Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.08.2015.

22:11

Kirjos: Pogrešio sam, ali me nije sramota

Australijski teniser Nik Kirjos izjavio je da ga nije sramota komentara koje je uputio Stanu Vavrinki, ali da zna da je pogrešio.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Kirjos je tokom meča sa Vavrinkom izrekao nekoliko neprimerenih komentara u vezi sa Švajcarcem i mladom Hrvaticom Donom Vekić, zbog čega je stavljen na stub srama.

ATP ga je potom kaznila, a on obećao da će naučiti lekciju.

„Nisam mislio da će mikrofoni snimiti to što sam rekao, ali se desilo. Pretpostavljam da ću morati da naučim iz toga. Naravno da neću uraditi nešto slično ponovo, ali moram reći da me nije sramota što sam to rekao. Uopšte me nije sramota“, rekao je Kirjos.

Dodatna kazna za Australijanca iznosi 25 hiljada dolara i četiri nedelje suspenzije, ali samo pod uslovom da Kirjos napravi neki novi eksces u narednih šest meseci.

„Mislim da je kazna fer, zaslužio sam da budem kažnjen i da ona bude produžena. Još sam mlad. Stekao sam utisak da će ATP početi da zatvara zbog takvih stvari, tako da sam definitivno naučio lekciju“, dodao je momak iz Kanbere i nastavio.

„Izvinio sam se Stanu privatno i javno. Izvinio sam se i Doni, ne lično, nego preko zajedničkih kontakata“.

Kirjos je istakao da je imao podršku mnogih momaka sa ATP tura.

„To su momci sa kojima sam oduvek imao dobar odnos. Što se mene i Tanasija tiče, ništa se nije promenilo. Sa Džekom Sokom ’visim’ koliko god je to moguće. Mnogo je momaka u svlačionici koji su bili velika podrška“, zaključio je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

13 h

U fokusu

Vidi sve