Sreda, 02.09.2015.

09:13

Poslednji ples velikog Pita Samprasa

To je bilo poslednje sveameričko Gren slem finale i poslednja stranica jednog od najvećih rivalstava u istoriji tenisa.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Poslednji ples velikog Pita Samprasa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

LJUBIŠA

pre 8 godina

Sećam se "Pistol Pit", prvi koji je je uveo AGRESIVNI tenis u toj eri!
Ali ,ako ga poredimo sa Agasijem, halo, taj je doktor za tenis. Agasi je igrao TENIS..... Tako ja mislim!

Teodosije

pre 8 godina

"Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?
(Zigzag, 2. septembar 2015 13:42)"
NE. Imas li jos pitanja?

Zoran

pre 8 godina

Gledam ovaj video, podsećam se kako je to bilo, pa poredim sa današnjim tenisom: današnji Top 5 igrači su kompletniji (imaju manje očiglednih mana) i ubedljivo bolje trče (stižu mnogo više). Ostali elementi su otprilike isti (npr majstorstvo).

Negativni

pre 8 godina

Ljudi koji su za Samprasa čuli tek kada je Djoković došao u prvih deset, sada pričaju o njegovom "dosadnom" tenisu? Strašno, ogromno neznanje i malogradjansko merenje svega prema sebi kao i totalna destruktivna tupoglavost - osobine zbog kojih je Srbija na samoj ivici smislenog života. Pročitajte, pametnjakovići, šta je Novak pričao o Samprasu i njegovoj veličini. Ako uopšte umete da čitate. Ali, naravno, vi bolje znate sve od Djokovića...znate bolje i kad treba da odigra koji udarac i zbog čega je izgubio ili pobedio ili zbog čega je promenio trenera, reket, pidžamu...sve znate a pojma ni o čemu nemate. Do pre sedam godina, niste znali ni na kojim podlogama se tenis igra a kamoli ko je Sampras. Čovek je bio najveći u eri najveće konkurencije u istoriji sporta. U prvih trideset bilo je skoro dvadeset osvajača GS-a. Na travi Beker, Edberg, Štih...na ostalim podlogama Kuerten, Agasi, Kurijer...samo sam pomenuo deo ekipe. Kada Djoković prestane da igra i vi ćete se okrenuti nekom drugom sportu gde neki Srbin bude uspešan. Bićete eksperti i za hokej na travi i za karling i za gadjanje vrabaca po golf terenu. A, u stvari, pojma nemate ni o čemu.

minus fan

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis sve bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...

U pravu ste 100%, treba zabraniti servis preko 120 km i da se servira
samo po sredini terena, aut prilikom servisa ukinuti. Taj brejk ukinuti
a pobjednik je onaj ko je tokom seta imao vise drop sot, volej, lob
udaraca. Onda bi oni nizi rastom isplivali u prvi plan ali zato treba
zabraniti da igraju oni koji brzo trce.

Svete

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...Cini mi se da u finalu Wimbledona 1998 izmedju Ivanisevica i Samprasa prosecna duzina poena je bila 1,8 udarca, mozes da zamislis koliko je to bilo atraktivno za gledanje, zbog toga su i usporene sve podloge !!
Jos jedan razlog zbog koga je Sampras bio toliko dominantan na Wimbledonu, on je prespavljivao celu sezonu sljake nekih 2 i po do 3 meseca Samprasa nema nigde i onda dodje svez i oran na travu i kasnije US open seriju da se takmici, doduse tada je bilo gomila kampanjaca koji su bili fokusirani iskljucivo na odredjeni deo sezone, pa recimo imamo situaciju da je nekada Muster bio prvi igrac sveta a covek ima 0 pobeda na Wimbledonu i na prste jedne ruke mozes izbrojati ukupno njegove pobede na travi u celoj karijeri.......

pričate gluposti!!!!

pre 8 godina

Evo ti najaca Era u tenisu 1.R.F 17 G.S, ...2 .R.N 15 G.S , 3.Novak Djokovic 9 GS...Mary 2 ...da ne govorimo o Atp 1000 koliko je 4 osvojila! !! ok bio je dobar igrač ali tenis napreduje i evoluira i vizicki je mnogo jači ,6 sata igrati
allo...njega bi Mary ladno sredio...toliko

abv

pre 8 godina

Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......
(Teniser, 02. septembar 2015 11:40)

Ajd Srbe i razumem, ali što Hrvati ovde o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu....
Ali šta ćeš, kompleksi.

Priznaj, bice ti lakse

pre 8 godina

@ "Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута."
(Ђорђе, 2. septembar 2015 12:03)

Da si rekao: "...koji su USO osvojili makar 3 puta", rekao bih da ti je komentar iskren. Ovako, zbog ljubomore, omalovazavas onoga koji ispisuje (sa ostalima) istoriju DANASNJEG tenisa - hteo ti to ili ne da priznas - Novaka Djokovica. Da, bas njega, jer on nije (za sada) osvojio USO "bar dva puta".

Nek ti je prosta neiskrenost i laz.

PS Pistol Pita bas nisam mnogo voleo. Delovao mi je kao masina. Agasi i Edberg, npr. igrali su tenis koji je "imao dusu": bio je leprsav i elegantan. Mislim da su elegantnije igrali nego danas RF. Kada ga je (Samprasa) u finalu USO dobio Safin, sahvatio sam da je i on ranjiv i da je (teniski) od krvi i mesa. Poceo sam da ga simpatisem. Zbog toga mi je bas bilo zao kada je osvojio svoj 14. GS. Znalo se da odlazi u istoriju i legendu, iako je to objavio tek godinu dana kasnije.

a vaš čilić šta ima

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija
(Sale Popović, 02. septembar 2015 12:47)

Ma nema ni to, opušteno reci, nema ništa ahaaaahaaa!!

insajder

pre 8 godina

Ipak sam ja čovek od reči (a i nekog znanja):

Veeeeliki minus za novinare B92: Znam da ovakve komentare ni čitaoci ne vole, a posebno ne novinari i moderatori, ali pokušaću još jednom (i još 100 puta, dok ne uvidite grešku), mada teško da ćete to objaviti.

Elem, nije GREN nego GREND SLEM! Nije to zbog toga što se meni tako više sviđa, već što tako treba. Pogledajte Pravopis srpskog jezika, ili recimo vrlo korisnu knjižicu Rečnik jezičkih nedoumica, uvaženog lingviste Ivana Klajna. Osim ako ne mislite da ste iznad SANU!!

Strellson

pre 8 godina

Odlican tekst,ali ste propustili da napisete najbitniju stvar...Sampras je imao talasemiju to je genetski poremecaj kod kojeg broj i izgled crvenih krvnih zrnaca nije normalne vrednosti.U prevodu imao je konstantnu anemiju,sad zamislite vrhunskog sportistu kroz kakve fizicke napore prolazi a jos je i anemican!E zato je Sampras poseban...

Zigzag

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.
(rasta, 02. septembar 2015 10:01)
Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?

pribil

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...

oO

pre 8 godina

Moj ti bajo, kakav je to majtor bio, kazem ti ja.

Marko, 1996.godiste.

Nije se rodio kad je ovaj dominirao, ili je bio u vrtiću.
Isto kao i za MJ-a.

Milos komicar sa zvevdare

pre 8 godina

Jel znate kada je prestao Bred Pit?
kada je poceo Pit Sampras :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MIlos Zvezdara, 2. septembar 2015 11:14)

Matori, al si odusevljen fazonom, priznaj!

lektor

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čovke Legenda Neroja, 2. septembar 2015 11:32)

Sto ne gledas, popodne vezbas gramatiku?

Nebojša

pre 8 godina

Gledao sam nekoliko njegovih mečeva na youtube stvarno vrhunski igrač igrao je servis volej za kojim pate mnogi danas ali baš taj stil ga je sputao da na šljaci uradi nešto više jer to tamo ne prolazi.

Ђорђе

pre 8 godina

Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута.

pomorac

pre 8 godina

Ne treba porediti stare i nove generacije sportista..ali treba pricati o vremenu u kome su igrali,i pre svega o konkurenciji.U samprasovo vreme, od pocetka njegove karijere pa do kraja protutnjali su takvi asovi kao: agasi, edberg, stih, beker, ivanisevic, cheng, kurijer, rafter, kuerten, muster,jevgenij kafeljnikov, serhi brugera, richard krajcek, mark filipusis, tomas enkvist, vejn fereira, jonas bjorkman, tod martin, karlos moja, greg rusedski, marselo rios, peter korda,marat safin pa cak je i matsa vilandera i velikog ivana lendla zakacio za pocetku karijere. Pogledajte skorove samprasa sa tim ljudima, ili njihove meceve.sve je to uvek bilo gusto, jedva su se dobijali mecevi,cesto je i gubio. Magnus Larson je npr. cesto dobijao Samprasa, i to u kljucnim mecevima, cini mi se jednom cak i u finalu Mastersa Kupa na kraju sezone..Ali nije Sapmras gubio cesto zato sto je bio los, nego zato sto su mu protivnici bili jako dobri...U sadasnjoj eri, do skora ste uvek mogli da ocekujete Nadala, Federera, Djokovica, da se bukvalno prosetaju do finala, jer nikakvog otpora sa druge strane mreze nemaju. u tome je razlika,u lepoti i neizvesnosti tenisa nekad i sad. nazalost, mladji gledaoci nisu imali prilike da gledaju te meceve iz 90-tih,ali imaju youtube.gledajte npr.polufinale 94,australian open, sampras-agasi,ili sampras- edberg Masters Kup 94.videcete nista sporiji tenis, ali mnogo zanimljiviji i raznovrsniji, sa mnooogo vise psiholoske drame

XXX-f1

pre 8 godina

Sve je lepo.I GS i Mastersi.Ali ja nisam pristalica sevis-volej igre.Dosadno i predvidljivo..... To danas igra I.Karlovic i to je ubijanje tenisa.Ali on i ne moze drugacije.Samo ispratite na ovom snimku Pit igra tu igru u 95% poena.To sad radi i Rodzer,i moguce je da je to igra pred penziju.Serviraj i bezi na mrezu da skratis poen.

Roberto

pre 8 godina

Ovo je strašno kakve komentare ostavljate,svaki od ovih igrača u svoje vrijeme bio je prvak i u tom trenutku najbolji, uspoređivanje sa Novakom stvarno je pretjerano, a između ostaloga da oboje su amerikanci a ne grk i jermen kako neki naglašavaju, to je kao da za Novaka netko napiše iz kojeg razloga se izjašnjava kao srbin a porijeklom je.... puni ste cinizma i ruganja kao da tenis prije Novaka nije ni postojao

Sale Popović

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija

dacinmuz

pre 8 godina

Pit Grk, a Andre Jermen... sveamerichko finale...
(amos, 02. septembar 2015 09:51)


Zbog toga i jeste Amerika moćna - u nju već vekovima stižu oni koji imaju hrabrosti da odu u novo i nepoznato. A ti moj Amos puvaj doma!

