Nova vest
Tenis

Subota, 05.09.2015.

03:14

Serena ponovo izvela 'Serenu'

Prva teniseka sveta Serena Vilijams nastavila je sa mučenjem, ali i pobedama na US openu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Kao što to obično biva, Serena ne blista u prvoj nedelji Gren slema – ovoga puta pobedila je sunarodnicu Betani Matek-Sends rezultatom 3:6, 7:5, 6:0.

U meču koji je trajao nešto više od 105 minuta mlađa od sestara Vilijams upisala je 58 vinera, uz 28 neiznuđenih grešaka.

Duel na stadionu 'Artur Eš' počeo je brejkom Matek-Sends koja je još jednom povela sredinom seta, iako je prethodno njena protivnica izjednačila. To je bilo dovoljno da se osvoji prvi set.

Muke za Serenu počele su zbog očajne realizacije brejk lopti (6/21) – pri svakoj mogućnosti da uhvati rezultatski priključak ona je grešila i vrlo često lake lopte slala daleko u aut.

S druge strane mreže nalazila se izuzetno motivisana Betani, koja je sjajno miksovala agresivnu igru sa odbranom. Susret je zavšila sa 13 direknih poena i tri greške manje. Međutim, popustila je u samom finišu drugog dela igre i to je koštalo poraza.

Treći set bio je samo formalnost u kojem je Serena dobila sve gemove i tako po ko zna koji put kompletirala 'Serenu' – žargonski naziv za preokret u ženskom tenisu.

Prva igračica na WTA turu će u borbi za četvrtfinale igrati protiv još jedne Amerikanke – Medison Kiz, koja je izbacila Agnješku Radvanjsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve