Nova vest
Tenis

Subota, 12.09.2015.

11:57

Vavrinka: Federer ima igru za Đokovića

Švajcarac Sten Vavrinka izjavio je da Rodžer Federer ima igru kojom bi u finalu US Opena mogao da pobedi Novaka Đokovića.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo

Prvi i drugi reket sveta sastaju se u finalu poslednjeg Gren slema sezone u nedelju.

Federer je u polufinalu savladao svog sunarodnika, a Vavrinka ističe da nije igrao najbolje i nije imao rešenje kako bi se plasirao u finale.

„Rodžer je igrao veoma brzo, ja nisam igrao svoju najbolju igru, nisam dobro servirao. On se opusti kada napravi brejk, tako da se na terenu sve dešava brže. Dao sam sve od sebe, sve što sam imao. Ali nisam mogao da budem agresivan sa osnovne linije, servis mi u tome nije pomagao. Jednostavno, on je bio suviše dobar. Bio je bolji od mene.“

Vavrinka smtra da se igra Federera umnogome promenila posle Vimbldona.

„On uvek pokušava da napreduje. Prošle godine je promenio reket, to nikada nije lako. Ako pogledate drugi deo sezone, posle Vimbldona on se vratio na potpuno drugačiji nivo. Ako nastavi na ovaj način, biće ga teško pobediti.“

Švajcarac smatra da Federer ima recept kako da pobedi najboljeg tenisera sveta.

„Videćemo ko će pobediti. Rodžer je veoma blizu svoje najbolje igre. Protiv Novaka će sigurno pokušati da bude agresivan i da kombinuje igru. Mnogo toga će takođe zavisiti od Novaka. Početak meča će biti veoma važan. Sigurno je da Rožer ima igru za Novaka, ali videćemo“, rekao je Vavrinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve