Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.08.2015.

13:15

Stručnjak za 'glavu': Novak ima selektivno pamćenje

Indijac Badri Narajanan, jedan od najvećih svetskih stručnjaka za psihičku pripremu tenisera, kaže da Novak Đoković ume brzo da se resetuje posle teških poraza.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Al Bello/Getty Images

Narajanan rukovodi „Quantum Leap Sports Performance“ akademijom koja se bavi procenom fizičke i psihičke kondicije sportista.

Specijalista za tenis u ovoj oblasti ističe da je Đoković prvi favorit na predstojećem US openu.

„Mislim da je Novak prevazišao pobede i poraze i zaista posta svetski broj 1 u tenisu. Definitivno je bio umoran u Montrealu kada je naleteo na Marija, a onda i na ’usijanog’ Federera. On ima izrazito selektivno pamćenje i zna kako da se resetuje posle poraza. Što se mene tiče, on ostaje favorit“, ističe Narajanan.

Indijac veruje da je karijera Rodžera Federera čudesa i da je Švajcarac i dalje prvi Đokovićev konkurent, što je pokazao trijumfom u Sinsinatiju.

„Ono što Rodžer Federer radi sa 34 godine je fenomenalno. Sama činjenica da dodaje nove nijanse svojoj igri i da je čovek kojeg Novak i Endi treba da pobede svedoči o njegovoj mentalnoj snazi. Definitivno ima to u sebi, ali ukoliko želi da osvoji 18. Gren slem neke stvari mora da dovede na još viši nivo“, naveo je on.

Bez sumnje, treći kandidat za titulu je Britanac Endi Mari.

„Veoma je dobar. Pobeda protiv Novaka mu je dala ogromnu dozu samopouzdanja posle osam uzastopnih poraza. Osvojio je ovaj turnir pre, a ukoliko bude kontrolisao emocije i igrao agresivno, može ponovo uspeti“, zaključio je Narajanan.

US open počinje u ponedeljak, a najbolji igrač planete prvog dana igra protiv Brazilca Žoaa Souze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve