Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.09.2015.

12:37

Fiš o bolesti: Sve možete da pobedite

Posle petnaest godina Mardi Fiš je odlučio da završi profesionalnu karijeru, pošto je odigrao svoj poslednji meč na US Openu.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP

"Ne znam šta bih izdvojio. Nosim sa sobom mnogo sjajnih uspomena, velikih pobeda... Stekao sam veliki broj velikih prijatelja, sa gotovo svim ljudima koje sam sretao. To je ono što će mi najviše nedostajati, kao i vi (novinari). Ali, što se karijere tiče, to ostavljam nekom drugom da oceni", kaže Fiš.

Veliki navijač Minesota Vajkingsa i Evertona svoju karijeru je okončao porazom od Felisijana Lopesa u drugom kolu, pred domaćim navijačima, posle velike borbe u pet setova (2:6, 6:3, 1:6, 7:5, 6:3).

Tokom deceniju i po duge karijere osvojio je ukupno osam titula, u finalu Olimpijskih igara 2004. godine u Atini poražen je od Čileanca Nikolasa Masua, ali je ključnu 'bitku' – onu najvažniju – dobio pre tri godine, kada je zbog velikih problema sa srcem morao na operaciju.

"Naravno, tu je i priča oko mog zdravlja... Trudim se da prenesem poruku, podelim svoju priču i pomognem kome god mogu. Kao što sam rekao, ako to pomaže drugim ljudima, to je sjajno. Ljudi moraju da budu svesni da mogu da pobede bolest i da je ostave iza sebe. Opet, ona će opet biti deo vašeg života, ali možete je 'napasti' i iz toga izaći jači. Mislim da sam to pokazao na ovom turniru", istakao je Fiš.

"Nemam dilemu oko toga da li sam doneo pravu odluku, znam da jesam, znam da je sada pravo vreme za kraj. Ipak, najvažnije mi je bilo da se vratim i da mi poslednji turnir bude moj omiljeni – US Open. Verovatno bih doneo istu odluku, da baš ovde završim karijeru, i da nisam imao probleme sa zdravljem".

Mardi za kraj nije želeo da otkrije svoje planove za budućnost, uz zagonetan osmeh.

"Sada mogu miran da stavim glavu na jastuk kada legnem, jer znam koliko sam i šta radio u poslednjoj fazi moje karijere. S druge strane, koliko god voleo golf mislim da će tenis uvek biti deo mog života. Pokušaću na sve načine da pomognem i Savezu, pošto smatram da imam šta da pružim klincima koji dolaze, jer turnire igram od svoje šest godine. Znači, punih 27 godina. Što se planova tiče, najpre ću u ledenu kupku, a posle ćemo već videti (osmeh)", zaključio je harizmatični Fiš, koga je publika ispratila stojećim ovacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve