Nedelja, 30.08.2015.

09:40

Novak: Rodžer sada najbolji, Rafa može do trofeja

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da veruje da Rodžer Federer igra najbolji tenis u svojoj karijeri, kao i da Rafael Nadal ima šanse na US Openu.

Izvor: JT

Novak: Rodžer sada najbolji, Rafa može do trofeja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Kunter

pre 8 godina

Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica! (Jumko, 30. avgust 2015 13:45)
Dečko jel ti dobro ? Jel provaljuješ koliko si glup i netačan ispao? Ajde da ti pojasnim...Federer je sticajem okolnosti uzeo 17 slemova usled odsustva ikakve ozbiljne konkurencije. Novak je skinuo i njega i Nadala sa trona i do kraja karijere će ih ostaviti u prašini zaborava. Uz to je od tenisa napravio skroz drugi sport što su i Nadal i Federer više puta priznali i isticali.

Dylan Dog

pre 8 godina

Novak zapravo nije imao na umu da kaže da Rodžer sada igra najbolji tenis na turu, što naslov vesti implicira, već da je u ovom trenutku najuspešniji teniser, što je puka trivijalnost. Rafa može do trofeja, ali prvo da vidimo šta može na terenu.

@atp teniser
Bravo za komentar! Teško je TV ljubiteljima tenisa predočiti to što sugerišete, a još teže da oni to isto shvate i prihvate.

@Predo
Tačno je da plivanje i tenis ne idu zajedno. Primera ima kolikog god hoćete. Razlog je u tome što plivanje, tj. boravak u vodi relaksira mišiće, dok je za tenis potrebno da budu u pojačanom tonusu zbog eksplozivnosti koja je za taj sport potrebna. Ako je nema, udovi su tromi, reakcije spore, pa se stalno kasni do lopte i na loptu, a zatim i ispada iz tajminga.
Porazi u finalima nedavna dva mastersa su i pored Novakove loše forme (nismo se baš nadali finalima na oba turnira) mogli da odu i na drugu stranu. Da je Novak iskoristio neku od silinih brejk lopti u 3. setu protiv Škota, kao i da sportska sreća nije grčevito zagrlila Rodžera kada je servirao na 4-5 u prvom setu (2 sajle=dva vinera, umesto 2 sajle + dupla= 3 set lopte za Novaka) - možda bi sada svi pevali drugu pesmu.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće na USO!
Uzdravlje!

sorry sudjedi tako je

pre 8 godina

Novak od kako je dosegao svoj vrh, caruje na prvom mestu. Od tada Federer je večiti treći i tako će ostati do kraja njegove karijere. Dobro, dobaci i do drugog mesta ponekad kada se Nadal malo zamori. Činjenica je da Novakov najbolji tenis je svetlosnim godinama udaljen od Federerovog. Federer mu nije ni blizu.

da da

pre 8 godina

Da li je Federer u svojim "čuvenim" najboljim godinama, ikada vezao na početku sezone Australian open, Indian Vels, Majami, M. Karlo, Rim, fin. R. Garosa, Vimbldon? Samo pitam. Ako nije, a Novak jeste, kako je onda on najbolji u istoriji?

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)
odg:
Saša složio bih se sa Vama ali samo delimično. Vi kažete kako je Novak, da sažmem Vaše reči, pasivan, ali on je upravo dobijao veliki broj mečeva biranjem trenutka kada će da napadne, ako u poenu protivnik ne pogreši pre toga. Jer kada bi Novak češće tražio uglove, i pokušavao da pogodi vinere, to bi povećalo rizik u poenu, i više bi ih gubio. Vi kažete da ako Nole igra svoju igru pobediće, ali on upravo igra svoju igru, samo na nekim podlogama, pogotovo bržim za nju postoji lek. Mislim da kad njih četvorica igraju svoju najbolju igru, tu nema sigurne prognoze, ko može da vrati Federerove servise ako su savršeni, ili voleje, ko može da izdrži razmenu duže od Mareja i stigne one silne lopte, ko je uporniji od Nadala ili ima njegov forhend, ko ima bolji ritern, i bekend paralelu od Novaka.(da nabrojim samo nekoliko elemenata njihove igre) Ko ima tu igračku inteligenciju, pogotovo mislim na Novaka i Rodžera? Kako god bilo Novak je trenutno najbolji igrač na svetu, ako nam to nije dovoljno, i ako on "mora" da osvoji US open da bi to ponovo dokazao, onda sa nama nešto nije u redu. kako god bilo izgubio on prvog dana on će ostati najbolji, ovo jedna on najnapornijih sezona za njega i ne treba mu zamerati na ponekad slabijm rezultatima, treba mu čestitati.

ahahahaahahahahha

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. avgust 2015 15:10) haahahhahahahahahahahahahahahaah

Jovan

pre 8 godina

@nikola
Nauci da citas nikolice, pojma o tenisu nemas, al bi bar mogao da naucis da citas. Sve ti je lepo objasnjeno, samo jos kad bi ti bio u stanju to da shvatis. A vi moderatori, oladite malo sa tom cenzurom, jadan vam je portal na kojem se cenzurise sve sto ne velica vaseg gospodara.

Jumko

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.

sportista

pre 8 godina

(sasa)

Prozivati Novaka da igra kukavički kada je izmoren i van forme može samo neznalica. Kada se nema snage u rukama a naročito u nogama, ne može se igrati agresivno. Može, ali bi to bilo samoubistvo, jer bi sve letelo u aut. Nole je igrao kako je mogao u datim okolnostima. Da li si ti ikada odigrao tenis u životu, potrčao za loptom leti na 35°C? Lako je tebi iz fotelje, klimatizovane sobe da se pitaš "A što ne igra agresivno?" a ne lije ti vruć znoj niz leđa, niti ti srce bije pulsom od 150/s, niti te seče bol u kvadricepsima. Nije Novak budala, on je vladajući no1, i ti si poslednji čovek na planeti od koga on treba savete. Nazivati igru bilo kog tenisera kukavičkom je svemirska glupost, a kamoli kritikovati vladajućeg broja 1 i momka koji cele sezone igra samo finala, što čak ni jednom Federeru sa buranija konkurencijom, nikada nije pošlo za rukom.

2GS 4M1000 10FINALA ZA REDOM

pre 8 godina

“I dalje ga vidim kao jednog od najboljih tenisera na svetu."

Tako se priča Nole! Sa neprikosnovenog svetskog trona, mora se pričati sa visine i sa autoritetom ubedljivo najboljeg na svetu. Nole je shvatiio neke stvari, najzad.

xyz

pre 8 godina

Da da, najbolji je sada, verovatno je i fizicki pripremljeniji,brzi nego ikad. U to mogu samo da poveruju oni koji nisu gledali tenis pre 2011. a takvih je ovde mnogo. A tek sto mnogi bukvalno shvataju i veruju na rec svakoj Novakovoj i Rodzerovoj izjavi su show.

atp teniser

pre 8 godina

Naravno da Rog igra najbolji tenis u karijeri. Promenio je igru, adaptirao se, postao agresivniji, napredovao, usavršio se, pojačao trenažni proces, fitnes, defanzivu, promenio reket. Sigurno ga nije promenio zbog Dimitrova! Federer samo prati napredak tenisa u poslednjih 5, 6 godina koji se drastično profesionalizovao zahvaljujući Nadalu i Novaku, koje on želi da prati. Sve to samo zahvaljujući motivu za napredak i "vatri" koju još poseduje za vrhunski tenis. Ostali u njegovim godinama zbog nestanka tih motiva završavaju karijere, a ne zbog samih godina i nekakvog fizičkog pada. 30+ godine su vrh u drugim sportovima. Ko je gledao treninge tenisera (pa naravno i Federera) pre 10 godina i sada, video je kolika je to razlika. Jedan klinac Borna Ćorić ima sada ozbiljniji trening nego Federer 2006. na primer. Samo teniska neznalica može reći da je Federer iz 2006. bolji igrač od Federera sada. Jedna jedina prednost koju je imao 2006. je samopouzdanje do neba, nabijeno lakim pobedama protiv slabe konkurencije. Sada toga više nema toliko, jer je konkurencija od 2008. 09. postala daleko jača, pa je počeo i na slemovima da gubi.

@&@

pre 8 godina

“Mislim da Rafa može da osvoji US Open ove godine."

Kako me nerviraju ove neiskrene izjave. A posebno kada pocnu da prebacuju pritasak s jednog na drugog.

Branko

pre 8 godina

Jumko, ja znam da sve sto pises je lupetancija sa idejom da provociras. Pokusaj bar to da radis sa zrnom mozga. koliko je Federer osvojio GS kada je igrao u punoj snazi sa 21, 22 godine? Sam Federer kaze da je mozda sporiji nego kada je bio mladji, ali zato za 10 godina pametniji I utreniraniji, pa samim Tim I bolji. Jadni Jumko RF trenutno vodi 22:21. tesko da za tako nesto moze da se kaze "rastura ga".

-_-

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)

KUKAVIČKI je na kvarno izaći 3 m na drugi servis. Traži se sve, bilo šta što bi iznenadilo i zbunilo Novaka jer na bitnim turnirima je bilo previše bolnih poraza. Pribegava Federer i lukavstvima. To je pokazatelj njegove nemoći. Ali malo se preigrao. Jeste uzeo na foru Sinsi, ali Novak sada zna šta ga čeka i biće spreman.

Jumko

pre 8 godina

Hahaha... Pa samo hvali Rodzera po obicaju. Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica!

Petar

pre 8 godina

Rodzer sada jeste najbolji, i sam je rekao, a Rafa može uvek do trofeja.
Nadal može da ima jednu nogu u gipsu, da bude 145 teniser sveta, i opet ga ne treba otpisivati, jer to je možda i najveći borac u tenisu ikada, pored Ferera recimo. Endi i Novak su glavni favoriti jer logično to su žilave mrcine koje imaju uvek snagu i kondiciju za GS.
Mari je igrao i Finale AO, došao bi i do finala na RG da nije bio u Novakovom žrebu. Jak igrač zaista na Slemovima, naravno psihički nije ni blizu Novaku i Federeru, zato i ima samo 2 GS.
Sve u svemu videćemo, ja lično za sad nemam baš osećaj da je Novak toliki favorit kako ga većina vidi, jer nije pokazao mnogo na zadnja 2 turnira, ali još važnije, zadnje 3 godine nije uspeo da osvoji USOpen.
Ali navijamo za našeg lava!

Dobar je memo

pre 8 godina

Tako je sampione, idemo po titulu.
Rodja moze samo onom igrom izlaska na mrezu, da nesto pokusa(pod uslovom da je odmoran), ali posto se igraju 3 dobijena seta, titulu moze samo da sanja. Nece ni doci do Novaka jer ce mu Endi sa kamatom vratiti za Vimbldon.
Predlazem da zbog Rodje uvedu "Pocasno prvo mjesto" i da ga imenuju za prvaka... Posto od 2009 najbolji ikada je na odlicnom 3 mjestu.

Dragan VG

pre 8 godina

Federer igra fantastican tenis, ali vecina zanemaruje cinjenicu da ima 34 godine, i da nije isto igrati na 2 i na 3 dobijena seta...
Upravo je to njegov najveci problem na GS-ovima, igranje u 3 dobijena seta...
Ali bez obzira na sve, jedan od glavnih favorita uz Novaka i Endija...

USOpen2015

pre 8 godina

I naravno, stručnjaci sa daljinskim u ruci, sa tastaturom ispred nosa, bolje znaju o tenisu nego Novak Đoković.
Uostalom ovi B92 tenis komentatori su izmislili tenis za Novaka.
Oni bre gledaju mečeve, prate, posmatraju, a Novak samo priča, taj reket u ruke nije uzeo, šta on zna o tenisu?

sasa.r

pre 8 godina

Ljudi shvatite već jednom da se ovdje radi samo o Novaku i njegovoj igri. Ovdje nije bitan FED, Mari, Rafa jer ako Nole odigra svoju igru-pobjediće. Problem je , i to veliki, što se bojim da Novak i dalje ne prepoznaje svoju grešku u finalu protiv Federera!? Novak već 2 zadnja turnira igra povučeno, pasivno, bez trzaja, bez energije, bez rizika, bez želje da osvoji poen. To je razočaravajuće ali izgleda da to još niko ne shvata. Novak se isključivo oslanja na greške protivnika a ne na svoju dominaciju. Nevjerovatno je da Novak ni čisti zicer ne riješi ravnim udarcem već i tu kalkuliše sigurnijim spin udarcima, tako da mu treba bar još jedan udarac za poen. To nije Novak od prije. Novak, ljudi, nema nikakve šanse za dobar rezultat u USA OPENU ako nastavi da igra KUKAVIČKI.Zašto ne kažemo jasno i glasno ono što svi vidimo pa neće nas Novak istući zbog toga. Tužno je da Nole treba da je pred porazom pa da opusti ruku i počne da udara lopticu...to je veoma tužno.

Gosn covek

pre 8 godina

Daleko od toga da je bolji Feđa sada, nego recimo 2012 godine. Očigledno je sporiji i nije više na vrhuncu fizičke forme. Naravno apsurdno je govoriti i da je bolji nego 2007-2008, za period pre toga ne znam. Federer će uvek zbog zdrave sujete i specifičnog temperamenta reći da je na vrhuncu, ali opet moramo biti objektivni.

zoran

pre 8 godina

(evo vam ga i kompliment)

Zavist je neizlečiva bolest a neoboriv dokaz te konstatacije je da Hrvati NIKAD neće oprostiti nama Srbima što smo kroz istoriju imali kakvu takvu državu i kakvu takvu samostalnost i nezavisnost, a oni nikada. A pokatoličeni Srbi su već sasvim druga priča...

Zoran

pre 8 godina

@Jovan
Kad vec toliko postujes i pratis Federera onda bi trebalo da si procitao njegovu izjavu od pre oko mesec dana u kojoj on sam kaze da je bolji teniser nego pre deset godina. Zasto je onda Novakova izjava licemerna?

nikola

pre 8 godina

Jovan, 30. avgust 2015 11:14)
Smesan si i pojma nemas Jovane.Pa Novak je ponovio ono sto je sam Federer izjavio pre desetak dana.A on je izjavio da danas igra bolji tenis nego kad je bio mladji i dominantan u to vreme,od 2003 do 2007.To je Federer izjavio,prosurfuj malo internetom a ne lupetaj mnogo.

Igor

pre 8 godina

Objavljen je raspored: Ana otvara program na Artur Esu od 11 po lokalnom vremenu, odnosno 17h kod nas. Pripala joj je cast da otvori US open. Novak igra treci mec dana na Artur Esu, posle Aninog meca i meca Venus-Puig. Jelena igra drugi mec dana na terenu 13.

optimus prime

pre 8 godina

@evo_vam_ga _

Ne mora da bude kao Rodžer. Bitno da je Novak već sad među pet najboljih tenisera u istoriji. Uostalom to je Federer izjavio. http://www.b92.net/sport/wimbledon2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=12&nav_id=1014853

BeKo

pre 8 godina

Rafa će do trofeja kad i naša Ana, možda sledeće godine a USO je posle Australije turnir sa najviše iznenađenja po pitanju pobednika.
Dakle očekujte neočekivano, što znači Novak osvaja, jer posle dva čišćenja u finalima, 2/3 Srbije ne očekuje da će Novak pobediti na USO.

Jovan

pre 8 godina

Rodzer je najbolji tenis igrao kada je bio mlad i pun snage. Danas je spor i nema tu izdrzljivost. Tehnika udaraca je tu, mozda su neki udarci sada i bolji, ali sta to vredi kada je telo slabije. I Sampras ima tehnicki kvalitetniji forhend od npr. Berdiha, pa ga ne bi pobedio danas jer je star.
Ova licemerna izjava je jos jedan pokusaj tzv. "najboljeg" da svoju konkurenciju predstavi jacom nego sto jeste.

Nebojša

pre 8 godina

E moj n0le kad je Roger bio najbolji zna se koje je tvoje mesto bilo na ATP listi, 3 pa navise.
(Dr. Roddick, 30. avgust 2015 10:52)

E moj rodicku kada je tvoj pulen veliki Rodick bio prvi gde je bio veliki Federer dali je uopšte bio treći? koja je uopšte poenta gluposti koje lupetaš.

Cecina ćerka

pre 8 godina

Ipak spominje "neke" uslove koji su doveli do toga da pobedi u Sinsinatiju , znači potrefilo se nešto neće se lako priznat poraz ,Roger ima šanse ali ako bude do finala dobijao sve u 3 seta bez dugih mečeva dok Marej isto ima šanse ali ga ne vidim kao pobednika .Nadal će verovatno ispasti odmah od Ćorića u 1 kolu ili će ga neko prosuti posle nema nikakvih šansi da dodje do 1/4 finala .Novak veliki favorit

pribil

pre 8 godina

Objektivno fedex je bolji sad jer je unapredio volej i bekend i iskusniji je. A i zna koliko moze. Ali je ipak stariji. Nadal je nadal uvek opasan. Nole je najkonzistentniji igrac svih vremena, a da li ce biti u 3 najbolja? Naravno.

sasa

pre 8 godina

Čitajući ovaj intervju ,po stoti put se uveravam koji je Gospodin ovaj Nole. Iako je broj 1 već duže vreme , toliko je , i više nego realno, opisao trenutnu situaciju pred us open, sa toliko respekta prema najvećim rivalima...Srećno Nole i do pobede!

matematičar

pre 8 godina

Rafa, realno, nema šanse za trofej pošto u žrebu postoji bar 10 tenisera koji mogu da ga pobede. Novak jeste favorit, a Federer igra onaj konstantno jak i neponovljivo elegantan tenis koji ga je i držao na #1 svih proteklih godina. Biće dobar turnir!

danilo

pre 8 godina

Vrlo su simpatične ove njegove giga-korektne izjave o protivnicima, posebno o Rafi i Fedexu.
Ali ono što mi pada u oči je neka vrsta signala koju nam Nole šalje kada ulazi u vrhinsku formu!
Ne radi to često ali kada kaže o sebi da je spreman da vrati udarce za dva izgubljena finala, valja mu verovati!
Nije neka kvota na kladionici, jedva iznad dva, za pobedu Noletu.
Valjda i oni slute?

siporex

pre 8 godina

ovim nesrecnicima koji stalno tvrde da novak nikad nece biti rodzer - nece - on ce biti veci od rodzera - u sledecih pet sezona uzeimace po dva gren slema godisnje - pa ti racunaj...

Vragolan

pre 8 godina

Đoković realno prvi favorit na osnovu svega do sada viđenog ove sezone, Rodžer drugi, Marej za nijansu ispod njega treći. Šanse još imaju možda Vavrinka ako opet eksplodira, i Nišikori ako odigra turnir karijere.
Svi ostali su daleko, a Nadal mislim da je završio sa velikim trofejima i na nivou karijere, a svakako u tekućoj sezoni.

Sava

pre 8 godina

nikad neces biti kao Roger
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (evo_vam_ga _, 30. avgust 2015 09:51)

nece, jer ce biti bolji

Predo

pre 8 godina

Nemoguće je održati visok nivo forme tokom čitave godine i Novak je već bio u istoj situaciji dva puta ove godine. Prvi put prije AO, kada je izgubio od Karlovića. OK, tada je bio na početku priprema za AO. Drugi put u Dubaiu, u gotovo identičnoj situaciji kao sada, nakon odmora bez reketa. I tako je i odigrao ova dva finala. A i komentari su bili isti. Nauka je dokazala da plivanje i tenis ne idu zajedno. Dobro je za kondiciju, ali smeta motorici u tenisu. Zašto? Ne znam, ali znam da je tako. Skoro da sam želeo da NOvak izgubi u polufinalu i da ne ide na nož prespremnim Mareju i Rodžeru, ali bolje je ovako. I bodovi i novci, finale je finale, a i zna na čemu je. Rodžer je tempirao formu za Sinsinati. Nije hteo da odgovara na pitanja o US Openu nakon pobede. A Novak je rasterećeniji. Zanima ga samo US Open, a prvo mesto je već u džepu. Važno je samo da se ne potroši previše, prije svega emocionalno, u eventualnom meču sa Nadalom. Uživajte

kompliment

pre 8 godina

Novače,Rodžer nije jedan od najboljih tenisera na svijetu,već NAJBOLJI i nadam se da će te uspjeti na USO u to uvjeriti.
P.S. Ovim komplimentima rivalima pokušava da ih optereti ,ali i da se po ko zna koji put dodvori njima i publici ,međutim nikako ne shvata da su ga i jedni i drugi odavno "pročitali"

DokHoliday

pre 8 godina

Svidja mi se ovakav nacin komunikacije sa stranim novinarima. Konacno je Novak progovorio kao pravi sampion. Pohvalio konkurente , analizirao dva zadnja turnira, i sto je najvaznije jasno dao do znanja da je USO potpuno druga prica. Posebno mi se dopada onaj deo " sad je na meni da odgovorim" inicirajuci kakav epilog mogu da ocekuju.
Novak je maksimalno motivisan , to je ocigledno, a mi svi zmamo da je to odlucujuci faktor.
Puno srece Nole.

Markoni

pre 8 godina

Vrlo neizvestan US Open ove godine. Novak, Roger i Andy su u odlicnoj formi, a pokazalo se da na US Openu mogu da zasijaju i teniseri van velike cetvorke (Del Potro, Cilic, Nishikori).

Iskreno se nadam finalu Novak - Roger i ocekujem da ukoliko Nole udje u finale na kraju dodje i do pehara. Roger jeste trenutno najdominantniji, ali u mecu od 4-5 setova trenutno je tas na Novakovoj strani. Federer dodatno ima i psihicku blokadu s obzirom da preko 3 godine nije osvojio nijedan GS.

Predo

pre 8 godina

Nemoguće je održati visok nivo forme tokom čitave godine i Novak je već bio u istoj situaciji dva puta ove godine. Prvi put prije AO, kada je izgubio od Karlovića. OK, tada je bio na početku priprema za AO. Drugi put u Dubaiu, u gotovo identičnoj situaciji kao sada, nakon odmora bez reketa. I tako je i odigrao ova dva finala. A i komentari su bili isti. Nauka je dokazala da plivanje i tenis ne idu zajedno. Dobro je za kondiciju, ali smeta motorici u tenisu. Zašto? Ne znam, ali znam da je tako. Skoro da sam želeo da NOvak izgubi u polufinalu i da ne ide na nož prespremnim Mareju i Rodžeru, ali bolje je ovako. I bodovi i novci, finale je finale, a i zna na čemu je. Rodžer je tempirao formu za Sinsinati. Nije hteo da odgovara na pitanja o US Openu nakon pobede. A Novak je rasterećeniji. Zanima ga samo US Open, a prvo mesto je već u džepu. Važno je samo da se ne potroši previše, prije svega emocionalno, u eventualnom meču sa Nadalom. Uživajte

DokHoliday

pre 8 godina

Svidja mi se ovakav nacin komunikacije sa stranim novinarima. Konacno je Novak progovorio kao pravi sampion. Pohvalio konkurente , analizirao dva zadnja turnira, i sto je najvaznije jasno dao do znanja da je USO potpuno druga prica. Posebno mi se dopada onaj deo " sad je na meni da odgovorim" inicirajuci kakav epilog mogu da ocekuju.
Novak je maksimalno motivisan , to je ocigledno, a mi svi zmamo da je to odlucujuci faktor.
Puno srece Nole.

Sava

pre 8 godina

nikad neces biti kao Roger
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (evo_vam_ga _, 30. avgust 2015 09:51)

nece, jer ce biti bolji

danilo

pre 8 godina

Vrlo su simpatične ove njegove giga-korektne izjave o protivnicima, posebno o Rafi i Fedexu.
Ali ono što mi pada u oči je neka vrsta signala koju nam Nole šalje kada ulazi u vrhinsku formu!
Ne radi to često ali kada kaže o sebi da je spreman da vrati udarce za dva izgubljena finala, valja mu verovati!
Nije neka kvota na kladionici, jedva iznad dva, za pobedu Noletu.
Valjda i oni slute?

Markoni

pre 8 godina

Vrlo neizvestan US Open ove godine. Novak, Roger i Andy su u odlicnoj formi, a pokazalo se da na US Openu mogu da zasijaju i teniseri van velike cetvorke (Del Potro, Cilic, Nishikori).

Iskreno se nadam finalu Novak - Roger i ocekujem da ukoliko Nole udje u finale na kraju dodje i do pehara. Roger jeste trenutno najdominantniji, ali u mecu od 4-5 setova trenutno je tas na Novakovoj strani. Federer dodatno ima i psihicku blokadu s obzirom da preko 3 godine nije osvojio nijedan GS.

sasa.r

pre 8 godina

Ljudi shvatite već jednom da se ovdje radi samo o Novaku i njegovoj igri. Ovdje nije bitan FED, Mari, Rafa jer ako Nole odigra svoju igru-pobjediće. Problem je , i to veliki, što se bojim da Novak i dalje ne prepoznaje svoju grešku u finalu protiv Federera!? Novak već 2 zadnja turnira igra povučeno, pasivno, bez trzaja, bez energije, bez rizika, bez želje da osvoji poen. To je razočaravajuće ali izgleda da to još niko ne shvata. Novak se isključivo oslanja na greške protivnika a ne na svoju dominaciju. Nevjerovatno je da Novak ni čisti zicer ne riješi ravnim udarcem već i tu kalkuliše sigurnijim spin udarcima, tako da mu treba bar još jedan udarac za poen. To nije Novak od prije. Novak, ljudi, nema nikakve šanse za dobar rezultat u USA OPENU ako nastavi da igra KUKAVIČKI.Zašto ne kažemo jasno i glasno ono što svi vidimo pa neće nas Novak istući zbog toga. Tužno je da Nole treba da je pred porazom pa da opusti ruku i počne da udara lopticu...to je veoma tužno.

Petar

pre 8 godina

Rodzer sada jeste najbolji, i sam je rekao, a Rafa može uvek do trofeja.
Nadal može da ima jednu nogu u gipsu, da bude 145 teniser sveta, i opet ga ne treba otpisivati, jer to je možda i najveći borac u tenisu ikada, pored Ferera recimo. Endi i Novak su glavni favoriti jer logično to su žilave mrcine koje imaju uvek snagu i kondiciju za GS.
Mari je igrao i Finale AO, došao bi i do finala na RG da nije bio u Novakovom žrebu. Jak igrač zaista na Slemovima, naravno psihički nije ni blizu Novaku i Federeru, zato i ima samo 2 GS.
Sve u svemu videćemo, ja lično za sad nemam baš osećaj da je Novak toliki favorit kako ga većina vidi, jer nije pokazao mnogo na zadnja 2 turnira, ali još važnije, zadnje 3 godine nije uspeo da osvoji USOpen.
Ali navijamo za našeg lava!

siporex

pre 8 godina

ovim nesrecnicima koji stalno tvrde da novak nikad nece biti rodzer - nece - on ce biti veci od rodzera - u sledecih pet sezona uzeimace po dva gren slema godisnje - pa ti racunaj...

Zoran

pre 8 godina

@Jovan
Kad vec toliko postujes i pratis Federera onda bi trebalo da si procitao njegovu izjavu od pre oko mesec dana u kojoj on sam kaze da je bolji teniser nego pre deset godina. Zasto je onda Novakova izjava licemerna?

Gosn covek

pre 8 godina

Daleko od toga da je bolji Feđa sada, nego recimo 2012 godine. Očigledno je sporiji i nije više na vrhuncu fizičke forme. Naravno apsurdno je govoriti i da je bolji nego 2007-2008, za period pre toga ne znam. Federer će uvek zbog zdrave sujete i specifičnog temperamenta reći da je na vrhuncu, ali opet moramo biti objektivni.

BeKo

pre 8 godina

Rafa će do trofeja kad i naša Ana, možda sledeće godine a USO je posle Australije turnir sa najviše iznenađenja po pitanju pobednika.
Dakle očekujte neočekivano, što znači Novak osvaja, jer posle dva čišćenja u finalima, 2/3 Srbije ne očekuje da će Novak pobediti na USO.

zoran

pre 8 godina

(evo vam ga i kompliment)

Zavist je neizlečiva bolest a neoboriv dokaz te konstatacije je da Hrvati NIKAD neće oprostiti nama Srbima što smo kroz istoriju imali kakvu takvu državu i kakvu takvu samostalnost i nezavisnost, a oni nikada. A pokatoličeni Srbi su već sasvim druga priča...

matematičar

pre 8 godina

Rafa, realno, nema šanse za trofej pošto u žrebu postoji bar 10 tenisera koji mogu da ga pobede. Novak jeste favorit, a Federer igra onaj konstantno jak i neponovljivo elegantan tenis koji ga je i držao na #1 svih proteklih godina. Biće dobar turnir!

USOpen2015

pre 8 godina

I naravno, stručnjaci sa daljinskim u ruci, sa tastaturom ispred nosa, bolje znaju o tenisu nego Novak Đoković.
Uostalom ovi B92 tenis komentatori su izmislili tenis za Novaka.
Oni bre gledaju mečeve, prate, posmatraju, a Novak samo priča, taj reket u ruke nije uzeo, šta on zna o tenisu?

atp teniser

pre 8 godina

Naravno da Rog igra najbolji tenis u karijeri. Promenio je igru, adaptirao se, postao agresivniji, napredovao, usavršio se, pojačao trenažni proces, fitnes, defanzivu, promenio reket. Sigurno ga nije promenio zbog Dimitrova! Federer samo prati napredak tenisa u poslednjih 5, 6 godina koji se drastično profesionalizovao zahvaljujući Nadalu i Novaku, koje on želi da prati. Sve to samo zahvaljujući motivu za napredak i "vatri" koju još poseduje za vrhunski tenis. Ostali u njegovim godinama zbog nestanka tih motiva završavaju karijere, a ne zbog samih godina i nekakvog fizičkog pada. 30+ godine su vrh u drugim sportovima. Ko je gledao treninge tenisera (pa naravno i Federera) pre 10 godina i sada, video je kolika je to razlika. Jedan klinac Borna Ćorić ima sada ozbiljniji trening nego Federer 2006. na primer. Samo teniska neznalica može reći da je Federer iz 2006. bolji igrač od Federera sada. Jedna jedina prednost koju je imao 2006. je samopouzdanje do neba, nabijeno lakim pobedama protiv slabe konkurencije. Sada toga više nema toliko, jer je konkurencija od 2008. 09. postala daleko jača, pa je počeo i na slemovima da gubi.

nikola

pre 8 godina

Jovan, 30. avgust 2015 11:14)
Smesan si i pojma nemas Jovane.Pa Novak je ponovio ono sto je sam Federer izjavio pre desetak dana.A on je izjavio da danas igra bolji tenis nego kad je bio mladji i dominantan u to vreme,od 2003 do 2007.To je Federer izjavio,prosurfuj malo internetom a ne lupetaj mnogo.

Dylan Dog

pre 8 godina

Novak zapravo nije imao na umu da kaže da Rodžer sada igra najbolji tenis na turu, što naslov vesti implicira, već da je u ovom trenutku najuspešniji teniser, što je puka trivijalnost. Rafa može do trofeja, ali prvo da vidimo šta može na terenu.

@atp teniser
Bravo za komentar! Teško je TV ljubiteljima tenisa predočiti to što sugerišete, a još teže da oni to isto shvate i prihvate.

@Predo
Tačno je da plivanje i tenis ne idu zajedno. Primera ima kolikog god hoćete. Razlog je u tome što plivanje, tj. boravak u vodi relaksira mišiće, dok je za tenis potrebno da budu u pojačanom tonusu zbog eksplozivnosti koja je za taj sport potrebna. Ako je nema, udovi su tromi, reakcije spore, pa se stalno kasni do lopte i na loptu, a zatim i ispada iz tajminga.
Porazi u finalima nedavna dva mastersa su i pored Novakove loše forme (nismo se baš nadali finalima na oba turnira) mogli da odu i na drugu stranu. Da je Novak iskoristio neku od silinih brejk lopti u 3. setu protiv Škota, kao i da sportska sreća nije grčevito zagrlila Rodžera kada je servirao na 4-5 u prvom setu (2 sajle=dva vinera, umesto 2 sajle + dupla= 3 set lopte za Novaka) - možda bi sada svi pevali drugu pesmu.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće na USO!
Uzdravlje!

Nebojša

pre 8 godina

E moj n0le kad je Roger bio najbolji zna se koje je tvoje mesto bilo na ATP listi, 3 pa navise.
(Dr. Roddick, 30. avgust 2015 10:52)

E moj rodicku kada je tvoj pulen veliki Rodick bio prvi gde je bio veliki Federer dali je uopšte bio treći? koja je uopšte poenta gluposti koje lupetaš.

sasa

pre 8 godina

Čitajući ovaj intervju ,po stoti put se uveravam koji je Gospodin ovaj Nole. Iako je broj 1 već duže vreme , toliko je , i više nego realno, opisao trenutnu situaciju pred us open, sa toliko respekta prema najvećim rivalima...Srećno Nole i do pobede!

sportista

pre 8 godina

(sasa)

Prozivati Novaka da igra kukavički kada je izmoren i van forme može samo neznalica. Kada se nema snage u rukama a naročito u nogama, ne može se igrati agresivno. Može, ali bi to bilo samoubistvo, jer bi sve letelo u aut. Nole je igrao kako je mogao u datim okolnostima. Da li si ti ikada odigrao tenis u životu, potrčao za loptom leti na 35°C? Lako je tebi iz fotelje, klimatizovane sobe da se pitaš "A što ne igra agresivno?" a ne lije ti vruć znoj niz leđa, niti ti srce bije pulsom od 150/s, niti te seče bol u kvadricepsima. Nije Novak budala, on je vladajući no1, i ti si poslednji čovek na planeti od koga on treba savete. Nazivati igru bilo kog tenisera kukavičkom je svemirska glupost, a kamoli kritikovati vladajućeg broja 1 i momka koji cele sezone igra samo finala, što čak ni jednom Federeru sa buranija konkurencijom, nikada nije pošlo za rukom.

Vragolan

pre 8 godina

Đoković realno prvi favorit na osnovu svega do sada viđenog ove sezone, Rodžer drugi, Marej za nijansu ispod njega treći. Šanse još imaju možda Vavrinka ako opet eksplodira, i Nišikori ako odigra turnir karijere.
Svi ostali su daleko, a Nadal mislim da je završio sa velikim trofejima i na nivou karijere, a svakako u tekućoj sezoni.

Igor

pre 8 godina

Objavljen je raspored: Ana otvara program na Artur Esu od 11 po lokalnom vremenu, odnosno 17h kod nas. Pripala joj je cast da otvori US open. Novak igra treci mec dana na Artur Esu, posle Aninog meca i meca Venus-Puig. Jelena igra drugi mec dana na terenu 13.

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)
odg:
Saša složio bih se sa Vama ali samo delimično. Vi kažete kako je Novak, da sažmem Vaše reči, pasivan, ali on je upravo dobijao veliki broj mečeva biranjem trenutka kada će da napadne, ako u poenu protivnik ne pogreši pre toga. Jer kada bi Novak češće tražio uglove, i pokušavao da pogodi vinere, to bi povećalo rizik u poenu, i više bi ih gubio. Vi kažete da ako Nole igra svoju igru pobediće, ali on upravo igra svoju igru, samo na nekim podlogama, pogotovo bržim za nju postoji lek. Mislim da kad njih četvorica igraju svoju najbolju igru, tu nema sigurne prognoze, ko može da vrati Federerove servise ako su savršeni, ili voleje, ko može da izdrži razmenu duže od Mareja i stigne one silne lopte, ko je uporniji od Nadala ili ima njegov forhend, ko ima bolji ritern, i bekend paralelu od Novaka.(da nabrojim samo nekoliko elemenata njihove igre) Ko ima tu igračku inteligenciju, pogotovo mislim na Novaka i Rodžera? Kako god bilo Novak je trenutno najbolji igrač na svetu, ako nam to nije dovoljno, i ako on "mora" da osvoji US open da bi to ponovo dokazao, onda sa nama nešto nije u redu. kako god bilo izgubio on prvog dana on će ostati najbolji, ovo jedna on najnapornijih sezona za njega i ne treba mu zamerati na ponekad slabijm rezultatima, treba mu čestitati.

Jovan

pre 8 godina

Rodzer je najbolji tenis igrao kada je bio mlad i pun snage. Danas je spor i nema tu izdrzljivost. Tehnika udaraca je tu, mozda su neki udarci sada i bolji, ali sta to vredi kada je telo slabije. I Sampras ima tehnicki kvalitetniji forhend od npr. Berdiha, pa ga ne bi pobedio danas jer je star.
Ova licemerna izjava je jos jedan pokusaj tzv. "najboljeg" da svoju konkurenciju predstavi jacom nego sto jeste.

pribil

pre 8 godina

Objektivno fedex je bolji sad jer je unapredio volej i bekend i iskusniji je. A i zna koliko moze. Ali je ipak stariji. Nadal je nadal uvek opasan. Nole je najkonzistentniji igrac svih vremena, a da li ce biti u 3 najbolja? Naravno.

Dragan VG

pre 8 godina

Federer igra fantastican tenis, ali vecina zanemaruje cinjenicu da ima 34 godine, i da nije isto igrati na 2 i na 3 dobijena seta...
Upravo je to njegov najveci problem na GS-ovima, igranje u 3 dobijena seta...
Ali bez obzira na sve, jedan od glavnih favorita uz Novaka i Endija...

Cecina ćerka

pre 8 godina

Ipak spominje "neke" uslove koji su doveli do toga da pobedi u Sinsinatiju , znači potrefilo se nešto neće se lako priznat poraz ,Roger ima šanse ali ako bude do finala dobijao sve u 3 seta bez dugih mečeva dok Marej isto ima šanse ali ga ne vidim kao pobednika .Nadal će verovatno ispasti odmah od Ćorića u 1 kolu ili će ga neko prosuti posle nema nikakvih šansi da dodje do 1/4 finala .Novak veliki favorit

kompliment

pre 8 godina

Novače,Rodžer nije jedan od najboljih tenisera na svijetu,već NAJBOLJI i nadam se da će te uspjeti na USO u to uvjeriti.
P.S. Ovim komplimentima rivalima pokušava da ih optereti ,ali i da se po ko zna koji put dodvori njima i publici ,međutim nikako ne shvata da su ga i jedni i drugi odavno "pročitali"

optimus prime

pre 8 godina

@evo_vam_ga _

Ne mora da bude kao Rodžer. Bitno da je Novak već sad među pet najboljih tenisera u istoriji. Uostalom to je Federer izjavio. http://www.b92.net/sport/wimbledon2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=12&nav_id=1014853

2GS 4M1000 10FINALA ZA REDOM

pre 8 godina

“I dalje ga vidim kao jednog od najboljih tenisera na svetu."

Tako se priča Nole! Sa neprikosnovenog svetskog trona, mora se pričati sa visine i sa autoritetom ubedljivo najboljeg na svetu. Nole je shvatiio neke stvari, najzad.

Branko

pre 8 godina

Jumko, ja znam da sve sto pises je lupetancija sa idejom da provociras. Pokusaj bar to da radis sa zrnom mozga. koliko je Federer osvojio GS kada je igrao u punoj snazi sa 21, 22 godine? Sam Federer kaze da je mozda sporiji nego kada je bio mladji, ali zato za 10 godina pametniji I utreniraniji, pa samim Tim I bolji. Jadni Jumko RF trenutno vodi 22:21. tesko da za tako nesto moze da se kaze "rastura ga".

da da

pre 8 godina

Da li je Federer u svojim "čuvenim" najboljim godinama, ikada vezao na početku sezone Australian open, Indian Vels, Majami, M. Karlo, Rim, fin. R. Garosa, Vimbldon? Samo pitam. Ako nije, a Novak jeste, kako je onda on najbolji u istoriji?

xyz

pre 8 godina

Da da, najbolji je sada, verovatno je i fizicki pripremljeniji,brzi nego ikad. U to mogu samo da poveruju oni koji nisu gledali tenis pre 2011. a takvih je ovde mnogo. A tek sto mnogi bukvalno shvataju i veruju na rec svakoj Novakovoj i Rodzerovoj izjavi su show.

@&@

pre 8 godina

“Mislim da Rafa može da osvoji US Open ove godine."

Kako me nerviraju ove neiskrene izjave. A posebno kada pocnu da prebacuju pritasak s jednog na drugog.

-_-

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)

KUKAVIČKI je na kvarno izaći 3 m na drugi servis. Traži se sve, bilo šta što bi iznenadilo i zbunilo Novaka jer na bitnim turnirima je bilo previše bolnih poraza. Pribegava Federer i lukavstvima. To je pokazatelj njegove nemoći. Ali malo se preigrao. Jeste uzeo na foru Sinsi, ali Novak sada zna šta ga čeka i biće spreman.

sorry sudjedi tako je

pre 8 godina

Novak od kako je dosegao svoj vrh, caruje na prvom mestu. Od tada Federer je večiti treći i tako će ostati do kraja njegove karijere. Dobro, dobaci i do drugog mesta ponekad kada se Nadal malo zamori. Činjenica je da Novakov najbolji tenis je svetlosnim godinama udaljen od Federerovog. Federer mu nije ni blizu.

Dobar je memo

pre 8 godina

Tako je sampione, idemo po titulu.
Rodja moze samo onom igrom izlaska na mrezu, da nesto pokusa(pod uslovom da je odmoran), ali posto se igraju 3 dobijena seta, titulu moze samo da sanja. Nece ni doci do Novaka jer ce mu Endi sa kamatom vratiti za Vimbldon.
Predlazem da zbog Rodje uvedu "Pocasno prvo mjesto" i da ga imenuju za prvaka... Posto od 2009 najbolji ikada je na odlicnom 3 mjestu.

Jumko

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.

Jovan

pre 8 godina

@nikola
Nauci da citas nikolice, pojma o tenisu nemas, al bi bar mogao da naucis da citas. Sve ti je lepo objasnjeno, samo jos kad bi ti bio u stanju to da shvatis. A vi moderatori, oladite malo sa tom cenzurom, jadan vam je portal na kojem se cenzurise sve sto ne velica vaseg gospodara.

Jumko

pre 8 godina

Hahaha... Pa samo hvali Rodzera po obicaju. Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica!

ahahahaahahahahha

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. avgust 2015 15:10) haahahhahahahahahahahahahahahaah

Kunter

pre 8 godina

Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica! (Jumko, 30. avgust 2015 13:45)
Dečko jel ti dobro ? Jel provaljuješ koliko si glup i netačan ispao? Ajde da ti pojasnim...Federer je sticajem okolnosti uzeo 17 slemova usled odsustva ikakve ozbiljne konkurencije. Novak je skinuo i njega i Nadala sa trona i do kraja karijere će ih ostaviti u prašini zaborava. Uz to je od tenisa napravio skroz drugi sport što su i Nadal i Federer više puta priznali i isticali.

Jovan

pre 8 godina

Rodzer je najbolji tenis igrao kada je bio mlad i pun snage. Danas je spor i nema tu izdrzljivost. Tehnika udaraca je tu, mozda su neki udarci sada i bolji, ali sta to vredi kada je telo slabije. I Sampras ima tehnicki kvalitetniji forhend od npr. Berdiha, pa ga ne bi pobedio danas jer je star.
Ova licemerna izjava je jos jedan pokusaj tzv. "najboljeg" da svoju konkurenciju predstavi jacom nego sto jeste.

kompliment

pre 8 godina

Novače,Rodžer nije jedan od najboljih tenisera na svijetu,već NAJBOLJI i nadam se da će te uspjeti na USO u to uvjeriti.
P.S. Ovim komplimentima rivalima pokušava da ih optereti ,ali i da se po ko zna koji put dodvori njima i publici ,međutim nikako ne shvata da su ga i jedni i drugi odavno "pročitali"

Jumko

pre 8 godina

Hahaha... Pa samo hvali Rodzera po obicaju. Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica!

siporex

pre 8 godina

ovim nesrecnicima koji stalno tvrde da novak nikad nece biti rodzer - nece - on ce biti veci od rodzera - u sledecih pet sezona uzeimace po dva gren slema godisnje - pa ti racunaj...

Gosn covek

pre 8 godina

Daleko od toga da je bolji Feđa sada, nego recimo 2012 godine. Očigledno je sporiji i nije više na vrhuncu fizičke forme. Naravno apsurdno je govoriti i da je bolji nego 2007-2008, za period pre toga ne znam. Federer će uvek zbog zdrave sujete i specifičnog temperamenta reći da je na vrhuncu, ali opet moramo biti objektivni.

sasa.r

pre 8 godina

Ljudi shvatite već jednom da se ovdje radi samo o Novaku i njegovoj igri. Ovdje nije bitan FED, Mari, Rafa jer ako Nole odigra svoju igru-pobjediće. Problem je , i to veliki, što se bojim da Novak i dalje ne prepoznaje svoju grešku u finalu protiv Federera!? Novak već 2 zadnja turnira igra povučeno, pasivno, bez trzaja, bez energije, bez rizika, bez želje da osvoji poen. To je razočaravajuće ali izgleda da to još niko ne shvata. Novak se isključivo oslanja na greške protivnika a ne na svoju dominaciju. Nevjerovatno je da Novak ni čisti zicer ne riješi ravnim udarcem već i tu kalkuliše sigurnijim spin udarcima, tako da mu treba bar još jedan udarac za poen. To nije Novak od prije. Novak, ljudi, nema nikakve šanse za dobar rezultat u USA OPENU ako nastavi da igra KUKAVIČKI.Zašto ne kažemo jasno i glasno ono što svi vidimo pa neće nas Novak istući zbog toga. Tužno je da Nole treba da je pred porazom pa da opusti ruku i počne da udara lopticu...to je veoma tužno.

da da

pre 8 godina

Da li je Federer u svojim "čuvenim" najboljim godinama, ikada vezao na početku sezone Australian open, Indian Vels, Majami, M. Karlo, Rim, fin. R. Garosa, Vimbldon? Samo pitam. Ako nije, a Novak jeste, kako je onda on najbolji u istoriji?

-_-

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)

KUKAVIČKI je na kvarno izaći 3 m na drugi servis. Traži se sve, bilo šta što bi iznenadilo i zbunilo Novaka jer na bitnim turnirima je bilo previše bolnih poraza. Pribegava Federer i lukavstvima. To je pokazatelj njegove nemoći. Ali malo se preigrao. Jeste uzeo na foru Sinsi, ali Novak sada zna šta ga čeka i biće spreman.

sorry sudjedi tako je

pre 8 godina

Novak od kako je dosegao svoj vrh, caruje na prvom mestu. Od tada Federer je večiti treći i tako će ostati do kraja njegove karijere. Dobro, dobaci i do drugog mesta ponekad kada se Nadal malo zamori. Činjenica je da Novakov najbolji tenis je svetlosnim godinama udaljen od Federerovog. Federer mu nije ni blizu.

danilo

pre 8 godina

Vrlo su simpatične ove njegove giga-korektne izjave o protivnicima, posebno o Rafi i Fedexu.
Ali ono što mi pada u oči je neka vrsta signala koju nam Nole šalje kada ulazi u vrhinsku formu!
Ne radi to često ali kada kaže o sebi da je spreman da vrati udarce za dva izgubljena finala, valja mu verovati!
Nije neka kvota na kladionici, jedva iznad dva, za pobedu Noletu.
Valjda i oni slute?

zoran

pre 8 godina

(evo vam ga i kompliment)

Zavist je neizlečiva bolest a neoboriv dokaz te konstatacije je da Hrvati NIKAD neće oprostiti nama Srbima što smo kroz istoriju imali kakvu takvu državu i kakvu takvu samostalnost i nezavisnost, a oni nikada. A pokatoličeni Srbi su već sasvim druga priča...

Jumko

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.

Markoni

pre 8 godina

Vrlo neizvestan US Open ove godine. Novak, Roger i Andy su u odlicnoj formi, a pokazalo se da na US Openu mogu da zasijaju i teniseri van velike cetvorke (Del Potro, Cilic, Nishikori).

Iskreno se nadam finalu Novak - Roger i ocekujem da ukoliko Nole udje u finale na kraju dodje i do pehara. Roger jeste trenutno najdominantniji, ali u mecu od 4-5 setova trenutno je tas na Novakovoj strani. Federer dodatno ima i psihicku blokadu s obzirom da preko 3 godine nije osvojio nijedan GS.

Sava

pre 8 godina

nikad neces biti kao Roger
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (evo_vam_ga _, 30. avgust 2015 09:51)

nece, jer ce biti bolji

Predo

pre 8 godina

Nemoguće je održati visok nivo forme tokom čitave godine i Novak je već bio u istoj situaciji dva puta ove godine. Prvi put prije AO, kada je izgubio od Karlovića. OK, tada je bio na početku priprema za AO. Drugi put u Dubaiu, u gotovo identičnoj situaciji kao sada, nakon odmora bez reketa. I tako je i odigrao ova dva finala. A i komentari su bili isti. Nauka je dokazala da plivanje i tenis ne idu zajedno. Dobro je za kondiciju, ali smeta motorici u tenisu. Zašto? Ne znam, ali znam da je tako. Skoro da sam želeo da NOvak izgubi u polufinalu i da ne ide na nož prespremnim Mareju i Rodžeru, ali bolje je ovako. I bodovi i novci, finale je finale, a i zna na čemu je. Rodžer je tempirao formu za Sinsinati. Nije hteo da odgovara na pitanja o US Openu nakon pobede. A Novak je rasterećeniji. Zanima ga samo US Open, a prvo mesto je već u džepu. Važno je samo da se ne potroši previše, prije svega emocionalno, u eventualnom meču sa Nadalom. Uživajte

BeKo

pre 8 godina

Rafa će do trofeja kad i naša Ana, možda sledeće godine a USO je posle Australije turnir sa najviše iznenađenja po pitanju pobednika.
Dakle očekujte neočekivano, što znači Novak osvaja, jer posle dva čišćenja u finalima, 2/3 Srbije ne očekuje da će Novak pobediti na USO.

Nebojša

pre 8 godina

E moj n0le kad je Roger bio najbolji zna se koje je tvoje mesto bilo na ATP listi, 3 pa navise.
(Dr. Roddick, 30. avgust 2015 10:52)

E moj rodicku kada je tvoj pulen veliki Rodick bio prvi gde je bio veliki Federer dali je uopšte bio treći? koja je uopšte poenta gluposti koje lupetaš.

atp teniser

pre 8 godina

Naravno da Rog igra najbolji tenis u karijeri. Promenio je igru, adaptirao se, postao agresivniji, napredovao, usavršio se, pojačao trenažni proces, fitnes, defanzivu, promenio reket. Sigurno ga nije promenio zbog Dimitrova! Federer samo prati napredak tenisa u poslednjih 5, 6 godina koji se drastično profesionalizovao zahvaljujući Nadalu i Novaku, koje on želi da prati. Sve to samo zahvaljujući motivu za napredak i "vatri" koju još poseduje za vrhunski tenis. Ostali u njegovim godinama zbog nestanka tih motiva završavaju karijere, a ne zbog samih godina i nekakvog fizičkog pada. 30+ godine su vrh u drugim sportovima. Ko je gledao treninge tenisera (pa naravno i Federera) pre 10 godina i sada, video je kolika je to razlika. Jedan klinac Borna Ćorić ima sada ozbiljniji trening nego Federer 2006. na primer. Samo teniska neznalica može reći da je Federer iz 2006. bolji igrač od Federera sada. Jedna jedina prednost koju je imao 2006. je samopouzdanje do neba, nabijeno lakim pobedama protiv slabe konkurencije. Sada toga više nema toliko, jer je konkurencija od 2008. 09. postala daleko jača, pa je počeo i na slemovima da gubi.

DokHoliday

pre 8 godina

Svidja mi se ovakav nacin komunikacije sa stranim novinarima. Konacno je Novak progovorio kao pravi sampion. Pohvalio konkurente , analizirao dva zadnja turnira, i sto je najvaznije jasno dao do znanja da je USO potpuno druga prica. Posebno mi se dopada onaj deo " sad je na meni da odgovorim" inicirajuci kakav epilog mogu da ocekuju.
Novak je maksimalno motivisan , to je ocigledno, a mi svi zmamo da je to odlucujuci faktor.
Puno srece Nole.

USOpen2015

pre 8 godina

I naravno, stručnjaci sa daljinskim u ruci, sa tastaturom ispred nosa, bolje znaju o tenisu nego Novak Đoković.
Uostalom ovi B92 tenis komentatori su izmislili tenis za Novaka.
Oni bre gledaju mečeve, prate, posmatraju, a Novak samo priča, taj reket u ruke nije uzeo, šta on zna o tenisu?

xyz

pre 8 godina

Da da, najbolji je sada, verovatno je i fizicki pripremljeniji,brzi nego ikad. U to mogu samo da poveruju oni koji nisu gledali tenis pre 2011. a takvih je ovde mnogo. A tek sto mnogi bukvalno shvataju i veruju na rec svakoj Novakovoj i Rodzerovoj izjavi su show.

Zoran

pre 8 godina

@Jovan
Kad vec toliko postujes i pratis Federera onda bi trebalo da si procitao njegovu izjavu od pre oko mesec dana u kojoj on sam kaze da je bolji teniser nego pre deset godina. Zasto je onda Novakova izjava licemerna?

ahahahaahahahahha

pre 8 godina

Da, da, behendko iz Bazela je bolji sada nego ranije! Možda frizura! Ide US open, strahovaće prva dva reda tribina kad jodleru sa afričkim korenima ide lopta na bekhend.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 30. avgust 2015 15:10) haahahhahahahahahahahahahahahaah

sasa

pre 8 godina

Čitajući ovaj intervju ,po stoti put se uveravam koji je Gospodin ovaj Nole. Iako je broj 1 već duže vreme , toliko je , i više nego realno, opisao trenutnu situaciju pred us open, sa toliko respekta prema najvećim rivalima...Srećno Nole i do pobede!

Dylan Dog

pre 8 godina

Novak zapravo nije imao na umu da kaže da Rodžer sada igra najbolji tenis na turu, što naslov vesti implicira, već da je u ovom trenutku najuspešniji teniser, što je puka trivijalnost. Rafa može do trofeja, ali prvo da vidimo šta može na terenu.

@atp teniser
Bravo za komentar! Teško je TV ljubiteljima tenisa predočiti to što sugerišete, a još teže da oni to isto shvate i prihvate.

@Predo
Tačno je da plivanje i tenis ne idu zajedno. Primera ima kolikog god hoćete. Razlog je u tome što plivanje, tj. boravak u vodi relaksira mišiće, dok je za tenis potrebno da budu u pojačanom tonusu zbog eksplozivnosti koja je za taj sport potrebna. Ako je nema, udovi su tromi, reakcije spore, pa se stalno kasni do lopte i na loptu, a zatim i ispada iz tajminga.
Porazi u finalima nedavna dva mastersa su i pored Novakove loše forme (nismo se baš nadali finalima na oba turnira) mogli da odu i na drugu stranu. Da je Novak iskoristio neku od silinih brejk lopti u 3. setu protiv Škota, kao i da sportska sreća nije grčevito zagrlila Rodžera kada je servirao na 4-5 u prvom setu (2 sajle=dva vinera, umesto 2 sajle + dupla= 3 set lopte za Novaka) - možda bi sada svi pevali drugu pesmu.

Bilo kako da bilo, Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće na USO!
Uzdravlje!

Petar

pre 8 godina

Rodzer sada jeste najbolji, i sam je rekao, a Rafa može uvek do trofeja.
Nadal može da ima jednu nogu u gipsu, da bude 145 teniser sveta, i opet ga ne treba otpisivati, jer to je možda i najveći borac u tenisu ikada, pored Ferera recimo. Endi i Novak su glavni favoriti jer logično to su žilave mrcine koje imaju uvek snagu i kondiciju za GS.
Mari je igrao i Finale AO, došao bi i do finala na RG da nije bio u Novakovom žrebu. Jak igrač zaista na Slemovima, naravno psihički nije ni blizu Novaku i Federeru, zato i ima samo 2 GS.
Sve u svemu videćemo, ja lično za sad nemam baš osećaj da je Novak toliki favorit kako ga većina vidi, jer nije pokazao mnogo na zadnja 2 turnira, ali još važnije, zadnje 3 godine nije uspeo da osvoji USOpen.
Ali navijamo za našeg lava!

Jovan

pre 8 godina

@nikola
Nauci da citas nikolice, pojma o tenisu nemas, al bi bar mogao da naucis da citas. Sve ti je lepo objasnjeno, samo jos kad bi ti bio u stanju to da shvatis. A vi moderatori, oladite malo sa tom cenzurom, jadan vam je portal na kojem se cenzurise sve sto ne velica vaseg gospodara.

Vragolan

pre 8 godina

Đoković realno prvi favorit na osnovu svega do sada viđenog ove sezone, Rodžer drugi, Marej za nijansu ispod njega treći. Šanse još imaju možda Vavrinka ako opet eksplodira, i Nišikori ako odigra turnir karijere.
Svi ostali su daleko, a Nadal mislim da je završio sa velikim trofejima i na nivou karijere, a svakako u tekućoj sezoni.

pribil

pre 8 godina

Objektivno fedex je bolji sad jer je unapredio volej i bekend i iskusniji je. A i zna koliko moze. Ali je ipak stariji. Nadal je nadal uvek opasan. Nole je najkonzistentniji igrac svih vremena, a da li ce biti u 3 najbolja? Naravno.

Cecina ćerka

pre 8 godina

Ipak spominje "neke" uslove koji su doveli do toga da pobedi u Sinsinatiju , znači potrefilo se nešto neće se lako priznat poraz ,Roger ima šanse ali ako bude do finala dobijao sve u 3 seta bez dugih mečeva dok Marej isto ima šanse ali ga ne vidim kao pobednika .Nadal će verovatno ispasti odmah od Ćorića u 1 kolu ili će ga neko prosuti posle nema nikakvih šansi da dodje do 1/4 finala .Novak veliki favorit

nikola

pre 8 godina

Jovan, 30. avgust 2015 11:14)
Smesan si i pojma nemas Jovane.Pa Novak je ponovio ono sto je sam Federer izjavio pre desetak dana.A on je izjavio da danas igra bolji tenis nego kad je bio mladji i dominantan u to vreme,od 2003 do 2007.To je Federer izjavio,prosurfuj malo internetom a ne lupetaj mnogo.

sportista

pre 8 godina

(sasa)

Prozivati Novaka da igra kukavički kada je izmoren i van forme može samo neznalica. Kada se nema snage u rukama a naročito u nogama, ne može se igrati agresivno. Može, ali bi to bilo samoubistvo, jer bi sve letelo u aut. Nole je igrao kako je mogao u datim okolnostima. Da li si ti ikada odigrao tenis u životu, potrčao za loptom leti na 35°C? Lako je tebi iz fotelje, klimatizovane sobe da se pitaš "A što ne igra agresivno?" a ne lije ti vruć znoj niz leđa, niti ti srce bije pulsom od 150/s, niti te seče bol u kvadricepsima. Nije Novak budala, on je vladajući no1, i ti si poslednji čovek na planeti od koga on treba savete. Nazivati igru bilo kog tenisera kukavičkom je svemirska glupost, a kamoli kritikovati vladajućeg broja 1 i momka koji cele sezone igra samo finala, što čak ni jednom Federeru sa buranija konkurencijom, nikada nije pošlo za rukom.

optimus prime

pre 8 godina

@evo_vam_ga _

Ne mora da bude kao Rodžer. Bitno da je Novak već sad među pet najboljih tenisera u istoriji. Uostalom to je Federer izjavio. http://www.b92.net/sport/wimbledon2015/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=12&nav_id=1014853

2GS 4M1000 10FINALA ZA REDOM

pre 8 godina

“I dalje ga vidim kao jednog od najboljih tenisera na svetu."

Tako se priča Nole! Sa neprikosnovenog svetskog trona, mora se pričati sa visine i sa autoritetom ubedljivo najboljeg na svetu. Nole je shvatiio neke stvari, najzad.

@&@

pre 8 godina

“Mislim da Rafa može da osvoji US Open ove godine."

Kako me nerviraju ove neiskrene izjave. A posebno kada pocnu da prebacuju pritasak s jednog na drugog.

Dobar je memo

pre 8 godina

Tako je sampione, idemo po titulu.
Rodja moze samo onom igrom izlaska na mrezu, da nesto pokusa(pod uslovom da je odmoran), ali posto se igraju 3 dobijena seta, titulu moze samo da sanja. Nece ni doci do Novaka jer ce mu Endi sa kamatom vratiti za Vimbldon.
Predlazem da zbog Rodje uvedu "Pocasno prvo mjesto" i da ga imenuju za prvaka... Posto od 2009 najbolji ikada je na odlicnom 3 mjestu.

Branko

pre 8 godina

Jumko, ja znam da sve sto pises je lupetancija sa idejom da provociras. Pokusaj bar to da radis sa zrnom mozga. koliko je Federer osvojio GS kada je igrao u punoj snazi sa 21, 22 godine? Sam Federer kaze da je mozda sporiji nego kada je bio mladji, ali zato za 10 godina pametniji I utreniraniji, pa samim Tim I bolji. Jadni Jumko RF trenutno vodi 22:21. tesko da za tako nesto moze da se kaze "rastura ga".

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

(sasa.r, 30. avgust 2015 12:17)
odg:
Saša složio bih se sa Vama ali samo delimično. Vi kažete kako je Novak, da sažmem Vaše reči, pasivan, ali on je upravo dobijao veliki broj mečeva biranjem trenutka kada će da napadne, ako u poenu protivnik ne pogreši pre toga. Jer kada bi Novak češće tražio uglove, i pokušavao da pogodi vinere, to bi povećalo rizik u poenu, i više bi ih gubio. Vi kažete da ako Nole igra svoju igru pobediće, ali on upravo igra svoju igru, samo na nekim podlogama, pogotovo bržim za nju postoji lek. Mislim da kad njih četvorica igraju svoju najbolju igru, tu nema sigurne prognoze, ko može da vrati Federerove servise ako su savršeni, ili voleje, ko može da izdrži razmenu duže od Mareja i stigne one silne lopte, ko je uporniji od Nadala ili ima njegov forhend, ko ima bolji ritern, i bekend paralelu od Novaka.(da nabrojim samo nekoliko elemenata njihove igre) Ko ima tu igračku inteligenciju, pogotovo mislim na Novaka i Rodžera? Kako god bilo Novak je trenutno najbolji igrač na svetu, ako nam to nije dovoljno, i ako on "mora" da osvoji US open da bi to ponovo dokazao, onda sa nama nešto nije u redu. kako god bilo izgubio on prvog dana on će ostati najbolji, ovo jedna on najnapornijih sezona za njega i ne treba mu zamerati na ponekad slabijm rezultatima, treba mu čestitati.

matematičar

pre 8 godina

Rafa, realno, nema šanse za trofej pošto u žrebu postoji bar 10 tenisera koji mogu da ga pobede. Novak jeste favorit, a Federer igra onaj konstantno jak i neponovljivo elegantan tenis koji ga je i držao na #1 svih proteklih godina. Biće dobar turnir!

Igor

pre 8 godina

Objavljen je raspored: Ana otvara program na Artur Esu od 11 po lokalnom vremenu, odnosno 17h kod nas. Pripala joj je cast da otvori US open. Novak igra treci mec dana na Artur Esu, posle Aninog meca i meca Venus-Puig. Jelena igra drugi mec dana na terenu 13.

Kunter

pre 8 godina

Rodzer kada je igrao najbolji tenis osvojio je 17 Gslemova a Djokovic je bio veciti 3. iako je bio u punoj snazi sa 21,22,23 godine. Cinjenica! (Jumko, 30. avgust 2015 13:45)
Dečko jel ti dobro ? Jel provaljuješ koliko si glup i netačan ispao? Ajde da ti pojasnim...Federer je sticajem okolnosti uzeo 17 slemova usled odsustva ikakve ozbiljne konkurencije. Novak je skinuo i njega i Nadala sa trona i do kraja karijere će ih ostaviti u prašini zaborava. Uz to je od tenisa napravio skroz drugi sport što su i Nadal i Federer više puta priznali i isticali.

Dragan VG

pre 8 godina

Federer igra fantastican tenis, ali vecina zanemaruje cinjenicu da ima 34 godine, i da nije isto igrati na 2 i na 3 dobijena seta...
Upravo je to njegov najveci problem na GS-ovima, igranje u 3 dobijena seta...
Ali bez obzira na sve, jedan od glavnih favorita uz Novaka i Endija...