Subota, 05.09.2015.

11:50

Heroj dana V: Čovek koji je postao Rafina noćna mora

Porazi Rafaela Nadala na nisu više ni iznenađenje, ali jeste činjenica kojem teniseru je pošlo za rukom da ga pobedi tri puta u roku od sedam meseci.

Izvor: JT

Heroj dana V: Èovek koji je postao Rafina noæna mora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Gordan

pre 8 godina

Da je Rafa pun samopouzdanja Fonjini koji mi je stvarno mio teniser, jer volim ljude koju su drugaciji nebi imao sanse...
Rafa stvarno izgleda lose na terenu, zasto!?? Ovo je se ne moze objasniti...

student

pre 8 godina

Гадан ми је Фоњини још од онда кад није изашао пред Ђоковића. Фуј.
А Надала ми је искрено жао. Не знам да ли се допинговао или не, не верујем да ми то можемо да знамо, може бити да га је недостатак физичке вежбе услед операције и повреда ослабио, али ми га је искрено жао. Недостаје тенису и фале они мечеви с Нолетом. Не знам кад сам га задњи пут гледао, свака част Федереру и Марију, али пре бих гледао Рафу и Нолета...

NemanjaVac8

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.
(Ustanem jutros, 5. septembar 2015 13:31)
...
A jesi li se zapitao da slučajno Nadalov način igre nije dozvolio Fonjiniju da se razmaše. Nadal je daleko od onog starog, tačnije ni onaj stari nije spadao u tenisere koji pobeđuju na različite načine. Čovek je fizički pukao u odnosu na vrhunac koji je imao i ovaj stil igre koji forsra, tačnije taktika koju forsira je smešna. Nole Fonjniju ne bi dozvolio pre svega da bude ovako agresivan, jer mnogo više igra mozgom (napada protivnika gde je najtanji + analizira ga u toku meča i prilagođava se) i mnogo raznovrsnije taktike može da sprovede u delo.

gg

pre 8 godina

Fonjini je pokazao predivnu igru. Tako meni izgleda kao laiku. Bilo bi dobro da se jave i nasi postovani strucnjaci, mislim sem pisca clanka:-), Predo, znanje-imanje i ostali kojih se ne setih u ovom momentu pa da cujemo njihovo misljenje o mecu i igri pobednika:-)

objektivni ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Čitajući komentare većine Novakovih navijača,nije teško zaključiti da takvih kao što su oni teško naći- otvoreno žale što se njihov ljubimac nema sreće da se sastaje sa Nadalom, koji prolazi kroz izuzetnono težak period svoje karijere,jer bi popravio međusobni skor i "ulio strah u kosti Nadalu" .Šta reći osim "svaka im čast".Nisam navijač Novaka ,ali sam sigurna da on ne bi bio baš nešto srećan kad bi saznao da ima baš takve navijače.Da se razumijemo ,nisam ni Nadalov navijač , jer mi se ne sviđa njegov stil igre ,a još manje njegovi odvratni rituali tokom meča.

I'm your father!

pre 8 godina

Nadal 1986 godiste, broj GS titula 14, Fognini 1987 godiste, brojs GS titula 0
(Dejan, 5. septembar 2015 15:50)
Volim vas objektivce... onako kako to recimo hrvati znaju svih ovih svojih 20ak tisucljeta postojanja da budu... pa samo iznesete podatke koji vama imponuju, a još ako su bombastični vi se prosto upi*kite od sreće i ponosa kad pošaljete ovakav poruku kroz neki komentar kao što je tvoj.

A, sad bih te pitao, na stranu ta nepobitna činjenica da je Nadal 4 megaparaseka daleko od Fonjinina, no ipak mi reci kakav je odnos u broju dopinga, ko tu vodi, ili ko je više puta opsesivno-kompulsivno počešao guzicu pa nos na terenu ili ko je više flašica sa sokovima i vodom slagao i preslagao cupkajući nogom dok sav miran i staložen radi taj zahtevan čin u tenisu?

Slušaj Luk dečače... ondosno Dejane... ne zaboravi da postoji neretko mračna sila iza nekog uspeha... i da...

anica

pre 8 godina

Andjela, tacno je sve to, ali bez obzira na sve, koliko je sansi i u ovom mecu imao i nije iskoristio, dozvolio da izgubi 3:2...samopouzdanje...sta je razlog takvom stavu, samo Nadal zna...krivo mi:(

sm

pre 8 godina

igrao ja Italjian stvarno dobro ali pobeda je be dosla ne zato sto je on igrao vanzemaljski vec zato sto se vidi da Rafi nedostaje energije i snage u udarcima.

Vladislav

pre 8 godina

Ja cu da komentarisem kada su poceli a kada zavrsili mec i zreb. Mozemo mi mrzeti Engleze i WB sto u 00h se prekidaju mecevi pa da jw i mec loptica u pitanju , nasta je ovo jutros licilo, mec zavrsen oko 2h posle ponoci , ako znamo da Foninia ceka konferncija za stampu,ledena kupka,masaza...sve u svemu teniseri idu u krevet otprilikie 3 sata posle meca ( toliko traju sve skupa ) sto bi znacilo da je legao oko 5h , nehumano stvarno ,stadion bio pun na pocetku na kraju poluprazan i publika se razisla , i kako Fonini da se odmori ili bilo koji drugi teniser koj bi igrao ovako kasno.Gledao sam mec krivo mi je zbog Rafe ...Sto se zreba tice ATP bi ipak morao da povede racuna i izmeni nesto u zrebu , Noletova grupa - deo zreba je grupa invalida - povredjenjih igraca ( Nisikori,Raonic ,Goflin ,Ferer , Nadal ) svi ispali.Nijedan nema titulu ove god i forma u silaznoj putanji ( to i za Cilica vazi al se on jos drzi ) i drga grupa smrti 3 igraca koja su na poslednja 4 turnira uzimala pehare RG - Kanada - Cincinati a tu su i odlican Berdih , Gaske , Anderson...sve igraci u top formi...mislim da bi ATP prilikom zreba morao da ima u vidu i zdravstveno stanje igraca i trenutna forma.

anica

pre 8 godina

2013 (10)

US Open (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard)
Roland Garros (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay)
Barcelona (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard)
Acapulco (Outdoor/Clay)
Sao Paulo (Indoor/Clay)

dundjer

pre 8 godina

strasan mec je bio ! gledam i ne verujem . ne znam da li je ubrzano ili stvarno stizu sve i udaraju kao ludaci , pogotovo Fonjini , koji je odigrao mec karijere . bilo ko , juce da je igrao protiv Fonjinija , mislim da bi izgubio . odlican mec , pravi tenis !

Scholes

pre 8 godina

Gledao sam mec i Nadal je izgubio dobijeno, a kako, samo on zna.. 2-0, brejk prednosti u trecem, samo da se odradi posao i covek samo staje, kao da je usao 600. igrac umesto njega.. Katastrofa kako je psihicki nestabilan. Fizicka spremnost mu je odlicna, ovo je sve stvar glave.. Fonjini je odigrao kako zna, nista bolje nego obicno.. Ko zna.. Ali ukoliko sredi stvari vezane za samopouzdanje, naredna sezona mu je skroz otvorena, moze samo da osvaja poene, nema sta da izgubi.

e-one

pre 8 godina

cekao sam samo fonjinija na tiketu,probudim se oko 6,7,ono 5set,upalim strim a fabio...kao u igrici,kakvi riterni,forhendi,bekhendi...strasno,odrao bi i novaka onakvom igrom.Bravo,zabare!!!

trener

pre 8 godina

O tome da li će Rafa biti opet onaj stari, rano je da se prognozira. Pomalo je šteta što Rafa ove godine, u cetvrtfinalima nije naletao (osim na RG) na Noleta. Da Nole popravi odnos u pobedama i utera Rafi strah u kosti za sve buduće mečeve, kada se bude popravio.

Dragan

pre 8 godina

Ovako - možda je Fonjini popravio igu psihu, ali sve to ne bi bilo dovoljno da pobedi Nadala iz 2013. i ranije. Ja cenim Nadala jer je jedan od najvećih u istoriji tenisa, to je nesporno. Može neko da mi bude simpatičan ili ne, ali zna se ko su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Lepu šansu da se tim velikanima pridruži ima i Đokovoić koji je sada neprikosnoven. Oni, koji pišu gluposti i vređaju Federera i Nadala, slikaju sebe i ta slika je mnogo ružna samo što oni to ne shvataju, a insinuacije o dopingu neću ni da komentarišem. Šta je poenta? Mislim da je ovo sumrak jednog velikog šampiona i da bi mu najbolje bilo da ostavi tenis. Malo li je 14 slemova! Mislim, takođe, da je Nadal, kao i Borg, žrtva svog načina igre - on prosto nema više snage, a kasno je za novi početak. Dečko je ušo u tridesetu, zna da igra agresivno , na mreži je odličan, ali za to treba vreme. Dalje, besmislene su priče da je Nadal "provaljen"; deset godina svi znaju kako igra Nadal pa mu ništa nisu mogli. Baš kao što se zna za

Andjela

pre 8 godina

Posle operacije kolena, slepog creva, povrede šake, to više nije "onaj rafa", zašto?
On nikada nije imao jak ubitačni servis, ali je uspevao da bude prvi, kako?
Pa tako što je "jačinu" nadoknadio "super preciznim" servisom.
Od kako se vratio na teren servis mu više nije "precizan", uz velike oscilacije... I to je glavni razlog zašto više ne dolazi do finala raznih turnira, nego gubi od igrača koji nisu iz top 10!

simke

pre 8 godina

Juce je bio tuzan dan za tenis...Nazalost,necemo vise gledati starog Nadala...Cak vise ni 2-0 u setovima nije dovoljno za Rafu...Cini mi se da je ovo i definitivno kraj velikih rezultata.

sasa jokic

pre 8 godina

Decko mi nevisjeno ide na zivce, kompleksas vrhunski.
Od kada je odlucio da ne izadje na teren 2011 na Rolan Garosu i sprecio Noleta da postigne rekord, a samim tim mu napravio pritisak protiv Rodzera, ne mogu ocima da ga vidim. Da je izasao na teren, odigrao dva gema, Noletu bi se pisala pobeda, a onda bi protiv Rodzera odigrao opusteno i pobedio.

Ustanem jutros

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.

C i n i k

pre 8 godina

Postao sreptomocin za Rafu...ali realno,Rafa nikada vise ne moze da se vrati,povreda je ucinila svoje.On nije ni senka nekadasnjeg Nadala.

ccc?

pre 8 godina

Gde stoje igraci, Fonjini na osnovnoj liniji, Rafa 1,5- 2m. iza osnovne linije?? Sve je jasno. Takva Rafina igra vise ne pije vodu. Kroz celu svoju karijeru se trosio takvim stilom igre. Pa amateru je jasno kada si toliko udaljen od osnovne linije koliko jako moras da udaras loptu i da ta lopta mora duzi put da predje da bi napala protivnika blizu njegove osnovne linije? Italijan ga je unistavao FH udarcima i to su bili jaki udarci plus neke paralele koje Rafa nije ni pogledom mogao da prati. Mentalni pad Rafe se vidi kada je drugi servis u pitanju. Te lopte su bile plitke i Italijan je to kaznjavao. Normalno kada svojom igrom ne mozes nista, vodis u setovima i onda gubis 3 u nizu? Nekada se to Rafi ne bi desilo nikada. Rafa ne treba da trazi svoju formu vec da nesto menja u igri kao Rodzer. Pogledajte kako sada igra Rodzer koji je 5 god. stariji? Da li ce promeniti stil igre?? Nema sanse, to i on sam kaze. Za igru sa osnovne linije je potrebna drugacija tehnika koju Rafa NEMA. Sa osnovne nece moci da salje svoje visoke spinovane lopte koje visoko otskacu, koji su i pri ovakvoj njegovoj igri nedovoljno snazni. Sve u svemu, nesto mora da menja a to ce biti tesko. Ne mozes da menjas nacin igre ako se u toj igri ne osecas dobro. Plus mentalni problemi koji su normalni jer stalno gubis. Rafa je u velikim problemima. Sledeca sezona je laksa za njega jer moze da ostvari vise bodova nego ove. Pad na ATP je isto problem pri zrebu. Imace teze protivnike u ranoj fazi turnira.

SRB

pre 8 godina

Oduvek mi je bio sumnjiv ovaj mali crvenokozac. Zasto ne kazu da se dopingovao kao sa Radjenom kakve ima veze sto je nadal i sto je iz spanije kako su pronasli Armstrongu u biciklizmu zasto ne bi mogli ovom nekulturnom.. pogledajte kako se pozdravlja kada izgubi na mrezi jedva ruku da a pogledajte novaka ne znate da li vas vise izgrli kada izgubi ili kada vas dobije to je Covek i sampion pravi i u porazu i u pobedi To je Srbin Zivela Srbija

Djole

pre 8 godina

Ali statistika njegova je nevjetovatna 73 vinera i oko 60 gresaka. Nadal samo 33 vinera i 21 greska. Ultra-agresivan tenis. Sad Lopes-Fonjini. Bice super mec!

milan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D

Dusan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D
(milan, 5. septembar 2015 12:41

Jeste Fonja ludak je to bio :D protiv Stepaneka čini mi se :D

Vica

pre 8 godina

Jedini razlog zasto Nadal gubi meceve je nedostatak snage, vise se ne dopinguje, gledam 50% poena sto gubi ranije je vracao do iznemoglosti dok protivnik ne pogresi, sad odustaje jer nema snage da stigne tu loptu, nista on losije ne igra samo sto mu fali dop... ovo pricam najozbiljnije, on se nije povukao zbog povrede nego je sklonjen zbog dopinga.

Rade

pre 8 godina

Ne mogu da verujem!! Sinoc sa pratio mec do treceg seta kad je nadal napravio brejk i mislio sve je gotovo idem da spavam... Cudesna igra taj tenis, neverovatno !

075 Tuzla

pre 8 godina

On se samo česće sastaje sa njim i odmah ispada sledeće kolo ,svi će popraviti skor sa Nadalom ako nastavi uopšte da igra tenis jer on više osnovno u tenisu ne može da obavi a to je SERVIS ,troši 10 sekundi na dodirivanje svega na sebi bolje bi bilo da to vreme troši da jače zamahuje i pogadja

Zivot

pre 8 godina

Nisam Nadalov obozavalac, ali mi je pomalo tuzno, jer je ocigledno da mu velika moc koju je imao u ovom sportu, lagano, sigurno nestaje... Tu povratka vise nema...

Ivan

pre 8 godina

Fognini je jedan od najvecih seljacina na tour-u... Nadam se da ce se Nadal brzo oporaviti i vratiti na svoj prepoznatljiv nivo da mozemo da uzivamo u vrhunskom tenisu i da ga takvog djokovic pobedjuje.

Djordje

pre 8 godina

Ja sam se probudio polovinom trećeg seta kako je Fabio lupao loptu to je neverovatno, strašan meč, mada mislim da se ovde potrošio mnogo, dobiće ga Feliciano siguran sam, jer je i on u dobroj formi

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam bezbrižan otišao jutros na spavanje Nadal je dobro igrao imao je 2-0 u setovima ja mislio sve je tu gotovo zamislite iznenađenje kada sam ustao i proverio livescore nisam mogao da verujem baš sam želeo taj duel sa Novakom ali biće još prilika možda na nekim narednim turnirima.

075 Tuzla

pre 8 godina

On se samo česće sastaje sa njim i odmah ispada sledeće kolo ,svi će popraviti skor sa Nadalom ako nastavi uopšte da igra tenis jer on više osnovno u tenisu ne može da obavi a to je SERVIS ,troši 10 sekundi na dodirivanje svega na sebi bolje bi bilo da to vreme troši da jače zamahuje i pogadja

Djole

pre 8 godina

Ali statistika njegova je nevjetovatna 73 vinera i oko 60 gresaka. Nadal samo 33 vinera i 21 greska. Ultra-agresivan tenis. Sad Lopes-Fonjini. Bice super mec!

Vica

pre 8 godina

Jedini razlog zasto Nadal gubi meceve je nedostatak snage, vise se ne dopinguje, gledam 50% poena sto gubi ranije je vracao do iznemoglosti dok protivnik ne pogresi, sad odustaje jer nema snage da stigne tu loptu, nista on losije ne igra samo sto mu fali dop... ovo pricam najozbiljnije, on se nije povukao zbog povrede nego je sklonjen zbog dopinga.

Zivot

pre 8 godina

Nisam Nadalov obozavalac, ali mi je pomalo tuzno, jer je ocigledno da mu velika moc koju je imao u ovom sportu, lagano, sigurno nestaje... Tu povratka vise nema...

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam bezbrižan otišao jutros na spavanje Nadal je dobro igrao imao je 2-0 u setovima ja mislio sve je tu gotovo zamislite iznenađenje kada sam ustao i proverio livescore nisam mogao da verujem baš sam želeo taj duel sa Novakom ali biće još prilika možda na nekim narednim turnirima.

Rade

pre 8 godina

Ne mogu da verujem!! Sinoc sa pratio mec do treceg seta kad je nadal napravio brejk i mislio sve je gotovo idem da spavam... Cudesna igra taj tenis, neverovatno !

Djordje

pre 8 godina

Ja sam se probudio polovinom trećeg seta kako je Fabio lupao loptu to je neverovatno, strašan meč, mada mislim da se ovde potrošio mnogo, dobiće ga Feliciano siguran sam, jer je i on u dobroj formi

Dusan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D
(milan, 5. septembar 2015 12:41

Jeste Fonja ludak je to bio :D protiv Stepaneka čini mi se :D

SRB

pre 8 godina

Oduvek mi je bio sumnjiv ovaj mali crvenokozac. Zasto ne kazu da se dopingovao kao sa Radjenom kakve ima veze sto je nadal i sto je iz spanije kako su pronasli Armstrongu u biciklizmu zasto ne bi mogli ovom nekulturnom.. pogledajte kako se pozdravlja kada izgubi na mrezi jedva ruku da a pogledajte novaka ne znate da li vas vise izgrli kada izgubi ili kada vas dobije to je Covek i sampion pravi i u porazu i u pobedi To je Srbin Zivela Srbija

milan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D

simke

pre 8 godina

Juce je bio tuzan dan za tenis...Nazalost,necemo vise gledati starog Nadala...Cak vise ni 2-0 u setovima nije dovoljno za Rafu...Cini mi se da je ovo i definitivno kraj velikih rezultata.

ccc?

pre 8 godina

Gde stoje igraci, Fonjini na osnovnoj liniji, Rafa 1,5- 2m. iza osnovne linije?? Sve je jasno. Takva Rafina igra vise ne pije vodu. Kroz celu svoju karijeru se trosio takvim stilom igre. Pa amateru je jasno kada si toliko udaljen od osnovne linije koliko jako moras da udaras loptu i da ta lopta mora duzi put da predje da bi napala protivnika blizu njegove osnovne linije? Italijan ga je unistavao FH udarcima i to su bili jaki udarci plus neke paralele koje Rafa nije ni pogledom mogao da prati. Mentalni pad Rafe se vidi kada je drugi servis u pitanju. Te lopte su bile plitke i Italijan je to kaznjavao. Normalno kada svojom igrom ne mozes nista, vodis u setovima i onda gubis 3 u nizu? Nekada se to Rafi ne bi desilo nikada. Rafa ne treba da trazi svoju formu vec da nesto menja u igri kao Rodzer. Pogledajte kako sada igra Rodzer koji je 5 god. stariji? Da li ce promeniti stil igre?? Nema sanse, to i on sam kaze. Za igru sa osnovne linije je potrebna drugacija tehnika koju Rafa NEMA. Sa osnovne nece moci da salje svoje visoke spinovane lopte koje visoko otskacu, koji su i pri ovakvoj njegovoj igri nedovoljno snazni. Sve u svemu, nesto mora da menja a to ce biti tesko. Ne mozes da menjas nacin igre ako se u toj igri ne osecas dobro. Plus mentalni problemi koji su normalni jer stalno gubis. Rafa je u velikim problemima. Sledeca sezona je laksa za njega jer moze da ostvari vise bodova nego ove. Pad na ATP je isto problem pri zrebu. Imace teze protivnike u ranoj fazi turnira.

Ustanem jutros

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.

sasa jokic

pre 8 godina

Decko mi nevisjeno ide na zivce, kompleksas vrhunski.
Od kada je odlucio da ne izadje na teren 2011 na Rolan Garosu i sprecio Noleta da postigne rekord, a samim tim mu napravio pritisak protiv Rodzera, ne mogu ocima da ga vidim. Da je izasao na teren, odigrao dva gema, Noletu bi se pisala pobeda, a onda bi protiv Rodzera odigrao opusteno i pobedio.

dundjer

pre 8 godina

strasan mec je bio ! gledam i ne verujem . ne znam da li je ubrzano ili stvarno stizu sve i udaraju kao ludaci , pogotovo Fonjini , koji je odigrao mec karijere . bilo ko , juce da je igrao protiv Fonjinija , mislim da bi izgubio . odlican mec , pravi tenis !

Ivan

pre 8 godina

Fognini je jedan od najvecih seljacina na tour-u... Nadam se da ce se Nadal brzo oporaviti i vratiti na svoj prepoznatljiv nivo da mozemo da uzivamo u vrhunskom tenisu i da ga takvog djokovic pobedjuje.

Dragan

pre 8 godina

Ovako - možda je Fonjini popravio igu psihu, ali sve to ne bi bilo dovoljno da pobedi Nadala iz 2013. i ranije. Ja cenim Nadala jer je jedan od najvećih u istoriji tenisa, to je nesporno. Može neko da mi bude simpatičan ili ne, ali zna se ko su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Lepu šansu da se tim velikanima pridruži ima i Đokovoić koji je sada neprikosnoven. Oni, koji pišu gluposti i vređaju Federera i Nadala, slikaju sebe i ta slika je mnogo ružna samo što oni to ne shvataju, a insinuacije o dopingu neću ni da komentarišem. Šta je poenta? Mislim da je ovo sumrak jednog velikog šampiona i da bi mu najbolje bilo da ostavi tenis. Malo li je 14 slemova! Mislim, takođe, da je Nadal, kao i Borg, žrtva svog načina igre - on prosto nema više snage, a kasno je za novi početak. Dečko je ušo u tridesetu, zna da igra agresivno , na mreži je odličan, ali za to treba vreme. Dalje, besmislene su priče da je Nadal "provaljen"; deset godina svi znaju kako igra Nadal pa mu ništa nisu mogli. Baš kao što se zna za

e-one

pre 8 godina

cekao sam samo fonjinija na tiketu,probudim se oko 6,7,ono 5set,upalim strim a fabio...kao u igrici,kakvi riterni,forhendi,bekhendi...strasno,odrao bi i novaka onakvom igrom.Bravo,zabare!!!

C i n i k

pre 8 godina

Postao sreptomocin za Rafu...ali realno,Rafa nikada vise ne moze da se vrati,povreda je ucinila svoje.On nije ni senka nekadasnjeg Nadala.

trener

pre 8 godina

O tome da li će Rafa biti opet onaj stari, rano je da se prognozira. Pomalo je šteta što Rafa ove godine, u cetvrtfinalima nije naletao (osim na RG) na Noleta. Da Nole popravi odnos u pobedama i utera Rafi strah u kosti za sve buduće mečeve, kada se bude popravio.

Andjela

pre 8 godina

Posle operacije kolena, slepog creva, povrede šake, to više nije "onaj rafa", zašto?
On nikada nije imao jak ubitačni servis, ali je uspevao da bude prvi, kako?
Pa tako što je "jačinu" nadoknadio "super preciznim" servisom.
Od kako se vratio na teren servis mu više nije "precizan", uz velike oscilacije... I to je glavni razlog zašto više ne dolazi do finala raznih turnira, nego gubi od igrača koji nisu iz top 10!

Scholes

pre 8 godina

Gledao sam mec i Nadal je izgubio dobijeno, a kako, samo on zna.. 2-0, brejk prednosti u trecem, samo da se odradi posao i covek samo staje, kao da je usao 600. igrac umesto njega.. Katastrofa kako je psihicki nestabilan. Fizicka spremnost mu je odlicna, ovo je sve stvar glave.. Fonjini je odigrao kako zna, nista bolje nego obicno.. Ko zna.. Ali ukoliko sredi stvari vezane za samopouzdanje, naredna sezona mu je skroz otvorena, moze samo da osvaja poene, nema sta da izgubi.

anica

pre 8 godina

Andjela, tacno je sve to, ali bez obzira na sve, koliko je sansi i u ovom mecu imao i nije iskoristio, dozvolio da izgubi 3:2...samopouzdanje...sta je razlog takvom stavu, samo Nadal zna...krivo mi:(

sm

pre 8 godina

igrao ja Italjian stvarno dobro ali pobeda je be dosla ne zato sto je on igrao vanzemaljski vec zato sto se vidi da Rafi nedostaje energije i snage u udarcima.

Vladislav

pre 8 godina

Ja cu da komentarisem kada su poceli a kada zavrsili mec i zreb. Mozemo mi mrzeti Engleze i WB sto u 00h se prekidaju mecevi pa da jw i mec loptica u pitanju , nasta je ovo jutros licilo, mec zavrsen oko 2h posle ponoci , ako znamo da Foninia ceka konferncija za stampu,ledena kupka,masaza...sve u svemu teniseri idu u krevet otprilikie 3 sata posle meca ( toliko traju sve skupa ) sto bi znacilo da je legao oko 5h , nehumano stvarno ,stadion bio pun na pocetku na kraju poluprazan i publika se razisla , i kako Fonini da se odmori ili bilo koji drugi teniser koj bi igrao ovako kasno.Gledao sam mec krivo mi je zbog Rafe ...Sto se zreba tice ATP bi ipak morao da povede racuna i izmeni nesto u zrebu , Noletova grupa - deo zreba je grupa invalida - povredjenjih igraca ( Nisikori,Raonic ,Goflin ,Ferer , Nadal ) svi ispali.Nijedan nema titulu ove god i forma u silaznoj putanji ( to i za Cilica vazi al se on jos drzi ) i drga grupa smrti 3 igraca koja su na poslednja 4 turnira uzimala pehare RG - Kanada - Cincinati a tu su i odlican Berdih , Gaske , Anderson...sve igraci u top formi...mislim da bi ATP prilikom zreba morao da ima u vidu i zdravstveno stanje igraca i trenutna forma.

objektivni ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Čitajući komentare većine Novakovih navijača,nije teško zaključiti da takvih kao što su oni teško naći- otvoreno žale što se njihov ljubimac nema sreće da se sastaje sa Nadalom, koji prolazi kroz izuzetnono težak period svoje karijere,jer bi popravio međusobni skor i "ulio strah u kosti Nadalu" .Šta reći osim "svaka im čast".Nisam navijač Novaka ,ali sam sigurna da on ne bi bio baš nešto srećan kad bi saznao da ima baš takve navijače.Da se razumijemo ,nisam ni Nadalov navijač , jer mi se ne sviđa njegov stil igre ,a još manje njegovi odvratni rituali tokom meča.

I'm your father!

pre 8 godina

Nadal 1986 godiste, broj GS titula 14, Fognini 1987 godiste, brojs GS titula 0
(Dejan, 5. septembar 2015 15:50)
Volim vas objektivce... onako kako to recimo hrvati znaju svih ovih svojih 20ak tisucljeta postojanja da budu... pa samo iznesete podatke koji vama imponuju, a još ako su bombastični vi se prosto upi*kite od sreće i ponosa kad pošaljete ovakav poruku kroz neki komentar kao što je tvoj.

A, sad bih te pitao, na stranu ta nepobitna činjenica da je Nadal 4 megaparaseka daleko od Fonjinina, no ipak mi reci kakav je odnos u broju dopinga, ko tu vodi, ili ko je više puta opsesivno-kompulsivno počešao guzicu pa nos na terenu ili ko je više flašica sa sokovima i vodom slagao i preslagao cupkajući nogom dok sav miran i staložen radi taj zahtevan čin u tenisu?

Slušaj Luk dečače... ondosno Dejane... ne zaboravi da postoji neretko mračna sila iza nekog uspeha... i da...

anica

pre 8 godina

2013 (10)

US Open (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard)
Roland Garros (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay)
Barcelona (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard)
Acapulco (Outdoor/Clay)
Sao Paulo (Indoor/Clay)

gg

pre 8 godina

Fonjini je pokazao predivnu igru. Tako meni izgleda kao laiku. Bilo bi dobro da se jave i nasi postovani strucnjaci, mislim sem pisca clanka:-), Predo, znanje-imanje i ostali kojih se ne setih u ovom momentu pa da cujemo njihovo misljenje o mecu i igri pobednika:-)

student

pre 8 godina

Гадан ми је Фоњини још од онда кад није изашао пред Ђоковића. Фуј.
А Надала ми је искрено жао. Не знам да ли се допинговао или не, не верујем да ми то можемо да знамо, може бити да га је недостатак физичке вежбе услед операције и повреда ослабио, али ми га је искрено жао. Недостаје тенису и фале они мечеви с Нолетом. Не знам кад сам га задњи пут гледао, свака част Федереру и Марију, али пре бих гледао Рафу и Нолета...

NemanjaVac8

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.
(Ustanem jutros, 5. septembar 2015 13:31)
...
A jesi li se zapitao da slučajno Nadalov način igre nije dozvolio Fonjiniju da se razmaše. Nadal je daleko od onog starog, tačnije ni onaj stari nije spadao u tenisere koji pobeđuju na različite načine. Čovek je fizički pukao u odnosu na vrhunac koji je imao i ovaj stil igre koji forsra, tačnije taktika koju forsira je smešna. Nole Fonjniju ne bi dozvolio pre svega da bude ovako agresivan, jer mnogo više igra mozgom (napada protivnika gde je najtanji + analizira ga u toku meča i prilagođava se) i mnogo raznovrsnije taktike može da sprovede u delo.

Gordan

pre 8 godina

Da je Rafa pun samopouzdanja Fonjini koji mi je stvarno mio teniser, jer volim ljude koju su drugaciji nebi imao sanse...
Rafa stvarno izgleda lose na terenu, zasto!?? Ovo je se ne moze objasniti...

Ivan

pre 8 godina

Fognini je jedan od najvecih seljacina na tour-u... Nadam se da ce se Nadal brzo oporaviti i vratiti na svoj prepoznatljiv nivo da mozemo da uzivamo u vrhunskom tenisu i da ga takvog djokovic pobedjuje.

Vladislav

pre 8 godina

Ja cu da komentarisem kada su poceli a kada zavrsili mec i zreb. Mozemo mi mrzeti Engleze i WB sto u 00h se prekidaju mecevi pa da jw i mec loptica u pitanju , nasta je ovo jutros licilo, mec zavrsen oko 2h posle ponoci , ako znamo da Foninia ceka konferncija za stampu,ledena kupka,masaza...sve u svemu teniseri idu u krevet otprilikie 3 sata posle meca ( toliko traju sve skupa ) sto bi znacilo da je legao oko 5h , nehumano stvarno ,stadion bio pun na pocetku na kraju poluprazan i publika se razisla , i kako Fonini da se odmori ili bilo koji drugi teniser koj bi igrao ovako kasno.Gledao sam mec krivo mi je zbog Rafe ...Sto se zreba tice ATP bi ipak morao da povede racuna i izmeni nesto u zrebu , Noletova grupa - deo zreba je grupa invalida - povredjenjih igraca ( Nisikori,Raonic ,Goflin ,Ferer , Nadal ) svi ispali.Nijedan nema titulu ove god i forma u silaznoj putanji ( to i za Cilica vazi al se on jos drzi ) i drga grupa smrti 3 igraca koja su na poslednja 4 turnira uzimala pehare RG - Kanada - Cincinati a tu su i odlican Berdih , Gaske , Anderson...sve igraci u top formi...mislim da bi ATP prilikom zreba morao da ima u vidu i zdravstveno stanje igraca i trenutna forma.

objektivni ljubitelj tenisa

pre 8 godina

Čitajući komentare većine Novakovih navijača,nije teško zaključiti da takvih kao što su oni teško naći- otvoreno žale što se njihov ljubimac nema sreće da se sastaje sa Nadalom, koji prolazi kroz izuzetnono težak period svoje karijere,jer bi popravio međusobni skor i "ulio strah u kosti Nadalu" .Šta reći osim "svaka im čast".Nisam navijač Novaka ,ali sam sigurna da on ne bi bio baš nešto srećan kad bi saznao da ima baš takve navijače.Da se razumijemo ,nisam ni Nadalov navijač , jer mi se ne sviđa njegov stil igre ,a još manje njegovi odvratni rituali tokom meča.

Vica

pre 8 godina

Jedini razlog zasto Nadal gubi meceve je nedostatak snage, vise se ne dopinguje, gledam 50% poena sto gubi ranije je vracao do iznemoglosti dok protivnik ne pogresi, sad odustaje jer nema snage da stigne tu loptu, nista on losije ne igra samo sto mu fali dop... ovo pricam najozbiljnije, on se nije povukao zbog povrede nego je sklonjen zbog dopinga.

SRB

pre 8 godina

Oduvek mi je bio sumnjiv ovaj mali crvenokozac. Zasto ne kazu da se dopingovao kao sa Radjenom kakve ima veze sto je nadal i sto je iz spanije kako su pronasli Armstrongu u biciklizmu zasto ne bi mogli ovom nekulturnom.. pogledajte kako se pozdravlja kada izgubi na mrezi jedva ruku da a pogledajte novaka ne znate da li vas vise izgrli kada izgubi ili kada vas dobije to je Covek i sampion pravi i u porazu i u pobedi To je Srbin Zivela Srbija

e-one

pre 8 godina

cekao sam samo fonjinija na tiketu,probudim se oko 6,7,ono 5set,upalim strim a fabio...kao u igrici,kakvi riterni,forhendi,bekhendi...strasno,odrao bi i novaka onakvom igrom.Bravo,zabare!!!

simke

pre 8 godina

Juce je bio tuzan dan za tenis...Nazalost,necemo vise gledati starog Nadala...Cak vise ni 2-0 u setovima nije dovoljno za Rafu...Cini mi se da je ovo i definitivno kraj velikih rezultata.

sasa jokic

pre 8 godina

Decko mi nevisjeno ide na zivce, kompleksas vrhunski.
Od kada je odlucio da ne izadje na teren 2011 na Rolan Garosu i sprecio Noleta da postigne rekord, a samim tim mu napravio pritisak protiv Rodzera, ne mogu ocima da ga vidim. Da je izasao na teren, odigrao dva gema, Noletu bi se pisala pobeda, a onda bi protiv Rodzera odigrao opusteno i pobedio.

Dragan

pre 8 godina

Ovako - možda je Fonjini popravio igu psihu, ali sve to ne bi bilo dovoljno da pobedi Nadala iz 2013. i ranije. Ja cenim Nadala jer je jedan od najvećih u istoriji tenisa, to je nesporno. Može neko da mi bude simpatičan ili ne, ali zna se ko su Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Lepu šansu da se tim velikanima pridruži ima i Đokovoić koji je sada neprikosnoven. Oni, koji pišu gluposti i vređaju Federera i Nadala, slikaju sebe i ta slika je mnogo ružna samo što oni to ne shvataju, a insinuacije o dopingu neću ni da komentarišem. Šta je poenta? Mislim da je ovo sumrak jednog velikog šampiona i da bi mu najbolje bilo da ostavi tenis. Malo li je 14 slemova! Mislim, takođe, da je Nadal, kao i Borg, žrtva svog načina igre - on prosto nema više snage, a kasno je za novi početak. Dečko je ušo u tridesetu, zna da igra agresivno , na mreži je odličan, ali za to treba vreme. Dalje, besmislene su priče da je Nadal "provaljen"; deset godina svi znaju kako igra Nadal pa mu ništa nisu mogli. Baš kao što se zna za

Andjela

pre 8 godina

Posle operacije kolena, slepog creva, povrede šake, to više nije "onaj rafa", zašto?
On nikada nije imao jak ubitačni servis, ali je uspevao da bude prvi, kako?
Pa tako što je "jačinu" nadoknadio "super preciznim" servisom.
Od kako se vratio na teren servis mu više nije "precizan", uz velike oscilacije... I to je glavni razlog zašto više ne dolazi do finala raznih turnira, nego gubi od igrača koji nisu iz top 10!

Nebojša

pre 8 godina

Ja sam bezbrižan otišao jutros na spavanje Nadal je dobro igrao imao je 2-0 u setovima ja mislio sve je tu gotovo zamislite iznenađenje kada sam ustao i proverio livescore nisam mogao da verujem baš sam želeo taj duel sa Novakom ali biće još prilika možda na nekim narednim turnirima.

075 Tuzla

pre 8 godina

On se samo česće sastaje sa njim i odmah ispada sledeće kolo ,svi će popraviti skor sa Nadalom ako nastavi uopšte da igra tenis jer on više osnovno u tenisu ne može da obavi a to je SERVIS ,troši 10 sekundi na dodirivanje svega na sebi bolje bi bilo da to vreme troši da jače zamahuje i pogadja

C i n i k

pre 8 godina

Postao sreptomocin za Rafu...ali realno,Rafa nikada vise ne moze da se vrati,povreda je ucinila svoje.On nije ni senka nekadasnjeg Nadala.

trener

pre 8 godina

O tome da li će Rafa biti opet onaj stari, rano je da se prognozira. Pomalo je šteta što Rafa ove godine, u cetvrtfinalima nije naletao (osim na RG) na Noleta. Da Nole popravi odnos u pobedama i utera Rafi strah u kosti za sve buduće mečeve, kada se bude popravio.

anica

pre 8 godina

2013 (10)

US Open (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati (Outdoor/Hard)
ATP World Tour Masters 1000 Canada (Outdoor/Hard)
Roland Garros (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Rome (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Madrid (Outdoor/Clay)
Barcelona (Outdoor/Clay)
ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells (Outdoor/Hard)
Acapulco (Outdoor/Clay)
Sao Paulo (Indoor/Clay)

I'm your father!

pre 8 godina

Nadal 1986 godiste, broj GS titula 14, Fognini 1987 godiste, brojs GS titula 0
(Dejan, 5. septembar 2015 15:50)
Volim vas objektivce... onako kako to recimo hrvati znaju svih ovih svojih 20ak tisucljeta postojanja da budu... pa samo iznesete podatke koji vama imponuju, a još ako su bombastični vi se prosto upi*kite od sreće i ponosa kad pošaljete ovakav poruku kroz neki komentar kao što je tvoj.

A, sad bih te pitao, na stranu ta nepobitna činjenica da je Nadal 4 megaparaseka daleko od Fonjinina, no ipak mi reci kakav je odnos u broju dopinga, ko tu vodi, ili ko je više puta opsesivno-kompulsivno počešao guzicu pa nos na terenu ili ko je više flašica sa sokovima i vodom slagao i preslagao cupkajući nogom dok sav miran i staložen radi taj zahtevan čin u tenisu?

Slušaj Luk dečače... ondosno Dejane... ne zaboravi da postoji neretko mračna sila iza nekog uspeha... i da...

Zivot

pre 8 godina

Nisam Nadalov obozavalac, ali mi je pomalo tuzno, jer je ocigledno da mu velika moc koju je imao u ovom sportu, lagano, sigurno nestaje... Tu povratka vise nema...

Ustanem jutros

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.

Djordje

pre 8 godina

Ja sam se probudio polovinom trećeg seta kako je Fabio lupao loptu to je neverovatno, strašan meč, mada mislim da se ovde potrošio mnogo, dobiće ga Feliciano siguran sam, jer je i on u dobroj formi

dundjer

pre 8 godina

strasan mec je bio ! gledam i ne verujem . ne znam da li je ubrzano ili stvarno stizu sve i udaraju kao ludaci , pogotovo Fonjini , koji je odigrao mec karijere . bilo ko , juce da je igrao protiv Fonjinija , mislim da bi izgubio . odlican mec , pravi tenis !

Djole

pre 8 godina

Ali statistika njegova je nevjetovatna 73 vinera i oko 60 gresaka. Nadal samo 33 vinera i 21 greska. Ultra-agresivan tenis. Sad Lopes-Fonjini. Bice super mec!

anica

pre 8 godina

Andjela, tacno je sve to, ali bez obzira na sve, koliko je sansi i u ovom mecu imao i nije iskoristio, dozvolio da izgubi 3:2...samopouzdanje...sta je razlog takvom stavu, samo Nadal zna...krivo mi:(

NemanjaVac8

pre 8 godina

I odmah repriza na eurosport, kakav mec, neverovatno. Nadal je igrao odlicno cak i u petom setu, defanziva top, ofanziva malo slabija ali ne strasno. Ali sta je radio fonjini, pa to je chudo. Onakve vinere nole nije pljustao ni kada je 2011 razarao, stvarno nesto nestvarno. Iz kakvih pozicija, brzopotezno, fh kratka dijagonala koju nadal nije moga da stigne ni pogledom, a fh paralela iz kornera tek koliko je bilo, bh standardno vrhunski ali najvece iznenadjenje kod fonja je kako je igrao na mrezi. Sjajni voleji u petom setu sigurno na nivou najboljih u igri. Imam 4 banke, tenis gledam 20ak, i ovo sto sam video u petom setu od fonjinija je najludji tenis ikada.
(Ustanem jutros, 5. septembar 2015 13:31)
...
A jesi li se zapitao da slučajno Nadalov način igre nije dozvolio Fonjiniju da se razmaše. Nadal je daleko od onog starog, tačnije ni onaj stari nije spadao u tenisere koji pobeđuju na različite načine. Čovek je fizički pukao u odnosu na vrhunac koji je imao i ovaj stil igre koji forsra, tačnije taktika koju forsira je smešna. Nole Fonjniju ne bi dozvolio pre svega da bude ovako agresivan, jer mnogo više igra mozgom (napada protivnika gde je najtanji + analizira ga u toku meča i prilagođava se) i mnogo raznovrsnije taktike može da sprovede u delo.

milan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D

Rade

pre 8 godina

Ne mogu da verujem!! Sinoc sa pratio mec do treceg seta kad je nadal napravio brejk i mislio sve je gotovo idem da spavam... Cudesna igra taj tenis, neverovatno !

Scholes

pre 8 godina

Gledao sam mec i Nadal je izgubio dobijeno, a kako, samo on zna.. 2-0, brejk prednosti u trecem, samo da se odradi posao i covek samo staje, kao da je usao 600. igrac umesto njega.. Katastrofa kako je psihicki nestabilan. Fizicka spremnost mu je odlicna, ovo je sve stvar glave.. Fonjini je odigrao kako zna, nista bolje nego obicno.. Ko zna.. Ali ukoliko sredi stvari vezane za samopouzdanje, naredna sezona mu je skroz otvorena, moze samo da osvaja poene, nema sta da izgubi.

sm

pre 8 godina

igrao ja Italjian stvarno dobro ali pobeda je be dosla ne zato sto je on igrao vanzemaljski vec zato sto se vidi da Rafi nedostaje energije i snage u udarcima.

gg

pre 8 godina

Fonjini je pokazao predivnu igru. Tako meni izgleda kao laiku. Bilo bi dobro da se jave i nasi postovani strucnjaci, mislim sem pisca clanka:-), Predo, znanje-imanje i ostali kojih se ne setih u ovom momentu pa da cujemo njihovo misljenje o mecu i igri pobednika:-)

Dusan

pre 8 godina

Jel ono Fonjini izgubio gem a da njegov protivnik nije dodirnuo lopticu nijednom, kada je napravio cetiri duple servis greske? Ili je to bio neko drugi? :D
(milan, 5. septembar 2015 12:41

Jeste Fonja ludak je to bio :D protiv Stepaneka čini mi se :D

student

pre 8 godina

Гадан ми је Фоњини још од онда кад није изашао пред Ђоковића. Фуј.
А Надала ми је искрено жао. Не знам да ли се допинговао или не, не верујем да ми то можемо да знамо, може бити да га је недостатак физичке вежбе услед операције и повреда ослабио, али ми га је искрено жао. Недостаје тенису и фале они мечеви с Нолетом. Не знам кад сам га задњи пут гледао, свака част Федереру и Марију, али пре бих гледао Рафу и Нолета...

ccc?

pre 8 godina

Gde stoje igraci, Fonjini na osnovnoj liniji, Rafa 1,5- 2m. iza osnovne linije?? Sve je jasno. Takva Rafina igra vise ne pije vodu. Kroz celu svoju karijeru se trosio takvim stilom igre. Pa amateru je jasno kada si toliko udaljen od osnovne linije koliko jako moras da udaras loptu i da ta lopta mora duzi put da predje da bi napala protivnika blizu njegove osnovne linije? Italijan ga je unistavao FH udarcima i to su bili jaki udarci plus neke paralele koje Rafa nije ni pogledom mogao da prati. Mentalni pad Rafe se vidi kada je drugi servis u pitanju. Te lopte su bile plitke i Italijan je to kaznjavao. Normalno kada svojom igrom ne mozes nista, vodis u setovima i onda gubis 3 u nizu? Nekada se to Rafi ne bi desilo nikada. Rafa ne treba da trazi svoju formu vec da nesto menja u igri kao Rodzer. Pogledajte kako sada igra Rodzer koji je 5 god. stariji? Da li ce promeniti stil igre?? Nema sanse, to i on sam kaze. Za igru sa osnovne linije je potrebna drugacija tehnika koju Rafa NEMA. Sa osnovne nece moci da salje svoje visoke spinovane lopte koje visoko otskacu, koji su i pri ovakvoj njegovoj igri nedovoljno snazni. Sve u svemu, nesto mora da menja a to ce biti tesko. Ne mozes da menjas nacin igre ako se u toj igri ne osecas dobro. Plus mentalni problemi koji su normalni jer stalno gubis. Rafa je u velikim problemima. Sledeca sezona je laksa za njega jer moze da ostvari vise bodova nego ove. Pad na ATP je isto problem pri zrebu. Imace teze protivnike u ranoj fazi turnira.

Gordan

pre 8 godina

Da je Rafa pun samopouzdanja Fonjini koji mi je stvarno mio teniser, jer volim ljude koju su drugaciji nebi imao sanse...
Rafa stvarno izgleda lose na terenu, zasto!?? Ovo je se ne moze objasniti...