Nova vest
Tenis

Petak, 11.09.2015.

22:50

Novak proigrao i pregazio Čilića za finale!

Novak Đoković plasirao se u svoje šesto finale US opena briljantnom pobedom protiv branioca titule Marina Čilića – 6:0, 6:1, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Najbolji svetski teniser odigrao je u polufinalu bez dileme najbolji meč na turniru i jedan od najboljih cele sezone, pa je neočekivano lako dobio Čilića i 14. put u isto toliko odigranih mečeva.

Od samog starta meča Novak je bio izuzetno koncentrisan, možda i zbog prethodnog duela na Artur Ešu i pobede Roberte Vinči protiv Serene Vilijams. Dobio je 14 od prvih 15 gemova i na taj način je praktično rešio meč.

Čilić je uspeo u trećem setu da vrati brejk i izjednači na 2:2, ali više od toga nije mogao. Treba ipak istaći da je hrvatski teniser bio daleko od svoje igre, verovatno i zbog povrede skočnog zgloba koju je zaradio u prethodnom meču protiv Žo-Vilfreda Conge. Đoković, koji je prvi put u karijeri stigao do finala sva četiri Gren slema u jednoj godini, pokušaće u nedelju da u svom šestom finalu u Njujorku osvoji drugu titulu i ukupno 10. Gren slem trofej.

Rival će mu biti Rodžer Federer koji je u drugom polufinalu takođe ubedljivo pobedio Stana Vavrinku.

Tok meča:

Novak je dobro počeo, lako je dobio uvodni servis gem, a onda je odmah napravio brejk. Izborio se za tri vezane brejk šanse, prve dve je propustio, ali je kod treće sačekao grešku rivala.

Srpski teniser bio je veoma koncentrisan na startu, dok je Čilić bio vidno nervozan. U četvrtom gemu Novak se sjajnom igrom izborio za novu brejk šansu, a Čilić je napravio dvostruku servis grešku - 4:0. Lako je Đoković potvrdio i drugi brejk, a onda je set okončao sa savršenih 6:0 napravivši i treći brejk.

I uvodni gem drugog seta Đoković je lako dobio, a onda je stigao do novih brejk šansi. Imao je dve odvojene, ali je Čilić uspeo da se konsoliduje, ubaci nekoliko prvih servisa i upiše se na semafor posle 35 minuta - 1:1.

Ipak, iako je Čilić počeo da igra nešto bolje, Novak je bio izuzetno dobar na drugoj strani. Lako je dobio još jedan servis gem, pa je potom ponovo oduzeo servis rivalu - 3:1. Nije se srpski teniser ni tu zaustavio. Kombinacija njegove briljantne igre i stegnutnog Čilića donela mu je još jedan brejk koji je lako potvrdio za 6:1 i 2-1 u setovima.

I treći set počeo je savršeno po Novaka. Uz brejk je stigao do 2:0, ali je Čilić uspeo da se vrati i iskoristivši prvu brejk loptu izjednači na 2:2. Top je ipak bilo sve od hrvatskog tenisera, iako se možda očekivao njegov preokret.

Novak je nastavio sa maestralnim riternima, lako je napravio novi brejk i do kraja meča je završio posao dobivši i preostala tri gema - 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

700 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve