima i sa turnira serije 500.Da ne zaboravim i jednu titulu sa Mastersa serije 1000.Najuspesniji je na turnirima serije 250(cak 8 puta)i u toj kategoriji je uspeniji od Novaka(7 titula serije 250).
Ako sve njegove titule pomnozimo brojem bodova koji se dobijaju za njih dolazimo do ukupnog broja bodova svi titula koje je osvojio u svoj karijeri( 10500) velikih 260 bodova vise nego recimo Novak u ovoj 2016 godini.
Sve ove brojke ni na koji nacin ne umanjuju vise nego zasluzenu Wawrinkinu pobedu vec me podsecaju na onu narodnu " i corava koka ubode po koje zrno" (H2H 19-5).2 od tih 5 zrna bole,ali to je sport.

E-mail

pre 7 godina

Ovaj Sten je lud kad proradi, sinoc je dobio bez mnogo lakih poena na prvom servisu, kapa dole. Kapa dole i protiv Djokovica, igrao je odlicno, budimo realni, ali je Sten bio bolji. Jedva cekam sledecu sezonu, iako se ni ova nije zavrsila, ali ako RF i DelPo budu na bar 80% svojih mogucnosti... Bice dobrog tenisa :)

xyz

pre 7 godina

Nishikori i Novak zajedno 6/36 iskoriscene brejk sanse iliti 16.66% hahahaha. Zahvali se i Keiju, sto samo Novaku? Odvratna i licemerna pojava, grli Novaka samo posle pobeda, a kad gubi nestane sa terena u roku od 15 sekundi. Ako dobije vise od 4 meca do kraja sezone bice dobro, nestace posle ovog meca do Australije.

BritishAristocrt

pre 7 godina

Mogu da mislim kako su se izduvali u Srbiji posle poraza njihovog heroja. Nesto ne igra dobro u poslednje vreme. Fijasko na olimpijadi, fijasko na US openu...

?

pre 7 godina

Federer i Nadal nisu na svom vrhuncu pustali polutenisere da im uzimaju GS ispred nosa. Ti prosecni igraci kakvi su Cilic, Vavrinka, Marej, Djokovic itd. mogli su samo da sanjaju osvajanje GS dok su Nadal i RF bili na vrhuncu. Posle doslo vreme da i ovim drugorazrednima svane pa da nezasluzeno i oni uzmu titule.

Solomon

pre 7 godina

@?

Djokovic titule na GS-ovima osvaja od 2007-me. Dakle od pre 9 godina. No, po tebi Federer ima 35 godina vec 10 godina a Nadal je povredjen isto toliko. Ma nek si ti nama ziv i zdrav tako "pametan"

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.

srle

pre 7 godina

Vidim da Novaka kritikuju ljudi koji verovatno nikada nisu igrali tenis. Iskreno, sada je teško bilo šta realno sagledati, međutim Novak ostaje neprikosnoveno broj 1, i to je važno. Sten je veliki igrač, zasluženo je pobedio, Novak je bio povređen ali se borio do kraja jer je veliki šampion. Bitno je da se Novak dobro odmori i zaleči povrede, najbitnije to. Izvinjavam se što ovako emotivno pišem, navijam srcem uvek za Novaka. Nema mesta za kritiku, nema veze za poraz jer biće još mnogo pobeda, NOVAK JE OSVOJIO SVE I SVAKA MU ČAST NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTA SVIH VREMENA.

satelit

pre 7 godina

Ovaj je stvarno Stan the man! Covek je brutalan kad se dokopa polufinala i finala GSova... On ne dozivljava ozbiljno manje turnire,stedi se.. Znao sam da ce se ovo veceras desiti zato sam i navijao da Mari udje u finale ili Delpo,Kei! Nadam se da nece protiv Novaka igrati na Ozi openu jer ce ga opet dobiti!

Ivan

pre 7 godina

VELIČINA, LJUDINA, šta drugo reći! I pre te njegove izjave sam znao da je veličina ali me nakon toga totalno kupio i mnogo lakše mi pada ovaj Noletov poraz i pored toga što sam njegov veliki fan kada znam da je titulu uzeo PRAVI ČOVEK, ljudina, veličina, ŠAMPIONČINA! A i fenomenalno je odigrao, jednostavno ovo je NJEGOVO veče, neka slavi s pravom i raduje se! Živeo Stane ljudino, biće još velikih mečeva sa Noletom snadam se i jedva čekam!

Tribislav

pre 7 godina

Pričati o Novaku kao najboljem svih vremena je suludo. Jeste jedan od najboljih, međutim gubiti tri glend slem meča (od toga dva finala) od čoveka protiv koga imaš skor 19-4 je smešno. Ne da je Federer daleko nego su daleko i dvojac Sampras-Nadal! Toliko!

BritishAristocrt

pre 7 godina

Mogu da mislim kako su se izduvali u Srbiji posle poraza njihovog heroja. Nesto ne igra dobro u poslednje vreme. Fijasko na olimpijadi, fijasko na US openu...

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta

?

pre 7 godina

Federer i Nadal nisu na svom vrhuncu pustali polutenisere da im uzimaju GS ispred nosa. Ti prosecni igraci kakvi su Cilic, Vavrinka, Marej, Djokovic itd. mogli su samo da sanjaju osvajanje GS dok su Nadal i RF bili na vrhuncu. Posle doslo vreme da i ovim drugorazrednima svane pa da nezasluzeno i oni uzmu titule.

Bravo Stan

pre 7 godina

Covek koji za zadnjih 3 godine nije izgubio ni jedno, jedino finale. Mozda ih nije igrao koliko i Nole, ali kapa dole za mentalnu i fizicku jacinu, a da se osvoji svaka sansa za pehar. Dakle, znamo ishod sledeceg finala bez obzira protiv koga igrao.

anica

pre 7 godina

Decko je normalan neiskvaren..to se vidi...pritom teniser koji po meni najlepsi tenis igra. Svaka cast buco...jos Vimbli ti ostao...igrao si muski tenis I zasluzio. Ljuta sam na Noleta...ne znam da li cemo se uskoro 'pomiriti'...kao tikva sam pukla sinoc...od kako pratim Novaka nije me ovoliko iznervirala njegova lezernost I stav.

xyz

pre 7 godina

Nishikori i Novak zajedno 6/36 iskoriscene brejk sanse iliti 16.66% hahahaha. Zahvali se i Keiju, sto samo Novaku? Odvratna i licemerna pojava, grli Novaka samo posle pobeda, a kad gubi nestane sa terena u roku od 15 sekundi. Ako dobije vise od 4 meca do kraja sezone bice dobro, nestace posle ovog meca do Australije.

OI

pre 7 godina

tacno si rekao,Melbourne 2013 dobijas ga u polufinalu,u finalu igras protiv povredjenog Nadala,RG 2015,USO 2016.hahaa Nole dao si mu 3 titule iz 3 finala, eeeeejjjjj....strasnoooo Svaka cast Vavrinki,to znaci psiholoska dominacija nad Noletom.

Merlin

pre 7 godina

Ocigledno je da je Novaka mucilo rame, jer je imao los servis. Posle je pocelo i stopalo. Nadam se da moze zaleciti sve povrede, jer samo takav moze postati najbolji igrac svih vremena i pobediti Vavrinku koji je ovaj mec dobio izuzetnom fizickom snagom.

Ivan

pre 7 godina

Svaka cast Stanu, ali realno nije neka pretnja Djokovicu, ovo su njegovi zlatni momenti, nece ih imati jos puno. Ne plasim se uopste za Novaka, dosao je poluspreman na turnir i opet stigao do finala. Kada bude sto posto fit, bice jos gren slemova. Bitno da Mari nije uzeo titulu, sve ostalo je podnosljivo.

daca

pre 7 godina

Novak je mršav i slab. Ne hrani se kako treba i dok ne shvati uzrok svog nazadovanja i ne počne da jede kako treba njegov pad će se nastaviti.Sav se ušpicio kao Pinokio.

NOLE THE BEST

pre 7 godina

NOVACE VOLIM TE!
Nole mnogo si nas razmazio mi mislimo da ti uvek samo pobedjujes!
Stanislasu svaka cast ali Novak je u srcu.
Pa ne moze se uvek pobedjivati, i to je razuljivo!

Markoni

pre 7 godina

E moji kriticari 102 miliona i sitno zarada od turnira!!!!
To sto mi nismo navikli da Nole gubi to je druga stvar.Covek izgleda umorno vrv mu je pun kofer i tenisa i putovanja i turnira, kao da porucuje ma nek me vise pobedi neko ljudi.

Boban Nikolic

pre 7 godina

Wawrinka je sjajan teniser.U dosadasnjoj karijeri je osvojio 15 ATP titula.Cetvorostruki je osvajac turnira u Chennai-u.Tri puta je trijumfovao na GS turnirima a isto toliko titula ima i sa turnira serije 500.Da ne zaboravim i jednu titulu sa Mastersa serije 1000.Najuspesniji je na turnirima serije 250(cak 8 puta)i u toj kategoriji je uspeniji od Novaka(7 titula serije 250).
Ako sve njegove titule pomnozimo brojem bodova koji se dobijaju za njih dolazimo do ukupnog broja bodova svi titula koje je osvojio u svoj karijeri( 10500) velikih 260 bodova vise nego recimo Novak u ovoj 2016 godini.
Sve ove brojke ni na koji nacin ne umanjuju vise nego zasluzenu Wawrinkinu pobedu vec me podsecaju na onu narodnu " i corava koka ubode po koje zrno" (H2H 19-5).2 od tih 5 zrna bole,ali to je sport.

Psihijtar pod hitno

pre 7 godina

И теби хвала Вавринка што си му "скинуо" две Грен слем титуле. Обрадовао си и мене и човека који ствара магију на терену док игра тенис.
(Последњи Мохиканац, 12. septembar 2016 02:58)

Ma ti jos nisi popio lek??

миланче

pre 7 godina

Cestitam Stenu sjajan mec i zasluzena pobeda,nole krecemo 2017 u pohod bar na dve GS titule da se prvo sustignu Nadal i Sampras! :)

Mihael

pre 7 godina

Novak je dosta ove sezone napravijo. 2 gs, 6 mastersa, 3 finala. Podigo je toliko standard, da ljudi jednostavno misle da nije dovoljno i ovo sto je osvojijo.

Milan

pre 7 godina

Ovo nije kurtoazna izjava, već realnost. Stan je najviše napredovao od kada je počeo da sparinguje i druži se sa Novakom. Izgubila se mentalna prednost i trema koja je postojala do tada i ostao je samo teren, gde ovaj može svojim razornim tenisom da dobije svakoga ako ima dan. Kao dete kada shvati da u mraku nema ničega strašnog i prestane da se plaši istog. U neku ruku, Vavrinka je Novakova najveća "greška", i iste će biti svestan kada završi karijeru i pogleda unazad. Sva tri GS je uzeo preko njega direktno. Slično kao sa Delpom, to su momci koji su i njemu i svima nama najdraži, ali koji su tu "dobrotu" lepo naplatili protiv Djokovića.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Dobar je i korektan Stan.Ono što su Rafa i Rodžer napravili od Novaka, Novak je to napravio od Stana, mašinu za tenis koji je probio barijeru i uzdigao svoju igru do trofeja GS-a.Nema tu šta da se preterano filosofira.Što se tiče Novaka, posle bitke svi smo generali, ali on ove sezone ne igra dobro, preterano mučenje dosta pasivan tenis, verovatno je i rekorder po propištenim brejk loptama, setimo se meča na Ozi Openu protiv Simona.Tu su i sitne povredice, Bogu hvala da je osvojio Roland Garros, on ga nikada ne bi osvojio da nije to uradio ove sezone.Možda je početak da se sumiraju Novakovi rezultati u karijeri(daleko od toga je kraj karijere,osvajaće on još GS) jer on više nema šta novo da nam ponudi u svom tenisu,a previše je star za inovacije.Očigledno da je i motivacija zahladnela, ne sumnjam da se Novak oseća loše na ovom turniru ali to ne umanjuje Stanov trijumf.

Hez

pre 7 godina

Ali komentator na eurosportu je jedno 116 puta reko MA DAL JE MOGUCE, svaki put kad Novak izgubi poen,veze s vezom nema sto se tice prenosa tenisa...

Campari

pre 7 godina

Vavrinka je fenomen, čovek je proigrao sa 28-29 i uspeo je da u periodu koji je za većinu pozna karijera uzme čak 3 Gren Slema i Dejvis Kup, a plus ima i Olimpijsko zlato u dublu.
Sjajna karijera !
A i penicilin je za Đokovića.

gong

pre 7 godina

(Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Sten je pobedio Nadala u finalu Australije 2014 sa 3–1. Sten je pobedio Federera u finalu Monte Karla (Rodžeru nedostaje taj turnir). Znači, veliki igrač je Vavrinka. Pobede i porazi su sastavni deo sporta, Novak je u karijeri uzeo sve grend slemove, svaka čast za to dostignuće i kapa dole majstoru!

Stara kuka

pre 7 godina

@Trbislav
Malo mogren.Federer jeste daleko,ali Nadal i Sampras(koji vise ne igra) sa samo dve titule vise nisu nikako daleko i nedostizni.To sto si ti zlurad je druga stvar.

pratis li ti tenis uopste

pre 7 godina

murray i wawrinka su svoje gs titule uzimali samo protiv novaka... nijednom protiv federera i nadala, ti ne pustaju objektivno losijima od sebe da se raduju... steta
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pato, pozdrav iz Rovinja, 12. septembar 2016 08:35)

Vavrinka je svoj prvi GS uzeo protiv Nadala.

u prolazu

pre 7 godina

Zasluzena titula Vavrinke, na svojoj polovini zreba imao Mareja, Del Potra, Nisikorija... a Nole imao Monfilsa i jos neke za koje ne znam ni kako se zovu. Zatim, Nole je igrao i umorio se mnogo manje zbog tri predaje njegovih protivnika, ne znam odakle njemu zuljevi, a Vavrinka ih nije dobio iako je igrao 21 sat tenisa pre finala

Solomon

pre 7 godina

@?

Djokovic titule na GS-ovima osvaja od 2007-me. Dakle od pre 9 godina. No, po tebi Federer ima 35 godina vec 10 godina a Nadal je povredjen isto toliko. Ma nek si ti nama ziv i zdrav tako "pametan"

Мудрац

pre 7 godina

Нема тог тенисера који могао да се похвали да је успео победи најбољег тенисера на свету овом тренутку три пута па чак Федерера(2 пута),Надала(2 пута) на највећим турнирима..Стога свака му част на томе и титули! Нико није помислио да овај човек може бити власник једног грем-слема а камоли три??? Али што каже једна изрека! "За снове и реализацију исто таквих никад није касно, без обзира на године."

E-mail

pre 7 godina

Ovaj Sten je lud kad proradi, sinoc je dobio bez mnogo lakih poena na prvom servisu, kapa dole. Kapa dole i protiv Djokovica, igrao je odlicno, budimo realni, ali je Sten bio bolji. Jedva cekam sledecu sezonu, iako se ni ova nije zavrsila, ali ako RF i DelPo budu na bar 80% svojih mogucnosti... Bice dobrog tenisa :)

Robert

pre 7 godina

Jbg, tako se i Nole zahvaljivao Rafi i Rodzeru da je zbog njih postao to sto jeste. Ko ce da te inspirise ako ne br. 1. Naravno, sada nam to ne odgovara.