Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.09.2015.

14:52

Krajinović: Granice tenisa su se pomerile

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da je svestan da se od njega mnogo očekivalo još pre nekoliko godina, ali je naglasio da su se granice tenisa pomerile.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Krajinović je ove nedelje zabeležio prvi trijumf na Gren slem turniru, pošto je u prvom kolu US Opena slavio protiv Kolumbijca Alehandra Gonsalesa.

U drugom kolu naišao je na iskusnog Španca Davida Ferera, kojem je pružio veliki otpor, ali je poražen sa 7:5, 7:5, 7:6.

Težak meč za mene, veliko iskustvo, ali mislim da sam bio blizu. Bio je dobar meč, servirao sam za set, trebalo je da iskoristim priliku, ali sam odigrao slabije. On je teniser iz Top10, ali je najvažnije da sam pokazao da mogu da igram dobar tenis. Neću stati, znam šta moram i treba da popravim“, naglasio je Krajinović.

Krajinović je imao šansu da ostane u meču, čak je servirao za treći set, ali je tada, po svojim rečima, odigrao pasivno.

Nije me slušao bekhend koji mi je dobar, potezao sam paralele, kad je bio bitno, igrao mi je na bekhend, nisam se snalazio, izmicao sam se na forhend, on je kvalitetan igrač koji šalje brze lopte. Uporan je, igra svaki poen, veliki je borac, sve stiže, dobro je servirao, nisam najbolje riternirao i napravio sam previše grešaka. Imao sam priliku, ali nisam preuzeo inicijativu, čekao sam njegovu grešku. Morao sam ja da budem taj koji će ići na viner i biti aktivan, ali sam bio pasivan“, naglasio je Krajinović.

Mladi srpski teniser je istakao da je loše započeo sezonu, ali da je zadovoljan svojim igrama u poslednje vreme.

Zadovoljan sam, osvojio sam čelendžer, došao sam do prve Gren slem pobede, vratio sam se među 100, mislim da više neću ni izlaziti. Osvojio sam dovoljno poena, ide sve ka pozitivno, na početku sezone sam se tražio, ali sam sada bolji“, rekao je Filip.

Na konstataciju da je on deo generacije od koje se mnogo očekivalo, pa je sada zovu i ’odložena generacija’, Krajinović je rekao:

Granice tenisa su se pomerile, što su stariji igraju sve bolje i bolje, a nama mlađima je teško da se probijemo jer je velika konkurencija. Došli su novi igrači, svi su dobri, ali stoji da svi treba mnogo da radimo da bismo se dokazali. Dimitrov je ušao u deset, svi su od njega mnogo očekivali, videli su ga na prvom mestu, ali to se nije desilo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve