Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2015.

01:00

Troicki: Ostao bez energije u trećem setu

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je posle pobede nad Radživom Ramom na US openu da je zadovoljan prolazom, ali igrom baš i ne.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Troicki je u drugom kolu poslednjeg Gren slema sezone savladao Rama sa 7:6(12-10), 6:4, 3:6, 6:3, posle nešto više od dva sata i 45 minuta igre.

“Bilo je uspona i padova, ali je ovih dana izuzetno teško igrati. Imamo mnogo predaja u muškoj konkurenciji. Veoma je naporno – danas je bilo ekstremno vruće i teško za igru. Potpuno sam ostao bez energije u trećem setu i nisam video ništa ispred sebe, sve je bilo crno. Uspeo sam da se vratim i podignem intenzitet u četvrtom setu jer je i njemu bilo teško. Čuo sam da su Soka izneli u kolicima. Dešavaju se ovakvi padovi svima, pogotovo kada su ovako teški uslovi”, rekao je Troicki.

Pred turnir u Njujorku srpski igrač imao je očajan niz od Vimbldona, ali je uspeo da veže dva trijumfa.

“Igra nije najbolja, ali je najvažnije pobediti. Mislim da može bolje. Na turniru obično dižeš formu iz meča u meč i igraš sve bolje. Činjenica je da sam igrao loše pred ovaj turnir i da nisam imao mnogo samopouzdanja kada sam došao. Uspeo sam da vežem dve pobede što mi je važno – daje mi motivaciju pred sledeće kolo i samopouzdanje za meč”, dodao je srpski teniser.

U borbi za četvrtu rundu protivnik će mu biti domaći teniser Donald Jang koji je u četiri seta eliminisao Aljaža Bedenea.

“Ne smem nikoga podceniti. Jang je pobedio Simona u pet setova, što mi definitivno odgovara. Čim ga je pobedio znači da ima oružja, voli da igra na betonu u Americi. Igrao je dobro na US openu prethodnih godina i sigurno neće biti lako”, zaključio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve