Četvrtak, 27.08.2015.

08:30

Da li im ističe vreme za velike stvari?

Predviđali su im pohod na broj jedan, završnice Gren slem turnira, ali od tih najava i predviđanja nije bilo ništa.

Izvor: Saša Ozmo

Da li im istièe vreme za velike stvari? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

ni klot, ni frket

pre 8 godina

Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.
(Banezi, 27. avgust 2015 17:07)

Svakako. Ali, od preostale sedmorice, bar pet ih je igralo zajedno, istovremeno, u nekom drugom periodu. Osim toga, u tom drugom periodu bilo je jos igraca daleko jacih od bilo kojeg danasnjeg, ne racunajuci ovu trojicu. Ergo... danas je "najjaca konkurencija ikad".

X=iks

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. (velikoslovog, 27. avgust 2015 14:44)

UBEDLJIVO najbolja trojka koja je ikad igrala istovremeno bila je: Borg, McEnroe, Lendl. A osvojili su ukupno nesto manje titula od Federera, Nadala i Djokovica zato sto njihovi protivnici nisu bili Murray, Wawrinka, Cilic, Nishikori, Raonic... (pa da sve dele izmedju sebe), nego su, osim njih, tu bili i prvo Connors, Newcombe, Nastase... a potom (uz Lendla i McEnorea, bez Borga) i dalje Connors, skoro sve vreme, pa jos i Wilander, Edberg, Becker... sve do Samprasa, Couriera i Agassija.

Beba

pre 8 godina

E to su Djokovicevi rivali iz top 10!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. avgust 2015 15:43) # Link komentara

Dobro, to su i Federerovi i Nadalovi rivali. Zašto onda neko od njih dvojice nije br.1?? Da ne pominjem 5000 razlike.

Dejan S.

pre 8 godina

(Negativni, 27. avgust 2015 15:01)

Slabo ti zapažaš stvari. Federer sada sa 34 je duplo bolji igrač od tih tvojih "veličina" Rodika, Safina i Hjuita. Samo Federer je dovoljan da definiše Novakovu sadašnju konkurenciju jačom od konkurencije pijani Safin, bum tras Rodik i limitirani Hjuit.
Iznosiš podatke ali ne i detalje koji malo pojašnjavaju stvari. Rodik ima sa Novakom h2h 5:4, da da baš veliki skor, od toga dva Novakova predata meča zbog 40°C. i još jedan poraz na ultrabrzom betonu Dubaia. Da je Rodik znao da hoda po šljaci a kamoli da igra, Novak bi ga mlatio sa 0. Novak je već tada bio klasa za Rodika, seti se 2007. Montreala. Toliko o njemu. A tek Safin. Igrali svega 2 meča. Prvi kada je Novak imao 17 godina i to na AO slemu. Ko je lud da se hvali pobedom nad 17-ogodišnjim Novakom? Samo budala. Drugi meč je Novak izgubio u 2. kolu Vimbldona. Pred početak turnira je u Londonu dobio pretnje smrću, što je i Skotland Jard istraživao po prijavi porodice Đoković. Jedva je i prvo kolo prošao protiv neke boranije. Mediji su o tome pisali kasnije. Je li i to meč sa kojim se treba hvaliti?

Stanimir Branimir

pre 8 godina

A da pogledate malo drugačije. Možda nije konkurencija slaba koliko su oni zapravo dobri i podigli nivo igre. Siguran sam da se danas ni Beker, Sampras i Agasi ne bi naigrali protiv Noleta, Rođe, Rafe, pa i Endija. Oni skoro da nemaju mane, igraju na svim podlogama, svi udarci su im blizu savršenstva. A recimo Sampras i Beker su tipični servis-volej igrači, a danas je ta igra protiv vrhunskih igrača samoubistvo, jer imaju savršene passing shotove. Koliko god Agasi bio pokretan i imao dobar ritern, ne bi mogao da izdrži razmene sa današnjom četvorkom i nije dovoljno fizički snažan niti atleta da igra takav meč 2, 3 ili 4 sata na tom nivu. Tako da nije problem u slaboj konkurenciji, nego su se pojavili momci koji su podigli lestvicu, pogurali su jedni drugi, a ostali su tamo gde su i pre toga bili pa se napravila ogromna razlika. Suviše su nas razmazili pa mislite da je normalno da igrač odigra savršen meč od početka do kraja.

uzaludan trud

pre 8 godina

@saša jokić,džaba se trudiš.Marej i Wawrinka ni slučajno nisu kvalitetniji teniseri od Hjuita i Rodika ,ali pošto si ti Novakov navijač nastojiš i druge uvjeriti u to,međutim tvoj problem je u tome što ima priličan broj onih koji tenis prate duže od poslednjih 4-5 godina,koliko ga vjerovatno ti pratiš.

no1

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.
(Sasa jokic, 27. avgust 2015 13:50)

Evo i ovaj. A Federer? Njega si zaboravio? On nije konkurencija Novaku sada? Pa kako ga pobedi dva put ove godine? Interesantno kako se iz priče o sadašnjoj konkurenciji uvek izbacuje Federer ili se spomene kao star. A on ovako "star" je svemirski brod za Rodika, Safina i Hjuita.

Frfljavi

pre 8 godina

Auuuuuu kakav promašaj u izjavljivanju mišljenja i stava gosn Ozmo.... Pa Wawrinka je baš u poznim godinama odnsono u tridesetim napravio najveće podvige u karijeri. A ne u 26-oj. Federer igra bolje nego ikada. Ljubičić je osvojio masters 1000 pred sam kraj karijere. A Vi
izjavljujete ovakvo mišljenje???!!!

no1

pre 8 godina

Jel' ovo beše ta "najjača" konkurencija, ikada? Koju tata Rođa preslišava gde god stigne.
(monden, 27. avgust 2015 11:17)

Pa burazere ti skačeš sam sebi u usta. Znači tata Rođa preslišava, bogotac, leti po terenu itd. Pa valjda je on takav Noletu konkurencija sada, ili se on ne računa po tebi. Klasična namerna amnezija, zamena teza. Svi hejteri se trude da objasne kako Nole osvaja jer je sada nikakva konkurencija, a namerno zaborave Federera ha ha ha! Federer je ovakav kakav je sada, svetlosnim godinama bolji igrač od Rodika, Safina, Hjuita, Bagdatisa, i ostale boranije iz tada 2004, 5, 6 koji su bili "strašna" konkurencija njemu samom tih godina, kada je protiv njih uzimao slemove iz zezanja. Jedina konkurencija koju je tada imao je bio klinac Nadal ali samo na šljaci. Omiljena laž im je i da Novak osvaja jer se Nadal raspao. Pa jel bio raspadnut 2011.? Ma da, baš raspadnut igrač igra redom finala svih mastersa i na hardu i na šljaci, i finala na RG, i na Wimbledonu, i na USO i gubi samo od Novaka. Umorio se tek posle USO, ali umorio se isto i Novak, pa je onda Feda pokupio ostatke do kraja sezone, što govori da je i on te godine bio top, i jasno da bi on dominirao te godine da nije bilo ove dvojce ludaka. Da te godine nije bilo Novaka, Nadal bi imao sezonu iz snova, najbolju u karijeri i zajedno sa AO 2012. vezao bi 4 slema za redom, kao Lejver. Novak je zaradio svetsku jedinicu i uzeo 3 slema i 5 mastersa 2011. preko Nadala i Federera na vrhuncu karijere. To je neumoljiva i lako proverljiva činjenica. Svaka druga priča je obična laž i jeftina mitomanija.

Banezi

pre 8 godina

Vreme od 2005-2015 je najbolje što se tiče tenisa. Bilo je i krajem osamdesetih Edberg, Lendl, Mekinro, Vilander i Beker, ali ovo sad je strašno. Za dve godine biće vakuum vrhunskih igrača, kad se povuče Federer a Nole ne bude u vrhunskoj formi. Pa Sampras kad je osvajao dva gren slema godišnje smatrao je sezonu uspešnom. Federer je bar dva gren slema osvajao 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, Nadal 2008, 2010, 2013, Nole 2011 i 2015. Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.

Andjela

pre 8 godina

Pa sad... Da li ce nekada osvojiti GS ili ne tesko je reci. Ko zna mozda se nekom od njih poklopi dobar zreb i solidna forma pa i uspeju da ga osvoje. Ono sto je mene nerviralo je sto su sasvim prosecni i ne tako mladi teniseri u medijima uzdizani u nebesa kao neke mlade nade koje ce sasvim sigurno smeniti veliku cetvorku. Takve mlade nade treba traziti u danasnjim juniorima jer realno ne dolazi do smene generacija svake druge sezone, vec vrhunski teniseri svoju najbolju igru igraju godinama, a ovi "mladi" teniseri od po 25 godina ce morati da stanu u red sa Berdihom, Fererom i drustvancetom i da se nadaju ludoj sreci kakva je zadesila Cilica.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Raonić,Nišikori i Dmitrov su to odlicni teniseri ali za neke velike rezultate falim im konstatnost,samopouzadnje, mentalna stabilnosti i naravno sampionski duh da bi nešto uradili za sebe veliko u karijerama..To je ono sto izdvaja Novaka,Rodzera i Rafu dok je bio u vrhu u odnosu na druge tenisere i zato su bili jasni favoriti na svakom GS i mastersu jer su sve to posedovali odonosno imali uz talenat kome je urodjen svakom teniseru i bez kojeg se ne može.

А и у педагогији за предшколски узраст!

pre 8 godina

"Predviđali su im pohod na broj jedan, završnice Gren slem turnira, ali od tih najava i predviđanja nije bilo ništa."

То се у Квантној статистичкој физици назива: прављење рачуна без крчмара!

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Pa nema ovde puno sta da se doda. Fina analiza svakog od pomenutih igraca.
Konkretno, od njih trojice, mislim da je bas Nisikori najkvalitetniji sto pokazuje i renking, ali da li je sposoban i za neki grend slem ili mesto u vodecem dvojcu, nisam bas siguran.
Naravno, Berdih, Gaske i jos neki su vec prezaljeni u tom smislu.

Negativni

pre 8 godina

Nisu oni kvalitet za dugi opstanak u vrhu. Možda uzmu koju veću titulu za godinu-dve kad Djoković i Marej budu stariji i sporiji, ali definitivno nisu ni do kolena prvoj trojici.
Usput, vidim da se i dalje lupeta o konkurenciji na ovom forumu od tipičnih srpskih "stručnjaka za sve i svašta". Rodik, Safin i Hjuit su duplo bolji igrači od Vavrinke i Mareja. Rodik ima pozitivan skor sa Djokovićem i počeo je češće da gubi od njega tek kad je napunio tridesetu. Safin sa Djokovićem ima skor od 6-0 u setovima. Poslednji put ga je odrao na Vimbldonu kada je Novak bio treći igrač sveta i zadnji set 6-1 !!! Ovo sada je najgora konkurencija u istoriji tenisa, kada Federer ima 35 a Nadal je naredjao četiri povrede u pet zadnjih godina. Marej i Del Potro operisani pa tako Vavrinka i Čilić uzimaju GS titule. U vreme Hjuita, Rodika, Filipusisa, Federera, Safina...a na šljaci Gaudija i par španaca, Vavrinka i Čilić ne bi mogli da udju ni u osminu finala nekog jačeg turnira a kamoli da ga osvoje.
Ali mi smo veći katolici i od pape, jel tako?

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

ovo su igraci koji nisu ni u drugom planu kada su titule u pitanju, koliko je ovo u stvari najjaca generacija ikada!! jedan nadal ne moze da opepeli skoro celu godinu, sa svih strana dolazi opasnost, nikako ne moze na noge da stane, toliko je izjednacenih igraca da to nije normalno, da ne pominjem congu, monfilsa, gaskea, ferera, berdiha, simona, karlovica, janovica, povredjenog del potra, cilica, oni nisu ni u trecem planu kada su titule u pitanju!! pogledajte samo zavrsni masters, novak, federer, marej, wavrinka, nisikori, berdih, nadal, i za 8 mesto konkurise jedno 10 do 15 igraca.. zestoko, zamislite da je jos tu i delpotro koji se vraca!!

Dott

pre 8 godina

Nema se sta specijalno dodati na Sasine reci, jedino bih izdvojio moje zapazanje sto se tice Raonica i ostalih visokih igraca. Jasno je da visoki igraci imaju jedan vid kompleksa a onda i potrebe da se dokazuju u vicnosti dugih razmena sa osnovne linije i tu vidim nihovu osnovnu gresku. Umesto da veliki deo treninga posvecuju utreniravanju svog stila igre dva osnovna udarca servisu i riternu, oni previse obracaju paznju na razmenu sa osnovne linije. Ono sto maksimalno mogu postici sa tom konstitucijom u razmeni je da budu prosecni, ali ce im i servis i ritern takodje biti prosecan zbog prevelikog rasplinjavanja na mnogo segmenata u igri. Zato treba ono u cemu su dobri da dovedu do najviseg moguceg nivoa i tim adutima da pobedjuju. Najbolji primer tome bio je Ivanisevic, zahvaljujuci cemu je i postigao rezultate koje je postigao, pa i na Cilica vrlo pozitivno delovao.

GM

pre 8 godina

Poslednja dva teksta, o koferu punom briga i ovaj o tome kome ili ne istice vreme...

Su mozda i dve najnepotrebnije teme do sada od strane Sase. Uz nadu da ce biti nekih originalnijih prica i tema, a ne prorocanja i predvidjanja.

velikoslovog

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. E sad, to sto neko ne moze da razume da se jacina era definise po tome da li najbolji igraci svih vremena igraju zajedno ili ne, a ne po tome koliko je jak 10. igrac na atp listi u toj konkurenciji je druga stvar...

Komšija

pre 8 godina

Vidim lep članak, logičan, stručan, sročen kako treba... Pogledam ko je autor, kad ono Saša Ozmo... E tu mi je sve bilo jasno! Znači već vreme za US Open!
Kapiram da ga redakcija nije poslala u NY ovog puta, hvala im za Pariz i London!
Idemo Sašo, udarna doza kreativnosti svakog dana!
Inače Nišikori je dečko šmeker i Noletov ortak koliko znam. Jednom je spomenuto da je pomogao Noletu oko ugovora sa Uniqlo, to je bilo u vreme kada Nole nije imao sponzore... E kako su se tada sva ta velika imena industrije sportske opreme ispalila... Ali sva sreća Uniqlo je imao sluha i šmeka da potpiše ugovor sa Noletom. Kao i Sergio Tacchini pre toga.
Može li malo istraživačkog novinarstva Sašo, da malom istražiš šta se to sve tih godina dešavalo oko sponzorskih ugovora sa Novakom i zašto je bio bojkotovan? Sećamo se prelepljivanja oznaka na Noletovim patikama i ostalog. Znamo za Adidasovo objašnjenje, odlučili su se za Mareja jer je britansko tržište mnogo veće od našeg, ali Nole je ipak svetski brend i veoma omiljen u Aziji.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Mislim da im je jako tesko. Ako prodju Nadala, sto je ovih dana nesto lakse, ceka ih Marej ili Novak, ili Federer. Onda tu je jos igraca koji u top formi umeju da budu nepremostiva prepreka. Vavrinka, Bedrih (iako je on igrac za cetvrt i polu finala samo, dovoljno je da nalete u toj fazi na njega) itd. Zato su Novak i pa cak i Marej napravili cudo, probivsi se u sam vrh gde su vec zadnjih sedam osam godina. Novak je morao da pobedjuje u polufinalu i finalu najjace tenisere godinama. Sve i da je sada slabija konkurencija, cak i ovakav Federer koji osvoji jedan masters ili dva godisnje je jako tezak protivnik ako nisi u top formi. Ipak ne iskljucujem mogucnost da Nisikori recimo ima karijeru slicnu Vavrinkinoj. Da u kasnijem stadijumu svoje karijere uzme koji slem.

Stefan

pre 8 godina

Od svih navedenih jedino nisikori predstavlja koliku toliku pretnju za veliku cetvorku kada je fit po meni je zasluzio titulu prosle godine na us openu ali fizicki nije mogao da izdrzi protiv cilica koji je dosta manje vremena proveo na terenu,definitivno je najkonstantniji i ima najraznovrsniju igru od svih mladjih tenisera.Sto se dimitrova tice ja psihicki nestabilnijeg tenisera nisam gledao u zivotu poslednji primer je mec sam marejem na sinsiju gde je izgubio ono sto ni amater ne bi smeo.A raonic moze da zahvali servisu sto se uopste nalazi u top 10 posto su mu igra sa osnovne liinije i kretanje vrlo slabi.Po meni ova generacija nema neku perspektivu,od mladjih igraca generalno smatram da jedino dominik tiem moze da uradi nesto veliko.

NS BOY

pre 8 godina

@monden, mozda je on tebi postao tata, nakon posete Svajcarskoj. ;)
Ali, Rodja tata drugim teniserima bioloski i igracki nije, jer mu je ovo osvojena titula nakon ni sam ne znam koliko vremena. Govorim o ozbiljnim titulana, ne onim koje je osvajao na turnirima Z kategorije. ;)

Sasa jokic

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.

simke

pre 8 godina

Srednja generacija nikad nece moci doci od izracaja zbog Djokovica,Nadala,Federera i Mareja...Prognoziram,kada se povuce velika cetvorka,nastupice susni period od 7-8 godina,a onda ce se pojaviti neki mladi veliki igrac,to tako obicno ide...Znaci,mislim da nece biti veliki sampioni ni Coric,ni Zverev,Kirios,Kukinakis,nego ce proci jedan period,i onda ce se pjaviti neko ko ce dominirati.

simke

pre 8 godina

Srednja generacija nikad nece moci doci od izracaja zbog Djokovica,Nadala,Federera i Mareja...Prognoziram,kada se povuce velika cetvorka,nastupice susni period od 7-8 godina,a onda ce se pojaviti neki mladi veliki igrac,to tako obicno ide...Znaci,mislim da nece biti veliki sampioni ni Coric,ni Zverev,Kirios,Kukinakis,nego ce proci jedan period,i onda ce se pjaviti neko ko ce dominirati.

Sasa jokic

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.

velikoslovog

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. E sad, to sto neko ne moze da razume da se jacina era definise po tome da li najbolji igraci svih vremena igraju zajedno ili ne, a ne po tome koliko je jak 10. igrac na atp listi u toj konkurenciji je druga stvar...

NS BOY

pre 8 godina

@monden, mozda je on tebi postao tata, nakon posete Svajcarskoj. ;)
Ali, Rodja tata drugim teniserima bioloski i igracki nije, jer mu je ovo osvojena titula nakon ni sam ne znam koliko vremena. Govorim o ozbiljnim titulana, ne onim koje je osvajao na turnirima Z kategorije. ;)

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Pa nema ovde puno sta da se doda. Fina analiza svakog od pomenutih igraca.
Konkretno, od njih trojice, mislim da je bas Nisikori najkvalitetniji sto pokazuje i renking, ali da li je sposoban i za neki grend slem ili mesto u vodecem dvojcu, nisam bas siguran.
Naravno, Berdih, Gaske i jos neki su vec prezaljeni u tom smislu.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Mislim da im je jako tesko. Ako prodju Nadala, sto je ovih dana nesto lakse, ceka ih Marej ili Novak, ili Federer. Onda tu je jos igraca koji u top formi umeju da budu nepremostiva prepreka. Vavrinka, Bedrih (iako je on igrac za cetvrt i polu finala samo, dovoljno je da nalete u toj fazi na njega) itd. Zato su Novak i pa cak i Marej napravili cudo, probivsi se u sam vrh gde su vec zadnjih sedam osam godina. Novak je morao da pobedjuje u polufinalu i finalu najjace tenisere godinama. Sve i da je sada slabija konkurencija, cak i ovakav Federer koji osvoji jedan masters ili dva godisnje je jako tezak protivnik ako nisi u top formi. Ipak ne iskljucujem mogucnost da Nisikori recimo ima karijeru slicnu Vavrinkinoj. Da u kasnijem stadijumu svoje karijere uzme koji slem.

no1

pre 8 godina

Jel' ovo beše ta "najjača" konkurencija, ikada? Koju tata Rođa preslišava gde god stigne.
(monden, 27. avgust 2015 11:17)

Pa burazere ti skačeš sam sebi u usta. Znači tata Rođa preslišava, bogotac, leti po terenu itd. Pa valjda je on takav Noletu konkurencija sada, ili se on ne računa po tebi. Klasična namerna amnezija, zamena teza. Svi hejteri se trude da objasne kako Nole osvaja jer je sada nikakva konkurencija, a namerno zaborave Federera ha ha ha! Federer je ovakav kakav je sada, svetlosnim godinama bolji igrač od Rodika, Safina, Hjuita, Bagdatisa, i ostale boranije iz tada 2004, 5, 6 koji su bili "strašna" konkurencija njemu samom tih godina, kada je protiv njih uzimao slemove iz zezanja. Jedina konkurencija koju je tada imao je bio klinac Nadal ali samo na šljaci. Omiljena laž im je i da Novak osvaja jer se Nadal raspao. Pa jel bio raspadnut 2011.? Ma da, baš raspadnut igrač igra redom finala svih mastersa i na hardu i na šljaci, i finala na RG, i na Wimbledonu, i na USO i gubi samo od Novaka. Umorio se tek posle USO, ali umorio se isto i Novak, pa je onda Feda pokupio ostatke do kraja sezone, što govori da je i on te godine bio top, i jasno da bi on dominirao te godine da nije bilo ove dvojce ludaka. Da te godine nije bilo Novaka, Nadal bi imao sezonu iz snova, najbolju u karijeri i zajedno sa AO 2012. vezao bi 4 slema za redom, kao Lejver. Novak je zaradio svetsku jedinicu i uzeo 3 slema i 5 mastersa 2011. preko Nadala i Federera na vrhuncu karijere. To je neumoljiva i lako proverljiva činjenica. Svaka druga priča je obična laž i jeftina mitomanija.

А и у педагогији за предшколски узраст!

pre 8 godina

"Predviđali su im pohod na broj jedan, završnice Gren slem turnira, ali od tih najava i predviđanja nije bilo ništa."

То се у Квантној статистичкој физици назива: прављење рачуна без крчмара!

Stefan

pre 8 godina

Od svih navedenih jedino nisikori predstavlja koliku toliku pretnju za veliku cetvorku kada je fit po meni je zasluzio titulu prosle godine na us openu ali fizicki nije mogao da izdrzi protiv cilica koji je dosta manje vremena proveo na terenu,definitivno je najkonstantniji i ima najraznovrsniju igru od svih mladjih tenisera.Sto se dimitrova tice ja psihicki nestabilnijeg tenisera nisam gledao u zivotu poslednji primer je mec sam marejem na sinsiju gde je izgubio ono sto ni amater ne bi smeo.A raonic moze da zahvali servisu sto se uopste nalazi u top 10 posto su mu igra sa osnovne liinije i kretanje vrlo slabi.Po meni ova generacija nema neku perspektivu,od mladjih igraca generalno smatram da jedino dominik tiem moze da uradi nesto veliko.

Komšija

pre 8 godina

Vidim lep članak, logičan, stručan, sročen kako treba... Pogledam ko je autor, kad ono Saša Ozmo... E tu mi je sve bilo jasno! Znači već vreme za US Open!
Kapiram da ga redakcija nije poslala u NY ovog puta, hvala im za Pariz i London!
Idemo Sašo, udarna doza kreativnosti svakog dana!
Inače Nišikori je dečko šmeker i Noletov ortak koliko znam. Jednom je spomenuto da je pomogao Noletu oko ugovora sa Uniqlo, to je bilo u vreme kada Nole nije imao sponzore... E kako su se tada sva ta velika imena industrije sportske opreme ispalila... Ali sva sreća Uniqlo je imao sluha i šmeka da potpiše ugovor sa Noletom. Kao i Sergio Tacchini pre toga.
Može li malo istraživačkog novinarstva Sašo, da malom istražiš šta se to sve tih godina dešavalo oko sponzorskih ugovora sa Novakom i zašto je bio bojkotovan? Sećamo se prelepljivanja oznaka na Noletovim patikama i ostalog. Znamo za Adidasovo objašnjenje, odlučili su se za Mareja jer je britansko tržište mnogo veće od našeg, ali Nole je ipak svetski brend i veoma omiljen u Aziji.

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

ovo su igraci koji nisu ni u drugom planu kada su titule u pitanju, koliko je ovo u stvari najjaca generacija ikada!! jedan nadal ne moze da opepeli skoro celu godinu, sa svih strana dolazi opasnost, nikako ne moze na noge da stane, toliko je izjednacenih igraca da to nije normalno, da ne pominjem congu, monfilsa, gaskea, ferera, berdiha, simona, karlovica, janovica, povredjenog del potra, cilica, oni nisu ni u trecem planu kada su titule u pitanju!! pogledajte samo zavrsni masters, novak, federer, marej, wavrinka, nisikori, berdih, nadal, i za 8 mesto konkurise jedno 10 do 15 igraca.. zestoko, zamislite da je jos tu i delpotro koji se vraca!!

Dejan S.

pre 8 godina

(Negativni, 27. avgust 2015 15:01)

Slabo ti zapažaš stvari. Federer sada sa 34 je duplo bolji igrač od tih tvojih "veličina" Rodika, Safina i Hjuita. Samo Federer je dovoljan da definiše Novakovu sadašnju konkurenciju jačom od konkurencije pijani Safin, bum tras Rodik i limitirani Hjuit.
Iznosiš podatke ali ne i detalje koji malo pojašnjavaju stvari. Rodik ima sa Novakom h2h 5:4, da da baš veliki skor, od toga dva Novakova predata meča zbog 40°C. i još jedan poraz na ultrabrzom betonu Dubaia. Da je Rodik znao da hoda po šljaci a kamoli da igra, Novak bi ga mlatio sa 0. Novak je već tada bio klasa za Rodika, seti se 2007. Montreala. Toliko o njemu. A tek Safin. Igrali svega 2 meča. Prvi kada je Novak imao 17 godina i to na AO slemu. Ko je lud da se hvali pobedom nad 17-ogodišnjim Novakom? Samo budala. Drugi meč je Novak izgubio u 2. kolu Vimbldona. Pred početak turnira je u Londonu dobio pretnje smrću, što je i Skotland Jard istraživao po prijavi porodice Đoković. Jedva je i prvo kolo prošao protiv neke boranije. Mediji su o tome pisali kasnije. Je li i to meč sa kojim se treba hvaliti?

Stanimir Branimir

pre 8 godina

A da pogledate malo drugačije. Možda nije konkurencija slaba koliko su oni zapravo dobri i podigli nivo igre. Siguran sam da se danas ni Beker, Sampras i Agasi ne bi naigrali protiv Noleta, Rođe, Rafe, pa i Endija. Oni skoro da nemaju mane, igraju na svim podlogama, svi udarci su im blizu savršenstva. A recimo Sampras i Beker su tipični servis-volej igrači, a danas je ta igra protiv vrhunskih igrača samoubistvo, jer imaju savršene passing shotove. Koliko god Agasi bio pokretan i imao dobar ritern, ne bi mogao da izdrži razmene sa današnjom četvorkom i nije dovoljno fizički snažan niti atleta da igra takav meč 2, 3 ili 4 sata na tom nivu. Tako da nije problem u slaboj konkurenciji, nego su se pojavili momci koji su podigli lestvicu, pogurali su jedni drugi, a ostali su tamo gde su i pre toga bili pa se napravila ogromna razlika. Suviše su nas razmazili pa mislite da je normalno da igrač odigra savršen meč od početka do kraja.

Andjela

pre 8 godina

Pa sad... Da li ce nekada osvojiti GS ili ne tesko je reci. Ko zna mozda se nekom od njih poklopi dobar zreb i solidna forma pa i uspeju da ga osvoje. Ono sto je mene nerviralo je sto su sasvim prosecni i ne tako mladi teniseri u medijima uzdizani u nebesa kao neke mlade nade koje ce sasvim sigurno smeniti veliku cetvorku. Takve mlade nade treba traziti u danasnjim juniorima jer realno ne dolazi do smene generacija svake druge sezone, vec vrhunski teniseri svoju najbolju igru igraju godinama, a ovi "mladi" teniseri od po 25 godina ce morati da stanu u red sa Berdihom, Fererom i drustvancetom i da se nadaju ludoj sreci kakva je zadesila Cilica.

no1

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.
(Sasa jokic, 27. avgust 2015 13:50)

Evo i ovaj. A Federer? Njega si zaboravio? On nije konkurencija Novaku sada? Pa kako ga pobedi dva put ove godine? Interesantno kako se iz priče o sadašnjoj konkurenciji uvek izbacuje Federer ili se spomene kao star. A on ovako "star" je svemirski brod za Rodika, Safina i Hjuita.

Dott

pre 8 godina

Nema se sta specijalno dodati na Sasine reci, jedino bih izdvojio moje zapazanje sto se tice Raonica i ostalih visokih igraca. Jasno je da visoki igraci imaju jedan vid kompleksa a onda i potrebe da se dokazuju u vicnosti dugih razmena sa osnovne linije i tu vidim nihovu osnovnu gresku. Umesto da veliki deo treninga posvecuju utreniravanju svog stila igre dva osnovna udarca servisu i riternu, oni previse obracaju paznju na razmenu sa osnovne linije. Ono sto maksimalno mogu postici sa tom konstitucijom u razmeni je da budu prosecni, ali ce im i servis i ritern takodje biti prosecan zbog prevelikog rasplinjavanja na mnogo segmenata u igri. Zato treba ono u cemu su dobri da dovedu do najviseg moguceg nivoa i tim adutima da pobedjuju. Najbolji primer tome bio je Ivanisevic, zahvaljujuci cemu je i postigao rezultate koje je postigao, pa i na Cilica vrlo pozitivno delovao.

Banezi

pre 8 godina

Vreme od 2005-2015 je najbolje što se tiče tenisa. Bilo je i krajem osamdesetih Edberg, Lendl, Mekinro, Vilander i Beker, ali ovo sad je strašno. Za dve godine biće vakuum vrhunskih igrača, kad se povuče Federer a Nole ne bude u vrhunskoj formi. Pa Sampras kad je osvajao dva gren slema godišnje smatrao je sezonu uspešnom. Federer je bar dva gren slema osvajao 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, Nadal 2008, 2010, 2013, Nole 2011 i 2015. Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.

Negativni

pre 8 godina

Nisu oni kvalitet za dugi opstanak u vrhu. Možda uzmu koju veću titulu za godinu-dve kad Djoković i Marej budu stariji i sporiji, ali definitivno nisu ni do kolena prvoj trojici.
Usput, vidim da se i dalje lupeta o konkurenciji na ovom forumu od tipičnih srpskih "stručnjaka za sve i svašta". Rodik, Safin i Hjuit su duplo bolji igrači od Vavrinke i Mareja. Rodik ima pozitivan skor sa Djokovićem i počeo je češće da gubi od njega tek kad je napunio tridesetu. Safin sa Djokovićem ima skor od 6-0 u setovima. Poslednji put ga je odrao na Vimbldonu kada je Novak bio treći igrač sveta i zadnji set 6-1 !!! Ovo sada je najgora konkurencija u istoriji tenisa, kada Federer ima 35 a Nadal je naredjao četiri povrede u pet zadnjih godina. Marej i Del Potro operisani pa tako Vavrinka i Čilić uzimaju GS titule. U vreme Hjuita, Rodika, Filipusisa, Federera, Safina...a na šljaci Gaudija i par španaca, Vavrinka i Čilić ne bi mogli da udju ni u osminu finala nekog jačeg turnira a kamoli da ga osvoje.
Ali mi smo veći katolici i od pape, jel tako?

GM

pre 8 godina

Poslednja dva teksta, o koferu punom briga i ovaj o tome kome ili ne istice vreme...

Su mozda i dve najnepotrebnije teme do sada od strane Sase. Uz nadu da ce biti nekih originalnijih prica i tema, a ne prorocanja i predvidjanja.

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Raonić,Nišikori i Dmitrov su to odlicni teniseri ali za neke velike rezultate falim im konstatnost,samopouzadnje, mentalna stabilnosti i naravno sampionski duh da bi nešto uradili za sebe veliko u karijerama..To je ono sto izdvaja Novaka,Rodzera i Rafu dok je bio u vrhu u odnosu na druge tenisere i zato su bili jasni favoriti na svakom GS i mastersu jer su sve to posedovali odonosno imali uz talenat kome je urodjen svakom teniseru i bez kojeg se ne može.

uzaludan trud

pre 8 godina

@saša jokić,džaba se trudiš.Marej i Wawrinka ni slučajno nisu kvalitetniji teniseri od Hjuita i Rodika ,ali pošto si ti Novakov navijač nastojiš i druge uvjeriti u to,međutim tvoj problem je u tome što ima priličan broj onih koji tenis prate duže od poslednjih 4-5 godina,koliko ga vjerovatno ti pratiš.

Beba

pre 8 godina

E to su Djokovicevi rivali iz top 10!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. avgust 2015 15:43) # Link komentara

Dobro, to su i Federerovi i Nadalovi rivali. Zašto onda neko od njih dvojice nije br.1?? Da ne pominjem 5000 razlike.

Frfljavi

pre 8 godina

Auuuuuu kakav promašaj u izjavljivanju mišljenja i stava gosn Ozmo.... Pa Wawrinka je baš u poznim godinama odnsono u tridesetim napravio najveće podvige u karijeri. A ne u 26-oj. Federer igra bolje nego ikada. Ljubičić je osvojio masters 1000 pred sam kraj karijere. A Vi
izjavljujete ovakvo mišljenje???!!!

X=iks

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. (velikoslovog, 27. avgust 2015 14:44)

UBEDLJIVO najbolja trojka koja je ikad igrala istovremeno bila je: Borg, McEnroe, Lendl. A osvojili su ukupno nesto manje titula od Federera, Nadala i Djokovica zato sto njihovi protivnici nisu bili Murray, Wawrinka, Cilic, Nishikori, Raonic... (pa da sve dele izmedju sebe), nego su, osim njih, tu bili i prvo Connors, Newcombe, Nastase... a potom (uz Lendla i McEnorea, bez Borga) i dalje Connors, skoro sve vreme, pa jos i Wilander, Edberg, Becker... sve do Samprasa, Couriera i Agassija.

ni klot, ni frket

pre 8 godina

Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.
(Banezi, 27. avgust 2015 17:07)

Svakako. Ali, od preostale sedmorice, bar pet ih je igralo zajedno, istovremeno, u nekom drugom periodu. Osim toga, u tom drugom periodu bilo je jos igraca daleko jacih od bilo kojeg danasnjeg, ne racunajuci ovu trojicu. Ergo... danas je "najjaca konkurencija ikad".

Negativni

pre 8 godina

Nisu oni kvalitet za dugi opstanak u vrhu. Možda uzmu koju veću titulu za godinu-dve kad Djoković i Marej budu stariji i sporiji, ali definitivno nisu ni do kolena prvoj trojici.
Usput, vidim da se i dalje lupeta o konkurenciji na ovom forumu od tipičnih srpskih "stručnjaka za sve i svašta". Rodik, Safin i Hjuit su duplo bolji igrači od Vavrinke i Mareja. Rodik ima pozitivan skor sa Djokovićem i počeo je češće da gubi od njega tek kad je napunio tridesetu. Safin sa Djokovićem ima skor od 6-0 u setovima. Poslednji put ga je odrao na Vimbldonu kada je Novak bio treći igrač sveta i zadnji set 6-1 !!! Ovo sada je najgora konkurencija u istoriji tenisa, kada Federer ima 35 a Nadal je naredjao četiri povrede u pet zadnjih godina. Marej i Del Potro operisani pa tako Vavrinka i Čilić uzimaju GS titule. U vreme Hjuita, Rodika, Filipusisa, Federera, Safina...a na šljaci Gaudija i par španaca, Vavrinka i Čilić ne bi mogli da udju ni u osminu finala nekog jačeg turnira a kamoli da ga osvoje.
Ali mi smo veći katolici i od pape, jel tako?

Sasa jokic

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.

NS BOY

pre 8 godina

@monden, mozda je on tebi postao tata, nakon posete Svajcarskoj. ;)
Ali, Rodja tata drugim teniserima bioloski i igracki nije, jer mu je ovo osvojena titula nakon ni sam ne znam koliko vremena. Govorim o ozbiljnim titulana, ne onim koje je osvajao na turnirima Z kategorije. ;)

uzaludan trud

pre 8 godina

@saša jokić,džaba se trudiš.Marej i Wawrinka ni slučajno nisu kvalitetniji teniseri od Hjuita i Rodika ,ali pošto si ti Novakov navijač nastojiš i druge uvjeriti u to,međutim tvoj problem je u tome što ima priličan broj onih koji tenis prate duže od poslednjih 4-5 godina,koliko ga vjerovatno ti pratiš.

GM

pre 8 godina

Poslednja dva teksta, o koferu punom briga i ovaj o tome kome ili ne istice vreme...

Su mozda i dve najnepotrebnije teme do sada od strane Sase. Uz nadu da ce biti nekih originalnijih prica i tema, a ne prorocanja i predvidjanja.

Frfljavi

pre 8 godina

Auuuuuu kakav promašaj u izjavljivanju mišljenja i stava gosn Ozmo.... Pa Wawrinka je baš u poznim godinama odnsono u tridesetim napravio najveće podvige u karijeri. A ne u 26-oj. Federer igra bolje nego ikada. Ljubičić je osvojio masters 1000 pred sam kraj karijere. A Vi
izjavljujete ovakvo mišljenje???!!!

simke

pre 8 godina

Srednja generacija nikad nece moci doci od izracaja zbog Djokovica,Nadala,Federera i Mareja...Prognoziram,kada se povuce velika cetvorka,nastupice susni period od 7-8 godina,a onda ce se pojaviti neki mladi veliki igrac,to tako obicno ide...Znaci,mislim da nece biti veliki sampioni ni Coric,ni Zverev,Kirios,Kukinakis,nego ce proci jedan period,i onda ce se pjaviti neko ko ce dominirati.

Dejan S.

pre 8 godina

(Negativni, 27. avgust 2015 15:01)

Slabo ti zapažaš stvari. Federer sada sa 34 je duplo bolji igrač od tih tvojih "veličina" Rodika, Safina i Hjuita. Samo Federer je dovoljan da definiše Novakovu sadašnju konkurenciju jačom od konkurencije pijani Safin, bum tras Rodik i limitirani Hjuit.
Iznosiš podatke ali ne i detalje koji malo pojašnjavaju stvari. Rodik ima sa Novakom h2h 5:4, da da baš veliki skor, od toga dva Novakova predata meča zbog 40°C. i još jedan poraz na ultrabrzom betonu Dubaia. Da je Rodik znao da hoda po šljaci a kamoli da igra, Novak bi ga mlatio sa 0. Novak je već tada bio klasa za Rodika, seti se 2007. Montreala. Toliko o njemu. A tek Safin. Igrali svega 2 meča. Prvi kada je Novak imao 17 godina i to na AO slemu. Ko je lud da se hvali pobedom nad 17-ogodišnjim Novakom? Samo budala. Drugi meč je Novak izgubio u 2. kolu Vimbldona. Pred početak turnira je u Londonu dobio pretnje smrću, što je i Skotland Jard istraživao po prijavi porodice Đoković. Jedva je i prvo kolo prošao protiv neke boranije. Mediji su o tome pisali kasnije. Je li i to meč sa kojim se treba hvaliti?

Komšija

pre 8 godina

Vidim lep članak, logičan, stručan, sročen kako treba... Pogledam ko je autor, kad ono Saša Ozmo... E tu mi je sve bilo jasno! Znači već vreme za US Open!
Kapiram da ga redakcija nije poslala u NY ovog puta, hvala im za Pariz i London!
Idemo Sašo, udarna doza kreativnosti svakog dana!
Inače Nišikori je dečko šmeker i Noletov ortak koliko znam. Jednom je spomenuto da je pomogao Noletu oko ugovora sa Uniqlo, to je bilo u vreme kada Nole nije imao sponzore... E kako su se tada sva ta velika imena industrije sportske opreme ispalila... Ali sva sreća Uniqlo je imao sluha i šmeka da potpiše ugovor sa Noletom. Kao i Sergio Tacchini pre toga.
Može li malo istraživačkog novinarstva Sašo, da malom istražiš šta se to sve tih godina dešavalo oko sponzorskih ugovora sa Novakom i zašto je bio bojkotovan? Sećamo se prelepljivanja oznaka na Noletovim patikama i ostalog. Znamo za Adidasovo objašnjenje, odlučili su se za Mareja jer je britansko tržište mnogo veće od našeg, ali Nole je ipak svetski brend i veoma omiljen u Aziji.

isto s..nje drugo pakovanje

pre 8 godina

ovo su igraci koji nisu ni u drugom planu kada su titule u pitanju, koliko je ovo u stvari najjaca generacija ikada!! jedan nadal ne moze da opepeli skoro celu godinu, sa svih strana dolazi opasnost, nikako ne moze na noge da stane, toliko je izjednacenih igraca da to nije normalno, da ne pominjem congu, monfilsa, gaskea, ferera, berdiha, simona, karlovica, janovica, povredjenog del potra, cilica, oni nisu ni u trecem planu kada su titule u pitanju!! pogledajte samo zavrsni masters, novak, federer, marej, wavrinka, nisikori, berdih, nadal, i za 8 mesto konkurise jedno 10 do 15 igraca.. zestoko, zamislite da je jos tu i delpotro koji se vraca!!

X=iks

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. (velikoslovog, 27. avgust 2015 14:44)

UBEDLJIVO najbolja trojka koja je ikad igrala istovremeno bila je: Borg, McEnroe, Lendl. A osvojili su ukupno nesto manje titula od Federera, Nadala i Djokovica zato sto njihovi protivnici nisu bili Murray, Wawrinka, Cilic, Nishikori, Raonic... (pa da sve dele izmedju sebe), nego su, osim njih, tu bili i prvo Connors, Newcombe, Nastase... a potom (uz Lendla i McEnorea, bez Borga) i dalje Connors, skoro sve vreme, pa jos i Wilander, Edberg, Becker... sve do Samprasa, Couriera i Agassija.

Stefan

pre 8 godina

Od svih navedenih jedino nisikori predstavlja koliku toliku pretnju za veliku cetvorku kada je fit po meni je zasluzio titulu prosle godine na us openu ali fizicki nije mogao da izdrzi protiv cilica koji je dosta manje vremena proveo na terenu,definitivno je najkonstantniji i ima najraznovrsniju igru od svih mladjih tenisera.Sto se dimitrova tice ja psihicki nestabilnijeg tenisera nisam gledao u zivotu poslednji primer je mec sam marejem na sinsiju gde je izgubio ono sto ni amater ne bi smeo.A raonic moze da zahvali servisu sto se uopste nalazi u top 10 posto su mu igra sa osnovne liinije i kretanje vrlo slabi.Po meni ova generacija nema neku perspektivu,od mladjih igraca generalno smatram da jedino dominik tiem moze da uradi nesto veliko.

velikoslovog

pre 8 godina

Da objasnim onima koji nikako da razumeju zasto svi moguci analiticari/bivsi teniseri govore da je ovo najjaca era ikada... e ovako, Federer, Nadal, Djokovic cine UBEDLJIVO najbolju trojku ikada. Oni svi igraju svoj najbolji tenis u istoj eri, i osvojili su 40 slema zajedno, vise od Samprasa, Borga, Lendla i Konorsa zajedno i to u rasponu od 30 godina. E sad, to sto neko ne moze da razume da se jacina era definise po tome da li najbolji igraci svih vremena igraju zajedno ili ne, a ne po tome koliko je jak 10. igrac na atp listi u toj konkurenciji je druga stvar...

no1

pre 8 godina

Jel' ovo beše ta "najjača" konkurencija, ikada? Koju tata Rođa preslišava gde god stigne.
(monden, 27. avgust 2015 11:17)

Pa burazere ti skačeš sam sebi u usta. Znači tata Rođa preslišava, bogotac, leti po terenu itd. Pa valjda je on takav Noletu konkurencija sada, ili se on ne računa po tebi. Klasična namerna amnezija, zamena teza. Svi hejteri se trude da objasne kako Nole osvaja jer je sada nikakva konkurencija, a namerno zaborave Federera ha ha ha! Federer je ovakav kakav je sada, svetlosnim godinama bolji igrač od Rodika, Safina, Hjuita, Bagdatisa, i ostale boranije iz tada 2004, 5, 6 koji su bili "strašna" konkurencija njemu samom tih godina, kada je protiv njih uzimao slemove iz zezanja. Jedina konkurencija koju je tada imao je bio klinac Nadal ali samo na šljaci. Omiljena laž im je i da Novak osvaja jer se Nadal raspao. Pa jel bio raspadnut 2011.? Ma da, baš raspadnut igrač igra redom finala svih mastersa i na hardu i na šljaci, i finala na RG, i na Wimbledonu, i na USO i gubi samo od Novaka. Umorio se tek posle USO, ali umorio se isto i Novak, pa je onda Feda pokupio ostatke do kraja sezone, što govori da je i on te godine bio top, i jasno da bi on dominirao te godine da nije bilo ove dvojce ludaka. Da te godine nije bilo Novaka, Nadal bi imao sezonu iz snova, najbolju u karijeri i zajedno sa AO 2012. vezao bi 4 slema za redom, kao Lejver. Novak je zaradio svetsku jedinicu i uzeo 3 slema i 5 mastersa 2011. preko Nadala i Federera na vrhuncu karijere. To je neumoljiva i lako proverljiva činjenica. Svaka druga priča je obična laž i jeftina mitomanija.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

A da pogledate malo drugačije. Možda nije konkurencija slaba koliko su oni zapravo dobri i podigli nivo igre. Siguran sam da se danas ni Beker, Sampras i Agasi ne bi naigrali protiv Noleta, Rođe, Rafe, pa i Endija. Oni skoro da nemaju mane, igraju na svim podlogama, svi udarci su im blizu savršenstva. A recimo Sampras i Beker su tipični servis-volej igrači, a danas je ta igra protiv vrhunskih igrača samoubistvo, jer imaju savršene passing shotove. Koliko god Agasi bio pokretan i imao dobar ritern, ne bi mogao da izdrži razmene sa današnjom četvorkom i nije dovoljno fizički snažan niti atleta da igra takav meč 2, 3 ili 4 sata na tom nivu. Tako da nije problem u slaboj konkurenciji, nego su se pojavili momci koji su podigli lestvicu, pogurali su jedni drugi, a ostali su tamo gde su i pre toga bili pa se napravila ogromna razlika. Suviše su nas razmazili pa mislite da je normalno da igrač odigra savršen meč od početka do kraja.

Andjela

pre 8 godina

Pa sad... Da li ce nekada osvojiti GS ili ne tesko je reci. Ko zna mozda se nekom od njih poklopi dobar zreb i solidna forma pa i uspeju da ga osvoje. Ono sto je mene nerviralo je sto su sasvim prosecni i ne tako mladi teniseri u medijima uzdizani u nebesa kao neke mlade nade koje ce sasvim sigurno smeniti veliku cetvorku. Takve mlade nade treba traziti u danasnjim juniorima jer realno ne dolazi do smene generacija svake druge sezone, vec vrhunski teniseri svoju najbolju igru igraju godinama, a ovi "mladi" teniseri od po 25 godina ce morati da stanu u red sa Berdihom, Fererom i drustvancetom i da se nadaju ludoj sreci kakva je zadesila Cilica.

Dott

pre 8 godina

Nema se sta specijalno dodati na Sasine reci, jedino bih izdvojio moje zapazanje sto se tice Raonica i ostalih visokih igraca. Jasno je da visoki igraci imaju jedan vid kompleksa a onda i potrebe da se dokazuju u vicnosti dugih razmena sa osnovne linije i tu vidim nihovu osnovnu gresku. Umesto da veliki deo treninga posvecuju utreniravanju svog stila igre dva osnovna udarca servisu i riternu, oni previse obracaju paznju na razmenu sa osnovne linije. Ono sto maksimalno mogu postici sa tom konstitucijom u razmeni je da budu prosecni, ali ce im i servis i ritern takodje biti prosecan zbog prevelikog rasplinjavanja na mnogo segmenata u igri. Zato treba ono u cemu su dobri da dovedu do najviseg moguceg nivoa i tim adutima da pobedjuju. Najbolji primer tome bio je Ivanisevic, zahvaljujuci cemu je i postigao rezultate koje je postigao, pa i na Cilica vrlo pozitivno delovao.

no1

pre 8 godina

Ova trojica su druga liga. Nastaje period kao od 2003-2007, bez ozbiljne konkurencije Noletu. Doduse malo jaca jer su tu Endi i Wavrinka, koji su daleko kvalitetniji od Filipusisa, Hjuita i Rodika, ali nema novih velikih igraca.
(Sasa jokic, 27. avgust 2015 13:50)

Evo i ovaj. A Federer? Njega si zaboravio? On nije konkurencija Novaku sada? Pa kako ga pobedi dva put ove godine? Interesantno kako se iz priče o sadašnjoj konkurenciji uvek izbacuje Federer ili se spomene kao star. A on ovako "star" je svemirski brod za Rodika, Safina i Hjuita.

Beba

pre 8 godina

E to su Djokovicevi rivali iz top 10!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. avgust 2015 15:43) # Link komentara

Dobro, to su i Federerovi i Nadalovi rivali. Zašto onda neko od njih dvojice nije br.1?? Da ne pominjem 5000 razlike.

charlotte sometimes

pre 8 godina

Mislim da im je jako tesko. Ako prodju Nadala, sto je ovih dana nesto lakse, ceka ih Marej ili Novak, ili Federer. Onda tu je jos igraca koji u top formi umeju da budu nepremostiva prepreka. Vavrinka, Bedrih (iako je on igrac za cetvrt i polu finala samo, dovoljno je da nalete u toj fazi na njega) itd. Zato su Novak i pa cak i Marej napravili cudo, probivsi se u sam vrh gde su vec zadnjih sedam osam godina. Novak je morao da pobedjuje u polufinalu i finalu najjace tenisere godinama. Sve i da je sada slabija konkurencija, cak i ovakav Federer koji osvoji jedan masters ili dva godisnje je jako tezak protivnik ako nisi u top formi. Ipak ne iskljucujem mogucnost da Nisikori recimo ima karijeru slicnu Vavrinkinoj. Da u kasnijem stadijumu svoje karijere uzme koji slem.

Pera Kojot G.

pre 8 godina

Pa nema ovde puno sta da se doda. Fina analiza svakog od pomenutih igraca.
Konkretno, od njih trojice, mislim da je bas Nisikori najkvalitetniji sto pokazuje i renking, ali da li je sposoban i za neki grend slem ili mesto u vodecem dvojcu, nisam bas siguran.
Naravno, Berdih, Gaske i jos neki su vec prezaljeni u tom smislu.

А и у педагогији за предшколски узраст!

pre 8 godina

"Predviđali su im pohod na broj jedan, završnice Gren slem turnira, ali od tih najava i predviđanja nije bilo ništa."

То се у Квантној статистичкој физици назива: прављење рачуна без крчмара!

Banezi

pre 8 godina

Vreme od 2005-2015 je najbolje što se tiče tenisa. Bilo je i krajem osamdesetih Edberg, Lendl, Mekinro, Vilander i Beker, ali ovo sad je strašno. Za dve godine biće vakuum vrhunskih igrača, kad se povuče Federer a Nole ne bude u vrhunskoj formi. Pa Sampras kad je osvajao dva gren slema godišnje smatrao je sezonu uspešnom. Federer je bar dva gren slema osvajao 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, Nadal 2008, 2010, 2013, Nole 2011 i 2015. Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.

ni klot, ni frket

pre 8 godina

Od deset najboljih tenisera svih vremena trojica igraju u ovom periodu.
(Banezi, 27. avgust 2015 17:07)

Svakako. Ali, od preostale sedmorice, bar pet ih je igralo zajedno, istovremeno, u nekom drugom periodu. Osim toga, u tom drugom periodu bilo je jos igraca daleko jacih od bilo kojeg danasnjeg, ne racunajuci ovu trojicu. Ergo... danas je "najjaca konkurencija ikad".

Donekle poznavalac tenisa

pre 8 godina

Raonić,Nišikori i Dmitrov su to odlicni teniseri ali za neke velike rezultate falim im konstatnost,samopouzadnje, mentalna stabilnosti i naravno sampionski duh da bi nešto uradili za sebe veliko u karijerama..To je ono sto izdvaja Novaka,Rodzera i Rafu dok je bio u vrhu u odnosu na druge tenisere i zato su bili jasni favoriti na svakom GS i mastersu jer su sve to posedovali odonosno imali uz talenat kome je urodjen svakom teniseru i bez kojeg se ne može.