Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

01:56

Novak: Dobro je poslati ovakvu poruku

Novak Đoković kaže da mu ubedljiva pobeda na startu US opena donosi dodatno samopouzdanje.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Ovakvim pobedama činiš da se osećaš dobro na terenu, ali nekada to nije lako na početku turnira. Danas sam bio dominantan i to mi donosti dodatno samopouzdanje, a to je i neka vrsta poruke svima ostalima. Svi mi gledamo kako rivali igraju, kako napreduju. Zato je važno da na terenu imam pravi intenzitet i da šaljem dobru poruku“, rekao je Đoković.

Novak je u prvoj rundi za 73 minuta savladao Žoaa Sousu sa 6:1, 6:1, 6:1.

“Nikada ranije nisam igrao sa njime, a izgubio sam samo tri gema. Igrao sam ranije na centralnom sradionu i to mi je pomoglo da sprovedem plan u delo i da budem agresivan. Sve je funkcionisalo kako treba od prvog do poslednjeg poena. Nisam mogao bolje da započnem US open i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu“.

Mnogo se govorilo o krovu koji još nije dovršen, ali je donekle promenio uslove na stadionu Artur Eš.

“Trenirao sam tri puta na centralnom terenu pre turnira – osetio sam da je najveća razlika to što ima manje vetra, a to je u prošlosti bila prepreka za igrače, nekim danima je bilo baš nezgodno. Sećam se 2012. godine, pogotovo u polufinalu i finalu, ekstremno teški su bili uslovi, vetar je stalno menjao pravac. Dobro je što smo sada malo zaštićeni od toga, to omogućuje igračima da lepo prođu kroz loptu na udarcu".

Tokom meča sa Sloun Stivens mlada Amerikanka Koko Vandeveg dala je intervju na terenu posle prvog seta.

“Interesantno je, nisam čuo za tako nešto ranije. Ako njoj nije smetalo, a vidim da nije jer je dobila meč... Zavisi od igrača. Mislim da pokušavaju da naprave interakciju kao u nekim drugim sportovima, npr. u košarci kada se daju izjave posle prve ili druge četvrtine. Ne znam koliko će to funkcionisati u tenisu, ali mislim da većina igrača sada govori o tome u svlačionici. Biće interesantno videti da li će to još neko prihvatiti tokom turnira. Ja definitivno neću na ovom turniru, ali u budućnosti, ko zna“, kaže prvi teniser sveta.

Novak će u drugoj rundi igrati sa Austrijancem Andreas Hajder-Maurerom, koji je u pet setova dobio Vašeka Pospišila. U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Monte Karlu, Novak je slavio sa 6:4, 6:0. Austrijanac je trenutno 52. na svetu, a ove sezone ima skor 19-20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve