Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.08.2015.

10:08

Počinje US open!

Čekanju je konačno došao kraj – u ponedeljak počinje četvrti Gren slem sezone – US open!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Kao i tokom svakog Gren slem turnira imaćete priliku da uz specijal B92 pratiti najinteresantnija dešavanja iz Njujorka.

Ovogodišnje izdanje US Opena biće 135. po redu, počinje u ponedeljak, a titule će braniti Serena Vilijams u ženskoj i Marin Čilić u muškoj konkurenciji.

Srbija će u Njujorku seniorskoj konkurenciji imati devetoro predstavnika – Anu Ivanović, Jelenu Janković, Aleksandru Krunić, Bojanu Jovanovski, Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Janka Tipsarevića i Filipa Krajinovića u singlu, kao i Nenada Zimonjića u dublu.

Prvog dana takmičenja na US openu na terenu će biti petoro srpskih igrača – svi smešteni u gornjoj polovini žreba.

Ana Ivanović će 17.00 časova na stadionu Artur Eš igrati protiv slovačke teniserke Dominike Cibulkove.

Posle njih na teren izlaze domaća teniserka Venus Vilijams i Monika Puig iz Portorika, a po završetku tog meča počeće duel prvog igrača sveta Novaka Đokovića i Brazilca Žoaa Souze (oko 20.30 časova po našem vremenu).

Bojana Jovanovski će na teren broj 16 izaći u isto vreme kada i Ana, a protivnica joj je Laura Aruabarena iz Španije. Posle igraju Španac Pablo Anduhar i Tejmuraz Gabašvili iz Rusije, a zatim će Filip Krajinović igrati protiv Kolumbijca Alehandra Gonzalesa.

Jelena Janković će u prvom kolu igrati protiv Francuskinje Osean Dodan. Taj meč je drugi na programu terena broj 13, negde oko 18.30 po našem vremenu.

Kompletnu najavu prvog kola pogledajte u posebnoj vesti.

I iz dalekog Njujorka smo vam obezbedili izveštaje sa lica mesa, pošto će vas o svemu obaveštavati naši saradnici Ana Mitrić i Nikola Olić.

Tokom naredne tri nedelje moći ćete da pročitate razne teme među kojima su “Da li im ističe vreme za velike stvari?” i “’Mala Mo’, Lejver, Štefi… Da li je Serena sledeća?, “USO: Ko su ovi ljudi?” i “Depresija, anksioznost, panika – novi problem u tenisu”.

Takođe, naši stručnjaci Saša Ozmo i Nikola Đukić spremili su vam, kao i obično, analize žreba u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U specijalu vas čeka i zanimljiv tekst o Njujorku, kao i kompleksu u Flešing Medouzu, a kao i na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu tipovaćemo za vas svakog dana. Već za nekih sat vremena izbacićemo prve predloge. Uz to, predlažemo vam i da vi sami date neke u komentarima.

Budite uz nas i uživajte u dobrom tenisu!

Vaš B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve