Nova vest
Tenis

Sreda, 02.09.2015.

12:00

Dan III: Novak i Rafa lako, Per u plusu

Prva dva dana US opena nisu bila baš blistava sa naše strane, juče smo bili polovični (tj. bili bismo da Kokinakis nije predao), ali danas je ponuda malo bolja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Izdvojili smo lake pobede Đokovića i Nadala, pad nivoa igre Pera, kao i pobedu Sepija.

Pomozite nam svojim tipovima putem komentara.

Benoa Per – Marsel Ilhan

U prvom kolu harizmatični Francuz atraktivnog stila igre dobio je Keija Nišikorija. Međutim, da tako može da igra u kontinutetu, pre svega da servira onako sjajno, odavno bi bio u Top 20. Ove godine igra malo konstantnije, 41. je na svetu, ali je i dalje i te kako sklon oscilacijama. Sa druge strane mreže biće 84. igrač planete Marsel Ilhan, koji se odlikuje snažnim servisom i koji je u prvom kolu dobio Radeka Štepaneka.

Predlog: Možemo očekivati da nivo Perove igra malo opadne, to će biti dovoljno da se uđe u ’plus gemove’ (granica 36,5).

Andreas Sepi – Tejmuraz Gabašvili

Italijan je teniser koji retko pobeđuje jače od sebe, ali i retko gubi od slabijih. Gabašvilija je savladao dva puta u tri okršaja, ali su poslednji put igrali još 2011. godine. Sepi nema izrazito oružje, ali nema ni izrazitu slabost, dok je Gabašvilijeva igra ekslpozivna, haotična i često u naletima. U prvoj rundi Sepi je savladao mladog Amerikanca Pola, dok je Gabašviliju Anduhar predao meč pre početka petog seta.

Predlog: Pobeda Sepija, hrabriji neka pokušaju i u hendikepu.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Rafael Nadal – Dijego Švarcman

Rafael Nadal počeo je polako da vraća formu i sada se nadamo da će se potpuno probuditi u drugom kolu US opena. Protivnik mu je Dijego Švarcman, koji trenutno zauzima 74. mesto na ATP listi. Desnoruki Argentinac bisok je samo 170 centimetara što je idealno za levorukog Rafu. Švarcman je odigrao samo tri meča na betonu u Vinston Sejlemu i u trećem je poražen od Borne Ćorića sa 6:2. 6:1.

Predlog: Pobeda Nadala u tri seta ili 'minus gemovi' (granica 28,5)

Novak Đoković – Andreas Hajder-Maurer

Prvi teniser sveta pokazao je u prvom kolu da je već zaboravio neuspehe u finalima Montreala i Toronta, i protiv Austrijanca bi trebalo da nastavi u istom ritmu. Hajder-Maurer stigao je pravo sa šljake u Njujork, a u prvom kolu je imao težak meč u pet setova protiv Vaseka Pospišila koji je trajao skoro tri i po sata. Svi uslovi su stvoreni da Đoković odigra još jedan brz meč.

Predlog: 'Minus gemovi' (granica 27,5)

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve