Nova vest
Tenis

Petak, 28.08.2015.

20:52

Nadal: Sa Rodžerom čast, ali Novak mi je najteži rival

Rafael Nadal izjavio je u intervjuu za magazin GQ da mu je Novak Đoković najteži protivik kojeg je ikada imao.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Igranje sa Rodžerom Federerom bila je čast – uvek je bilo mnogo poštovanja između nas. Zajedno smo proživeli neke važne trenutke u našim karijerama, naše rivalstvo učinilo je da obojica rastemo i napredujemo“, rekao je Nadal.

Na pitanje da li mu je Federer bio najteži suparnik, Nadal je odgovorio:

“Da budem, iskren, najteži protivnik na teniskom terenu bio mi je Novak Đoković. Protiv Novaka je uvek bio ujednačen rezultat, postojala je ravnoteža i odigrali smo neke vrlo neizvesne mečeve. Ne zaboravljam ni borbe sa Endijem Marijem i Davidom Fererom“.

Nadal sa dvojicom najvećih rivala ima pozitivan skor, ali je sa Federerom mnogo ubedljiviji (23-10) nego sa Đokovićem (23-21).

Rafa kaže da nije imao problem da psihički iznese teret uspeha.

“Bio sam mentalno spreman, oduvek sam bio miran mladić, a ljudi oko mene pokazali su mi pravi put“.

Nadal kaže da je prijateljstvo na ATP turu moguće i dodaje:

“Problem jeste što da biste bili prijatelj sa nekim morate da ga poznateje neko vreme, a teško je upoznati se na Turu. Ipak, slagati se sa nekim? Naravno da je to moguće, imam dobar odnos sa igračima sa kojima sam se mnogo puta sretao van terena – sa Mojom, Monakom, Davidom Fererom, Markom i Felisijanom Lopesom. Nemam problem ni da budem prijatelj sa Federerom i Đoković, ali koncept prijateljstva podrazumeva nešto više od sretanja na turnirima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve