Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2015.

02:45

Moćni Federer gazi sve redom

Rodžer Federer nastavio je da gazi sve redom na US openu – u drugom kolu deklasirao je Stiva Darsisa sa 6:1, 6:2, 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Federer je još jednom potvrdio da se nalazi u izvrsnoj formi na poslednjem Gren slemu završivši meč za samo 80 minuta igre.

Švajcarcu je sve polazilo za rukom, pogađao je bukvalno šta je zamislio i ni u jednom trenutku Belgijancu nije dozvolio da pomisli da će ga iznenaditi kao svojevremeno Rafaela Nadala.

Darsis je meč otvorio sigurnim servis gemom, ali je onda naleteo na uragan – Rodžer je vezao devet uzastopnih gemova i prelomio meč. Do kraja je nastavio sa ubedljivom igrom, a uspeo je i da dobije poen posle jednog karakterističnog riterna.

Momak iz Bazela je u 22 gema zabeležio nestvarnih 46 vinera od kojih su 11 bili as udarci. Napravio je 25 grešaka, dok je taj odnos kod protivnika bio 8:18. On je na ovaj način postao teniser sa najviše pobeda u večernjem terminu na US openu – ukupno 29, uz samo jedan poraz.

“Nisam znao za taj rekord, ali je baš super. Hvala organizatorima što su me stavljali da igram uveče sve ove godine, bez toga ne bi bilo moguće ostvariti taj rekord. Hvala i mom timu koji je sve vreme bio uz mene, ovo definitivno nije moj poslednji meč u večernjem terminu”, rekao je Federer posle meča.

On će u sledećoj rundi igrati protiv Filipa Kolštrajbera koji je u tri seta izbacio Lukaša Rosola. Taj meč verovatno će biti igran na stadionu ‘Artur Eš’ koji će sledeće godine dobiti krov jer je konstrukcija već postavljena.

“Nema vetra i to je najveća razlika u odnosu na prošle godine. Znam da sam ovde igrao mnogo mečeva po jakom vetru i igrači koji znaju da se ponašaju u tim uslovima uvek su dobro prolazili”, dodao je Rodžer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve