Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2015.

03:08

Dramatičan oproštaj Rastija od Njujorka

Australijski teniser Lejton Hjuit odigrao je svoj poslednji meč na US openu u karijeri, ali kakav – pravi ‘hjuitovski’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Hjuit je u drugom kolu poslednjeg Gren slema sezone poražen od sunarodnika Bernarda Tomića posle dramatične borbe u pet setova – 6:3, 6:2, 3:6, 5:7, 7:5.

Tomić je rekao pre meča da će mu biti veoma krivo ako on bude taj koji će Rastiju prirediti oproštaj od Njujorka, ali su njih dvojica publici na Grendstendu pružili sjajnu zabavu.

Tomić je lako osvojio prva dva seta, imao brejk u trećem kada se Hjuit probudio i uspeo da izbori četvrti. Bolje je počeo i taj deo igre, ali je njegov mlađi reprezentativni kolega napravio seriju i stigao do servisa za trijumf.

Kao i tokom čitave karijere, Lejton je pokazao veliku borbenost, još jednom se vratio i meč odveo u peti set. Da ima nekoliko godina manje sada bismo pisali da je obezbedio plasman u treće kolo jer je pri rezultatu 5:4 servirao za trijumf. Propustio je dve meč lopte i to ga je na kraju koštalo.

Ipak, koliko je veliki pokazuju i velike ovacije koje je dobio po izlasku sa terena.

Hjuit je objavio da će posle 17 godina na ATP Turu završiti karijeru na Australijan openu sledeće godine.

Momak iz Adelejda tokom karijere osvojio je ukupno 30 titula i 80 nedelja je proveo na prvom mestu ATP liste. Najveći uspeh ostvario je početkom prošle decenije kada je stigao do titule na Vimbldonu i US openu.

Skedeći Tomićev protivnik biće Rišar Gaske koji je u četiri seta eliminisao Robina Hasea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve