Novak o Gren slemovima: Želim da stignem Nadala i Samprasa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković priznao je da ima nameru da sustigne i možda prestigne Rafaela Nadala i Pita Samprasa po broju osvojenih Gren slemova.

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2015.

18:30

Default images
Getty images

Srpski teniser potvrdio je dominaciju u ponedeljak rano ujutro u Njujorku osvojivši drugi put Otvoreno prvenstvo SAD i ukupno jubilarni 10. Gren slem trofej u karijeri.

U istoriji Open ere samo su Rodžer Federer (17), Pit Sampras (14), Rafael Nadal (14) i Bjorn Borg (11) osvojili više Gren slemova.

Novak je istakao da ima nameru da osvoji još nekoliko najvećih turnira, ukoliko bude uspeo da ostane zdrav i motivisan.

„Lagao bih kada bih rekao da mi nije cilj da stignem i možda prestingem Pita Samprasa i Rafaela Nadala, iako Nadal još uvek igra i još uvek ima šansu da poveća broj titula. Želim da nastavim, nadam se da ću imati dugačku karijeru, jer ako nastavim da radim ono što radim... Mislim da imam pristojnu šansu da osvojim još nekoliko Gren slemova“, rekao je najbolji teniser sveta.
Getty images
Srpski teniser istakao je da bi voleo da se sledeće godine nađe u pozicijiu kojoj je bila Serena Vilijams koja je pokušavala da osvoji u Njujorku četvrti gren slem u jednoj godini, ali je ipak dodao da mora da ostane skroman.

„Ne bih imao ništa protiv da se nađem u njenoj poziciji. Nadam se da ćemo o tome pričati sledeće godine pred US open. Ali moram da ostanem na zemlji. Moram da idem korak po korak i vidim dokle ću stići."

Đoković se u ponedeljak pridružio Federeru i Rodu Lejveru, jedinim igračima u Open eri koji su uspeli da u jednoj godini igraju u sva četiri gren slem finala.

Srpski teniser Gren slem sezonu završio je sa skorom 27-1, uz titule u Melburnu, Londonu i Njujorku.

Pogledajte i kako je izgledao Novakov ponedeljak u Njujorku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: