Četvrtak, 25.08.2016.

17:12

Evert: Da Monika nije izbodena, Graf ne bi osvojila 22 Slema

Kris Evert, bivša prva igračica sveta i osvajačica 19 Gren slemova, kaže da Štefi Graf ne bi osvojila 22 Gren Slema da Monika Seleš nije izbodena.

Izvor:

Evert: Da Monika nije izbodena, Graf ne bi osvojila 22 Slema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

ns boy

pre 7 godina

ubedljivo najbolja teniserka iz Srbije,najmladja osvajačica RG,sa 16 god.Sramota sto se u Novom Sadu ni jedna ulica ne zove po njoj.Bitno da su teniske terene gde je trenirala prodali da se izgradi trzni centar.

Savetnik

pre 7 godina

Kris Evert nije u pravu. I te kako bismo sada pričali o Sereni i njenom pokušaju da obori rekord. Jedina razlika je u tome što bi rekord držala Monika, a ne Štefi.

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

Advokat pametnih Srba

pre 7 godina

Ma sta dramite zemljaci, to je bila samo povrsinska rana, da ne kazem ogrebotina, mogla je skoro i da nastavi mec. Setite se snimka, ili potrazite na YT. Inace, smrt njenog oca imala je daleko veci uticaj na Monikinu karijeru.
Ako je to vec sve po Vama tako smisljeno i organizovano od tajnih sluzbi, protiv jedne Madjarice, kako to da Noletu koji se izmedju poena krsti sa tri prsta ne nameste neki doping, atentat ili da ga nisu otrovali. Nisu i nece, Iako vlada vec 5 godina. To su sve teorije zavere u koje veruju samo Balkanski luzeri. Svaka budala nam je kriva , pa i ona sa nozem. A mi sami nismo nizasta krivi, samo Kalimero stav: Nepravda, pa stvarno!

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u (nikola, 25Zluradi

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

(nikola, 25. avgust 2016 18:42

Još bi nas i bombardovali za kaznu

bila bi GOAT

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen Mladenovic, 25. avgust 2016 18:53)

Verovatno ste mladi pa se ne secate. U stvari je upravo bilo obrnuto. Naime, u vreme kada je Monika izbodena, jugoslovenski timovi su bili pod sankcijama, dok pojedinci nisu. Ubedljivo najuspesniji jugoslovenski pojedinac u tom trenutku je bila Monika. I bez obzira na cinjenicu da nije igrala pod zastavom SFRJ, jasno je bila odakle dolazi - na taj nacin ona je, u stvari, probijala medijsku sportsku blokadu, i to joj je, siguran sam, donosilo mnogo izazova. Medjutim, ona nije odustajala i sve se zavrsilo kako se zavrsilo... Poenta je da joj je bilo mnogo lakse da tada promeni drzavljanstvo, svi bi je drzali kao malo vode na dlanu, i prilicno je sigurno da se "incident" ne bi desio. Ona bi realno vladala tenisom upravo u istom periodu u kome i Stefi, s tim sto je bila nekoliko godina mladja. U vreme kada je izbodena, Stefi je jedino bolja u Vimbldonu, na svim ostalim podlogama NIJE IMALA SANSE... Monika je tada bila cak dominantnija od Noleta, s izuzetkom Vimbldona (a i tu je svake godine igrala sve bolje).
Racunajte da bi igrala jos 10 godina. Racunajte da bi u prvih pet godina osvojila najmanje 2 GS godisnje, drugih 5 najmanje jedan godisnje - to bi je dovelo do najmanje 23 GS do 30 godine.

nikola t

pre 7 godina

Zanimljivo je da to uvek uradi neki "ludak" "koji deluje samostalno". Da je Monika Seles vec tada bila drzavljanka SAD, ubedjen sam da tako nesto ne bi palo na pamet cak ni pomenutom ludaku.

..

pre 7 godina

Ima tu i udeo i opšta mržnja prema srbima koju su tad svakodnevno prikazivali zapadni mediji. Tad su nam bile totalne sankcije, monika je bila jedina pod našom zastavom koja se takmičila i to je dala sve redom i ako je bila još praktično klinka.. Bilo je dovoljno da jedan psihopata poveruje u to koji nije ni znao da nije srpkinja i eto ti

djc-xxx

pre 7 godina

Sve tаčno, a čitajući komentare, neki su Moniku nazvali "Mala Mo".
A prava mala Mo je ustvari američka teniserka Maureen Connolly, koja je, igrom slučaja, doživela takođe nesrećnu, ustvari još nesrećniju sudbinu od Monike. Tokom 50-tih i ona je osvojila takođe 9 grand slamova i bila prva žena koja je osvojila sva četiri najveća turnira i to sa 19 godina... Ubrzo posle toga, povredila se posle pada sa konja i više nije bila u stanju ozbiljno da nastavi takmičarsku karijeru, da bi na kraju umrla od raka 1966. godine. Po njoj je snimljen film 1978. godine, koga se sećam kao dete... Tužna i njena i Monikina priča - svaka na svoj način...

Darko

pre 7 godina

Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi
(Hmmmmm, 25. avgust 2016 17:59)

Toliko je tukla da ima samo 5 pobeda i 10 poraza.Graf–Seles (10–5)

njofra

pre 7 godina

Ne da ih ne bi imala 22... ne bi imala ni 5 GS... A sada bi sve jurile rekord Monike Seleš... a taj rekord bi bio debelo preko 22 ! Nema šta, države ex Yu imaju prvake ili šampione u svi sportovima a i drugim sferama života! Najjači smo pa smo zato trn u peti svima! Zato su na i uništili.

Kekele

pre 7 godina

Znači sad bi trebalo da se složimo sa kritičarima koji izjavljuju da Novak ne bi bio to što jeste da Nadal nije zadnjih nekoliko godina povredjen,a Federer na zalasku karijere,i nema dostojnog protivnika sem Mareja. Gluposti. I kedno i drugo. Mnogima bi se moglo spočitavati da su došli do uspeha raznim spletom okolnosti,i da niko ko nam nije mio nije ni zasluženo najbolji.

dabome

pre 7 godina

Da Nadal nije godinama hronično povredjen Djoković bi imao svega 3 g.slema, nikad ne bi osvojio r.garos i potpuno jasno da br. 1.na atp listi bi ceo život sanjao!

Majstor Mile

pre 7 godina

Onog trenutka kada je postala državljanka SAD, Monika Seleš je zaboravila i na Jugoslaviju i na Srbiju i na Novi Sad... postala je Amerikanka i igrala za njih u Atlanti 1996. ... bio, video...na pitanja srpskog novinara odgovarala je na engleskom...Toliko od mene.

potterhead

pre 7 godina

Po meni su Kris i Martina možda i najbolje teniserke ikada. Dve tako velike teniserke u istoj generaciji, odlično rivalstvo. Nešto kao Novak-Nadal. A o ovoj prici bema sta da se kaze, zna se sve. Bravo za Kris sto kaze ono sto mnogi misle a ćute.

relja

pre 7 godina

Monika je u vreme tog nesrećnog događaja već bila najbolja na svetu. Graf je mogla da je pobedi samo na Vimbldonu i to zbog svoje fizičke snage. No, da mala Mo nije bila sprečena, najverovatnije bi stigla i do vimbldonske titule. Sada nije važno da li bi bila najbolja ikad, ali ko je gledao nju i njene mečeve svakako zna da je i ovako jedna od najboljih teniserki. Bila je veliki borac, uvek dala sve od sebe, i za neke komentatore koji NEĆE DA ZNAJU, svim srcem je igrala za Jugoslaviju. A oni koji pišu gluposti o njoj, neka se zapitaju kakvi su oni predstavnici naše zemlje. Monika za mene predstavlja velikog sportistu i velikog čoveka. Želim joj sve najlepše u životu i veliko hvala za velike mečeve i velike pobede!

pedja,cacak

pre 7 godina

Svaka cast,Kris Evert! To je jedna od najvecih tragedija u istoriji sporta... TUGA... Monika Seles mi je generacija,bio sam u to tuzno i ruzno vreme u vojsci... Sticajem okolnosti,video sam snimak iz Hamburga i ostao bez teksta. Vrhunski sportista i necije dete,potpuno bez zastite... Nebo joj je bila granica. Posle se pitaju,zasto je otisla u Ameriku. Jedna od najvecih,svih vremena! Po svim parametrima,preteca Novaka! Mala Mo

Kragujevac

pre 7 godina

Sad će nama vrli natofili da objasne da su i za ovo krivi Rusi, a da su nam Nemci vekovni "prijatelji"... Ne bi oni to nikad, oni su gospoda... I onih par genocida nad nama je bio samo nesporazum, i oprostiće nam to.

VUK

pre 7 godina

@MI... u tom incidentu je Nemac protestant ubo sečivom igračicu rodom iz Novog Sada, koja je u tom trenutku igrala pod američkom zastavom, a inače njena porodica je katoličke veroispovesti. Tako da ne klero-mafijaj po sportskom portalu.

pera

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (###, 25. avgust 2016 17:59)


A da je ne daj boze u tom napadu Monika poginula bila bi najveca svih vremena, kao Sena u F1

Ne radi se o tome u kojoj je eri i protiv koga vec da je u svojoj bila najbolja i nozem odvojena od terena i sprecena da bude najveca svih vremena.... Samo budala nece da prizna da kod Monike presudio akt terorizma (pocinilac nije odgovarao jer je Nemac a Monika iz Jugoslavije) Nisu presudili ni protivnici ni nista sto je imalo veze sa sportom.
Djokovic jos uek nije najbolji svih vremena, ali Monika jeste

alexandar

pre 7 godina

Parafraziram intervju Nikole Pilice kada prica da ga je zvala Jelena Gencic da urgira za Novaka i rekla mu da je to najveci talenat (mislila je na Novaka)sa kojim je radila POSLE Monike Seles. Naravno da mi ne pada na pamet da umanjujem Novakovu vrednost, uostalom siguran sam da bi se i on sa ovim slozio, po svim vidjenjima tih velikih ljudi a i po rezultatim Moniku je samo noz mogao da zaustavi......i zaustavio je. Strasno je izuzetno strasno, sto ne samo da Stefi Graf to precutkuje, nego svih ovih decenija izostaje opsta solidarnost ATP tura prema ovom zlicnackom cinu, izuzev Novaka koji nije propustao da pomene Moniku i cak pokusavao sa njom da organizuje egzibicio0ne turnire. Prosto kao da se nije desilo show must go on....aman nije to povreda, nije se udala i zatrudnela....nozem je zaustavljena.......Ne zelim da mracim....ali kao da je pretnja ostrice ostala da visi.....razum mi kaze da nisam u pravu, ali nije razum potegao noz na MS ....i nije je odbranio i zastittio.....

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
(###, 25. avgust 2016 17:59)

Generalno se slazem. Ipak, ovde se govori o jednom dogadjaju bez presedana. Nadam se da neki Rodzerov navijac nece da puca u Novaka kad dodje do 300 nedelja celu ATP liste, ili do 16. GS titule. A tako nesto se upravo desilo Moniki.

TinTop

pre 7 godina

Monika se prodala prvo I napustila Yu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zeka, 25. avgust 2016 18:06)

Pricas gluposti.

Monika nista nije dobila od Jugoslavije. U Novom Sadu je morala da trenira po najgorem suncu jer lokalni politicari nisu hteli da je puste da trenira u vece.

Monika i njena porodica pogotovo njen Otac Karolj su sve uradili da Monika uspe. Posle svega toga Monika je i dalje predstavlja Jugoslaviju.

Ponekad nego bolje predstavlja zemlju iz inostranstva nego neko iz same zemlje. Verovatno ti nemas nista cime bi se tvoja zemlja ponositi. Zato tako i pises.

Tvoja izjava je zlonamerna i podla. Zamisli sebe da si otisao u instranstvo i nesto postigao na novou da svi pricaju: "Vidi ovog iz Srbije kako je dobar i....", i onda kaze da si izdao zemlju.

Jadan si sa takvim izjavama.

willi

pre 7 godina

I gle cuda!!! nije proslo mnogo a Airton Sena poginu, a najbolji postade Michael Schumacher!!! jel ono bese Sefie Graff postade najbolja posle Monike Seles. Hm Hmmm nesto mi tu dodje logicno, a vama??

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Uh, Kris je i dalje dobra riba...
Ali brate , niko kao Gabrijela Sabatini, moja tiha patnja vec decenijama...

Komar

pre 7 godina

Potpuno je u pravu, posle uboda Monika nije bila ni senka one stare. Na zalost svih nas koji su poceli gledati tenis upravo zbog velike Monike.

Lleweyn

pre 7 godina

ETO JOS JEDNOG DOKAZA DA SU NEMCI VEKOVNI NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE. ZIVELO PRAVOSLAVLJE ZIVELA SRBIJA!
(MI, 25. avgust 2016 18:04)

Tebi je najveci neprijatelj pamet pa si se zato s' njom posvadjao. Monika Seles nije nikad bila Srpkinja, nego Madjarica iz Vojvodine, a kasnije je postala naturalizovana Amerikanka.

sasa

pre 7 godina

Monika Seles je dominirala tenisom sa 19 godina. Novak sa 27.
Da je samo nastavila, bila bi najbolji sportista svih vremena. 8 GS do 20te godine hej!!

BeKo

pre 7 godina

 Margaret Kort je osvojila 64 Grand Slam titule (24 singl, 19 dubl 21 mix dubl), što je rekord u obe kategorije (muška,ženska). Jedina je koja je uspela da uzme dva puta Grand Slam u mix dublu.
Kort je pobedila na više od pola Grand Slam turnira na kojima je učestvovala! (24 of 47).Osvojila je 192 singl titule pre i posle Open ere,što je rekord svih vremena. Njen odnos pobeda i poraza ( 1,177-106) za 91.74 % na svim podlogama je takođe.najbolji rezultat svih vremena.

Dakle Serena juri rekord Open ere ali će uskoro juriti i rekord svih vremena u singlu.

sasa jokic

pre 7 godina

Konacno da se neko strucan oglasi po ovom pitanju.
Da Monika nije izbodena (u Nemackoj od strane BMD sleeper-a) Monika bi imala 30 GS titula najmanje, a Stefo bi prosla kao Nadal i Rodzer sa Noletom.
Medjutim to su bike devedesete kada su Srbi prikazivani kao bad guys, obicno sa nozevima u zubima. Monika se nikako nije uklapala u tu sliku, tako da je odluceno da se nekako zaustavi, Nemci u to vreme udarna pesnica protiv Srbije s' apetitom su otvorili put svojoj Stefi.
Bitan podatak je i da je Navratilova predlozila da joj se zamrzne ranking, protiv cega se Grafova naravno odmah pobunila.

papaja

pre 7 godina

To je svima jasno. Stizala bi Serena sada eventualno Moniku ili bi vec bila u debelom plusu. Bilo kako bilo Serena je davno zasluzila da pretekne Stefi.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.

pucanje

pre 7 godina

Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, ...Steta...
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Slazem se da bi se neko drugi oporavio. Ali neko drugi ne bi imao mentalni sklop da se vraca posle 5:1 i dobija 7:5, i to vise puta protiv top igracica. Monika je govorila da ne zna koji je rezultat, samo ima koncentraciju na svaku loptu. E, vidite, ovaj deo mislim da razumem jer je gotovo istovetno bilo u mojoj situaciji. Naime, godinama su ljudi smatrali da se savrseno dobro snalazim i u najstresnijim situacijama, sto je i bila istina. Ovo se desavalo zahvaljujuci cinjenici da sam svojom mentalnom snagom uvek uspevao da se koncentrisem na trazenje resenja, a ne ozbiljnost situacije. Medjutim, onda mi se desila situacija u zivotu koja je bila ozbiljna i koju nisam mogao da razresim. Cinjenica da nisam mogao nista da uradim, i jos gore da nisam znao koja moja greska je dovela do toga, me je potpuno razbila - moj mozak se vrteo u prazno pokusavajacu da shvati neshvatljivo, a ja sam i mentalno i fizicki propadao. Svi su se cudili koliko je moja kriza trajala... Ukratko, mislim da ljudi koji imaju jaku mentalnu kontrolu imaju velike sanse da puknu kada se desi nesto potpuno neocekivano i za sta ne postoje nikakve prethodne indikacije, niti resenje u smislu povratka na staro.

pajs

pre 7 godina

To svi znamo. Ono što meni nije jasno je zašto srpski mediji ignorišu Moniku? Kada je pozvana da poseti rodnu zemlju? Da li je to zato što je uzela strano državljanstvo (u čemu se ne razlikuje od milion i kusur državljana Srbije) ili zato što nije Srpkinja po nacionalnosti (u čemu se ne razlikuje od 20% državljana Srbije)? To je sramota.

banjalučki komunista

pre 7 godina

Ja sam ubijeđen,da je to urađeno planski od obavjaštajni službi.Sankcije za sport ona ,,ubi"koga stigne dal je švabica amerka ili britanka boli je briga.Znate onaj što je Arkan mrzeo Moniku.Držala je bolje reket od njega. Pozdrav sa Vrbasa za najbolju ikad na svijetu.

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je Kris Evert u pravu! Monika Seleš je najveća teniserka u istoriji ovog sporta! Kao i tada i danas mogu samo da je mrze! Napred, Monika!

dr.doom

pre 7 godina

pa to je opste poznata stvar Monika je najtalentovanija teniserka u istoriji do 20g osvojila je 7 ili 8 GS! zamislite da igrala do kraja karijere? Monika je izgubila naklonost gradjana srbije kada je uzela americko drzavljanstvo i mnogi je ne vole i omalozavaju....ali to je bio biser ovog dela evrope i celog sveta,jedini sportista sa ovih prostora koji je mogao da bude najbolji svih vremena,da nije bilo onog ludaka!
veliki Nik Bolitijeri je rekao: "Monika je bila najtalentovanije dete i teniserka koju je trenirao u zivotu" i trebala je da bude najveca...ali tu je Djokovic da spasi tu nepravdu i ja mu zelim srecu!

Delije Čikago

pre 7 godina

Monika posle toga nikad više nije imala takve udarce, pogotovo bekhend paralelu, kasnije je upala u tešku depresiju i nabacila 30 kg, uspela je da se izvuče i izgleda bolje nego ikada, udala se za multimilijardera i više nikad nije progovorila o tenisu, dva puta sam je sreo kako trči i pozdravio je, samo se osmehnula, nisam imao šta da je pitam, prepao sam se, velika šampionka.

Madjo

pre 7 godina

Monika Seleš bi bila najbolja teniserka svih vremena da nije bilo tog nemilog događaja. Novak i Monika - carevi belog sporta! Srbija - Jugoslavija.

Pasvađah se u fotokopirnici

pre 7 godina

Ej, da je moja baba imala... Sbbkbb, nja nja nja...
(Jumko, 25. avgust 2016 17:46)

Kad nakome slome prste na ruci ne može da kucka po tastaturi, i lupeta a kad nekome zabodu nož u leđa, bukvalno, pretrpi fizičke i psihiče posledice.
Istinu je rekla Kris, sećam je se kao igračice i njenog rivalstva sa Navratilovom, uvek sam navijala za nju.

nikola

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

Filmofil

pre 7 godina

@
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Otac Karolj koji ju je na neki nacin stvorio i koga je obozavala je u to vreme oboleo od raka i umro, '97, muslim. Sve joj se skupilo. Da se to nije desilo, mozda bi i nasla snagu da se vrati. Velika igracica, strasan radnik je bila. I iznad svega divno, pristojno bice.

Hmmmmm

pre 7 godina

Ih, pa da je onaj manijak nije napao sad bi pricali jos o vecem zalogaju. Monika bi ih skupila sigurno vise. Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi, a ova je mogla da je dobije samo na vimbldonu. I jos da ne spominjem da je Monika bila mladja. Devet je imala pre dvadesete, do dvadesetpete bi skupila bar 20 slemova...

Svete

pre 7 godina

Daj breeee nemojte tako ofrlje da pisete ,ako nemate u vugla imate gugla pa ispravite to !
Svakako da Graf ne bi drzala taj rekord tu uopste nema sumnje !

Igor Pg

pre 7 godina

Apsolutna istina je sve sto kaze Evert.. Iz tog razloga je smijesno kad neko pokusava da objasni da Serena nije najveca u istoriji, navideci kao argument to da jos nije prestigla Stefi Graf (iako svi znaju da je samo pitanje vremena kad censenti dogoditi)! Serena je osvojila 22 Slema u najvecoj konkurenciji u istoriji tenisa, pri tom cijelu karijeru (od 18-34) bukvalno je cistila sa terena sve direktne konkurentkinje. Pogledajte samo njen skor u tih 15 godina sa: idemo hronoloski (Hingis, V. Wiliams, Davenport, Kapriati, Morezmo, Enan, Klajsters, Sarapovom, Azarenkom). Hipoteticki samo bi mozda Monika (obzirom na nevjerovatan broj Slemova koje je uzela do 19-e godine) mogla da postigne to sto je uradila Serena da nije bilo tog tragicnog dogadjaja.

nikola

pre 7 godina

Tako to resava "zapadna civilizacija"kad nema resenje.Poture ludaka i stvar u redu.Ja sam stariji i gledao sam njene meceve,ona je kao devojcurak uzimala GS titule i imala je tu posvecenost i tu "glad" za trofejima da bi sigurno bila najveca ikada.To je i Navratilova izjavila.

dexa

pre 7 godina

To je jasno kao dan... Jedan bolesnik je sprecio da postane najbolja svih vremena... Drago mi je da je takva teniska velicina rodjena u istom gradu kao i ja .... 10 GS titula je imala a ni 20 godina nije napunila samo je nebo bilo granica za MALU MO

Fica

pre 7 godina

Tacno tako najzad neko realan da prica o tom dogadjaju ne znam da li je bila namestaljka ali verujem da jeste jer su bili ljubomorni sto jos Grad nije mogla nista.
Mala Mo da je ostala zdraca osvojila bi mozda i vise turnira pa Serena ne bi imala sanse to da obori

matori

pre 7 godina

necu da guglam, ali Monika je do tada uzela 8 GS, a posle jos 1...
sve jedno, bila bi najbolja ikada...derala je Stefi gde god se nadju, osim na Vimbldonu...

###

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.

323

pre 7 godina

Potpuno se slazem. Secam se svega i siguran sam da je u to vreme Seles bila jedini protivnik Grafovoj.U stavari osim nje Graf nije imala protivnicu.E sada...mozda mogu ili ne da razumem..ali se cesto pitam kako je taj napad mogao toliko tesko psihicki da utice na Moniku koja je dugo pauzirala, cinimi se godinu dana i kada se vratila to nije ni izbliza bila ona Monika? Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, to vise nije bila ona mala devojcica koja je do tada osvajala 10 GS po povratku jedanaesti....i kraj. E sada, lako je pricati, to zna najbolje sama Mo i na kraju mogu samo kazem....steta. Ali vidite sta je sport i sta je sve moguce u sportu...Steta...

Cccc

pre 7 godina

Jedna velika istina. Kao i svaka druga, uvek je prosta. Nezapamcenja nepravda se desila Moniki Seles a zeleo bih da podsetim vecinu koja ne zna da je turnir posle napada na Moniku nastavljen. Mrtva hladna ga je osvojila Stefi Graf kao da se nije nista desilo. U sportu ima mnogo zavisti i zlobe ali rekorder po tome je Stefi Graf. Ovo sto je rekla Kris, Graf nije nikada spomenula. A trebala je.

marko

pre 7 godina

Ovo je primer koji pokazuje potpunu besmislenost brojanja. Samo se broji, nista se ne gleda kvalitativno, ne gledaju se uslovi, okolina, okolnosti... Često su to "babe i žabe".

papaja

pre 7 godina

To je svima jasno. Stizala bi Serena sada eventualno Moniku ili bi vec bila u debelom plusu. Bilo kako bilo Serena je davno zasluzila da pretekne Stefi.

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je Kris Evert u pravu! Monika Seleš je najveća teniserka u istoriji ovog sporta! Kao i tada i danas mogu samo da je mrze! Napred, Monika!

Cccc

pre 7 godina

Jedna velika istina. Kao i svaka druga, uvek je prosta. Nezapamcenja nepravda se desila Moniki Seles a zeleo bih da podsetim vecinu koja ne zna da je turnir posle napada na Moniku nastavljen. Mrtva hladna ga je osvojila Stefi Graf kao da se nije nista desilo. U sportu ima mnogo zavisti i zlobe ali rekorder po tome je Stefi Graf. Ovo sto je rekla Kris, Graf nije nikada spomenula. A trebala je.

nikola

pre 7 godina

Tako to resava "zapadna civilizacija"kad nema resenje.Poture ludaka i stvar u redu.Ja sam stariji i gledao sam njene meceve,ona je kao devojcurak uzimala GS titule i imala je tu posvecenost i tu "glad" za trofejima da bi sigurno bila najveca ikada.To je i Navratilova izjavila.

banjalučki komunista

pre 7 godina

Ja sam ubijeđen,da je to urađeno planski od obavjaštajni službi.Sankcije za sport ona ,,ubi"koga stigne dal je švabica amerka ili britanka boli je briga.Znate onaj što je Arkan mrzeo Moniku.Držala je bolje reket od njega. Pozdrav sa Vrbasa za najbolju ikad na svijetu.

dexa

pre 7 godina

To je jasno kao dan... Jedan bolesnik je sprecio da postane najbolja svih vremena... Drago mi je da je takva teniska velicina rodjena u istom gradu kao i ja .... 10 GS titula je imala a ni 20 godina nije napunila samo je nebo bilo granica za MALU MO

Delije Čikago

pre 7 godina

Monika posle toga nikad više nije imala takve udarce, pogotovo bekhend paralelu, kasnije je upala u tešku depresiju i nabacila 30 kg, uspela je da se izvuče i izgleda bolje nego ikada, udala se za multimilijardera i više nikad nije progovorila o tenisu, dva puta sam je sreo kako trči i pozdravio je, samo se osmehnula, nisam imao šta da je pitam, prepao sam se, velika šampionka.

Filmofil

pre 7 godina

@
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Otac Karolj koji ju je na neki nacin stvorio i koga je obozavala je u to vreme oboleo od raka i umro, '97, muslim. Sve joj se skupilo. Da se to nije desilo, mozda bi i nasla snagu da se vrati. Velika igracica, strasan radnik je bila. I iznad svega divno, pristojno bice.

Hmmmmm

pre 7 godina

Ih, pa da je onaj manijak nije napao sad bi pricali jos o vecem zalogaju. Monika bi ih skupila sigurno vise. Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi, a ova je mogla da je dobije samo na vimbldonu. I jos da ne spominjem da je Monika bila mladja. Devet je imala pre dvadesete, do dvadesetpete bi skupila bar 20 slemova...

Igor Pg

pre 7 godina

Apsolutna istina je sve sto kaze Evert.. Iz tog razloga je smijesno kad neko pokusava da objasni da Serena nije najveca u istoriji, navideci kao argument to da jos nije prestigla Stefi Graf (iako svi znaju da je samo pitanje vremena kad censenti dogoditi)! Serena je osvojila 22 Slema u najvecoj konkurenciji u istoriji tenisa, pri tom cijelu karijeru (od 18-34) bukvalno je cistila sa terena sve direktne konkurentkinje. Pogledajte samo njen skor u tih 15 godina sa: idemo hronoloski (Hingis, V. Wiliams, Davenport, Kapriati, Morezmo, Enan, Klajsters, Sarapovom, Azarenkom). Hipoteticki samo bi mozda Monika (obzirom na nevjerovatan broj Slemova koje je uzela do 19-e godine) mogla da postigne to sto je uradila Serena da nije bilo tog tragicnog dogadjaja.

323

pre 7 godina

Potpuno se slazem. Secam se svega i siguran sam da je u to vreme Seles bila jedini protivnik Grafovoj.U stavari osim nje Graf nije imala protivnicu.E sada...mozda mogu ili ne da razumem..ali se cesto pitam kako je taj napad mogao toliko tesko psihicki da utice na Moniku koja je dugo pauzirala, cinimi se godinu dana i kada se vratila to nije ni izbliza bila ona Monika? Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, to vise nije bila ona mala devojcica koja je do tada osvajala 10 GS po povratku jedanaesti....i kraj. E sada, lako je pricati, to zna najbolje sama Mo i na kraju mogu samo kazem....steta. Ali vidite sta je sport i sta je sve moguce u sportu...Steta...

sasa jokic

pre 7 godina

Konacno da se neko strucan oglasi po ovom pitanju.
Da Monika nije izbodena (u Nemackoj od strane BMD sleeper-a) Monika bi imala 30 GS titula najmanje, a Stefo bi prosla kao Nadal i Rodzer sa Noletom.
Medjutim to su bike devedesete kada su Srbi prikazivani kao bad guys, obicno sa nozevima u zubima. Monika se nikako nije uklapala u tu sliku, tako da je odluceno da se nekako zaustavi, Nemci u to vreme udarna pesnica protiv Srbije s' apetitom su otvorili put svojoj Stefi.
Bitan podatak je i da je Navratilova predlozila da joj se zamrzne ranking, protiv cega se Grafova naravno odmah pobunila.

matori

pre 7 godina

necu da guglam, ali Monika je do tada uzela 8 GS, a posle jos 1...
sve jedno, bila bi najbolja ikada...derala je Stefi gde god se nadju, osim na Vimbldonu...

dr.doom

pre 7 godina

pa to je opste poznata stvar Monika je najtalentovanija teniserka u istoriji do 20g osvojila je 7 ili 8 GS! zamislite da igrala do kraja karijere? Monika je izgubila naklonost gradjana srbije kada je uzela americko drzavljanstvo i mnogi je ne vole i omalozavaju....ali to je bio biser ovog dela evrope i celog sveta,jedini sportista sa ovih prostora koji je mogao da bude najbolji svih vremena,da nije bilo onog ludaka!
veliki Nik Bolitijeri je rekao: "Monika je bila najtalentovanije dete i teniserka koju je trenirao u zivotu" i trebala je da bude najveca...ali tu je Djokovic da spasi tu nepravdu i ja mu zelim srecu!

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

bila bi GOAT

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen Mladenovic, 25. avgust 2016 18:53)

Verovatno ste mladi pa se ne secate. U stvari je upravo bilo obrnuto. Naime, u vreme kada je Monika izbodena, jugoslovenski timovi su bili pod sankcijama, dok pojedinci nisu. Ubedljivo najuspesniji jugoslovenski pojedinac u tom trenutku je bila Monika. I bez obzira na cinjenicu da nije igrala pod zastavom SFRJ, jasno je bila odakle dolazi - na taj nacin ona je, u stvari, probijala medijsku sportsku blokadu, i to joj je, siguran sam, donosilo mnogo izazova. Medjutim, ona nije odustajala i sve se zavrsilo kako se zavrsilo... Poenta je da joj je bilo mnogo lakse da tada promeni drzavljanstvo, svi bi je drzali kao malo vode na dlanu, i prilicno je sigurno da se "incident" ne bi desio. Ona bi realno vladala tenisom upravo u istom periodu u kome i Stefi, s tim sto je bila nekoliko godina mladja. U vreme kada je izbodena, Stefi je jedino bolja u Vimbldonu, na svim ostalim podlogama NIJE IMALA SANSE... Monika je tada bila cak dominantnija od Noleta, s izuzetkom Vimbldona (a i tu je svake godine igrala sve bolje).
Racunajte da bi igrala jos 10 godina. Racunajte da bi u prvih pet godina osvojila najmanje 2 GS godisnje, drugih 5 najmanje jedan godisnje - to bi je dovelo do najmanje 23 GS do 30 godine.

nikola

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

Fica

pre 7 godina

Tacno tako najzad neko realan da prica o tom dogadjaju ne znam da li je bila namestaljka ali verujem da jeste jer su bili ljubomorni sto jos Grad nije mogla nista.
Mala Mo da je ostala zdraca osvojila bi mozda i vise turnira pa Serena ne bi imala sanse to da obori

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

ns boy

pre 7 godina

ubedljivo najbolja teniserka iz Srbije,najmladja osvajačica RG,sa 16 god.Sramota sto se u Novom Sadu ni jedna ulica ne zove po njoj.Bitno da su teniske terene gde je trenirala prodali da se izgradi trzni centar.

marko

pre 7 godina

Ovo je primer koji pokazuje potpunu besmislenost brojanja. Samo se broji, nista se ne gleda kvalitativno, ne gledaju se uslovi, okolina, okolnosti... Često su to "babe i žabe".

Svete

pre 7 godina

Daj breeee nemojte tako ofrlje da pisete ,ako nemate u vugla imate gugla pa ispravite to !
Svakako da Graf ne bi drzala taj rekord tu uopste nema sumnje !

Madjo

pre 7 godina

Monika Seleš bi bila najbolja teniserka svih vremena da nije bilo tog nemilog događaja. Novak i Monika - carevi belog sporta! Srbija - Jugoslavija.

Pasvađah se u fotokopirnici

pre 7 godina

Ej, da je moja baba imala... Sbbkbb, nja nja nja...
(Jumko, 25. avgust 2016 17:46)

Kad nakome slome prste na ruci ne može da kucka po tastaturi, i lupeta a kad nekome zabodu nož u leđa, bukvalno, pretrpi fizičke i psihiče posledice.
Istinu je rekla Kris, sećam je se kao igračice i njenog rivalstva sa Navratilovom, uvek sam navijala za nju.

Savetnik

pre 7 godina

Kris Evert nije u pravu. I te kako bismo sada pričali o Sereni i njenom pokušaju da obori rekord. Jedina razlika je u tome što bi rekord držala Monika, a ne Štefi.

djc-xxx

pre 7 godina

Sve tаčno, a čitajući komentare, neki su Moniku nazvali "Mala Mo".
A prava mala Mo je ustvari američka teniserka Maureen Connolly, koja je, igrom slučaja, doživela takođe nesrećnu, ustvari još nesrećniju sudbinu od Monike. Tokom 50-tih i ona je osvojila takođe 9 grand slamova i bila prva žena koja je osvojila sva četiri najveća turnira i to sa 19 godina... Ubrzo posle toga, povredila se posle pada sa konja i više nije bila u stanju ozbiljno da nastavi takmičarsku karijeru, da bi na kraju umrla od raka 1966. godine. Po njoj je snimljen film 1978. godine, koga se sećam kao dete... Tužna i njena i Monikina priča - svaka na svoj način...

###

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.

TinTop

pre 7 godina

Monika se prodala prvo I napustila Yu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zeka, 25. avgust 2016 18:06)

Pricas gluposti.

Monika nista nije dobila od Jugoslavije. U Novom Sadu je morala da trenira po najgorem suncu jer lokalni politicari nisu hteli da je puste da trenira u vece.

Monika i njena porodica pogotovo njen Otac Karolj su sve uradili da Monika uspe. Posle svega toga Monika je i dalje predstavlja Jugoslaviju.

Ponekad nego bolje predstavlja zemlju iz inostranstva nego neko iz same zemlje. Verovatno ti nemas nista cime bi se tvoja zemlja ponositi. Zato tako i pises.

Tvoja izjava je zlonamerna i podla. Zamisli sebe da si otisao u instranstvo i nesto postigao na novou da svi pricaju: "Vidi ovog iz Srbije kako je dobar i....", i onda kaze da si izdao zemlju.

Jadan si sa takvim izjavama.

nikola t

pre 7 godina

Zanimljivo je da to uvek uradi neki "ludak" "koji deluje samostalno". Da je Monika Seles vec tada bila drzavljanka SAD, ubedjen sam da tako nesto ne bi palo na pamet cak ni pomenutom ludaku.

pedja,cacak

pre 7 godina

Svaka cast,Kris Evert! To je jedna od najvecih tragedija u istoriji sporta... TUGA... Monika Seles mi je generacija,bio sam u to tuzno i ruzno vreme u vojsci... Sticajem okolnosti,video sam snimak iz Hamburga i ostao bez teksta. Vrhunski sportista i necije dete,potpuno bez zastite... Nebo joj je bila granica. Posle se pitaju,zasto je otisla u Ameriku. Jedna od najvecih,svih vremena! Po svim parametrima,preteca Novaka! Mala Mo

relja

pre 7 godina

Monika je u vreme tog nesrećnog događaja već bila najbolja na svetu. Graf je mogla da je pobedi samo na Vimbldonu i to zbog svoje fizičke snage. No, da mala Mo nije bila sprečena, najverovatnije bi stigla i do vimbldonske titule. Sada nije važno da li bi bila najbolja ikad, ali ko je gledao nju i njene mečeve svakako zna da je i ovako jedna od najboljih teniserki. Bila je veliki borac, uvek dala sve od sebe, i za neke komentatore koji NEĆE DA ZNAJU, svim srcem je igrala za Jugoslaviju. A oni koji pišu gluposti o njoj, neka se zapitaju kakvi su oni predstavnici naše zemlje. Monika za mene predstavlja velikog sportistu i velikog čoveka. Želim joj sve najlepše u životu i veliko hvala za velike mečeve i velike pobede!

alexandar

pre 7 godina

Parafraziram intervju Nikole Pilice kada prica da ga je zvala Jelena Gencic da urgira za Novaka i rekla mu da je to najveci talenat (mislila je na Novaka)sa kojim je radila POSLE Monike Seles. Naravno da mi ne pada na pamet da umanjujem Novakovu vrednost, uostalom siguran sam da bi se i on sa ovim slozio, po svim vidjenjima tih velikih ljudi a i po rezultatim Moniku je samo noz mogao da zaustavi......i zaustavio je. Strasno je izuzetno strasno, sto ne samo da Stefi Graf to precutkuje, nego svih ovih decenija izostaje opsta solidarnost ATP tura prema ovom zlicnackom cinu, izuzev Novaka koji nije propustao da pomene Moniku i cak pokusavao sa njom da organizuje egzibicio0ne turnire. Prosto kao da se nije desilo show must go on....aman nije to povreda, nije se udala i zatrudnela....nozem je zaustavljena.......Ne zelim da mracim....ali kao da je pretnja ostrice ostala da visi.....razum mi kaze da nisam u pravu, ali nije razum potegao noz na MS ....i nije je odbranio i zastittio.....

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u (nikola, 25Zluradi

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

(nikola, 25. avgust 2016 18:42

Još bi nas i bombardovali za kaznu

pera

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (###, 25. avgust 2016 17:59)


A da je ne daj boze u tom napadu Monika poginula bila bi najveca svih vremena, kao Sena u F1

Ne radi se o tome u kojoj je eri i protiv koga vec da je u svojoj bila najbolja i nozem odvojena od terena i sprecena da bude najveca svih vremena.... Samo budala nece da prizna da kod Monike presudio akt terorizma (pocinilac nije odgovarao jer je Nemac a Monika iz Jugoslavije) Nisu presudili ni protivnici ni nista sto je imalo veze sa sportom.
Djokovic jos uek nije najbolji svih vremena, ali Monika jeste

Majstor Mile

pre 7 godina

Onog trenutka kada je postala državljanka SAD, Monika Seleš je zaboravila i na Jugoslaviju i na Srbiju i na Novi Sad... postala je Amerikanka i igrala za njih u Atlanti 1996. ... bio, video...na pitanja srpskog novinara odgovarala je na engleskom...Toliko od mene.

njofra

pre 7 godina

Ne da ih ne bi imala 22... ne bi imala ni 5 GS... A sada bi sve jurile rekord Monike Seleš... a taj rekord bi bio debelo preko 22 ! Nema šta, države ex Yu imaju prvake ili šampione u svi sportovima a i drugim sferama života! Najjači smo pa smo zato trn u peti svima! Zato su na i uništili.

..

pre 7 godina

Ima tu i udeo i opšta mržnja prema srbima koju su tad svakodnevno prikazivali zapadni mediji. Tad su nam bile totalne sankcije, monika je bila jedina pod našom zastavom koja se takmičila i to je dala sve redom i ako je bila još praktično klinka.. Bilo je dovoljno da jedan psihopata poveruje u to koji nije ni znao da nije srpkinja i eto ti

sasa

pre 7 godina

Monika Seles je dominirala tenisom sa 19 godina. Novak sa 27.
Da je samo nastavila, bila bi najbolji sportista svih vremena. 8 GS do 20te godine hej!!

Komar

pre 7 godina

Potpuno je u pravu, posle uboda Monika nije bila ni senka one stare. Na zalost svih nas koji su poceli gledati tenis upravo zbog velike Monike.

pucanje

pre 7 godina

Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, ...Steta...
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Slazem se da bi se neko drugi oporavio. Ali neko drugi ne bi imao mentalni sklop da se vraca posle 5:1 i dobija 7:5, i to vise puta protiv top igracica. Monika je govorila da ne zna koji je rezultat, samo ima koncentraciju na svaku loptu. E, vidite, ovaj deo mislim da razumem jer je gotovo istovetno bilo u mojoj situaciji. Naime, godinama su ljudi smatrali da se savrseno dobro snalazim i u najstresnijim situacijama, sto je i bila istina. Ovo se desavalo zahvaljujuci cinjenici da sam svojom mentalnom snagom uvek uspevao da se koncentrisem na trazenje resenja, a ne ozbiljnost situacije. Medjutim, onda mi se desila situacija u zivotu koja je bila ozbiljna i koju nisam mogao da razresim. Cinjenica da nisam mogao nista da uradim, i jos gore da nisam znao koja moja greska je dovela do toga, me je potpuno razbila - moj mozak se vrteo u prazno pokusavajacu da shvati neshvatljivo, a ja sam i mentalno i fizicki propadao. Svi su se cudili koliko je moja kriza trajala... Ukratko, mislim da ljudi koji imaju jaku mentalnu kontrolu imaju velike sanse da puknu kada se desi nesto potpuno neocekivano i za sta ne postoje nikakve prethodne indikacije, niti resenje u smislu povratka na staro.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
(###, 25. avgust 2016 17:59)

Generalno se slazem. Ipak, ovde se govori o jednom dogadjaju bez presedana. Nadam se da neki Rodzerov navijac nece da puca u Novaka kad dodje do 300 nedelja celu ATP liste, ili do 16. GS titule. A tako nesto se upravo desilo Moniki.

pajs

pre 7 godina

To svi znamo. Ono što meni nije jasno je zašto srpski mediji ignorišu Moniku? Kada je pozvana da poseti rodnu zemlju? Da li je to zato što je uzela strano državljanstvo (u čemu se ne razlikuje od milion i kusur državljana Srbije) ili zato što nije Srpkinja po nacionalnosti (u čemu se ne razlikuje od 20% državljana Srbije)? To je sramota.

Advokat pametnih Srba

pre 7 godina

Ma sta dramite zemljaci, to je bila samo povrsinska rana, da ne kazem ogrebotina, mogla je skoro i da nastavi mec. Setite se snimka, ili potrazite na YT. Inace, smrt njenog oca imala je daleko veci uticaj na Monikinu karijeru.
Ako je to vec sve po Vama tako smisljeno i organizovano od tajnih sluzbi, protiv jedne Madjarice, kako to da Noletu koji se izmedju poena krsti sa tri prsta ne nameste neki doping, atentat ili da ga nisu otrovali. Nisu i nece, Iako vlada vec 5 godina. To su sve teorije zavere u koje veruju samo Balkanski luzeri. Svaka budala nam je kriva , pa i ona sa nozem. A mi sami nismo nizasta krivi, samo Kalimero stav: Nepravda, pa stvarno!

potterhead

pre 7 godina

Po meni su Kris i Martina možda i najbolje teniserke ikada. Dve tako velike teniserke u istoj generaciji, odlično rivalstvo. Nešto kao Novak-Nadal. A o ovoj prici bema sta da se kaze, zna se sve. Bravo za Kris sto kaze ono sto mnogi misle a ćute.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Uh, Kris je i dalje dobra riba...
Ali brate , niko kao Gabrijela Sabatini, moja tiha patnja vec decenijama...

Kragujevac

pre 7 godina

Sad će nama vrli natofili da objasne da su i za ovo krivi Rusi, a da su nam Nemci vekovni "prijatelji"... Ne bi oni to nikad, oni su gospoda... I onih par genocida nad nama je bio samo nesporazum, i oprostiće nam to.

Darko

pre 7 godina

Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi
(Hmmmmm, 25. avgust 2016 17:59)

Toliko je tukla da ima samo 5 pobeda i 10 poraza.Graf–Seles (10–5)

Lleweyn

pre 7 godina

ETO JOS JEDNOG DOKAZA DA SU NEMCI VEKOVNI NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE. ZIVELO PRAVOSLAVLJE ZIVELA SRBIJA!
(MI, 25. avgust 2016 18:04)

Tebi je najveci neprijatelj pamet pa si se zato s' njom posvadjao. Monika Seles nije nikad bila Srpkinja, nego Madjarica iz Vojvodine, a kasnije je postala naturalizovana Amerikanka.

BeKo

pre 7 godina

 Margaret Kort je osvojila 64 Grand Slam titule (24 singl, 19 dubl 21 mix dubl), što je rekord u obe kategorije (muška,ženska). Jedina je koja je uspela da uzme dva puta Grand Slam u mix dublu.
Kort je pobedila na više od pola Grand Slam turnira na kojima je učestvovala! (24 of 47).Osvojila je 192 singl titule pre i posle Open ere,što je rekord svih vremena. Njen odnos pobeda i poraza ( 1,177-106) za 91.74 % na svim podlogama je takođe.najbolji rezultat svih vremena.

Dakle Serena juri rekord Open ere ali će uskoro juriti i rekord svih vremena u singlu.

willi

pre 7 godina

I gle cuda!!! nije proslo mnogo a Airton Sena poginu, a najbolji postade Michael Schumacher!!! jel ono bese Sefie Graff postade najbolja posle Monike Seles. Hm Hmmm nesto mi tu dodje logicno, a vama??

dabome

pre 7 godina

Da Nadal nije godinama hronično povredjen Djoković bi imao svega 3 g.slema, nikad ne bi osvojio r.garos i potpuno jasno da br. 1.na atp listi bi ceo život sanjao!

VUK

pre 7 godina

@MI... u tom incidentu je Nemac protestant ubo sečivom igračicu rodom iz Novog Sada, koja je u tom trenutku igrala pod američkom zastavom, a inače njena porodica je katoličke veroispovesti. Tako da ne klero-mafijaj po sportskom portalu.

Kekele

pre 7 godina

Znači sad bi trebalo da se složimo sa kritičarima koji izjavljuju da Novak ne bi bio to što jeste da Nadal nije zadnjih nekoliko godina povredjen,a Federer na zalasku karijere,i nema dostojnog protivnika sem Mareja. Gluposti. I kedno i drugo. Mnogima bi se moglo spočitavati da su došli do uspeha raznim spletom okolnosti,i da niko ko nam nije mio nije ni zasluženo najbolji.

Advokat pametnih Srba

pre 7 godina

Ma sta dramite zemljaci, to je bila samo povrsinska rana, da ne kazem ogrebotina, mogla je skoro i da nastavi mec. Setite se snimka, ili potrazite na YT. Inace, smrt njenog oca imala je daleko veci uticaj na Monikinu karijeru.
Ako je to vec sve po Vama tako smisljeno i organizovano od tajnih sluzbi, protiv jedne Madjarice, kako to da Noletu koji se izmedju poena krsti sa tri prsta ne nameste neki doping, atentat ili da ga nisu otrovali. Nisu i nece, Iako vlada vec 5 godina. To su sve teorije zavere u koje veruju samo Balkanski luzeri. Svaka budala nam je kriva , pa i ona sa nozem. A mi sami nismo nizasta krivi, samo Kalimero stav: Nepravda, pa stvarno!

###

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.

dabome

pre 7 godina

Da Nadal nije godinama hronično povredjen Djoković bi imao svega 3 g.slema, nikad ne bi osvojio r.garos i potpuno jasno da br. 1.na atp listi bi ceo život sanjao!

Darko

pre 7 godina

Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi
(Hmmmmm, 25. avgust 2016 17:59)

Toliko je tukla da ima samo 5 pobeda i 10 poraza.Graf–Seles (10–5)

banjalučki komunista

pre 7 godina

Ja sam ubijeđen,da je to urađeno planski od obavjaštajni službi.Sankcije za sport ona ,,ubi"koga stigne dal je švabica amerka ili britanka boli je briga.Znate onaj što je Arkan mrzeo Moniku.Držala je bolje reket od njega. Pozdrav sa Vrbasa za najbolju ikad na svijetu.

VUK

pre 7 godina

@MI... u tom incidentu je Nemac protestant ubo sečivom igračicu rodom iz Novog Sada, koja je u tom trenutku igrala pod američkom zastavom, a inače njena porodica je katoličke veroispovesti. Tako da ne klero-mafijaj po sportskom portalu.

Majstor Mile

pre 7 godina

Onog trenutka kada je postala državljanka SAD, Monika Seleš je zaboravila i na Jugoslaviju i na Srbiju i na Novi Sad... postala je Amerikanka i igrala za njih u Atlanti 1996. ... bio, video...na pitanja srpskog novinara odgovarala je na engleskom...Toliko od mene.

Kekele

pre 7 godina

Znači sad bi trebalo da se složimo sa kritičarima koji izjavljuju da Novak ne bi bio to što jeste da Nadal nije zadnjih nekoliko godina povredjen,a Federer na zalasku karijere,i nema dostojnog protivnika sem Mareja. Gluposti. I kedno i drugo. Mnogima bi se moglo spočitavati da su došli do uspeha raznim spletom okolnosti,i da niko ko nam nije mio nije ni zasluženo najbolji.

323

pre 7 godina

Potpuno se slazem. Secam se svega i siguran sam da je u to vreme Seles bila jedini protivnik Grafovoj.U stavari osim nje Graf nije imala protivnicu.E sada...mozda mogu ili ne da razumem..ali se cesto pitam kako je taj napad mogao toliko tesko psihicki da utice na Moniku koja je dugo pauzirala, cinimi se godinu dana i kada se vratila to nije ni izbliza bila ona Monika? Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, to vise nije bila ona mala devojcica koja je do tada osvajala 10 GS po povratku jedanaesti....i kraj. E sada, lako je pricati, to zna najbolje sama Mo i na kraju mogu samo kazem....steta. Ali vidite sta je sport i sta je sve moguce u sportu...Steta...

nikola

pre 7 godina

Tako to resava "zapadna civilizacija"kad nema resenje.Poture ludaka i stvar u redu.Ja sam stariji i gledao sam njene meceve,ona je kao devojcurak uzimala GS titule i imala je tu posvecenost i tu "glad" za trofejima da bi sigurno bila najveca ikada.To je i Navratilova izjavila.

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u (nikola, 25Zluradi

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

(nikola, 25. avgust 2016 18:42

Još bi nas i bombardovali za kaznu

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je Kris Evert u pravu! Monika Seleš je najveća teniserka u istoriji ovog sporta! Kao i tada i danas mogu samo da je mrze! Napred, Monika!

papaja

pre 7 godina

To je svima jasno. Stizala bi Serena sada eventualno Moniku ili bi vec bila u debelom plusu. Bilo kako bilo Serena je davno zasluzila da pretekne Stefi.

njofra

pre 7 godina

Ne da ih ne bi imala 22... ne bi imala ni 5 GS... A sada bi sve jurile rekord Monike Seleš... a taj rekord bi bio debelo preko 22 ! Nema šta, države ex Yu imaju prvake ili šampione u svi sportovima a i drugim sferama života! Najjači smo pa smo zato trn u peti svima! Zato su na i uništili.

willi

pre 7 godina

I gle cuda!!! nije proslo mnogo a Airton Sena poginu, a najbolji postade Michael Schumacher!!! jel ono bese Sefie Graff postade najbolja posle Monike Seles. Hm Hmmm nesto mi tu dodje logicno, a vama??

..

pre 7 godina

Ima tu i udeo i opšta mržnja prema srbima koju su tad svakodnevno prikazivali zapadni mediji. Tad su nam bile totalne sankcije, monika je bila jedina pod našom zastavom koja se takmičila i to je dala sve redom i ako je bila još praktično klinka.. Bilo je dovoljno da jedan psihopata poveruje u to koji nije ni znao da nije srpkinja i eto ti

sasa jokic

pre 7 godina

Konacno da se neko strucan oglasi po ovom pitanju.
Da Monika nije izbodena (u Nemackoj od strane BMD sleeper-a) Monika bi imala 30 GS titula najmanje, a Stefo bi prosla kao Nadal i Rodzer sa Noletom.
Medjutim to su bike devedesete kada su Srbi prikazivani kao bad guys, obicno sa nozevima u zubima. Monika se nikako nije uklapala u tu sliku, tako da je odluceno da se nekako zaustavi, Nemci u to vreme udarna pesnica protiv Srbije s' apetitom su otvorili put svojoj Stefi.
Bitan podatak je i da je Navratilova predlozila da joj se zamrzne ranking, protiv cega se Grafova naravno odmah pobunila.

nikola

pre 7 godina

Sve u svemu divan sportki par.Agasi priznao da je vecinu trofeja uzeo dopingovan i nikom ništa. Da Djokovicu ne daj boze nešto nadju ili poture,uuzeli bi mu zadnjj cent sto je zaradio a i mi bi kao drzava morali da placamo kredit MMF-u

Kragujevac

pre 7 godina

Sad će nama vrli natofili da objasne da su i za ovo krivi Rusi, a da su nam Nemci vekovni "prijatelji"... Ne bi oni to nikad, oni su gospoda... I onih par genocida nad nama je bio samo nesporazum, i oprostiće nam to.

Cccc

pre 7 godina

Jedna velika istina. Kao i svaka druga, uvek je prosta. Nezapamcenja nepravda se desila Moniki Seles a zeleo bih da podsetim vecinu koja ne zna da je turnir posle napada na Moniku nastavljen. Mrtva hladna ga je osvojila Stefi Graf kao da se nije nista desilo. U sportu ima mnogo zavisti i zlobe ali rekorder po tome je Stefi Graf. Ovo sto je rekla Kris, Graf nije nikada spomenula. A trebala je.

Lleweyn

pre 7 godina

ETO JOS JEDNOG DOKAZA DA SU NEMCI VEKOVNI NEPRIJATELJI SRBA I SRBIJE. ZIVELO PRAVOSLAVLJE ZIVELA SRBIJA!
(MI, 25. avgust 2016 18:04)

Tebi je najveci neprijatelj pamet pa si se zato s' njom posvadjao. Monika Seles nije nikad bila Srpkinja, nego Madjarica iz Vojvodine, a kasnije je postala naturalizovana Amerikanka.

dexa

pre 7 godina

To je jasno kao dan... Jedan bolesnik je sprecio da postane najbolja svih vremena... Drago mi je da je takva teniska velicina rodjena u istom gradu kao i ja .... 10 GS titula je imala a ni 20 godina nije napunila samo je nebo bilo granica za MALU MO

Hmmmmm

pre 7 godina

Ih, pa da je onaj manijak nije napao sad bi pricali jos o vecem zalogaju. Monika bi ih skupila sigurno vise. Kad se samo setim, tukla je redovno Stefi, a ova je mogla da je dobije samo na vimbldonu. I jos da ne spominjem da je Monika bila mladja. Devet je imala pre dvadesete, do dvadesetpete bi skupila bar 20 slemova...

Svete

pre 7 godina

Daj breeee nemojte tako ofrlje da pisete ,ako nemate u vugla imate gugla pa ispravite to !
Svakako da Graf ne bi drzala taj rekord tu uopste nema sumnje !

marko

pre 7 godina

Ovo je primer koji pokazuje potpunu besmislenost brojanja. Samo se broji, nista se ne gleda kvalitativno, ne gledaju se uslovi, okolina, okolnosti... Često su to "babe i žabe".

Fica

pre 7 godina

Tacno tako najzad neko realan da prica o tom dogadjaju ne znam da li je bila namestaljka ali verujem da jeste jer su bili ljubomorni sto jos Grad nije mogla nista.
Mala Mo da je ostala zdraca osvojila bi mozda i vise turnira pa Serena ne bi imala sanse to da obori

Igor Pg

pre 7 godina

Apsolutna istina je sve sto kaze Evert.. Iz tog razloga je smijesno kad neko pokusava da objasni da Serena nije najveca u istoriji, navideci kao argument to da jos nije prestigla Stefi Graf (iako svi znaju da je samo pitanje vremena kad censenti dogoditi)! Serena je osvojila 22 Slema u najvecoj konkurenciji u istoriji tenisa, pri tom cijelu karijeru (od 18-34) bukvalno je cistila sa terena sve direktne konkurentkinje. Pogledajte samo njen skor u tih 15 godina sa: idemo hronoloski (Hingis, V. Wiliams, Davenport, Kapriati, Morezmo, Enan, Klajsters, Sarapovom, Azarenkom). Hipoteticki samo bi mozda Monika (obzirom na nevjerovatan broj Slemova koje je uzela do 19-e godine) mogla da postigne to sto je uradila Serena da nije bilo tog tragicnog dogadjaja.

ns boy

pre 7 godina

ubedljivo najbolja teniserka iz Srbije,najmladja osvajačica RG,sa 16 god.Sramota sto se u Novom Sadu ni jedna ulica ne zove po njoj.Bitno da su teniske terene gde je trenirala prodali da se izgradi trzni centar.

Savetnik

pre 7 godina

Kris Evert nije u pravu. I te kako bismo sada pričali o Sereni i njenom pokušaju da obori rekord. Jedina razlika je u tome što bi rekord držala Monika, a ne Štefi.

Madjo

pre 7 godina

Monika Seleš bi bila najbolja teniserka svih vremena da nije bilo tog nemilog događaja. Novak i Monika - carevi belog sporta! Srbija - Jugoslavija.

BeKo

pre 7 godina

 Margaret Kort je osvojila 64 Grand Slam titule (24 singl, 19 dubl 21 mix dubl), što je rekord u obe kategorije (muška,ženska). Jedina je koja je uspela da uzme dva puta Grand Slam u mix dublu.
Kort je pobedila na više od pola Grand Slam turnira na kojima je učestvovala! (24 of 47).Osvojila je 192 singl titule pre i posle Open ere,što je rekord svih vremena. Njen odnos pobeda i poraza ( 1,177-106) za 91.74 % na svim podlogama je takođe.najbolji rezultat svih vremena.

Dakle Serena juri rekord Open ere ali će uskoro juriti i rekord svih vremena u singlu.

nikola t

pre 7 godina

Zanimljivo je da to uvek uradi neki "ludak" "koji deluje samostalno". Da je Monika Seles vec tada bila drzavljanka SAD, ubedjen sam da tako nesto ne bi palo na pamet cak ni pomenutom ludaku.

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

Pasvađah se u fotokopirnici

pre 7 godina

Ej, da je moja baba imala... Sbbkbb, nja nja nja...
(Jumko, 25. avgust 2016 17:46)

Kad nakome slome prste na ruci ne može da kucka po tastaturi, i lupeta a kad nekome zabodu nož u leđa, bukvalno, pretrpi fizičke i psihiče posledice.
Istinu je rekla Kris, sećam je se kao igračice i njenog rivalstva sa Navratilovom, uvek sam navijala za nju.

pera

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (###, 25. avgust 2016 17:59)


A da je ne daj boze u tom napadu Monika poginula bila bi najveca svih vremena, kao Sena u F1

Ne radi se o tome u kojoj je eri i protiv koga vec da je u svojoj bila najbolja i nozem odvojena od terena i sprecena da bude najveca svih vremena.... Samo budala nece da prizna da kod Monike presudio akt terorizma (pocinilac nije odgovarao jer je Nemac a Monika iz Jugoslavije) Nisu presudili ni protivnici ni nista sto je imalo veze sa sportom.
Djokovic jos uek nije najbolji svih vremena, ali Monika jeste

bila bi GOAT

pre 7 godina

Da li je samo koincidencija ili nesto drugo ali, pored povrede kada je Monika kod svog imena zamenila zastavu i drzavu, kola su krenula ubrzano nizbrdo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mladen Mladenovic, 25. avgust 2016 18:53)

Verovatno ste mladi pa se ne secate. U stvari je upravo bilo obrnuto. Naime, u vreme kada je Monika izbodena, jugoslovenski timovi su bili pod sankcijama, dok pojedinci nisu. Ubedljivo najuspesniji jugoslovenski pojedinac u tom trenutku je bila Monika. I bez obzira na cinjenicu da nije igrala pod zastavom SFRJ, jasno je bila odakle dolazi - na taj nacin ona je, u stvari, probijala medijsku sportsku blokadu, i to joj je, siguran sam, donosilo mnogo izazova. Medjutim, ona nije odustajala i sve se zavrsilo kako se zavrsilo... Poenta je da joj je bilo mnogo lakse da tada promeni drzavljanstvo, svi bi je drzali kao malo vode na dlanu, i prilicno je sigurno da se "incident" ne bi desio. Ona bi realno vladala tenisom upravo u istom periodu u kome i Stefi, s tim sto je bila nekoliko godina mladja. U vreme kada je izbodena, Stefi je jedino bolja u Vimbldonu, na svim ostalim podlogama NIJE IMALA SANSE... Monika je tada bila cak dominantnija od Noleta, s izuzetkom Vimbldona (a i tu je svake godine igrala sve bolje).
Racunajte da bi igrala jos 10 godina. Racunajte da bi u prvih pet godina osvojila najmanje 2 GS godisnje, drugih 5 najmanje jedan godisnje - to bi je dovelo do najmanje 23 GS do 30 godine.

Negativni

pre 7 godina

Monika je najveći sportista bivše SFRJ. Ubedljivo.
A ono što mi se posebno svidja, to je jasan stav Kris Evert i sloboda da se to kaže. To je ono što mi moramo da naučimo o životu. Da imaš pravo na stav i da zbog toga nisi izdajnik, glupak itd itd...što se stalno može pročitati na ovom sajtu. Navijajte za svoje ali ne vredjajte protivnike. I budite realni, koliko je to moguće.

matori

pre 7 godina

necu da guglam, ali Monika je do tada uzela 8 GS, a posle jos 1...
sve jedno, bila bi najbolja ikada...derala je Stefi gde god se nadju, osim na Vimbldonu...

dr.doom

pre 7 godina

pa to je opste poznata stvar Monika je najtalentovanija teniserka u istoriji do 20g osvojila je 7 ili 8 GS! zamislite da igrala do kraja karijere? Monika je izgubila naklonost gradjana srbije kada je uzela americko drzavljanstvo i mnogi je ne vole i omalozavaju....ali to je bio biser ovog dela evrope i celog sveta,jedini sportista sa ovih prostora koji je mogao da bude najbolji svih vremena,da nije bilo onog ludaka!
veliki Nik Bolitijeri je rekao: "Monika je bila najtalentovanije dete i teniserka koju je trenirao u zivotu" i trebala je da bude najveca...ali tu je Djokovic da spasi tu nepravdu i ja mu zelim srecu!

Delije Čikago

pre 7 godina

Monika posle toga nikad više nije imala takve udarce, pogotovo bekhend paralelu, kasnije je upala u tešku depresiju i nabacila 30 kg, uspela je da se izvuče i izgleda bolje nego ikada, udala se za multimilijardera i više nikad nije progovorila o tenisu, dva puta sam je sreo kako trči i pozdravio je, samo se osmehnula, nisam imao šta da je pitam, prepao sam se, velika šampionka.

Filmofil

pre 7 godina

@
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Otac Karolj koji ju je na neki nacin stvorio i koga je obozavala je u to vreme oboleo od raka i umro, '97, muslim. Sve joj se skupilo. Da se to nije desilo, mozda bi i nasla snagu da se vrati. Velika igracica, strasan radnik je bila. I iznad svega divno, pristojno bice.

sasa

pre 7 godina

Monika Seles je dominirala tenisom sa 19 godina. Novak sa 27.
Da je samo nastavila, bila bi najbolji sportista svih vremena. 8 GS do 20te godine hej!!

Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

pre 7 godina

Uh, Kris je i dalje dobra riba...
Ali brate , niko kao Gabrijela Sabatini, moja tiha patnja vec decenijama...

pedja,cacak

pre 7 godina

Svaka cast,Kris Evert! To je jedna od najvecih tragedija u istoriji sporta... TUGA... Monika Seles mi je generacija,bio sam u to tuzno i ruzno vreme u vojsci... Sticajem okolnosti,video sam snimak iz Hamburga i ostao bez teksta. Vrhunski sportista i necije dete,potpuno bez zastite... Nebo joj je bila granica. Posle se pitaju,zasto je otisla u Ameriku. Jedna od najvecih,svih vremena! Po svim parametrima,preteca Novaka! Mala Mo

djc-xxx

pre 7 godina

Sve tаčno, a čitajući komentare, neki su Moniku nazvali "Mala Mo".
A prava mala Mo je ustvari američka teniserka Maureen Connolly, koja je, igrom slučaja, doživela takođe nesrećnu, ustvari još nesrećniju sudbinu od Monike. Tokom 50-tih i ona je osvojila takođe 9 grand slamova i bila prva žena koja je osvojila sva četiri najveća turnira i to sa 19 godina... Ubrzo posle toga, povredila se posle pada sa konja i više nije bila u stanju ozbiljno da nastavi takmičarsku karijeru, da bi na kraju umrla od raka 1966. godine. Po njoj je snimljen film 1978. godine, koga se sećam kao dete... Tužna i njena i Monikina priča - svaka na svoj način...

pajs

pre 7 godina

To svi znamo. Ono što meni nije jasno je zašto srpski mediji ignorišu Moniku? Kada je pozvana da poseti rodnu zemlju? Da li je to zato što je uzela strano državljanstvo (u čemu se ne razlikuje od milion i kusur državljana Srbije) ili zato što nije Srpkinja po nacionalnosti (u čemu se ne razlikuje od 20% državljana Srbije)? To je sramota.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Da Serena igra u njihovo vreme imala bi manje slemova.
Da Delpo nije bio povredjen Nole i Rafa bi imali manje slemova.
Da je Federer 3, 4 godine mladji ne bi imao toliko slemova zbog Noleta i Rafe.
Da je Endi igrao u nekoj drugoj eri imao bi vise slemova i verovatno bio broj 1.


Ajde da ne gledamo sta je moglo da bude vec sta jeste i sta moze biti.
(###, 25. avgust 2016 17:59)

Generalno se slazem. Ipak, ovde se govori o jednom dogadjaju bez presedana. Nadam se da neki Rodzerov navijac nece da puca u Novaka kad dodje do 300 nedelja celu ATP liste, ili do 16. GS titule. A tako nesto se upravo desilo Moniki.

Komar

pre 7 godina

Potpuno je u pravu, posle uboda Monika nije bila ni senka one stare. Na zalost svih nas koji su poceli gledati tenis upravo zbog velike Monike.

TinTop

pre 7 godina

Monika se prodala prvo I napustila Yu
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zeka, 25. avgust 2016 18:06)

Pricas gluposti.

Monika nista nije dobila od Jugoslavije. U Novom Sadu je morala da trenira po najgorem suncu jer lokalni politicari nisu hteli da je puste da trenira u vece.

Monika i njena porodica pogotovo njen Otac Karolj su sve uradili da Monika uspe. Posle svega toga Monika je i dalje predstavlja Jugoslaviju.

Ponekad nego bolje predstavlja zemlju iz inostranstva nego neko iz same zemlje. Verovatno ti nemas nista cime bi se tvoja zemlja ponositi. Zato tako i pises.

Tvoja izjava je zlonamerna i podla. Zamisli sebe da si otisao u instranstvo i nesto postigao na novou da svi pricaju: "Vidi ovog iz Srbije kako je dobar i....", i onda kaze da si izdao zemlju.

Jadan si sa takvim izjavama.

alexandar

pre 7 godina

Parafraziram intervju Nikole Pilice kada prica da ga je zvala Jelena Gencic da urgira za Novaka i rekla mu da je to najveci talenat (mislila je na Novaka)sa kojim je radila POSLE Monike Seles. Naravno da mi ne pada na pamet da umanjujem Novakovu vrednost, uostalom siguran sam da bi se i on sa ovim slozio, po svim vidjenjima tih velikih ljudi a i po rezultatim Moniku je samo noz mogao da zaustavi......i zaustavio je. Strasno je izuzetno strasno, sto ne samo da Stefi Graf to precutkuje, nego svih ovih decenija izostaje opsta solidarnost ATP tura prema ovom zlicnackom cinu, izuzev Novaka koji nije propustao da pomene Moniku i cak pokusavao sa njom da organizuje egzibicio0ne turnire. Prosto kao da se nije desilo show must go on....aman nije to povreda, nije se udala i zatrudnela....nozem je zaustavljena.......Ne zelim da mracim....ali kao da je pretnja ostrice ostala da visi.....razum mi kaze da nisam u pravu, ali nije razum potegao noz na MS ....i nije je odbranio i zastittio.....

pucanje

pre 7 godina

Da je Monika bila nekog drugog mentalnog sklopa, rekla sebi to je manijak..oporavljam se i nastavljam dalje da igram jer volim tenis, verovatno bi imala jos bolje rezultate. Medjutim, ona je potpuno pala na mentalnom planu, ugojila se, ...Steta...
(323, 25. avgust 2016 17:56)

Slazem se da bi se neko drugi oporavio. Ali neko drugi ne bi imao mentalni sklop da se vraca posle 5:1 i dobija 7:5, i to vise puta protiv top igracica. Monika je govorila da ne zna koji je rezultat, samo ima koncentraciju na svaku loptu. E, vidite, ovaj deo mislim da razumem jer je gotovo istovetno bilo u mojoj situaciji. Naime, godinama su ljudi smatrali da se savrseno dobro snalazim i u najstresnijim situacijama, sto je i bila istina. Ovo se desavalo zahvaljujuci cinjenici da sam svojom mentalnom snagom uvek uspevao da se koncentrisem na trazenje resenja, a ne ozbiljnost situacije. Medjutim, onda mi se desila situacija u zivotu koja je bila ozbiljna i koju nisam mogao da razresim. Cinjenica da nisam mogao nista da uradim, i jos gore da nisam znao koja moja greska je dovela do toga, me je potpuno razbila - moj mozak se vrteo u prazno pokusavajacu da shvati neshvatljivo, a ja sam i mentalno i fizicki propadao. Svi su se cudili koliko je moja kriza trajala... Ukratko, mislim da ljudi koji imaju jaku mentalnu kontrolu imaju velike sanse da puknu kada se desi nesto potpuno neocekivano i za sta ne postoje nikakve prethodne indikacije, niti resenje u smislu povratka na staro.

potterhead

pre 7 godina

Po meni su Kris i Martina možda i najbolje teniserke ikada. Dve tako velike teniserke u istoj generaciji, odlično rivalstvo. Nešto kao Novak-Nadal. A o ovoj prici bema sta da se kaze, zna se sve. Bravo za Kris sto kaze ono sto mnogi misle a ćute.

relja

pre 7 godina

Monika je u vreme tog nesrećnog događaja već bila najbolja na svetu. Graf je mogla da je pobedi samo na Vimbldonu i to zbog svoje fizičke snage. No, da mala Mo nije bila sprečena, najverovatnije bi stigla i do vimbldonske titule. Sada nije važno da li bi bila najbolja ikad, ali ko je gledao nju i njene mečeve svakako zna da je i ovako jedna od najboljih teniserki. Bila je veliki borac, uvek dala sve od sebe, i za neke komentatore koji NEĆE DA ZNAJU, svim srcem je igrala za Jugoslaviju. A oni koji pišu gluposti o njoj, neka se zapitaju kakvi su oni predstavnici naše zemlje. Monika za mene predstavlja velikog sportistu i velikog čoveka. Želim joj sve najlepše u životu i veliko hvala za velike mečeve i velike pobede!