Nova vest
Tenis

Sreda, 02.09.2015.

00:38

Rodžer: Novak dobar, ali nisam morao da mu se prilagođavam

Rodžer Federer kaže da su ga brojni veliki rivali tokom karijere naterali da radi na svojoj igri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Pit Sampras govorio je često da ga je Agasi učinio boljim igračem, a Federer je saglasan sa sličnom konstatacijom.

“Naravno, potrebni su svi ti igrači da vam objasne da možda imate užasan bekhend. Onda razmišljaš u stilu: ’U redu, moram to da popravim’. Ili je rival fizički jači uvek u petom setu, onda želiš da napreduješ kondiciono. Nekoliko igrača je to meni uradilo – na početku je to bio Lejton, on mi je bio veliki izazov, i Andre Agasi. Bilo mi je teško da igram sa njima koji su dominantni sa osnove linije, osećao sam se kao da sam ja loš sa osnovne linije dok nisam shvatio da moram bolje da se krećem, da budem konstantniji i da igram raznovrsnije“, rekao je Federer i dodao:

“Henman i Sampras objasnili su mi servis-volej igru, umetnost pritiskanja protivnika, bilo mi je zabavno da igram sa njima ili da treniram sa njima. Posle su došli Rafa, Endi, Novak... Rafa me je najviše mučio, levoruk je, bio je najveći izazov za moj bekhend tokom karijere. Shvatio sam da protiv njega svaki put moram drugačije da riterniram“.

Na pitanje na koji način ga je Novak terao da napreduje, Federer je odgovorio:

“Sa Novakom je sve uvek bilo manje-više jasno. Nisam morao mnogo da se prilagođavam protiv njega. On je samo bio veokma dobar. Video sam Novakov uspon, nisam morao mnogo da menjam igru za njega, ali uvek je teško igrati sa njime jer je toliko dobar“.

Federer je u prvom kolu US opena prepustio samo pet gemova Leonardu Majeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d