Teniser

pre 8 godina

Cemu isticati da je Sampras pravoslavac grckog porekla. To moze samo Balkanac da napise. U Americi je to potpuno nebitno, jer svi imaju poreklo iz neke druge zemlje i razlicitih su vera. Ovo je clanak o Samprasu, ne o Djokovicu. Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......

NistaSpecijalno

pre 8 godina

Evo odgledao sam detaljno ovaj snimak a posle me to navelo da pogledam jos meceva Samprasa i Agasija. E sad ne znam jesam li ja lud, ali ovo ne izgleda nistsa specijalno da budem iskren.. Novak, Federer, Rafa i Endi bi ovo resili sigurno bez problema, izgubili bi maksimalno 1 set.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.

ivan

pre 8 godina

Ne bio, nego je i ostao najbolji... od ovih danasnjih samo Federer moze sa se poredi sa Pitom. Nisu u pitanju trofeji vec stil, sarm, harizma, nastup...

1738

pre 8 godina

"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.

Karel Poborsky

pre 8 godina

Tenis koji je Sampras igrao je bio poezija u pokretu.Prilazni volej,forhend paralela iz trka,drugi servis,mentalna snaga,mirnoca,igra bez ikakvih nepotrebnih gestikulacija ili omalozavanja protivnika,ali i neverovatna fizicka snaga koja je pored svih ovih elemenata nekako uvek bila u drugom planu.Covek je jednostavno radio svoj posao i radio ga je vrhunski.Cak i sa tim njegovim jednorucnim bekendom koji mu je bio najslabija tacka je bio nekako drugaciji od svih.Danas svi(osim Rodzera)igraju isti tenis,udri sa osnovne linije pa ko duze izdrzi.Pistol Pit je za mene bio i ostao najveci.

rasta

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)

Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.

Mura

pre 8 godina

Najbolji teniser svih vremena , oduvao bi ove današnje samo tako....kakav Federer , kakav Nadal ......Novak tek treba da uđe u taj krug besmrtnika sa 10+ GS titula.....

hawkeye

pre 8 godina

Štih,Muster,Brugera,Kuerten....sve osvajači GSa i kraljevi šljake,pa jel vi vidite u koje je vreme igrao Sampras i koja je to konkurencija bila spram danas,zato i jeste za mene lično najveći u istoriji !

tako ce da pise za 10 godina

pre 8 godina

@"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.
(1738, 2. septembar 2015 10:20)

Isto kao i sada.... Ivanisevic npr ima jedan Slem....Evo pogledaj.... samo zameni imena...sve isto:
"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Federer, Nadal, Marej, Vavrinka, DelPotro, Cilic,... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

mikkan

pre 8 godina

Mogu samo da zamislim šta bi ova dvojica radili današnjoj "najjačoj konkurenciji ikada"...jaooo!!!
(monden, 2. septembar 2015 09:38)
Uzimali bi maksimum 3 gema po setu Novaku, Federeru i zdravom Nadalu, 4 gema Mareju, a igrali bi potpuno neizvesne meceve protiv Vavrinke, Berdiha i ostalih...

poznavalac

pre 8 godina

Nije do pojave Federera Nadala i Djokovica nego samo Federera i Nadala. Ne mesajte babe i zabe, to sto sada Federer ima 300 godina a Nadal 300 povreda pa je Novak prvi ne znaci da je rame uz rame sa njima. Nije niti ce ikad biti.

mikkan

pre 8 godina

Mogu samo da zamislim šta bi ova dvojica radili današnjoj "najjačoj konkurenciji ikada"...jaooo!!!
(monden, 2. septembar 2015 09:38)
Uzimali bi maksimum 3 gema po setu Novaku, Federeru i zdravom Nadalu, 4 gema Mareju, a igrali bi potpuno neizvesne meceve protiv Vavrinke, Berdiha i ostalih...

rasta

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)

Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.

Karel Poborsky

pre 8 godina

Tenis koji je Sampras igrao je bio poezija u pokretu.Prilazni volej,forhend paralela iz trka,drugi servis,mentalna snaga,mirnoca,igra bez ikakvih nepotrebnih gestikulacija ili omalozavanja protivnika,ali i neverovatna fizicka snaga koja je pored svih ovih elemenata nekako uvek bila u drugom planu.Covek je jednostavno radio svoj posao i radio ga je vrhunski.Cak i sa tim njegovim jednorucnim bekendom koji mu je bio najslabija tacka je bio nekako drugaciji od svih.Danas svi(osim Rodzera)igraju isti tenis,udri sa osnovne linije pa ko duze izdrzi.Pistol Pit je za mene bio i ostao najveci.

tako ce da pise za 10 godina

pre 8 godina

@"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.
(1738, 2. septembar 2015 10:20)

Isto kao i sada.... Ivanisevic npr ima jedan Slem....Evo pogledaj.... samo zameni imena...sve isto:
"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Federer, Nadal, Marej, Vavrinka, DelPotro, Cilic,... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Teniser

pre 8 godina

Cemu isticati da je Sampras pravoslavac grckog porekla. To moze samo Balkanac da napise. U Americi je to potpuno nebitno, jer svi imaju poreklo iz neke druge zemlje i razlicitih su vera. Ovo je clanak o Samprasu, ne o Djokovicu. Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......

Strellson

pre 8 godina

Odlican tekst,ali ste propustili da napisete najbitniju stvar...Sampras je imao talasemiju to je genetski poremecaj kod kojeg broj i izgled crvenih krvnih zrnaca nije normalne vrednosti.U prevodu imao je konstantnu anemiju,sad zamislite vrhunskog sportistu kroz kakve fizicke napore prolazi a jos je i anemican!E zato je Sampras poseban...

lektor

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čovke Legenda Neroja, 2. septembar 2015 11:32)

Sto ne gledas, popodne vezbas gramatiku?

ivan

pre 8 godina

Ne bio, nego je i ostao najbolji... od ovih danasnjih samo Federer moze sa se poredi sa Pitom. Nisu u pitanju trofeji vec stil, sarm, harizma, nastup...

abv

pre 8 godina

Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......
(Teniser, 02. septembar 2015 11:40)

Ajd Srbe i razumem, ali što Hrvati ovde o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu....
Ali šta ćeš, kompleksi.

poznavalac

pre 8 godina

Nije do pojave Federera Nadala i Djokovica nego samo Federera i Nadala. Ne mesajte babe i zabe, to sto sada Federer ima 300 godina a Nadal 300 povreda pa je Novak prvi ne znaci da je rame uz rame sa njima. Nije niti ce ikad biti.

Negativni

pre 8 godina

Ljudi koji su za Samprasa čuli tek kada je Djoković došao u prvih deset, sada pričaju o njegovom "dosadnom" tenisu? Strašno, ogromno neznanje i malogradjansko merenje svega prema sebi kao i totalna destruktivna tupoglavost - osobine zbog kojih je Srbija na samoj ivici smislenog života. Pročitajte, pametnjakovići, šta je Novak pričao o Samprasu i njegovoj veličini. Ako uopšte umete da čitate. Ali, naravno, vi bolje znate sve od Djokovića...znate bolje i kad treba da odigra koji udarac i zbog čega je izgubio ili pobedio ili zbog čega je promenio trenera, reket, pidžamu...sve znate a pojma ni o čemu nemate. Do pre sedam godina, niste znali ni na kojim podlogama se tenis igra a kamoli ko je Sampras. Čovek je bio najveći u eri najveće konkurencije u istoriji sporta. U prvih trideset bilo je skoro dvadeset osvajača GS-a. Na travi Beker, Edberg, Štih...na ostalim podlogama Kuerten, Agasi, Kurijer...samo sam pomenuo deo ekipe. Kada Djoković prestane da igra i vi ćete se okrenuti nekom drugom sportu gde neki Srbin bude uspešan. Bićete eksperti i za hokej na travi i za karling i za gadjanje vrabaca po golf terenu. A, u stvari, pojma nemate ni o čemu.

a vaš čilić šta ima

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija
(Sale Popović, 02. septembar 2015 12:47)

Ma nema ni to, opušteno reci, nema ništa ahaaaahaaa!!

hawkeye

pre 8 godina

Štih,Muster,Brugera,Kuerten....sve osvajači GSa i kraljevi šljake,pa jel vi vidite u koje je vreme igrao Sampras i koja je to konkurencija bila spram danas,zato i jeste za mene lično najveći u istoriji !

dacinmuz

pre 8 godina

Pit Grk, a Andre Jermen... sveamerichko finale...
(amos, 02. septembar 2015 09:51)


Zbog toga i jeste Amerika moćna - u nju već vekovima stižu oni koji imaju hrabrosti da odu u novo i nepoznato. A ti moj Amos puvaj doma!

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.

insajder

pre 8 godina

Ipak sam ja čovek od reči (a i nekog znanja):

Veeeeliki minus za novinare B92: Znam da ovakve komentare ni čitaoci ne vole, a posebno ne novinari i moderatori, ali pokušaću još jednom (i još 100 puta, dok ne uvidite grešku), mada teško da ćete to objaviti.

Elem, nije GREN nego GREND SLEM! Nije to zbog toga što se meni tako više sviđa, već što tako treba. Pogledajte Pravopis srpskog jezika, ili recimo vrlo korisnu knjižicu Rečnik jezičkih nedoumica, uvaženog lingviste Ivana Klajna. Osim ako ne mislite da ste iznad SANU!!

Nebojša

pre 8 godina

Gledao sam nekoliko njegovih mečeva na youtube stvarno vrhunski igrač igrao je servis volej za kojim pate mnogi danas ali baš taj stil ga je sputao da na šljaci uradi nešto više jer to tamo ne prolazi.

Roberto

pre 8 godina

Ovo je strašno kakve komentare ostavljate,svaki od ovih igrača u svoje vrijeme bio je prvak i u tom trenutku najbolji, uspoređivanje sa Novakom stvarno je pretjerano, a između ostaloga da oboje su amerikanci a ne grk i jermen kako neki naglašavaju, to je kao da za Novaka netko napiše iz kojeg razloga se izjašnjava kao srbin a porijeklom je.... puni ste cinizma i ruganja kao da tenis prije Novaka nije ni postojao

NistaSpecijalno

pre 8 godina

Evo odgledao sam detaljno ovaj snimak a posle me to navelo da pogledam jos meceva Samprasa i Agasija. E sad ne znam jesam li ja lud, ali ovo ne izgleda nistsa specijalno da budem iskren.. Novak, Federer, Rafa i Endi bi ovo resili sigurno bez problema, izgubili bi maksimalno 1 set.

Mura

pre 8 godina

Najbolji teniser svih vremena , oduvao bi ove današnje samo tako....kakav Federer , kakav Nadal ......Novak tek treba da uđe u taj krug besmrtnika sa 10+ GS titula.....

Milos komicar sa zvevdare

pre 8 godina

Jel znate kada je prestao Bred Pit?
kada je poceo Pit Sampras :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MIlos Zvezdara, 2. septembar 2015 11:14)

Matori, al si odusevljen fazonom, priznaj!

pomorac

pre 8 godina

Ne treba porediti stare i nove generacije sportista..ali treba pricati o vremenu u kome su igrali,i pre svega o konkurenciji.U samprasovo vreme, od pocetka njegove karijere pa do kraja protutnjali su takvi asovi kao: agasi, edberg, stih, beker, ivanisevic, cheng, kurijer, rafter, kuerten, muster,jevgenij kafeljnikov, serhi brugera, richard krajcek, mark filipusis, tomas enkvist, vejn fereira, jonas bjorkman, tod martin, karlos moja, greg rusedski, marselo rios, peter korda,marat safin pa cak je i matsa vilandera i velikog ivana lendla zakacio za pocetku karijere. Pogledajte skorove samprasa sa tim ljudima, ili njihove meceve.sve je to uvek bilo gusto, jedva su se dobijali mecevi,cesto je i gubio. Magnus Larson je npr. cesto dobijao Samprasa, i to u kljucnim mecevima, cini mi se jednom cak i u finalu Mastersa Kupa na kraju sezone..Ali nije Sapmras gubio cesto zato sto je bio los, nego zato sto su mu protivnici bili jako dobri...U sadasnjoj eri, do skora ste uvek mogli da ocekujete Nadala, Federera, Djokovica, da se bukvalno prosetaju do finala, jer nikakvog otpora sa druge strane mreze nemaju. u tome je razlika,u lepoti i neizvesnosti tenisa nekad i sad. nazalost, mladji gledaoci nisu imali prilike da gledaju te meceve iz 90-tih,ali imaju youtube.gledajte npr.polufinale 94,australian open, sampras-agasi,ili sampras- edberg Masters Kup 94.videcete nista sporiji tenis, ali mnogo zanimljiviji i raznovrsniji, sa mnooogo vise psiholoske drame

Priznaj, bice ti lakse

pre 8 godina

@ "Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута."
(Ђорђе, 2. septembar 2015 12:03)

Da si rekao: "...koji su USO osvojili makar 3 puta", rekao bih da ti je komentar iskren. Ovako, zbog ljubomore, omalovazavas onoga koji ispisuje (sa ostalima) istoriju DANASNJEG tenisa - hteo ti to ili ne da priznas - Novaka Djokovica. Da, bas njega, jer on nije (za sada) osvojio USO "bar dva puta".

Nek ti je prosta neiskrenost i laz.

PS Pistol Pita bas nisam mnogo voleo. Delovao mi je kao masina. Agasi i Edberg, npr. igrali su tenis koji je "imao dusu": bio je leprsav i elegantan. Mislim da su elegantnije igrali nego danas RF. Kada ga je (Samprasa) u finalu USO dobio Safin, sahvatio sam da je i on ranjiv i da je (teniski) od krvi i mesa. Poceo sam da ga simpatisem. Zbog toga mi je bas bilo zao kada je osvojio svoj 14. GS. Znalo se da odlazi u istoriju i legendu, iako je to objavio tek godinu dana kasnije.

Svete

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...Cini mi se da u finalu Wimbledona 1998 izmedju Ivanisevica i Samprasa prosecna duzina poena je bila 1,8 udarca, mozes da zamislis koliko je to bilo atraktivno za gledanje, zbog toga su i usporene sve podloge !!
Jos jedan razlog zbog koga je Sampras bio toliko dominantan na Wimbledonu, on je prespavljivao celu sezonu sljake nekih 2 i po do 3 meseca Samprasa nema nigde i onda dodje svez i oran na travu i kasnije US open seriju da se takmici, doduse tada je bilo gomila kampanjaca koji su bili fokusirani iskljucivo na odredjeni deo sezone, pa recimo imamo situaciju da je nekada Muster bio prvi igrac sveta a covek ima 0 pobeda na Wimbledonu i na prste jedne ruke mozes izbrojati ukupno njegove pobede na travi u celoj karijeri.......

1738

pre 8 godina

"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.

Zigzag

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.
(rasta, 02. septembar 2015 10:01)
Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?

XXX-f1

pre 8 godina

Sve je lepo.I GS i Mastersi.Ali ja nisam pristalica sevis-volej igre.Dosadno i predvidljivo..... To danas igra I.Karlovic i to je ubijanje tenisa.Ali on i ne moze drugacije.Samo ispratite na ovom snimku Pit igra tu igru u 95% poena.To sad radi i Rodzer,i moguce je da je to igra pred penziju.Serviraj i bezi na mrezu da skratis poen.

Ђорђе

pre 8 godina

Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута.

minus fan

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis sve bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...

U pravu ste 100%, treba zabraniti servis preko 120 km i da se servira
samo po sredini terena, aut prilikom servisa ukinuti. Taj brejk ukinuti
a pobjednik je onaj ko je tokom seta imao vise drop sot, volej, lob
udaraca. Onda bi oni nizi rastom isplivali u prvi plan ali zato treba
zabraniti da igraju oni koji brzo trce.

oO

pre 8 godina

Moj ti bajo, kakav je to majtor bio, kazem ti ja.

Marko, 1996.godiste.

Nije se rodio kad je ovaj dominirao, ili je bio u vrtiću.
Isto kao i za MJ-a.

pribil

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...

pričate gluposti!!!!

pre 8 godina

Evo ti najaca Era u tenisu 1.R.F 17 G.S, ...2 .R.N 15 G.S , 3.Novak Djokovic 9 GS...Mary 2 ...da ne govorimo o Atp 1000 koliko je 4 osvojila! !! ok bio je dobar igrač ali tenis napreduje i evoluira i vizicki je mnogo jači ,6 sata igrati
allo...njega bi Mary ladno sredio...toliko

Sale Popović

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija

Zoran

pre 8 godina

Gledam ovaj video, podsećam se kako je to bilo, pa poredim sa današnjim tenisom: današnji Top 5 igrači su kompletniji (imaju manje očiglednih mana) i ubedljivo bolje trče (stižu mnogo više). Ostali elementi su otprilike isti (npr majstorstvo).

Teodosije

pre 8 godina

"Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?
(Zigzag, 2. septembar 2015 13:42)"
NE. Imas li jos pitanja?

LJUBIŠA

pre 8 godina

Sećam se "Pistol Pit", prvi koji je je uveo AGRESIVNI tenis u toj eri!
Ali ,ako ga poredimo sa Agasijem, halo, taj je doktor za tenis. Agasi je igrao TENIS..... Tako ja mislim!

poznavalac

pre 8 godina

Nije do pojave Federera Nadala i Djokovica nego samo Federera i Nadala. Ne mesajte babe i zabe, to sto sada Federer ima 300 godina a Nadal 300 povreda pa je Novak prvi ne znaci da je rame uz rame sa njima. Nije niti ce ikad biti.

Teniser

pre 8 godina

Cemu isticati da je Sampras pravoslavac grckog porekla. To moze samo Balkanac da napise. U Americi je to potpuno nebitno, jer svi imaju poreklo iz neke druge zemlje i razlicitih su vera. Ovo je clanak o Samprasu, ne o Djokovicu. Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.

mikkan

pre 8 godina

Mogu samo da zamislim šta bi ova dvojica radili današnjoj "najjačoj konkurenciji ikada"...jaooo!!!
(monden, 2. septembar 2015 09:38)
Uzimali bi maksimum 3 gema po setu Novaku, Federeru i zdravom Nadalu, 4 gema Mareju, a igrali bi potpuno neizvesne meceve protiv Vavrinke, Berdiha i ostalih...

Mura

pre 8 godina

Najbolji teniser svih vremena , oduvao bi ove današnje samo tako....kakav Federer , kakav Nadal ......Novak tek treba da uđe u taj krug besmrtnika sa 10+ GS titula.....

1738

pre 8 godina

"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.

ivan

pre 8 godina

Ne bio, nego je i ostao najbolji... od ovih danasnjih samo Federer moze sa se poredi sa Pitom. Nisu u pitanju trofeji vec stil, sarm, harizma, nastup...

hawkeye

pre 8 godina

Štih,Muster,Brugera,Kuerten....sve osvajači GSa i kraljevi šljake,pa jel vi vidite u koje je vreme igrao Sampras i koja je to konkurencija bila spram danas,zato i jeste za mene lično najveći u istoriji !

Sale Popović

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija

rasta

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)

Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.

Karel Poborsky

pre 8 godina

Tenis koji je Sampras igrao je bio poezija u pokretu.Prilazni volej,forhend paralela iz trka,drugi servis,mentalna snaga,mirnoca,igra bez ikakvih nepotrebnih gestikulacija ili omalozavanja protivnika,ali i neverovatna fizicka snaga koja je pored svih ovih elemenata nekako uvek bila u drugom planu.Covek je jednostavno radio svoj posao i radio ga je vrhunski.Cak i sa tim njegovim jednorucnim bekendom koji mu je bio najslabija tacka je bio nekako drugaciji od svih.Danas svi(osim Rodzera)igraju isti tenis,udri sa osnovne linije pa ko duze izdrzi.Pistol Pit je za mene bio i ostao najveci.

pribil

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...

XXX-f1

pre 8 godina

Sve je lepo.I GS i Mastersi.Ali ja nisam pristalica sevis-volej igre.Dosadno i predvidljivo..... To danas igra I.Karlovic i to je ubijanje tenisa.Ali on i ne moze drugacije.Samo ispratite na ovom snimku Pit igra tu igru u 95% poena.To sad radi i Rodzer,i moguce je da je to igra pred penziju.Serviraj i bezi na mrezu da skratis poen.

pričate gluposti!!!!

pre 8 godina

Evo ti najaca Era u tenisu 1.R.F 17 G.S, ...2 .R.N 15 G.S , 3.Novak Djokovic 9 GS...Mary 2 ...da ne govorimo o Atp 1000 koliko je 4 osvojila! !! ok bio je dobar igrač ali tenis napreduje i evoluira i vizicki je mnogo jači ,6 sata igrati
allo...njega bi Mary ladno sredio...toliko

tako ce da pise za 10 godina

pre 8 godina

@"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Agasi, Kurijer, Čeng, Beker, Ivanišević, Rafter... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zar je ta konkurencija kao bila nesto bolje od ove danasnje, sa Fererom,Raonicem,Nisikoriem,Berdihom,koji ni masters ne mogu da uzmu.
(1738, 2. septembar 2015 10:20)

Isto kao i sada.... Ivanisevic npr ima jedan Slem....Evo pogledaj.... samo zameni imena...sve isto:
"A, imao je u tom periodu ozibljnu konkurenciju. Federer, Nadal, Marej, Vavrinka, DelPotro, Cilic,... Svi Gren slem šampioni, svi sjajni igrači....'

Zigzag

pre 8 godina

Ovakav zagrljaj protivnika se vise ne vidi na gs finalima!Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nenad ch, 2. septembar 2015 09:31)Ocigledno nisi gledao Noletova finala, protiv Vavrinke, i finala kada je gubio od Nadala.
(rasta, 02. septembar 2015 10:01)
Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?

NistaSpecijalno

pre 8 godina

Evo odgledao sam detaljno ovaj snimak a posle me to navelo da pogledam jos meceva Samprasa i Agasija. E sad ne znam jesam li ja lud, ali ovo ne izgleda nistsa specijalno da budem iskren.. Novak, Federer, Rafa i Endi bi ovo resili sigurno bez problema, izgubili bi maksimalno 1 set.

abv

pre 8 godina

Ali ne, iskompleksirani Srbi ni o cemu drugom no o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu, ......
(Teniser, 02. septembar 2015 11:40)

Ajd Srbe i razumem, ali što Hrvati ovde o Djokovicu, Djokovicu, Djokovicu....
Ali šta ćeš, kompleksi.

pomorac

pre 8 godina

Ne treba porediti stare i nove generacije sportista..ali treba pricati o vremenu u kome su igrali,i pre svega o konkurenciji.U samprasovo vreme, od pocetka njegove karijere pa do kraja protutnjali su takvi asovi kao: agasi, edberg, stih, beker, ivanisevic, cheng, kurijer, rafter, kuerten, muster,jevgenij kafeljnikov, serhi brugera, richard krajcek, mark filipusis, tomas enkvist, vejn fereira, jonas bjorkman, tod martin, karlos moja, greg rusedski, marselo rios, peter korda,marat safin pa cak je i matsa vilandera i velikog ivana lendla zakacio za pocetku karijere. Pogledajte skorove samprasa sa tim ljudima, ili njihove meceve.sve je to uvek bilo gusto, jedva su se dobijali mecevi,cesto je i gubio. Magnus Larson je npr. cesto dobijao Samprasa, i to u kljucnim mecevima, cini mi se jednom cak i u finalu Mastersa Kupa na kraju sezone..Ali nije Sapmras gubio cesto zato sto je bio los, nego zato sto su mu protivnici bili jako dobri...U sadasnjoj eri, do skora ste uvek mogli da ocekujete Nadala, Federera, Djokovica, da se bukvalno prosetaju do finala, jer nikakvog otpora sa druge strane mreze nemaju. u tome je razlika,u lepoti i neizvesnosti tenisa nekad i sad. nazalost, mladji gledaoci nisu imali prilike da gledaju te meceve iz 90-tih,ali imaju youtube.gledajte npr.polufinale 94,australian open, sampras-agasi,ili sampras- edberg Masters Kup 94.videcete nista sporiji tenis, ali mnogo zanimljiviji i raznovrsniji, sa mnooogo vise psiholoske drame

Ђорђе

pre 8 godina

Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута.

minus fan

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis sve bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...

U pravu ste 100%, treba zabraniti servis preko 120 km i da se servira
samo po sredini terena, aut prilikom servisa ukinuti. Taj brejk ukinuti
a pobjednik je onaj ko je tokom seta imao vise drop sot, volej, lob
udaraca. Onda bi oni nizi rastom isplivali u prvi plan ali zato treba
zabraniti da igraju oni koji brzo trce.

insajder

pre 8 godina

Ipak sam ja čovek od reči (a i nekog znanja):

Veeeeliki minus za novinare B92: Znam da ovakve komentare ni čitaoci ne vole, a posebno ne novinari i moderatori, ali pokušaću još jednom (i još 100 puta, dok ne uvidite grešku), mada teško da ćete to objaviti.

Elem, nije GREN nego GREND SLEM! Nije to zbog toga što se meni tako više sviđa, već što tako treba. Pogledajte Pravopis srpskog jezika, ili recimo vrlo korisnu knjižicu Rečnik jezičkih nedoumica, uvaženog lingviste Ivana Klajna. Osim ako ne mislite da ste iznad SANU!!

a vaš čilić šta ima

pre 8 godina

Savršen teniser briljantan mnogo bolji i kompletniji od Novaka Djokovića ,Novak jedino što ima to je retern i neverovatna opstrukcija
(Sale Popović, 02. septembar 2015 12:47)

Ma nema ni to, opušteno reci, nema ništa ahaaaahaaa!!

Svete

pre 8 godina

Ja sam gledao samprasa. Ubedljivo najdosadniji tenis gde je servis bio sve. Nije bilo razmena. To je po meni najgora teniska era. Pre je bio mekinro, pa edberg i beker, lendl...A ovamo ivanisevic i sampras i rafter, sve je bilo u servisu...
(pribil, 2. septembar 2015 13:51)

90tih je bilo servis, servis, servis, servis, servis i samo servis...Cini mi se da u finalu Wimbledona 1998 izmedju Ivanisevica i Samprasa prosecna duzina poena je bila 1,8 udarca, mozes da zamislis koliko je to bilo atraktivno za gledanje, zbog toga su i usporene sve podloge !!
Jos jedan razlog zbog koga je Sampras bio toliko dominantan na Wimbledonu, on je prespavljivao celu sezonu sljake nekih 2 i po do 3 meseca Samprasa nema nigde i onda dodje svez i oran na travu i kasnije US open seriju da se takmici, doduse tada je bilo gomila kampanjaca koji su bili fokusirani iskljucivo na odredjeni deo sezone, pa recimo imamo situaciju da je nekada Muster bio prvi igrac sveta a covek ima 0 pobeda na Wimbledonu i na prste jedne ruke mozes izbrojati ukupno njegove pobede na travi u celoj karijeri.......

Negativni

pre 8 godina

Ljudi koji su za Samprasa čuli tek kada je Djoković došao u prvih deset, sada pričaju o njegovom "dosadnom" tenisu? Strašno, ogromno neznanje i malogradjansko merenje svega prema sebi kao i totalna destruktivna tupoglavost - osobine zbog kojih je Srbija na samoj ivici smislenog života. Pročitajte, pametnjakovići, šta je Novak pričao o Samprasu i njegovoj veličini. Ako uopšte umete da čitate. Ali, naravno, vi bolje znate sve od Djokovića...znate bolje i kad treba da odigra koji udarac i zbog čega je izgubio ili pobedio ili zbog čega je promenio trenera, reket, pidžamu...sve znate a pojma ni o čemu nemate. Do pre sedam godina, niste znali ni na kojim podlogama se tenis igra a kamoli ko je Sampras. Čovek je bio najveći u eri najveće konkurencije u istoriji sporta. U prvih trideset bilo je skoro dvadeset osvajača GS-a. Na travi Beker, Edberg, Štih...na ostalim podlogama Kuerten, Agasi, Kurijer...samo sam pomenuo deo ekipe. Kada Djoković prestane da igra i vi ćete se okrenuti nekom drugom sportu gde neki Srbin bude uspešan. Bićete eksperti i za hokej na travi i za karling i za gadjanje vrabaca po golf terenu. A, u stvari, pojma nemate ni o čemu.

dacinmuz

pre 8 godina

Pit Grk, a Andre Jermen... sveamerichko finale...
(amos, 02. septembar 2015 09:51)


Zbog toga i jeste Amerika moćna - u nju već vekovima stižu oni koji imaju hrabrosti da odu u novo i nepoznato. A ti moj Amos puvaj doma!

lektor

pre 8 godina

После Сампраса тенис и негледам, евентуално понеки меч фантастичног Федерера.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Čovke Legenda Neroja, 2. septembar 2015 11:32)

Sto ne gledas, popodne vezbas gramatiku?

Priznaj, bice ti lakse

pre 8 godina

@ "Одличан текст о великим легендама. Напокон нешто што нема везе са Аном, Јеленом, Борном, Зверевим, Рубљевом и осталим љевацима који апсолутну не заслужују толику промоцију и хајп. Срећан сам што се појавило нешто свјеже и потпуно ново. Волио бих више да читам и о Лендлу, Меку, Конорсу нашој Моники и свим осталим великанима који су УС Опен освојили бар два пута."
(Ђорђе, 2. septembar 2015 12:03)

Da si rekao: "...koji su USO osvojili makar 3 puta", rekao bih da ti je komentar iskren. Ovako, zbog ljubomore, omalovazavas onoga koji ispisuje (sa ostalima) istoriju DANASNJEG tenisa - hteo ti to ili ne da priznas - Novaka Djokovica. Da, bas njega, jer on nije (za sada) osvojio USO "bar dva puta".

Nek ti je prosta neiskrenost i laz.

PS Pistol Pita bas nisam mnogo voleo. Delovao mi je kao masina. Agasi i Edberg, npr. igrali su tenis koji je "imao dusu": bio je leprsav i elegantan. Mislim da su elegantnije igrali nego danas RF. Kada ga je (Samprasa) u finalu USO dobio Safin, sahvatio sam da je i on ranjiv i da je (teniski) od krvi i mesa. Poceo sam da ga simpatisem. Zbog toga mi je bas bilo zao kada je osvojio svoj 14. GS. Znalo se da odlazi u istoriju i legendu, iako je to objavio tek godinu dana kasnije.

Roberto

pre 8 godina

Ovo je strašno kakve komentare ostavljate,svaki od ovih igrača u svoje vrijeme bio je prvak i u tom trenutku najbolji, uspoređivanje sa Novakom stvarno je pretjerano, a između ostaloga da oboje su amerikanci a ne grk i jermen kako neki naglašavaju, to je kao da za Novaka netko napiše iz kojeg razloga se izjašnjava kao srbin a porijeklom je.... puni ste cinizma i ruganja kao da tenis prije Novaka nije ni postojao

Zoran

pre 8 godina

Gledam ovaj video, podsećam se kako je to bilo, pa poredim sa današnjim tenisom: današnji Top 5 igrači su kompletniji (imaju manje očiglednih mana) i ubedljivo bolje trče (stižu mnogo više). Ostali elementi su otprilike isti (npr majstorstvo).

oO

pre 8 godina

Moj ti bajo, kakav je to majtor bio, kazem ti ja.

Marko, 1996.godiste.

Nije se rodio kad je ovaj dominirao, ili je bio u vrtiću.
Isto kao i za MJ-a.

Strellson

pre 8 godina

Odlican tekst,ali ste propustili da napisete najbitniju stvar...Sampras je imao talasemiju to je genetski poremecaj kod kojeg broj i izgled crvenih krvnih zrnaca nije normalne vrednosti.U prevodu imao je konstantnu anemiju,sad zamislite vrhunskog sportistu kroz kakve fizicke napore prolazi a jos je i anemican!E zato je Sampras poseban...

Teodosije

pre 8 godina

"Mozemo li procitati jednu vijest iz svijeta tenisa ,a da se u komentarima nevezano spominje djokovic?
(Zigzag, 2. septembar 2015 13:42)"
NE. Imas li jos pitanja?

Milos komicar sa zvevdare

pre 8 godina

Jel znate kada je prestao Bred Pit?
kada je poceo Pit Sampras :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MIlos Zvezdara, 2. septembar 2015 11:14)

Matori, al si odusevljen fazonom, priznaj!

Nebojša

pre 8 godina

Gledao sam nekoliko njegovih mečeva na youtube stvarno vrhunski igrač igrao je servis volej za kojim pate mnogi danas ali baš taj stil ga je sputao da na šljaci uradi nešto više jer to tamo ne prolazi.

LJUBIŠA

pre 8 godina

Sećam se "Pistol Pit", prvi koji je je uveo AGRESIVNI tenis u toj eri!
Ali ,ako ga poredimo sa Agasijem, halo, taj je doktor za tenis. Agasi je igrao TENIS..... Tako ja mislim!