Nova vest
Tenis

Subota, 29.08.2015.

15:15

Novak, Ana i Jelena na terenu prvog dana

Novak Đoković i Serena Vilijams, prvi nosioci u muškoj i ženskoj kategoriji, na teren US opena izaći će prvog dana, saopštili su organizatori.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Al Bello/Getty Images

Na četvrtom Gren slemu sezone odlučeno je da gornje polovine žreba u muškoj i ženskoj konkurenciji igraju prvog dana, a njih predvode Novak i Serena.

To znači da će i najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković, kao i Bojana Jovanovski i Filip Krajinović biti na rasporedu istog dana.

Osim njih dvoje, u ponedeljak su na programu i mečevi branioca titule Marina Čilića, dvostrukog šampiona Rafaela Nadala i Marije Šarapove.

Svoje 11. učešće na Flešing Medouzu Novak će startovati protiv Žoaa Souze (Brazil), 89. igrača na ATP listi, dok će Vilijams testirati Vitalija Djatčenko iz Rusije. Ivanovićeva za protivnicu ima neugodnu Dominiku Cibulkovu, a Jelena Osean Dodan. Krajinović čeka kvalifikanta, dok Bojana izlaz iz krize traži u meču sa Laurom Aruabarenom.

Đoković počinje pohod na novi Gren slem trofej koji nije osvojio još od 2011. godine kada je u finalu savladao upravo Nadala. Srbin je trijumfovao na Australijan openu i Vimbldonu, ali se pred US open nalazi u nešto slabijoj formi.

S druge strane, nezaustavljiva Serena Vilijams ima istorijsku priliku da kompletira kalendarski Gren slem – Amerikanka ove sezone ima skor 48-2, uz osvojena sva tri prethodna Gren slema.

Organizatori još nisu saopštili satnicu mečeva koja će biti poznata u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve